Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
So What!

#20626 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

costacurta wrote: 12/01/2021 13:01Naravno da jeste. Ima forumaša koji su učestvovali u samoj izgradnji i mogli bi ali neće iz razumljivih razloga da pričaju o fušeraju.
Meni je bitno da čujem ove inžinjere koji su se ismijavali ovdje na konstataciju da je toliko traljavo urađeno a toliko NARODNOG novca potrošeno. Pa rekoh samo da priupitam te akademike imal neki dešavanja po pitanju ispravljanja roštilja, nagiba, dilatacija..........
Da se razumijemo, npr u Tz trenutno najjači lik u graditeljstvu je Azmir Husić, pravi zgrade svojim novcem, sam se financira i ko kupuje i kome on prodaje me uopšte ne interesuje. Privatna investicija.
Ovdje je stvar zloupotrebe javnih sredstava, milijarde su u pitanju ne milioni, bez ijedne optužnice za nesavjestan rad, za malverzacije, nenamjenski utrošak novca itd.
Šta kae Sarajlić "Alah daje nafaku, po zakonu"
:izet:
Ima ba da rade po zakonu i će odgovaraju za ski fening utrpšenog novca i polažu račune. Ili ćemo čekati da se desi Petrinja i Glina i pričati kako je to "Božije davanje" Lakše to nego goFna natjerati da rade posao za koji ih mi plaćamo.
Nijedan forumas sa gradilista nije rekao da se radi o fuseraju, kao i cinjenica da su se ljudi vozili nezavrsenom dionicom jedno pet dana dokazuje da joj nista ne fali u gradjevinskom smislu.

Zenicka obilaznica je inzinjersko cudo za prilike Bosne i Hercegovine.

S druge strane idioti koji rukovode JP Autocestama FBiH kao i politicari koji rukovode njima su ga proglasili zavrsenim 25. 11. 2020. a isti projekat nije tada bio ni priblizno zavrsen sto se dalo zakljuciti iz iskustva onih koji su se vozili ovom dionicom, kao i onih koji su gledali snimke sa istog su mogli zakljuciti da projekat nije zavrsen.

Do sada je mogao biti zavrsen jer je proslo mjesec i po dana od "prvog otvaranja'', ali dobivanje svih dozvola nije zavrseno kao ni tehnicki prijem.

Kao sto svi znamo, javni WC mora proci tehnicki prijem, a da ne govorimo o Zenickoj obilaznici.

Problem Zenicke obilaznice je kasnjenje njene izgradnje, lose uradjena geoloska studija i losa tenderska priprema koja je projekat razvukla na preko 6 godina.

U tom segmentu, prigovori, gdje je nas novac i gdje je ono sto ste odlucili da pravite za nas novac stoje, kako moje, tako i svacije.

Konstantno insistiranje na tome da nesto nije uredu sa Zenickom obilaznicom, na osnovu pretpostavke je smijesno i vidim da u postu prozivas sve one koji su tvrdili da ovo nije fuseraj, pa evo me tu sam, dokazi da je sfusereno nesto po cemu se jos nisi ni vozio.
costacurta

#20627 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by costacurta »

So What! wrote: 13/01/2021 15:06

U potpunosti se slazem, osim dijela da Adnan dolazi iz najjace stranke. Dok je bio premijer bio je u najjacoj stranci, ali je odavno clan SBB-a.
Živ i zdrav da si, čoek je 20 godina bio u najvišim izvršnim tijelima SDA. Nije dvije-tri, već dvaes't. Niko odgovorniji od njega i Brankovića nije, i sad kenjac priča o tromoj administraciji
So What!

#20628 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

costacurta wrote: 13/01/2021 15:57
So What! wrote: 13/01/2021 15:06

U potpunosti se slazem, osim dijela da Adnan dolazi iz najjace stranke. Dok je bio premijer bio je u najjacoj stranci, ali je odavno clan SBB-a.
Živ i zdrav da si, čoek je 20 godina bio u najvišim izvršnim tijelima SDA. Nije dvije-tri, već dvaes't. Niko odgovorniji od njega i Brankovića nije, i sad kenjac priča o tromoj administraciji
Uz njih ide cijeli hall-of-fame sabotera, Fadil Novalic, Vjekoslav Bevanda, rahmetli Mujezinovic i rahmetli Hadzipasic, nije zgoreg ni Bicakcica ubrojati, gotovo svaki HDZ-ov ministar finansija i ministar transporta, SBB-ovi botovi itd ...
drug_profi

#20629 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ja samo malo nešto o inženjerskim čudima da natuknem...

Image
MorningStar

#20630 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MorningStar »

Jes al zna's ti kakva su brda kod zenice, to podzemne vode to nosi slijeze.Pitaj "struku" objasnit ce ti :D
So What!

#20631 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

drug_profi wrote: 13/01/2021 16:04 Ja samo malo nešto o inženjerskim čudima da natuknem...

Image
Niko ne osporava, da ovo nije inzinjersko cudo. :)
Sierra club

#20632 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Sierra club »

drug_profi wrote: 13/01/2021 16:04 Ja samo malo nešto o inženjerskim čudima da natuknem...

Image
A što nespomene koliko kilometara autoputa je Beogradski režim napravio u BiH za 75 godina svoje okupacije Bosne?
MorningStar

#20633 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MorningStar »

Sierra club wrote: 13/01/2021 17:08

Image
A što nespomene koliko kilometara autoputa je Beogradski režim napravio u BiH za 75 godina svoje okupacije Bosne?
Poredis nesto od prije 30 godina i danas :lol:

TE tuzla sama vrijedi koliko autoput haman , doduse kad se ugrade turbonasi onda defitnitivno ne.Dalje od sa do mostara i mora nije napravljen autoput al je zato napravljeno koliko hidrocentrala :lol:

Danas se prosi a kinezi vuku za rukav jedan blok te da naprave :lol:
Sierra club

#20634 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Sierra club »

MorningStar wrote: 13/01/2021 17:20 Poredis nesto od prije 30 godina i danas

TE tuzla sama vrijedi koliko autoput haman , doduse kad se ugrade turbonasi onda defitnitivno ne.Dalje od sa do mostara i mora nije napravljen autoput al je zato napravljeno koliko hidrocentrala

Danas se prosi a kinezi vuku za rukav jedan blok te da naprave
Pa Beogradski režim je pravio TE i po srbiji, a nuklearnu elektranu u sloveniji. Pa je pored toga ipak gradio autoputeve po Hr, Srbiji i sloveniji. A kod nas kolko kilometara autoputa za 75 godina okupacije?
MorningStar

#20635 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MorningStar »

Sierra club wrote: 13/01/2021 17:31
MorningStar wrote: 13/01/2021 17:20 Poredis nesto od prije 30 godina i danas

TE tuzla sama vrijedi koliko autoput haman , doduse kad se ugrade turbonasi onda defitnitivno ne.Dalje od sa do mostara i mora nije napravljen autoput al je zato napravljeno koliko hidrocentrala

Danas se prosi a kinezi vuku za rukav jedan blok te da naprave
Pa Beogradski režim je pravio TE i po srbiji, a nuklearnu elektranu u sloveniji. Pa je pored toga ipak gradio autoputeve po Hr, Srbiji i sloveniji. A kod nas kolko kilometara autoputa za 75 godina okupacije?
U bih imas najvise el energetskih objekata , kao i recimo stab za smjestaj vlade u slucaju rata koji je kostao 6 milijardi dolara :D , u tadasnje vrijeme nije bilo prijeke potrebe da se kroz bih pravi autoput jer je transport roba isao dosta preko zeljeznica a auta nije bilo mnogo, autoput od makedonije preko bg za zagreb i dalje je bio isplativ jer je bio i danas je jedan od eu koridora (turska grcka bugarska -eu) da je spominjemo ostale megaprojekte od zeljezara,livnica,aluminija,famosa,tas-a itd itd itd.....

Nego sve ja ovo djaba pisem znam - turbobosnjak je uporan mos pisat sta hos :lol:
So What!

#20636 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Image
Kakav sam ja glupan, nisam shvatio da se radi o jugonostalgicarskom Facebook postu koji su najčešće neka teža bomba i ne razumijem zašto odmah nisam izguglao ko je gradio Asuansku branu.

U pitanju je egipatski Al Mokawloon Al Arab i sovjetski Gidroprojekt.
MorningStar

#20637 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MorningStar »

I zenicku obilaznicu nismo mi pravili :lol:

Za to glupan ne znam to ti kazes. :D
Procitaj malo bolje - gradili ne znaci da su je samo oni gradili :thumbup:
Sierra club

#20638 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Sierra club »

MorningStar wrote: 13/01/2021 17:51 I zenicku obilaznicu nismo mi pravili :lol:

Slabo vam ide Jugo propaganda. I to ste bolje radili 1960-ih. A zagrebačke i Beogradske firme na Aswanu su mogle samo Rusima mazat kriške paštetom.

Sad imamo svoju državu, gradimo autoputeve, čak je i Srbima u BiH bolje. Da smo ostali pod beogradskom okupacijom nebi Banja Luka vidjela autoputa još 50 godina. Prije bi Kraljevo dobilo dva Ring Road-a nego Banja Luka centimetar Autoputa.
Login7777

#20639 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Login7777 »

Image
:-)
MorningStar

#20640 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MorningStar »

Sierra club wrote: 13/01/2021 18:18
MorningStar wrote: 13/01/2021 17:51 I zenicku obilaznicu nismo mi pravili :lol:

Slabo vam ide Jugo propaganda. I to ste bolje radili 1960-ih. A zagrebačke i Beogradske firme na Aswanu su mogle samo Rusima mazat kriške paštetom.

Sad imamo svoju državu, gradimo autoputeve, čak je i Srbima u BiH bolje. Da smo ostali pod beogradskom okupacijom nebi Banja Luka vidjela autoputa još 50 godina. Prije bi Kraljevo dobilo dva Ring Road-a nego Banja Luka centimetar Autoputa.
Eto zasto imamo viceve o nama :lol:
nosara

#20641 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nosara »

Jel' ovo moguce? Da li je zaista i kada on ovo izjavio?
Last edited by nosara on 13/01/2021 19:04, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#20642 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dzontra_Volta »

nosara wrote: 13/01/2021 18:56
Ovo kao da kaže: Adnane, što si krao? A on odgovori: Pa kradu i drugi.
drug_profi

#20643 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

So What! wrote: 13/01/2021 17:47

Image
Kakav sam ja glupan, nisam shvatio da se radi o jugonostalgicarskom Facebook postu koji su najčešće neka teža bomba i ne razumijem zašto odmah nisam izguglao ko je gradio Asuansku branu.

U pitanju je egipatski Al Mokawloon Al Arab i sovjetski Gidroprojekt.
Hahaha, da kao i Energoinvest, Energoprojekt, itd. EX-YU kompanije.
Postoje svjedoci živi drug moj.
nosara

#20644 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nosara »

Jesu zakrpljene rupice na autoputu? Zalijepite bajlage, a vozaci neka jure 30, bu to se dobro. :lol:
Sierra club

#20645 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Sierra club »

drug_profi wrote: 13/01/2021 19:06 E sto bi volo da vidim sta bi ovdje postojalo da nije bilo te "okupacije" pi*da ti mate*ina
Ti možeš lajat kolko hoćeš, ali ta beogradska okupacija je završena. nadam se da uživaš u vožnji na našim bosanskim autoputevima. I zapamti, preko 200 kilometara izgdadjeno sa srušenom ekonomijom, i ovakvim rasulom kakav postoji u BiH.

A okupatori 75 goodia = 0 kilometara.
nosara

#20646 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nosara »

drug_profi wrote: 13/01/2021 19:21
Sierra club wrote: 13/01/2021 19:20
drug_profi wrote: 13/01/2021 19:06 E sto bi volo da vidim sta bi ovdje postojalo da nije bilo te "okupacije" pi*da ti mate*ina
Ti možeš lajat kolko hoćeš, ali ta beogradska okupacija je završena. nadam se da uživaš u vožnji na našim bosanskim autoputevima. I zapamti, preko 200 kilometara izgdadjeno sa srušenom ekonomijom, i ovakvim rasulom kakav postoji u BiH.

Otfakaj lagano u džampovima
⬆️
Sierra club wrote:

Narod ima puno para, pogotovo u sarajevu. Sarajevo kanton sigurno ima veći standard nego Hrvatska. Negdje sam pročito da je BDP po stanovniku u Starom Gradu negdje oko 24,000 Eura godišnje ili maraka. Ali sigurno vrtoglavo veliki.
:lol:
Sierra club

#20647 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Sierra club »

drug_profi wrote: 13/01/2021 19:33 Ali pazi sad, ja cu ovdje dobit ban jer mene modovi rado potkace, valjda im na zivce ide avatar.

A ovakvi bilmezi imaju slobodu govora i njih niko ne dira.
Ja samo iznosim činjenice u vezi autoputeva, sve tačno i ispravno. A ti laješ i vrijedjaš. Ne samo mene, nego vrijedjaš napore moje države koja je uložila svoj novac i trud da se ovako izgrade autoputevi naspram raznih blokada i ne-efikasnih procedura.
So What!

#20648 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

drug_profi wrote: 13/01/2021 19:13Hahaha, da kao i Energoinvest, Energoprojekt, itd. EX-YU kompanije.
Postoje svjedoci živi drug moj.
Nije nikakva tajna da je Energoinvest radio velike projekte u zemljama nesvrstanih, pa to rade čak i danas, ali za Asuansku hidroelektranu im se ne mogu pripisati zasluge.

Ali rade i druge kompanije iz BiH rade na velikim projektima. Na tender za spominjani Pelješki most su se prijavili Intergral Inžinjering iz Laktaša i konzorcij GP Krk i Euro-Asfalt. Spomenute kompanije rade na projektima izvan BiH također.

Ispravi me ako griješim slobodno i ponudi izvor, ja uvijek volim naučiti nešto novo, ali je nigdje nisam uspio pronaći izvor da su jugoslovenske kompanije radile bilo šta na Asuanskoj hidroelektrani.

Kod te hidroelektrane, postavljen je spomenik egipatsko-sovjetskom prijateljstvu, s obzirom da se ovaj projekat vodio kao udruženi poduhvat ove dvije zemlje.

Image
So What!

#20649 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

drug_profi wrote: 13/01/2021 19:33 Ali pazi sad, ja cu ovdje dobit ban jer mene modovi rado potkace, valjda im na zivce ide avatar.

A ovakvi bilmezi imaju slobodu govora i njih niko ne dira.
Ne vidim zašto bi dobio, ja zaista tebe smatram, normalnim sagovornikom, koji argumentovano raspravlja, bez obzira što znamo biti neistomišljenici.

Trollova ima u svim taborima, potrudi se da ignorišeš.
MorningStar

#20650 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MorningStar »

Sierra club wrote: 13/01/2021 19:20

Opet djeca, kazem ja roditelji danasnji su katastrofa.Ovo se desi kad samarcinom neke stvari se ne objasne :D

I to sumnjam da se radi o naopako nasadjenoj childrncadi iz dijaspore. :D
Post Reply