Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vjeverica.nada
#1 Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Svakodnevna pojava. Vise od ljutnje kad mene zagradi kategorija stanovnistva "roditelji s posebnim potrebama" koji samo sto ne uvezu auta u vrtice i skole, me nerviraju zagradjeni debili koji usred naselja zalegnu na sirenu i trube po pola sata. Svjez primjer glavobolje zbog lika koji je trubio pola sata da bi na kraju skupa s dva prolaznika na parkingu fizicki na snijegu gurnuo vozilo koje ga je zagradilo.
Moze li se zvati policija ili pauk? Moze li se zvati policiju i prijaviti uznemiravanje bukom te sirene?
Moze li se zvati policija ili pauk? Moze li se zvati policiju i prijaviti uznemiravanje bukom te sirene?
- bandit_mo
#2 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Naarvno da možeš zvati policiju kad te netko zagradi i onda bi trebala doći s paukom.
No netko je pričao da često ni ne izađe pauk jer je na tehničkom/ne radi/zauzet ... zato se ljudi više pouzdavaju u trube
No netko je pričao da često ni ne izađe pauk jer je na tehničkom/ne radi/zauzet ... zato se ljudi više pouzdavaju u trube
-
Juka Jebach
#3 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
ako je vikendom, pauk ti tada ne radi. To su rijeci uposlenika da pauk ne radi vikendom
-
NediM17
#4 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Radi zato murija 24h, ako nista mogu ga kazniti iako to puno ne pomaze blokiranom.
- studiorum_tuzlaensis
#5 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
ne treba se nervirat.
Za nepropisno parkirano vozilo zoveš policiju.
Za zvuk sirene postoji bolja izolacija ili čepići u uši.
Za nemogućnost izlaska sa parkinga javiš šefu da ćeš busem/trolom/tramvajem/pješke na posao i da ćeš kasniti.
Samo se ne treba nervirat.
Za nepropisno parkirano vozilo zoveš policiju.
Za zvuk sirene postoji bolja izolacija ili čepići u uši.
Za nemogućnost izlaska sa parkinga javiš šefu da ćeš busem/trolom/tramvajem/pješke na posao i da ćeš kasniti.
Samo se ne treba nervirat.
-
vjeverica.nada
#6 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Imam gomilu strpljenja kad sam zagradjena ali me ovo sjedenje na sireni izludi. Imacu glavobolju par sati a lik koji je debilno zagradio ovog trubaca nije smio ni da se pomoli dok trubac nije otisao.
Polusatno zvucno silovanje je nesto radi cega bih radije zvala policiju nego radi samog zagradjivanja. To nemocno, debilno trubljenje mi je neopisivo krkansko i primitivno izivljavanje nad ljudima koji zive ili rade u tom okruzenju.
Polusatno zvucno silovanje je nesto radi cega bih radije zvala policiju nego radi samog zagradjivanja. To nemocno, debilno trubljenje mi je neopisivo krkansko i primitivno izivljavanje nad ljudima koji zive ili rade u tom okruzenju.
-
NediM17
#7 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
U nekim mjestima je zabranjena upotreba sVirene, stoji saobracajni znak na ulazu u naseljeno mjesto. Dakle, policija ima zakonsko uporiste da kazni "dragacevca".
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
veci je krkanluk zagradjivanje ljudi i boliqrci koji misle da su sami na ovom dunjaluku...
-
vjeverica.nada
#9 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
A bolikurac koji zvucno siluje pedesetak porodica pola sata, bolesnih staraca, beba koje spavaju, studenata koji uce, ljudi koji rade poslove za koje im treba mir i tisina je sigurno mica maca. Krkani primitivni koji nisu nista bolji od onih koji ih krkanski zagrade. Ja i samo ja.bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/01/2021 13:45 veci je krkanluk zagradjivanje ljudi i boliqrci koji misle da su sami na ovom dunjaluku...
- bandit_mo
#10 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Da li stvarno misliš da se tom trubaču trubi pola sata?? Da uživa u milozvuku svoje sirene?vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:49A bolikurac koji zvucno siluje pedesetak porodica pola sata, bolesnih staraca, beba koje spavaju, studenata koji uce, ljudi koji rade poslove za koje im treba mir i tisina je sigurno mica maca. Krkani primitivni koji nisu nista bolji od onih koji ih krkanski zagrade. Ja i samo ja.bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/01/2021 13:45 veci je krkanluk zagradjivanje ljudi i boliqrci koji misle da su sami na ovom dunjaluku...
Ili možda nema izbora jer pauka neće vidjeti?
Kad sam vodila dijete u vrtić, netko je parkirao pred zatvorenom kapijom. Tete zvale murju, ovi rekli eto nas za satak.
- bitanga_sa_otesa
#11 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
kad shvatis neke stvari bit ce ti lakse ,boliqrac koji je ostavio auto gdje ne treba zagradio je ljude i onemogucava kretanje drugima.on je kriv,da nije ostavio tu auto ne bi niko trubio ..kontas? .. kontas ti qrac...vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:49
A bolikurac koji zvucno siluje pedesetak porodica pola sata, bolesnih staraca, beba koje spavaju, studenata koji uce, ljudi koji rade poslove za koje im treba mir i tisina je sigurno mica maca. Krkani primitivni koji nisu nista bolji od onih koji ih krkanski zagrade. Ja i samo ja.
da ste kakvi 50 porodica izasli bi i prevrnuli taj auto na bok,pa ne bi nikad vise parkirao ni zagradio nikoga..
-
vjeverica.nada
#12 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Da. Stvarno vjerujem da ljudi nalaze poseban uzitak u takvom pasivno-agresivnom izrazavanju nemoci. Zagrade me roditelji s posebnim potrebama svakodnevno. Izadjem iz auta i odem pjeske i sama i s djecom ili ako idemo dalje koristim javni prevoz. Ni ja ni trubaci iz susjedstva nismo hirurzi koji zure na operaciju transplantacije necijeg srca. Krkanluk je strast i licni izbor kao sto je vidljivo u postu iznad.bandit_mo wrote: ↑14/01/2021 13:53Da li stvarno misliš da se tom trubaču trubi pola sata?? Da uživa u milozvuku svoje sirene?vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:49A bolikurac koji zvucno siluje pedesetak porodica pola sata, bolesnih staraca, beba koje spavaju, studenata koji uce, ljudi koji rade poslove za koje im treba mir i tisina je sigurno mica maca. Krkani primitivni koji nisu nista bolji od onih koji ih krkanski zagrade. Ja i samo ja.bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/01/2021 13:45 veci je krkanluk zagradjivanje ljudi i boliqrci koji misle da su sami na ovom dunjaluku...
Kad sam vodila dijete u vrtić, netko je parkirao pred zatvorenom kapijom. Tete zvale murju, ovi rekli eto nas za satak.
-
vindfaker
#13 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
ja stao na benzinsku pumpu na regularan parking, i pozurim da kupim nesto na benzinskoj jer sam imao dogovor za 15 min.. vratim se do svog auta, iza mene seljacina sa dzipom stao sa pola auta na mjesto gdje se ne parkira a sa pola auta na invalidsko mjesto, zagradio i mene potpuno a i invalida koji bi trebao tu parkirati.... sta da mu radim osim da mu hebem mater kad se vrati? vratio se nakon pola sata neki stari lik, ja sjeo u kafic kafu da popijem nakon silnih pokusaja da ga nađem... i ja da mu fino priđem on gas i ode kao da nista nije bilo.. zvao policiju, kazu sigurno je tu negdje pomaci ce se ubrzo..vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:40 Imam gomilu strpljenja kad sam zagradjena ali me ovo sjedenje na sireni izludi. Imacu glavobolju par sati a lik koji je debilno zagradio ovog trubaca nije smio ni da se pomoli dok trubac nije otisao.
sta bi ti uradila? zbog kretena koji se ne zna parkirati (eto ne mora propisno, samo nemoj zagradit nekog) da ja kasnim negdje, ja koji sam se parkirao na svoje mjesto?
-
530i
#14 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Nazove se 122 i oni moraju da reaguju po članu 74. ZOBS-a i nekoliko narednih članova koji regulišu i tu problematiku. Eh, sad, policija se nekad zna čekati i duže vrijeme, nekad uhljupi koji su te blokirali odu, nije uvijek promptna reakcija. Zato kad nekome plane auto ljudi se pitaju zašto, kako, otkud...
- bitanga_sa_otesa
- bandit_mo
#16 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Zvučiš nezaposleno. Dok ti nije jasno da nisu kirurzi jedini koji moraju doći na posao u određeno vrijeme ili inače trpe sankcije.vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:58Da. Stvarno vjerujem da ljudi nalaze poseban uzitak u takvom pasivno-agresivnom izrazavanju nemoci. Zagrade me roditelji s posebnim potrebama svakodnevno. Izadjem iz auta i odem pjeske i sama i s djecom ili ako idemo dalje koristim javni prevoz. Ni ja ni trubaci iz susjedstva nismo hirurzi koji zure na operaciju transplantacije necijeg srca. Krkanluk je strast i licni izbor kao sto je vidljivo u postu iznad.bandit_mo wrote: ↑14/01/2021 13:53Da li stvarno misliš da se tom trubaču trubi pola sata?? Da uživa u milozvuku svoje sirene?vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:49
A bolikurac koji zvucno siluje pedesetak porodica pola sata, bolesnih staraca, beba koje spavaju, studenata koji uce, ljudi koji rade poslove za koje im treba mir i tisina je sigurno mica maca. Krkani primitivni koji nisu nista bolji od onih koji ih krkanski zagrade. Ja i samo ja.
-
vjeverica.nada
#17 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Zvala policiju.vindfaker wrote: ↑14/01/2021 14:00ja stao na benzinsku pumpu na regularan parking, i pozurim da kupim nesto na benzinskoj jer sam imao dogovor za 15 min.. vratim se do svog auta, iza mene seljacina sa dzipom stao sa pola auta na mjesto gdje se ne parkira a sa pola auta na invalidsko mjesto, zagradio i mene potpuno a i invalida koji bi trebao tu parkirati.... sta da mu radim osim da mu hebem mater kad se vrati? vratio se nakon pola sata neki stari lik, ja sjeo u kafic kafu da popijem nakon silnih pokusaja da ga nađem... i ja da mu fino priđem on gas i ode kao da nista nije bilo.. zvao policiju, kazu sigurno je tu negdje pomaci ce se ubrzo..vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:40 Imam gomilu strpljenja kad sam zagradjena ali me ovo sjedenje na sireni izludi. Imacu glavobolju par sati a lik koji je debilno zagradio ovog trubaca nije smio ni da se pomoli dok trubac nije otisao.
sta bi ti uradila? zbog kretena koji se ne zna parkirati (eto ne mora propisno, samo nemoj zagradit nekog) da ja kasnim negdje, ja koji sam se parkirao na svoje mjesto?
Benzinska pumpa se znatno razlikuje od mog primjera stambenog naselja gdje se zvucnim silovanjem zbog jednog covjeka narusava mir pedesetak i vise ljudi.
-
vjeverica.nada
#18 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Radim od kuce i mogla bih slicno tvrditi za tebe jer primjecujem da znacajan dio zivota ostavljas na forumu.bandit_mo wrote: ↑14/01/2021 14:02Zvučiš nezaposleno. Dok ti nije jasno da nisu kirurzi jedini koji moraju doći na posao u određeno vrijeme ili inače trpe sankcije.vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:58Da. Stvarno vjerujem da ljudi nalaze poseban uzitak u takvom pasivno-agresivnom izrazavanju nemoci. Zagrade me roditelji s posebnim potrebama svakodnevno. Izadjem iz auta i odem pjeske i sama i s djecom ili ako idemo dalje koristim javni prevoz. Ni ja ni trubaci iz susjedstva nismo hirurzi koji zure na operaciju transplantacije necijeg srca. Krkanluk je strast i licni izbor kao sto je vidljivo u postu iznad.
- bandit_mo
#19 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Jasnije je, hvalavjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 14:04Radim od kuce i mogla bih slicno tvrditi za tebe jer primjecujem da znacajan dio zivota ostavljas na forumu.bandit_mo wrote: ↑14/01/2021 14:02Zvučiš nezaposleno. Dok ti nije jasno da nisu kirurzi jedini koji moraju doći na posao u određeno vrijeme ili inače trpe sankcije.vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:58
Da. Stvarno vjerujem da ljudi nalaze poseban uzitak u takvom pasivno-agresivnom izrazavanju nemoci. Zagrade me roditelji s posebnim potrebama svakodnevno. Izadjem iz auta i odem pjeske i sama i s djecom ili ako idemo dalje koristim javni prevoz. Ni ja ni trubaci iz susjedstva nismo hirurzi koji zure na operaciju transplantacije necijeg srca. Krkanluk je strast i licni izbor kao sto je vidljivo u postu iznad.
- studiorum_tuzlaensis
#20 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
ja mislim da znam i gdje se ovo dešava, pretpostaviću samo da je Grbavica u pitanju. 
-
vindfaker
#21 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Napisah ti šta su mi rekli kad sam ih nazvao... a po tebi je kriv onaj što je propisno parkirao i što je zagrađen, a nije onaj što ga je zagradio? OK. Tebi ako se ne žuri ili ako imaš obaveze koje su hajde eto i mora i ne mora, onda ti fino na javni prijevoz i guslaj.. ja sam taj dan, a sigurno i ostali, imao gomilu obaveza gdje moram ići autom inače bih 3 dana putovao javnim prijevozom... tako da, nema svako vremena da čeka zagrađivačavjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 14:03Zvala policiju.vindfaker wrote: ↑14/01/2021 14:00ja stao na benzinsku pumpu na regularan parking, i pozurim da kupim nesto na benzinskoj jer sam imao dogovor za 15 min.. vratim se do svog auta, iza mene seljacina sa dzipom stao sa pola auta na mjesto gdje se ne parkira a sa pola auta na invalidsko mjesto, zagradio i mene potpuno a i invalida koji bi trebao tu parkirati.... sta da mu radim osim da mu hebem mater kad se vrati? vratio se nakon pola sata neki stari lik, ja sjeo u kafic kafu da popijem nakon silnih pokusaja da ga nađem... i ja da mu fino priđem on gas i ode kao da nista nije bilo.. zvao policiju, kazu sigurno je tu negdje pomaci ce se ubrzo..vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:40 Imam gomilu strpljenja kad sam zagradjena ali me ovo sjedenje na sireni izludi. Imacu glavobolju par sati a lik koji je debilno zagradio ovog trubaca nije smio ni da se pomoli dok trubac nije otisao.
Benzinska pumpa se znatno razlikuje od mog primjera stambenog naselja gdje se zvucnim silovanjem zbog jednog covjeka narusava mir pedesetak i vise ljudi.
-
kakavdanakneiskustvu
#22 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
policija će nekad doći,nekad neće,policija neće riješiti problem nečijeg zagrađenog vozila i nemogućnost da taj neko izađe vozilom sa parkinga,osim u slucaju da se pojavi i vozilo pauk,normalno da nije ugodno slusati nečije trubljenje pola sata,ali jos je manje ugodno vidjeti svoje vozilo blokirano od strane nekog kretenavjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 14:03Zvala policiju.vindfaker wrote: ↑14/01/2021 14:00ja stao na benzinsku pumpu na regularan parking, i pozurim da kupim nesto na benzinskoj jer sam imao dogovor za 15 min.. vratim se do svog auta, iza mene seljacina sa dzipom stao sa pola auta na mjesto gdje se ne parkira a sa pola auta na invalidsko mjesto, zagradio i mene potpuno a i invalida koji bi trebao tu parkirati.... sta da mu radim osim da mu hebem mater kad se vrati? vratio se nakon pola sata neki stari lik, ja sjeo u kafic kafu da popijem nakon silnih pokusaja da ga nađem... i ja da mu fino priđem on gas i ode kao da nista nije bilo.. zvao policiju, kazu sigurno je tu negdje pomaci ce se ubrzo..vjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 13:40 Imam gomilu strpljenja kad sam zagradjena ali me ovo sjedenje na sireni izludi. Imacu glavobolju par sati a lik koji je debilno zagradio ovog trubaca nije smio ni da se pomoli dok trubac nije otisao.
-
vindfaker
#23 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
to je tokakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/01/2021 14:15policija će nekad doći,nekad neće,policija neće riješiti problem nečijeg zagrađenog vozila i nemogućnost da taj neko izađe vozilom sa parkinga,osim u slucaju da se pojavi i vozilo pauk,normalno da nije ugodno slusati nečije trubljenje pola sata,ali jos je manje ugodno vidjeti svoje vozilo blokirano od strane nekog kretenavjeverica.nada wrote: ↑14/01/2021 14:03Zvala policiju.vindfaker wrote: ↑14/01/2021 14:00
ja stao na benzinsku pumpu na regularan parking, i pozurim da kupim nesto na benzinskoj jer sam imao dogovor za 15 min.. vratim se do svog auta, iza mene seljacina sa dzipom stao sa pola auta na mjesto gdje se ne parkira a sa pola auta na invalidsko mjesto, zagradio i mene potpuno a i invalida koji bi trebao tu parkirati.... sta da mu radim osim da mu hebem mater kad se vrati? vratio se nakon pola sata neki stari lik, ja sjeo u kafic kafu da popijem nakon silnih pokusaja da ga nađem... i ja da mu fino priđem on gas i ode kao da nista nije bilo.. zvao policiju, kazu sigurno je tu negdje pomaci ce se ubrzo..
- studiorum_tuzlaensis
#24 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
@vindfaker
To ti se može jednom desiti da te zagradi. Ako ti od toga ovisi posao ili život, onda ćeš uzet lijepo taksi, jer se ne vrijedi prepirat. Papak te zagradio, dobiće kaznu i voilaaa.
Idući put biraš drugo parking mjesto gdje se to ne dešava. Ti se problemi ne mogu riješiti, niti ima rješenja, niti je ok. Sloboda kretanja i stajanja i tako to.
To ti se može jednom desiti da te zagradi. Ako ti od toga ovisi posao ili život, onda ćeš uzet lijepo taksi, jer se ne vrijedi prepirat. Papak te zagradio, dobiće kaznu i voilaaa.
Idući put biraš drugo parking mjesto gdje se to ne dešava. Ti se problemi ne mogu riješiti, niti ima rješenja, niti je ok. Sloboda kretanja i stajanja i tako to.
-
kakavdanakneiskustvu
#25 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
pitanje je hoce li dobiti kaznustudiorum_tuzlaensis wrote: ↑14/01/2021 14:18 @vindfaker