Danasnji "feminizam"
- MorningStar
#14376 Re: Danasnji "feminizam"
Jos jedan bullshit

- MorningStar
#14377 Re: Danasnji "feminizam"
More on the way

- dale cooper
#14378 Re: Danasnji "feminizam"
A ništa o kineskim "ljepotama" koncentracionih kampova i gaženja prosvjednika tenkovima?
Last edited by dale cooper on 15/01/2021 00:29, edited 1 time in total.
- MorningStar
#14379 Re: Danasnji "feminizam"
Aaaaand it keeps falling

I mean the bull ... sh*t

I mean the bull ... sh*t
- MorningStar
#14380 Re: Danasnji "feminizam"
Will it stop ?

Nope , more on the way..

Nope , more on the way..
- MorningStar
#14381 Re: Danasnji "feminizam"
Keeps on falling

- dale cooper
#14382 Re: Danasnji "feminizam"
Znam da ti nije bila namjera, ali ove slike samo pokazuju koliko je zapadna demokratija jaka i akomodirajuća i kolika je vrijednost slobode
i ljudskih prava.
i ljudskih prava.
- MorningStar
#14383 Re: Danasnji "feminizam"
Malo razuma:
Pa cemo nastaviti sa bullshitom
Pa cemo nastaviti sa bullshitom
- MorningStar
#14384 Re: Danasnji "feminizam"
E pa kad to postane mainstram, onda historijske lekcije nastupaju:dale cooper wrote: ↑15/01/2021 00:28 Znam da ti nije bila namjera, ali ove slike samo pokazuju koliko je zapadna demokratija jaka i akomodirajuća i kolika je vrijednost slobode
i ljudskih prava.

- ultima_palabra
#14385 Re: Danasnji "feminizam"
Jao jao... meme warrior 
Evo malo tog razuma, ruku pod ruku sa Vucicem i Karadzicem...
Evo malo tog razuma, ruku pod ruku sa Vucicem i Karadzicem...
In 2003, Shapiro published a column on Townhall demanding that Israel "transfer the Palestinians and the Israeli-Arabs from Judea, Samaria, Gaza and Israel proper." Citing expulsion of Germans after World War II as a precedent,Shapiro insisted that "expelling a hostile population is a commonly-used and generally effective way of preventing violent entanglements." In the same article, Shapiro said that "The ideology of the Palestinian population is indistinguishable from that of the terrorist leadership."
Shapiro declared that "One American soldier is worth far more than an Afghan civilian"
- wewa
#14386 Re: Danasnji "feminizam"
u pravu si, gledajuci PISA istrazivanje samo po sebi tesko da se mogu izvuci bilo kakvi finalni zakljucci o rodnoj ravnopravnosti. to ipak ne mijenja cinjenicu da su rezultati tog istrazivanja u nekim zemljama, a juce sam navela primjer Italije, pokazali znacajne razlike u postignucima djevojcica i djecaka.konoplja wrote: ↑14/01/2021 19:54 Evo gledaj ovako. Ako prihvatimo sva spomenuta nagadanja faktora koji utjecu na rezultate djece. Od okoline, tradicije, kulture, sterotipa pa sve do drustvenog ustrojena i opresije muskarca nad zenom. Nadalje uzmemo da je to ucinak patrijarhata i gore navedeni su sve elementi koji rade u sluzbi patrijarhalnog drustva. Prilozimo hipotezu da patrijarhat vise odgovara djecacima i da ce ostvariti bolje rezultate kroz testove i skolovanje. Znaci, da to provjerimo uzmemo PISA rezultate pa uradimo presliku njih na okviru patrijarhalne ideologije. Pogled na rezultate PISA testova kaze je paritet izmedu djevojcica i djecaka u prirodnim naukama i matematici. Sa druge strane, u citanju djevojcice ostvaruju znatno bolji rezultat. Iz toga onda sljedi tumacenje i zakljucak da patrijarhat puno bolje odgovara djevojcicama. Sto se odgleda iz prilozenih rezultata koji to podupiru. Onda se moram zapitati kako se manifesticira opresija muskog roda nad zenskim? Stvarno ne znam i ne znam koju poruku pokusavate poslati sa ovim rezultatima i kako oni pokazuju opresiju muskarca nad zenom kroz patrijarhat. Pogotovo ne znam koja logika zakljucuje navedeno sa ovim prilozenim PISA rezultatima, jer eto ispada da djevojcice u patrijarhatu ostvaruju jednake ili bolje rezultate od djecaka pa hipoteza da patrijarhat vise odgovara djecacima ne pije vode. Posteno receno, kroz PISA rezultate i u okviru edukacije nema nikakvih dokaza za patrijarhat. Sto ne iskljucuje mogucnost da u drugim sferama drustva je prisutan.
Naravno, ovo sve pocinje od pretpostavke da je patrijarhalni oblik drustva toliko dominantan da ima sposobnost oblikovati drustvo u jakoj mjeri a to neka svako odluci za sebe.
ne mozes postulirati opresiju samo na osnovu jednog istrazivanja koje se provodi nad jednom dobnom grupom, ma koja to grupa bila. zato sam prilagala i druge studije, a iz dostupnog materijala koji se bavi ucescem zena u nauci jedan zakljucak se namece: s protokom godina skolovanja, a onda i rada, sve je manji udio zena u nauci. i jucer sam prilagala clanke i studije koji se bave ovom disproporcijom, ne bih da se ponavljam, a ako zelis uvijek mogu naci nove. istina, i tu se situacija mijenja nabolje, ali kad se desi kriza, kakva je recimo trenutna pandemija, grupa koja ce biti pogodjenija krizom uvijek su zene.
nekidan naidjoh na clanak s podatkom da je tokom mjeseca u SAD ugaseno 140.000 radnih mjesta. sva ta radna mjesta pripadala su zenama!
https://abc7news.com/us-economy-job-los ... n/9596142/
razumijem ja defanzivni stav nekih ucesnika u ovoj diskusiji. ne ucestvuju svi muskarci i dalje u opresiji, ne doprinosi svako licno rodnoj diskriminaciji. postoje muskarci koji, bez posebnog htijenja, zene u svojoj okolini tretiraju kao jednakovrijedna bica, stavise, sve smo blize tome, u nekim dijelovima svijeta, da takav odnos postaje norma. no, to nije dominantni oblik odnosa medju rodovima na ovoj planeti i smatram da je neophodno da svako da svoj doprinos da se odnosi nastave unapredjivati. da bismo dosli do toga, prvo treba da osvijestimo da postoji problem. da napustimo poziciju samoodbrane, da se ne dizemo na zadnje noge ako neko smatra, na osnovu svog iskustva i na osnovu studija, pokazatelja, da je njegova ili njena pozicija ugrozena na osnovu roda. da saslusamo otvorenog srca, da tudje rijeci i iskustva ne shvatamo licno. da vidimo mozemo li na neki nacin pomoci ljudima, zenama oko sebe. a zene danas ne traze i ne ocekuju pomoc, nego jednake sanse.
to, medjutim, zahtijeva od muskaraca da redefiniraju svoju ulogu u drustvu. sto nije lako, no rast i razvoj nikad nisu laki ni jednostavni.
- MarlboroGold
#14387 Re: Danasnji "feminizam"
Shapiro je licemjer i to teški. Uostalom glas desnice, a lik drži javne tribine i u debatama spušta učenicima i studentima i onda kruže clipovi na youtube kako ih owna. Čim je s druge strane u pitanju neki intelektualac frajer se pogubi.
Njegov metod vođenja diskusije je malo reći iritantan. Brzo priča i kaže svašta i to ostavi dojam drugoj strani da je mega intelektualac i načitan, a kad se malo zarovi i analizira zapravo ne kaže ništa konkretno i obično šupljira. Kako ga je samo hladno Sam Harris izmasakrirao u vezi ateizma i religije...
Njegov metod vođenja diskusije je malo reći iritantan. Brzo priča i kaže svašta i to ostavi dojam drugoj strani da je mega intelektualac i načitan, a kad se malo zarovi i analizira zapravo ne kaže ništa konkretno i obično šupljira. Kako ga je samo hladno Sam Harris izmasakrirao u vezi ateizma i religije...
-
The 51st State
#14388 Re: Danasnji "feminizam"
izbjegavam onoliko koliko ti izbjegacas reci gdje su granice feministickog aktivizma.dale cooper wrote: ↑14/01/2021 23:48Zašto izbjegavaš da odgovoriš? Pitanje je jednostavno, odgovor ne bi trebao da bude puno komplikovaniji.The 51st State wrote: ↑14/01/2021 23:44Kina igra po dobitnickom sablonu kroz istoriju, eto gdje se uklapa.dale cooper wrote: ↑14/01/2021 23:37
Ne, hoću odgovor od tebe. Hoću da vidim tačno o kojem vrijednostima govoriš. I gdje se Kina uklapa u tu priču.
Postmodernizam više preispituje vrijednosti, vjerovanja i ustaljene šablone nego li što ih odbacuje ili poništava.
Ne preispituje nego odbacuje., to se vidi po novim drustvenim realnostima
Kojem dobitničkom šablonu?![]()
-
The 51st State
#14389 Re: Danasnji "feminizam"
to onaj intelektualac koji bi baco nuklearke po zemljama iz preventivnih razloga i kojem je ok ubiti osobu zbog pogresnih uvjerenja. jakog si mu oponenta nasao.MarlboroGold wrote: ↑15/01/2021 09:26 Shapiro je licemjer i to teški. Uostalom glas desnice, a lik drži javne tribine i u debatama spušta učenicima i studentima i onda kruže clipovi na youtube kako ih owna. Čim je s druge strane u pitanju neki intelektualac frajer se pogubi.
- bandit_mo
#14390 Re: Danasnji "feminizam"
Moraš primjetiti da osoba koja abortus naziva nehumanim i ubojstvom, glorificira Kinu gdje se kolektivno glava okreće na ubojsva tek rođene djece pogrešnog spola. A i onog pravog spola dok je vladao zakon jednog djeteta.dale cooper wrote: ↑15/01/2021 00:14 A ništa o kineskim "ljepotama" koncentracionih kampova i gaženja prosvjednika tenkovima?
-
The 51st State
#14391 Re: Danasnji "feminizam"
jos samo da pokazes gdje ja to glorificiram kinu osim sto ti zamisljas u svojoj glavi da je tako.bandit_mo wrote: ↑15/01/2021 09:32Moraš primjetiti da osoba koja abortus naziva nehumanim i ubojstvom, glorificira Kinu gdje se kolektivno glava okreće na ubojsva tek rođene djece pogrešnog spola. A i onog pravog spola dok je vladao zakon jednog djeteta.dale cooper wrote: ↑15/01/2021 00:14 A ništa o kineskim "ljepotama" koncentracionih kampova i gaženja prosvjednika tenkovima?
- wewa
- bandit_mo
- MarlboroGold
#14394 Re: Danasnji "feminizam"
Harrisu Shapiro nije ni do koljena mada i sam Harris je poprilično licemjeran po pitanju Izraela. Rastavio ga je na proste faktore po temi ateizma i religije.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 09:29to onaj intelektualac koji bi baco nuklearke po zemljama iz preventivnih razloga i kojem je ok ubiti osobu zbog pogresnih uvjerenja. jakog si mu oponenta nasao.MarlboroGold wrote: ↑15/01/2021 09:26 Shapiro je licemjer i to teški. Uostalom glas desnice, a lik drži javne tribine i u debatama spušta učenicima i studentima i onda kruže clipovi na youtube kako ih owna. Čim je s druge strane u pitanju neki intelektualac frajer se pogubi.
-
The 51st State
#14395 Re: Danasnji "feminizam"
vrlo moguce, samo sam htio istaci da jedan kreten ne ponistava drugog kretana. ne volim zamjene teza ubi raspravu, treba diskutovati o konkretnim iznesenim pointima, a ne o onom ko ih je iznio.MarlboroGold wrote: ↑15/01/2021 10:41Harrisu Shapiro nije ni do koljena mada i sam Harris je poprilično licemjeran po pitanju Izraela.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 09:29to onaj intelektualac koji bi baco nuklearke po zemljama iz preventivnih razloga i kojem je ok ubiti osobu zbog pogresnih uvjerenja. jakog si mu oponenta nasao.MarlboroGold wrote: ↑15/01/2021 09:26 Shapiro je licemjer i to teški. Uostalom glas desnice, a lik drži javne tribine i u debatama spušta učenicima i studentima i onda kruže clipovi na youtube kako ih owna. Čim je s druge strane u pitanju neki intelektualac frajer se pogubi.
-
The 51st State
#14397 Re: Danasnji "feminizam"
progres, jbg mora i zrtava biti, kaze hake zulja ga
- eurodancer
#14398 Re: Danasnji "feminizam"
samo malj pa u celo i njega i tu malu tinejdzersku rospiju
-
The 51st State
#14399 Re: Danasnji "feminizam"
her body her choice
- dale cooper
#14400 Re: Danasnji "feminizam"
Primjetio sam, drago mi je i što drugi primjete.bandit_mo wrote: ↑15/01/2021 09:32Moraš primjetiti da osoba koja abortus naziva nehumanim i ubojstvom, glorificira Kinu gdje se kolektivno glava okreće na ubojsva tek rođene djece pogrešnog spola. A i onog pravog spola dok je vladao zakon jednog djeteta.dale cooper wrote: ↑15/01/2021 00:14 A ništa o kineskim "ljepotama" koncentracionih kampova i gaženja prosvjednika tenkovima?