Haman sam ti vec i odgovorila, a posto mene opominjes da pazljivije citam, vjerujem da ti pazljivo citaswewa wrote: ↑13/01/2021 11:06
imas ti svako pravo da pises, jednako kao i ja.
ono sto mene fascinira jeste da ljude nesto sto procitaju potakne na javljanje, a da to nema nikakve veze s onim o cemu pisu.
mozebit je do mene, ali zaista, ni uz najveci trud, ne mogu povezati tvoj post o ukidanju pojmova majka i otac s onime o cemu smo hadzinicasa i ja pisale.
dakle, ne propitujem zasto se javljas, propitujem tvoju logiku. bila bih zahvalna za pojasnjenje, ako ti se da.
Ne treba meni opravdanje da pisem na forumu i da komentarisem sta mi se vec komentarise, ukoliko to ne krsi neko od pravila foruma, jel. A druga stvar, na ovoj temi ne postoji jedna specificna tema o kojoj pricamo, recimo da mi sad pricamo samo o obrazovanju i niposto o zdravstvu pa bi to zdravstvo onda bilo offtopic tu, vec kao sto i sama znas pricamo opcenito o feminizmu danas i desavanjima vezanim za istih, stoga, ako ja napisem post kakav sam napisala, ne vidim kako je tacno offtopic jer ja svakako ni ne moram nastavljati tvoju il neciju tudju pricu vec mogu i zapoceti svoju, nit zasto trebam pojasnjavati ne samo razloge svog javljanja vec i jutrosnju aktivnost mozga, nekakve logike i vremenskih uslova te polozaja zvijezda koji su doveli do toga da napisem obicni post, il sto bi ti rekla, potaknulo me.Niemand wrote: ↑13/01/2021 10:26
Svakako, i meni je skroz oke da se npr dijete nauci da muskarca zove mama a zenu tata, jer bas kao sto ce igracka poput roze pegle ili plavog autica u tim ranim godinama uticati, nazalost, negativno na dijete, tako ce i, sigurna sam, upotreba ovih jednostavnih termina od prvog dana imati pozitivan uticaj i pruziti djetetu jednu sirinu, kojom ce svijet posmatrati drugacije, ne robujuci patrijarhalnim predrasudama.
Mislim, shvatam, godinama se ovdje pita sta ce neko na temi, koji je razlog javljanja i slicno, al ono, dosadi insanu sve pa i to.