Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote: čudna stvar,bojim se da se uplate bez rtv takse ne budu knjizile ipak kao uplate za rtv taksu,ovako čovjek ne može pratiti stanja računa
Placeno prije cca dva-tri dana, jutros sve ok na stranici za longin, proknjizeno.
Veceras onako pogledam i nema nikakvih podataka. Valjda ce "popravit" stranicu do sutra
Hajde javite da li su vam sumu koju ste uplatili, proknjizili kao iznos za utrosenu el.energiju bez RTV takse ili su ubacili RTV taksu, a ostavili vam dug za el.energiju od 7,5KM(mada mislim da to ne bi smjeli).
channel10 wrote: ↑13/01/2021 20:36
Hajde javite da li su vam sumu koju ste uplatili, proknjizili kao iznos za utrosenu el.energiju bez RTV takse ili su ubacili RTV taksu, a ostavili vam dug za el.energiju od 7,5KM(mada mislim da to ne bi smjeli).
ja na uplatnici napisao uplata el .energije,nadam se da će im proraditi taj dio stranice,vidi se podatak o potrošenim kilowatima ali ne i stanje racuna
Obavezno je upisati referencu računa na uplatnicu, to su naglasili na ovim novim računima.
MrM wrote: ↑12/01/2021 11:41
@ Amomiman
evo,....ja slučajno upravo gledam neke opcije plaćnja računa EP BiH.
OPA plaćanje je vezano za Raiffeisen banku i mora se kod njih otvoriti račun (kako su lukavi....naveli, besplatno otvranje računa a nisu naveli da mjesečno održavanje tek.računa od NG košta čak 4KM). Još, čini mi se na to ide i provizija za plaćnje.
HuHu bi trebao biti malo bolja opcija, tako se doima. Tamo je, ko ima Mastrcard kartice, ima promotivni period pa je plaćanje bez provizije. Ja imam VISA karticu pa pretpostavljam da odmah idu provizije.
Također za sva plaćanja elektronskim putem treba na EP prvo prijaviti tzv e-račun, elektronsko dostavljanje računa.
Prijavom na e-račun, godinu dana ne plaćaš proviziju.
Ima li logike da u platiš fakturu za utrošen el. energiju umanjenu za RTV taksu a sebi da umanje svoja potraživanja u korist JS?
Elektroprivreda BiH upozorila je građane na pojavu osoba koje se, s ciljem pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao uposlenici te kompanije.
Napominju da uposlenici Elektroprivrede BiH koji vrše očitanja brojila poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH, te da je uposlenicima angažovanim na tim poslovima ograničeno kretanje u objektima kupaca, odnosno dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.
Također, ističu da članovi njihovih elektromonterskih ekipa radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.
Elektroprivreda BiH se ogradila od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela – otuđenje imovine.
“Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i obavijeste Elektroprivredu BiH”, saopćeno je iz te kompanije.
N1
Ima li logike da u platiš fakturu za utrošen el. energiju umanjenu za RTV taksu a sebi da umanje svoja potraživanja u korist JS?
Kad Bakir kaze da ima "logike", onda ima da bude "logike". Nije njima vjerovati...
A kako razlikovati pravog od ovih laznih uposlenika? Pa vrlo lako. Lazni nose akreditaciju, a pravi ne
platio juče u bh pošti ,napisao uplata za el . energiju,bez rtv takse,sad gledam na njihovoj stranici,skinulo mi 7,5 km za rtv taksu,suzra odoh u bh poštu
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/01/2021 18:34
platio juče u bh pošti ,napisao uplata za el . energiju,bez rtv takse,sad gledam na njihovoj stranici,skinulo mi 7,5 km za rtv taksu,suzra odoh u bh poštu
Znaci ode 7,5 KM BHT-u, a tebi ostade dug za struju od 7,5KM
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/01/2021 18:34
Znaci ode 7,5 KM BHT-u, a tebi ostade dug za struju od 7,5KM
bio duzan oko 1 i po marku,platio 15 maraka,sad vidim stanje racuna,oko 6 maraka i nešto u plusu