Nijedan forumas sa gradilista nije rekao da se radi o fuseraju, kao i cinjenica da su se ljudi vozili nezavrsenom dionicom jedno pet dana dokazuje da joj nista ne fali u gradjevinskom smislu.costacurta wrote: ↑12/01/2021 13:01Naravno da jeste. Ima forumaša koji su učestvovali u samoj izgradnji i mogli bi ali neće iz razumljivih razloga da pričaju o fušeraju.
Meni je bitno da čujem ove inžinjere koji su se ismijavali ovdje na konstataciju da je toliko traljavo urađeno a toliko NARODNOG novca potrošeno. Pa rekoh samo da priupitam te akademike imal neki dešavanja po pitanju ispravljanja roštilja, nagiba, dilatacija..........
Da se razumijemo, npr u Tz trenutno najjači lik u graditeljstvu je Azmir Husić, pravi zgrade svojim novcem, sam se financira i ko kupuje i kome on prodaje me uopšte ne interesuje. Privatna investicija.
Ovdje je stvar zloupotrebe javnih sredstava, milijarde su u pitanju ne milioni, bez ijedne optužnice za nesavjestan rad, za malverzacije, nenamjenski utrošak novca itd.
Šta kae Sarajlić "Alah daje nafaku, po zakonu"
Ima ba da rade po zakonu i će odgovaraju za ski fening utrpšenog novca i polažu račune. Ili ćemo čekati da se desi Petrinja i Glina i pričati kako je to "Božije davanje" Lakše to nego goFna natjerati da rade posao za koji ih mi plaćamo.
Zenicka obilaznica je inzinjersko cudo za prilike Bosne i Hercegovine.
S druge strane idioti koji rukovode JP Autocestama FBiH kao i politicari koji rukovode njima su ga proglasili zavrsenim 25. 11. 2020. a isti projekat nije tada bio ni priblizno zavrsen sto se dalo zakljuciti iz iskustva onih koji su se vozili ovom dionicom, kao i onih koji su gledali snimke sa istog su mogli zakljuciti da projekat nije zavrsen.
Do sada je mogao biti zavrsen jer je proslo mjesec i po dana od "prvog otvaranja'', ali dobivanje svih dozvola nije zavrseno kao ni tehnicki prijem.
Kao sto svi znamo, javni WC mora proci tehnicki prijem, a da ne govorimo o Zenickoj obilaznici.
Problem Zenicke obilaznice je kasnjenje njene izgradnje, lose uradjena geoloska studija i losa tenderska priprema koja je projekat razvukla na preko 6 godina.
U tom segmentu, prigovori, gdje je nas novac i gdje je ono sto ste odlucili da pravite za nas novac stoje, kako moje, tako i svacije.
Konstantno insistiranje na tome da nesto nije uredu sa Zenickom obilaznicom, na osnovu pretpostavke je smijesno i vidim da u postu prozivas sve one koji su tvrdili da ovo nije fuseraj, pa evo me tu sam, dokazi da je sfusereno nesto po cemu se jos nisi ni vozio.