Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- aditon
#35727 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pa eto da se i ja nadovežem...moje dijete odnedavno neće da zaspe rano nikako. Prije bi išla na spavanje u 9 ali u zadnje vrijeme najranije legne u 10, a bilo je epizoda gdje nije htjela zaspatit ni do pola 2...Uglavnom, meni to teško pada jer nakon što ona legne volim da imam neko vrijeme samo za opuštanje, najčešće uz gaming...i sad se dešava da jako kasno idem u krevet te sam ko zombi zadnjih mjesec dana...totalno neispavan...kako je krenulo, i ja ću na spavanje kad i mala ode..popodnveni san da joj ukinemo nisam siguran da bi bila dobra stvar...
što se tiče igara, trenutno od SP igara igram RDR2 i to baš detaljno je igram, od do..cilj mi je završiti igru što je moguće bliže 100%. Ja npr znam nekoliko gaming seansi, koje u prosjeku traju sat i pol, samo loviti npr, skupljati kože..ili jednostavno tumarati naokolo i kako se koja aktivnost ukaže to odradim. Doduše, uglavnom tako i igram igre, trudim se da završim sve moguće..I za razliku od vas pojedinih, ja 99% započetih igara i završim...onih 1% su igre koje mi se ne svide i odustanem...Iako imam trenutno instaliranih između 15 i 20 igara, igram samo RDR2 od SP i Apex Legends od MP. Ostale ću početi nakon RDR2...Sljedeća na redu će biti možda Death stranding, Mafia ili Resident evil 3..šta mi u tom momentu bude privlačno.
nego već dugo nam nema @feratillis (a kako se čini, obrisao je profil) ?
što se tiče igara, trenutno od SP igara igram RDR2 i to baš detaljno je igram, od do..cilj mi je završiti igru što je moguće bliže 100%. Ja npr znam nekoliko gaming seansi, koje u prosjeku traju sat i pol, samo loviti npr, skupljati kože..ili jednostavno tumarati naokolo i kako se koja aktivnost ukaže to odradim. Doduše, uglavnom tako i igram igre, trudim se da završim sve moguće..I za razliku od vas pojedinih, ja 99% započetih igara i završim...onih 1% su igre koje mi se ne svide i odustanem...Iako imam trenutno instaliranih između 15 i 20 igara, igram samo RDR2 od SP i Apex Legends od MP. Ostale ću početi nakon RDR2...Sljedeća na redu će biti možda Death stranding, Mafia ili Resident evil 3..šta mi u tom momentu bude privlačno.
nego već dugo nam nema @feratillis (a kako se čini, obrisao je profil) ?
- Averus
#35728 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis nije ba, možda je čovjek zauzet
Treba napraviti odvojenu temu za dječurliju, a nas milleniale ostaviti na ovoj
Da ne smaramo mi djecu svojim staračkim problemima, a oni nas ne smaraju PC vs Console temama i tako to
Treba napraviti odvojenu temu za dječurliju, a nas milleniale ostaviti na ovoj
Da ne smaramo mi djecu svojim staračkim problemima, a oni nas ne smaraju PC vs Console temama i tako to
- aditon
#35729 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
dobro je se nekad posvađati na temu PC vs Console... 
- Raigor Stonehoof
#35730 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kad smo na temi, ja sam haman pa batalio igre otkako je mala napunila godinu, a to je bilo prije 2 god. 6000+ sati na Doti dotad - uninstall i nikad nisam pogledao nazad 
koristim svo slobodno vrijeme da se igram s njom, i onda mi navece nije do igranja, ni na racunaru
pokoja partija PESa i NBA sa drustvom i to je to- I Marvel Strike Force na telefonu
kad zaspe upalim kakvu seriju radije, da me uspava
koristim svo slobodno vrijeme da se igram s njom, i onda mi navece nije do igranja, ni na racunaru
kad zaspe upalim kakvu seriju radije, da me uspava
- spree
#35731 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovdje se može naci i dobrih savjeta kako igrati kad imas djecu
. Probam sljedeci vikend da ne spava po danu. Valjda izdrzi do navece. Radnim danima ne mogu nista jer je u obdanistu. Najgore od svega je sto je svejedno ko ga uspavljuje, zajebao sam se na pocetku
. Jedva čekam da malo naraste, pa da ga pocnem uvoditi u pc master race 
- Chmoljo
#35732 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Al sto da ne. Mi smo prva generacija koja ima ovaj problem, uskladjivanje gejminga sa roditeljstvom.
Insallah, bicemo prva koja ce preporucivati kontaktna sociva za dalekovidnost, gejming stolice sa kateterom, jastucic za hemoroide, gejming slusni aparat ili jednostavno preporuke za igre gdje zvuk nije presudan i sl.

Insallah, bicemo prva koja ce preporucivati kontaktna sociva za dalekovidnost, gejming stolice sa kateterom, jastucic za hemoroide, gejming slusni aparat ili jednostavno preporuke za igre gdje zvuk nije presudan i sl.
- Tito_i_Partija
#35733 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Chmoljo @aditon @spree
Sinu je 3 godine i ima energije k'o nuklearni reaktor. Vjerujte mi, ukinite spavanje po dani sto prije. Ja i zena poceli prosle sedmice i razlika je nevjerovatna.
Razumijem ja da je lijepo kad dijete po dani spava, mogu i roditelji malo odkunjat' uz dijete il' nesto po kuci zavrsit'. Dijete legne pa se i mi zavalimo, sat-dva milina, ustanes osvjezen i osjecas se super. Al' jest' nam zato bila patnja navece, stavis ga da legne u 9 a on se ne smiruje do 11.
Al' kako smo mu ukinuli spavanje po dani, ne samo da ide ranije spavat' (sad u 8 sati), nego zaspe u 2-3 minute i spava cijelu noc. Ma odusevili smo se.
Sinu je 3 godine i ima energije k'o nuklearni reaktor. Vjerujte mi, ukinite spavanje po dani sto prije. Ja i zena poceli prosle sedmice i razlika je nevjerovatna.
Razumijem ja da je lijepo kad dijete po dani spava, mogu i roditelji malo odkunjat' uz dijete il' nesto po kuci zavrsit'. Dijete legne pa se i mi zavalimo, sat-dva milina, ustanes osvjezen i osjecas se super. Al' jest' nam zato bila patnja navece, stavis ga da legne u 9 a on se ne smiruje do 11.
Al' kako smo mu ukinuli spavanje po dani, ne samo da ide ranije spavat' (sad u 8 sati), nego zaspe u 2-3 minute i spava cijelu noc. Ma odusevili smo se.
- Chmoljo
#35734 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mi kombinujemo. Oboje radimo, ali i kad nismo sa njim i kad jesmo spava ako mu se spava.
Desi se pocesto i da ne odspava nikako. Ako hodamo vani, u autu se komira poslije prve krivine
Malcu je malo jace od dvije i svjesni smo da ce uskoro trebati ukinuti to dnevno spavanje. Problem je sto bude nervozan ako mu se spavalo a nismo mu dali.
Tako da, jos uvijek je do njega. Ali jos neko vrijeme i mi cemo se presaltati na taj rezim
Desi se pocesto i da ne odspava nikako. Ako hodamo vani, u autu se komira poslije prve krivine
Malcu je malo jace od dvije i svjesni smo da ce uskoro trebati ukinuti to dnevno spavanje. Problem je sto bude nervozan ako mu se spavalo a nismo mu dali.
Tako da, jos uvijek je do njega. Ali jos neko vrijeme i mi cemo se presaltati na taj rezim
- aditon
#35735 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
moja ima dvije godine i 7 mjeseci, ako ne spava preko dana, to je katastrofa, toliko nervoze nema nigdje...samo ako smo ritam malo izmjenili problem je a da ne govorim kako bi bilo da ne spava nikako..
drugi je problem što i ja i supruga radimo, dok kući dođem, skoro 5, a žena i kasnije, tako a ne bi praktično dijete ni viđali da ga u 7 ili 8 odvedemo spavati...poželimo se mi nje, ona nas..a energije da ima...to je suvišno spominjati...mene polomi, kad dođem s posla, valja plesat, valja ovo, valja ono...uglavnom nema sjesti
dok smo mi na poslu, moji roditelji je čuvaju, stariji ljudi, nemaju oni toliko energije kao ona da to sve isprate...mati mora i ručak spremiti, uobičajene dnevene aktivnosti, a to ne bi mogla da mala ne spava...ali proći će i ovo sve, s djecom je to tako...
drugi je problem što i ja i supruga radimo, dok kući dođem, skoro 5, a žena i kasnije, tako a ne bi praktično dijete ni viđali da ga u 7 ili 8 odvedemo spavati...poželimo se mi nje, ona nas..a energije da ima...to je suvišno spominjati...mene polomi, kad dođem s posla, valja plesat, valja ovo, valja ono...uglavnom nema sjesti
dok smo mi na poslu, moji roditelji je čuvaju, stariji ljudi, nemaju oni toliko energije kao ona da to sve isprate...mati mora i ručak spremiti, uobičajene dnevene aktivnosti, a to ne bi mogla da mala ne spava...ali proći će i ovo sve, s djecom je to tako...
- House
- Tito_i_Partija
#35737 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel' iko ovdje igr'o Sea of Thieves? Valja li?
- Averus
#35738 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neko vrijeme, brzo postane repetitivno, nema istinski multiplayer, questovi i borbe sve jedno te isto
Ako imas 2-3 prijatelja s kojima ces sve vrijeme igrati bice ti zabavno
- Veigar
#35739 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Averus
- Chmoljo
- House
#35742 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
DonieBrasco
#35743 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Need For Speed su sahranili jos prije 15. godina i vise. 
- House
#35744 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ubisoft odma' najavi SW open world igru
- Averus
- Rockefeller
#35747 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Chmoljo wrote: ↑12/01/2021 23:49Rockefeller wrote: ↑12/01/2021 23:35Jesam drama. Ljuljam ga samo da ne dreci![]()
Igram, zena spava i slucajno se probudi, ja ljuljam BB![]()
![]()
moja bi samo rekla, kakve ti bolesne stvari igraš?!
normalno da jesam. dok se šunjam, meni samo on na pameti da se previše ne uznemiri![]()
Nisu lose one bombe. Maloprije mi sjeba kisa komplet robu.
- House
#35748 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nadam se da je iz trećeg lica
- Tito_i_Partija
- Veigar
#35750 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad bi napravili nešto slično odiseji, to bi bila prava stvar.