Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Kolinda

#8776 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

dr_Evil wrote: 13/01/2021 12:44
Kolinda wrote: 13/01/2021 12:37
dr_Evil wrote: 13/01/2021 09:42

Hoce, i kad ih upitas gdje ti je Hercegovina reci ce da je il Herceg Bosna ili Hrvatska. I treba da volite svoj narod, ali da ga volite na svakom pedlju BiH, ukljucujuci RS, Sarajevo, Posavinu, i da ga poticete da se vrati u Konjic, Jablanicu itd. Tu se razilaze politike Covica i mene
De Bogati, o čemu ti pričaš...ja sam Hercegovac koji živi u BiH i tako će ti reći 95% mojih sugrađana a ovih 5% ni u jednom društvu nisu mjerilo....
Nazalost onda ti spadas u manji procenat nekih sta ce to reci. Opet rekoh, odrastavio zivio i zivim medju Hrvatima.
Oprosti što ti ovako moram reći ali onda lažeš, osim onih 5% od kojih sam se ogradio ne poznajem te ljude o kojima ti pričaš....svi su svjesni gdje žive, bore se i rade za tu BiH, plaćaju svoje obveze državi i lojalni su građani...dalje, većinu koju poznajem su svjesni da nas se preglasava a takvu BiH nitko ne želi za sebe (znam da je jedno s drugim malo u kontradikciji ali je to političko stajalište)...ne poznajem nikoga iz svoga okruženja koji živi u nadi i zabludi o nekom pripajanju Hrvatskoj ili nešto slično....
smrm

#8777 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

spreca wrote: 13/01/2021 12:50
Kolinda wrote: 13/01/2021 12:42
Škobo Habu wrote: 13/01/2021 11:09

Daj nam link, neko svjedočanstvo, bilo šta glede ovoga događaja? Makar kakvu kliničku brljotinu izašlu iz glave Raspudića, Pločinkića, Zirduma ili Lujanovićke, bar da se smijemo?
Znaš zbog čega? Franjo Tuđman je dolazi '95. ili '96. u Sarajevo. Prošetao Baščaršijom i Ferhadijom i niko se kamenom nije bacio na njega, a prošao je kroz špalir građana Sarajeva.

Što bi netko bacio kamen na osloboditelja i heroja, na čovjeka koji je zaslužan za prestanak rata i spas države u avnojevskim granicama :?

Ovo kasnije izvrtanje istine ne treba uzeti za relevantno....
:pisnuo:
Krivozhvaljavi je organizovao UZP i da nije krepo sad bi pravio drustvo Kradzicu

I pritom deblokirao Gorazde, Bihac, i oslobodio vam Sanski Most, Kljuc, i omogucio da uzmete Bos. Petrovac.
skoronikako

#8778 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skoronikako »

nihadns wrote: 13/01/2021 12:13
skoronikako wrote: 13/01/2021 11:21 Da Bosnjaci i politika Bosnjaka vraca BiH Hrvatima onako kako su zasluzili ne bi ih ni bilo u BiH.
Ne provocirajte.
Ovo je istina. Provokacija su separatisticke izjave ovih "legitimnih" predstavnika svojih naroda.

Recept je jednostavan: Voli drzavu u kojoj si rodjen i postuj narode u njoj. Tad mozemo pricati o "zlim Bosnjacima" sto biraju "nelegitimne" predstavnike Hrvatima.

@smrm Zamisli da je BiH ostala u Jugoslaviji, pa Hrvatske danas ne bi ni bilo. Cuj on nam deblokirao, a jedini razlog zasto je njegova drzava opstala se zove Bosna i Hercegovina.
Kolinda

#8779 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

skoronikako wrote: 13/01/2021 12:59
skoronikako wrote: 13/01/2021 11:21 Da Bosnjaci i politika Bosnjaka vraca BiH Hrvatima onako kako su zasluzili ne bi ih ni bilo u BiH.
Ne provocirajte.
Ovo je istina. Provokacija su separatisticke izjave ovih "legitimnih" predstavnika svojih naroda.

Recept je jednostavan: Voli drzavu u kojoj si rodjen i postuj narode u njoj. Tad mozemo pricati o "zlim Bosnjacima" sto biraju "nelegitimne" predstavnike Hrvatima.

@smrm Zamisli da je BiH ostala u Jugoslaviji, pa Hrvatske danas ne bi ni bilo. Cuj on nam deblokirao, a jedini razlog zasto je njegova drzava opstala se zove Bosna i Hercegovina.
Koje si ono godište, 2003 ili 2004 nešto mi nije ostalo u sjećanju....
spreca

#8780 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

smrm wrote: 13/01/2021 12:51
House wrote: 12/01/2021 19:39

:o :D

Ja mislio Dodik, kada gle...to Alija🤣🤣🤣🤣
Ovaj Gospodin i Armija BiH koji su svu vojnu silu i logistiku bivse JA zadrzavali na teritoriji Republike Bosne i Hercegovine ,dok su Krivozhvaljavi i Zlobo Milosevic dogovarali podjelu Bosne i Hercegovine a Krivozvaljavi slao jedinice HV da se bore protiv ArBiH a sa veliko cetnicima potpisivao primirja i dogovore o ne napadanju.Inace danas bi Hr izgledala kao Zagrebacka zupanija ,Srpska republika Kraina i Srpska republika Slavonija.Dok je Bosna krvarila na teritoriji Hr skoro da i nije bilo borbi, jer je Zvaljo te borbe prebacio u BiH
spreca

#8781 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

smrm wrote: 13/01/2021 12:57
spreca wrote: 13/01/2021 12:50
Kolinda wrote: 13/01/2021 12:42

Što bi netko bacio kamen na osloboditelja i heroja, na čovjeka koji je zaslužan za prestanak rata i spas države u avnojevskim granicama :?

Ovo kasnije izvrtanje istine ne treba uzeti za relevantno....
:pisnuo:
Krivozhvaljavi je organizovao UZP i da nije krepo sad bi pravio drustvo Kradzicu

I pritom deblokirao Gorazde, Bihac, i oslobodio vam Sanski Most, Kljuc, i omogucio da uzmete Bos. Petrovac.
Sviras i izmisljas,gdje ono Dudakovic i na kojoj teritoriji docekao HV?
skoronikako

#8782 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skoronikako »

Kolinda wrote: 13/01/2021 13:01

Ne provocirajte.

A kakve to veze ima sa temom "Bosnjacka politika prema BiH Hrvatima"?
smrm

#8783 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

Ne provocirajte.

Front u Hrvatskoj je bio stabilizovan pre nego je poceo rat u BiH. Srbi u Hrvatskoj su imali za komsije Srbe iz Bosne. Da je BiH ostala u SRJ, za komsije ne bi imale vojske koja je pomagala ovu drugu vojsku u RSK, vec republiku BiH, kao deo Jugoslavije. I imala bi laksu situaciju. Opet bi se nsoruzala, Slobo ne bi reagovao ko sto i nije, i zavrsilo bi se isto. Samo bi tada Slobo dobio celu BiH, a ne samo pola. Reci mi....kako to za 4g rata kod Gorazda i Bihaca ni 1km napretka, a kada je usla HV i do 100km u dubini. Objasni mi.
skoronikako

#8784 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skoronikako »

Bas je bilo stabilizovan front, Srbi bili stabilni kod Zagreba, Splita i Dubrovnika. Tacno.

Nemam namjeru vise o toj temi, smijesno je.
spreca

#8785 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

skoronikako wrote: 13/01/2021 13:06
Kolinda wrote: 13/01/2021 13:01

A kakve to veze ima sa temom "Bosnjacka politika prema BiH Hrvatima"?
Ima veze jaro,jer mladi pamte a vidis da ima ovih starijih sto su izlapili pa nista i ne pamte :mrgreen:
spreca

#8786 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

smrm wrote: 13/01/2021 13:06

Ne provocirajte.

Front u Hrvatskoj je bio stabilizovan pre nego je poceo rat u BiH. Srbi u Hrvatskoj su imali za komsije Srbe iz Bosne. Da je BiH ostala u SRJ, za komsije ne bi imale vojske koja je pomagala ovu drugu vojsku u RSK, vec republiku BiH, kao deo Jugoslavije. I imala bi laksu situaciju. Opet bi se nsoruzala, Slobo ne bi reagovao ko sto i nije, i zavrsilo bi se isto. Samo bi tada Slobo dobio celu BiH, a ne samo pola. Reci mi....kako to za 4g rata kod Gorazda i Bihaca ni 1km napretka, a kada je usla HV i do 100km u dubini. Objasni mi.
O cemu ti pricas ,do 95 ste imali pola drzave pod srpskom okupacijom,samo vas je rat u BiH spasio potpunog pada da u pravu si da je stabilno pola Hr bilo pod srpskom kontrolom i Hr presjecena kninskom krainom cijelo vrijeme rata,zahvalite se BiH i SAD koje su vas u oluji dobro pogurali,zasto Oluju niste napravili 93 ili 94 nego bas 95 kad je ArBiH pocela dobro da napreduje
smrm

#8787 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

skoronikako wrote: 13/01/2021 13:08 Bas je bilo stabilizovan front, Srbi bili stabilni kod Zagreba, Splita i Dubrovnika. Tacno.

Nemam namjeru vise o toj temi, smijesno je.

Pa vojska Jugoslavije nije se smela mesati u Hrvatskoj direktno. Mesala se koliko su joj dozvolili. I kada bi bila BiH u toj drzavi, ne bi smela ni sa te strane da se uplice. Ne vidim kako bi se smenio tok vojne, kada se na zapadu resilo da se da zeleno svetlo HV. A i na istoku Hrvatske, sa drzavnom granicom sa Srbijom, ne vidim kako su Srbi reagovali kada je pripojen Hrvatskoj. I sami Srbi kazu zbog koga su se povlacili...Zbog Atifa sigurno nisu.
smrm

#8788 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

spreca wrote: 13/01/2021 13:16

O cemu ti pricas ,do 95 ste imali pola drzave pod srpskom okupacijom,samo vas je rat u BiH spasio potpunog pada da u pravu si da je stabilno pola Hr bilo pod srpskom kontrolom i Hr presjecena kninskom krainom cijelo vrijeme rata,zahvalite se BiH i SAD koje su vas u oluji dobro pogurali,zasto Oluju niste napravili 93 ili 94 nego bas 95 kad je ArBiH pocela dobro da napreduje

Nisam ja imao nista pod okupacijom....pomesao si me. I gde je to ar BiH napredovala pre ulaska HV u Bih? I preko kojih podrucja su Srbi bezali od HV? Kako su se povukli, ako je ar BiH pre toga osvojila ta podrucja. Malo si se zaneo....
smrm

#8789 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

Da su Ameri dibro pogurali HV, tacno. Osmislili celu strategiju. Ali kakve veze ima to sa arBiH, nikako da shvatim.
skoronikako

#8790 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skoronikako »

Nista i nema veze sa ARBiH. Osim cinjenice da ne bi sta Ameri gurati da je RSK imala slobodan prolaz kroz BiH. A gdje bi onda isto tako ordinirali svi ovi "dobrovoljci" sto su bili u BiH?

Srecom, odlucili smo pomoci sebi, a tako i svojim komsijama, koji su nam onda zabili noz u ledja. I opet na kraju rata smo pruzili ruku pomirenja i opet nam redovno zabijaju noz u ledja.
spreca

#8791 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

smrm wrote: 13/01/2021 13:21

Nisam ja imao nista pod okupacijom....pomesao si me. I gde je to ar BiH napredovala pre ulaska HV u Bih? I preko kojih podrucja su Srbi bezali od HV? Kako su se povukli, ako je ar BiH pre toga osvojila ta podrucja. Malo si se zaneo....
Susret je bio na Korani
nihadns

#8792 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by nihadns »

Kolinda wrote: 13/01/2021 12:40
nihadns wrote: 13/01/2021 10:30
visuljak wrote: 12/01/2021 20:43

gle dijaspore jes se osilila
tu je greška, nisu oni dijaspora, vec svoj na svome. nisu ni niaconalna manjina vec konsitutivan narod.
parenjem se ne pravi neko vecina i manjina jer u tom slucaju turci bi ubrzo postali vecina a nemac manjina u nemackoj.

Rat je prošlost. Koja treba da opominje, i normalne ljude uci da cine sve da ga ne bude. Bosanci pravoslavne katolicke islamske religije.
Na tome se mora raditi.
Nisam za model preglasavanja i da se katolicima izabere komsić za predstavnika jer znamo da nema kod njih legitimitet i da je pudlica bakirova zarad interesa.

Neka imaju svoga predstavnika , nije problem. Dejtonom je BiH uredjena da je nedeljiva, i tu je kraj price.

Zakonom treba zabraniti bilo kakvo isticanje separatizma, i cepanje drzave sto je sasvim normalna stvar. Pa kada prase iz laktasa i uštirkani covic pocnu da lupetaju fino ih uhapsiti po zakonu i poslati na hladjenje zbog spearatizma.

Drugim recima, nije problem da svako ima svog zeljenog predstavnika, ali protiv BiH niko ne sme da radi.
A što ako je neki od tih bosanskih katolika ateista :-)
Prosto je, Bosanac ateista. Bosanac.
smrm

#8793 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

spreca wrote: 13/01/2021 13:33
smrm wrote: 13/01/2021 13:21

Susret je bio na Korani
Da. Na Korani. I? Gde su bili i u cijim rukama Sanski Most, Kljuc, Bos. Petrovac....i sve oko njih?
nihadns

#8794 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by nihadns »

Ne provocirajte.

Slazem se. Slicno sam i pisao.
Hrvatskoj je trebao rat u BiH. Iz vise razloga.
smrm

#8795 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

skoronikako wrote: 13/01/2021 13:30 Nista i nema veze sa ARBiH. Osim cinjenice da ne bi sta Ameri gurati da je RSK imala slobodan prolaz kroz BiH. A gdje bi onda isto tako ordinirali svi ovi "dobrovoljci" sto su bili u BiH?

Srecom, odlucili smo pomoci sebi, a tako i svojim komsijama, koji su nam onda zabili noz u ledja. I opet na kraju rata smo pruzili ruku pomirenja i opet nam redovno zabijaju noz u ledja.

5 korpus nije ni delo zauzeo pre ulaska HV. Daj dokaz ako imas za to. A imas sto intervjua Srpskih oficira kojinjasno kazu od koga su se povlacili.
smrm

#8796 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

nihadns wrote: 13/01/2021 13:39

Ne provocirajte.

Slazem se. Slicno sam i pisao.
Hrvatskoj je trebao rat u BiH. Iz vise razloga.

Znaci u jeku rata izmedju Srba i Hrvata, Hrvati nagovaraju Srbe da vas isprovocirau pa i da vi udjete u rat? Pa sto ste bolan glasali za secesiju. Sta niste glasali za ostajanje u SRJ? Atif bi i dalje bio u sluzbi u Kninu...
dr_Evil

#8797 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by dr_Evil »

Kolinda wrote: 13/01/2021 12:55
dr_Evil wrote: 13/01/2021 12:44
Kolinda wrote: 13/01/2021 12:37
De Bogati, o čemu ti pričaš...ja sam Hercegovac koji živi u BiH i tako će ti reći 95% mojih sugrađana a ovih 5% ni u jednom društvu nisu mjerilo....
Nazalost onda ti spadas u manji procenat nekih sta ce to reci. Opet rekoh, odrastavio zivio i zivim medju Hrvatima.
Oprosti što ti ovako moram reći ali onda lažeš, osim onih 5% od kojih sam se ogradio ne poznajem te ljude o kojima ti pričaš....svi su svjesni gdje žive, bore se i rade za tu BiH, plaćaju svoje obveze državi i lojalni su građani...dalje, većinu koju poznajem su svjesni da nas se preglasava a takvu BiH nitko ne želi za sebe (znam da je jedno s drugim malo u kontradikciji ali je to političko stajalište)...ne poznajem nikoga iz svoga okruženja koji živi u nadi i zabludi o nekom pripajanju Hrvatskoj ili nešto slično....
Nista, sasvim legitimno da smatras da lazem, to govori dosta o tebi, ili da volis BiH ili da se pretvaras da volis bolje od neke cerničke(interna mostarska za ove sa strane).

Moje iskustvo u vezi hrvatske politike je ovo drugo obicno.

Ko zna mozda nam trebaju jos jace nacionalisticke struje ali bez oraha u dzepu koje ce reci sve jedni drugima u lice i to pred javnosti, da se zna sta je neciji stav pa nek se od toga krene. Gradimo kucu na lazi i prevarama.
Kolinda

#8798 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

skoronikako wrote: 13/01/2021 13:30 Nista i nema veze sa ARBiH. Osim cinjenice da ne bi sta Ameri gurati da je RSK imala slobodan prolaz kroz BiH. A gdje bi onda isto tako ordinirali svi ovi "dobrovoljci" sto su bili u BiH?

Super formulacija, ali bi volio da mi pojasniš na karti gdje je to abih zatvorila srpskim snagama prolaz iz BiH u Hrvatsku....
Kolinda

#8799 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

nihadns wrote: 13/01/2021 13:36
Kolinda wrote: 13/01/2021 12:40
nihadns wrote: 13/01/2021 10:30

tu je greška, nisu oni dijaspora, vec svoj na svome. nisu ni niaconalna manjina vec konsitutivan narod.
parenjem se ne pravi neko vecina i manjina jer u tom slucaju turci bi ubrzo postali vecina a nemac manjina u nemackoj.

Rat je prošlost. Koja treba da opominje, i normalne ljude uci da cine sve da ga ne bude. Bosanci pravoslavne katolicke islamske religije.
Na tome se mora raditi.
Nisam za model preglasavanja i da se katolicima izabere komsić za predstavnika jer znamo da nema kod njih legitimitet i da je pudlica bakirova zarad interesa.

Neka imaju svoga predstavnika , nije problem. Dejtonom je BiH uredjena da je nedeljiva, i tu je kraj price.

Zakonom treba zabraniti bilo kakvo isticanje separatizma, i cepanje drzave sto je sasvim normalna stvar. Pa kada prase iz laktasa i uštirkani covic pocnu da lupetaju fino ih uhapsiti po zakonu i poslati na hladjenje zbog spearatizma.

Drugim recima, nije problem da svako ima svog zeljenog predstavnika, ali protiv BiH niko ne sme da radi.
A što ako je neki od tih bosanskih katolika ateista :-)
Prosto je, Bosanac ateista. Bosanac.
Super, a što ako kojim slučajem živi u Hercegovini?
smrm

#8800 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smrm »

Kolinda wrote: 13/01/2021 14:44

Super formulacija, ali bi volio da mi pojasniš na karti gdje je to abih zatvorila srpskim snagama prolaz iz BiH u Hrvatsku....

Alooo momak, kulture malo. Ja sam prvi pitao, imam prednost da dobijem odgovor na isto pitanje.
Post Reply