SDA-All about

Patton44

#54876 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

izvrsni direktor wrote: 11/01/2021 18:45 Sda u jednom danu:

-kradja glasova u mostaru
-glasa za spas snsd-ovog milana telgetije
-trosenje drzavnog budzeta za vip salone
:lol: :lol:
Jesi razmisljo o godisnjem,vrijeme ti je da mozak odmoris.
Prpa.ba

#54877 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

bunk wrote: 11/01/2021 12:33 Hdz i snsd u vlasti su trenutno i tako vec godinama nezaobilazni.
Jer ih srbi i hrvati maltene plebisticarno biraju.
Da biraju klingonce i vulkance onda bi oni bili u vlasti...
Nema tu prostora za manevar.
Ali kad se krene spominjati 2022, argument u korist glasa za SDA je "da Cetvorka hoce da pravi vlast sa HDZ-om i SNSD-om". :mrgreen:
bunk

#54878 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Prpa.ba wrote: 11/01/2021 20:47
bunk wrote: 11/01/2021 12:33 Hdz i snsd u vlasti su trenutno i tako vec godinama nezaobilazni.
Ali kad se krene spominjati 2022, argument u korist glasa za SDA je "da Cetvorka hoce da pravi vlast sa HDZ-om i SNSD-om". :mrgreen:
Uopce nisam na to mislio,nek glasa ko god hoce za koga zeli.
Vjerujem u princip slobodne volje,ja za koga glasam i mislim da je dobro za BiH je moje i nikome nikad nista nisam nametao niti bih.
detroit-mercy

#54879 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

bunk wrote: 11/01/2021 20:59
Vjerujem u princip slobodne volje,ja za koga glasam i mislim da je dobro za BiH je moje i nikome nikad nista nisam nametao niti bih.
Koliko je dobro, vidi se :mrgreen:
detroit-mercy

#54880 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

kluz franjo wrote: 11/01/2021 12:35
bunk wrote: 11/01/2021 11:56
izvrsni direktor wrote: 11/01/2021 11:38

Znas li ti cijim glasovima dogurase hdz i snsd do apsolutne vecine u domu naroda te da im tako sad niko nista ne moze u blokiranju rada drzavnih instutucija??

Glasovima srba i hrvata.
Ako ciljas na dogovore izmedju sda,hdz i snsd onda malo priupitaj trenerku neka javno kaze koliko puta je sda zvala sdp na dogovor i koliko puta ih je sdp odbacio od zavrsetka opcih izbora pa tamo do februara,marta 2019. I ne samo da su odbijali nego su aktivno sa kiflom i ns kopajuci i rukama i nogama trazili saveznike da nekako skupe ruke i zayebu sda.
I onda nakon svega toga sda treba da podrzi kandidata kojeg sdp preporuci..
Znas ti ovo sve.
Noge nekom drugom delegatu u domu naroda je izbio licno trenerko bjezeci od suradnje sa pobjednikom izbora i krijuci se iza Dine koji ga evo vec drugi puta nategnu ko zicu na gitari :lol:
Pošteno govori naš bunk.
Sve dok je SDA ugrožen pristup budžetima, SDA će glasati za Dodika i Čovića.
To što i Dodik i Čović zahvaljujući SDA po hiljaditi put natežu čitavu državu k'o .... "žicu na gitari"... Hebiga.
Država je država, ali budžet je budžet.
Drzava je budzet i ono sto je oko njega :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#54881 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 11/01/2021 20:59
Kradja izbora, najsvjezija je oca u mostaru je dobra za bih?
10 miliona malinaru za pokvarene reapiratore je dpbra za bih?

Tvoja podrska kriminalu korupciji kradji i nepotizmu radi licne koristi kosta sve nas u ovoj drzavi, naravno da svako ima pravo da te osudjuje zbog toga i svako ima pravo da ti stavi do znanja da je to pogresno sto radis. I naravno da ti nemas pravo da svoje nemoralne, nekarakterne, neljudske odluke drugima nameces jer se kose s onim sa svim onim ljudskim vrijednostima kojima svako drustvo treba da tezi.
Veigar

#54882 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

izvrsni direktor wrote: 11/01/2021 15:32
Odluka o dodjeli podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području KS objavljena je krajem oktobra mjeseca.

Lista korisnika koju potpisuje ministar privrede KS Draško Jeličić kadar DF-a iz prethodnog saziva Vlade sadrži neka poprilično interesantna imena.

Tako je Kenjić Mladen jedan od dobitnika podsticaja. Mladen je inače sin Branke Kenjić potpredsjedavajuće općinskog vijeća u Općini Trnovo.

Zatim SD “Gadžo” u vlasništvu Gadžo Mustafe čija je porodica povezana rodbinskim vezama sa ljudima iz samog vrha SDA.

Ono što posebno upada u oči je iznos koji znatno odudara od ostalih iznosa koji su raspodijeljeni. Tako je poslovni subjekt SD “LIMUZIN” dobila čak 10.000 KM.

Ovaj poslovni subjekt posluje tek od juna mjeseca 2019. godine, a u vlasništvu je Hameda Aljovića zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako PRESS nezvanično saznaje njegov poslovni partner je Hazim Bahtanović predsjednik OO SDA Novo Sarajevo.

Podsjećamo Bahtanović je dugo u politici, ali je postao prepoznatljiv nakon političko-koruptivne afere “Asim” u kojoj je ‘igrao’ ulogu veziste
.

Gdje su botovi da stave smajli kao komentar i na ovaj kriminal
Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.
drndalo

#54883 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Veigar wrote: 12/01/2021 08:35
Odluka o dodjeli podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području KS objavljena je krajem oktobra mjeseca.

Lista korisnika koju potpisuje ministar privrede KS Draško Jeličić kadar DF-a iz prethodnog saziva Vlade sadrži neka poprilično interesantna imena.

Tako je Kenjić Mladen jedan od dobitnika podsticaja. Mladen je inače sin Branke Kenjić potpredsjedavajuće općinskog vijeća u Općini Trnovo.

Zatim SD “Gadžo” u vlasništvu Gadžo Mustafe čija je porodica povezana rodbinskim vezama sa ljudima iz samog vrha SDA.

Ono što posebno upada u oči je iznos koji znatno odudara od ostalih iznosa koji su raspodijeljeni. Tako je poslovni subjekt SD “LIMUZIN” dobila čak 10.000 KM.

Ovaj poslovni subjekt posluje tek od juna mjeseca 2019. godine, a u vlasništvu je Hameda Aljovića zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako PRESS nezvanično saznaje njegov poslovni partner je Hazim Bahtanović predsjednik OO SDA Novo Sarajevo.

Podsjećamo Bahtanović je dugo u politici, ali je postao prepoznatljiv nakon političko-koruptivne afere “Asim” u kojoj je ‘igrao’ ulogu veziste
.

Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.
Ne moze ti Drzava biti vaznija od stranke, rece jedan mudar covjek nekada... U napadu iskrenosti...
Veigar

#54884 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

drndalo wrote: 12/01/2021 09:20
izvrsni direktor wrote: 11/01/2021 15:32 .

Ne moze ti Drzava biti vaznija od stranke, rece jedan mudar covjek nekada... U napadu iskrenosti...
Novac za poljoprivredne podsticaje u BiH se baca uzaludno.
Patton44

#54885 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Pravda za Tegeltiju,rece sef sarajevske ljevice i dize ruku. Dobar je kifla :pisnuo: :pisnuo:
Sigma90

#54886 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

Vec kad pricate o SDA i Domu Naroda. Moze neko pojasniti kako se clanovi DN biraju. Kakve su sanse da Cetvorka il ko sve bude 2022 isao uz njih mogu napraviti sastav da zakoni ili ti odluke budu primljene u DN. Vidim Magazinovic je imao neke prijedloge koji su prosli u parlamentu a koji nece proci u DN jer znamo sastav istog. A bilo je toga i prije. Jel se clanovi DN iz reda Srba biraju sa teritorije manjeg entiteta a Hrvati i Bosnjaci sa teritorije Federacije?
I kad se glasa koliko treba clanova biti „za“ da prijedlog bude primljen? I trebal iz svakog naroda po jedan najmanje il ide vecinom cijelokupnog sastava DN?
Ne zivim u BiH pa mi nije jasno to s DN skroz. Uglavnom znam koje du tri zlocinacke stranke u BiH koje sve dobro obaraju.
DonieBrasco

#54887 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

NISTA sto je u korist BiH, za boljitak, putu prema EU i NATO nece proci u Domu naroda ! Sve ce to oboriti prvi HDZ, SNSD, a onda i SDA, samo pazite sada kad padne ovo za sukob intersa i za naknadne, pare opcenito.

Gdje su mnogo vaznije stvari, zakoni i ono sto zaista treba na putu reformi.
tempuser

#54888 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

izvrsni direktor wrote: 11/01/2021 21:52
bunk wrote: 11/01/2021 20:59 Uopce nisam na to mislio,nek glasa ko god hoce za koga zeli.
Kradja izbora, najsvjezija je oca u mostaru je dobra za bih?
10 miliona malinaru za pokvarene reapiratore je dpbra za bih?

Tvoja podrska kriminalu korupciji kradji i nepotizmu radi licne koristi kosta sve nas u ovoj drzavi, naravno da svako ima pravo da te osudjuje zbog toga i svako ima pravo da ti stavi do znanja da je to pogresno sto radis. I naravno da ti nemas pravo da svoje nemoralne, nekarakterne, neljudske odluke drugima nameces jer se kose s onim sa svim onim ljudskim vrijednostima kojima svako drustvo treba da tezi.
Ja se iskreno nadam da ga plaćaju za ovo. Ovako javno, pa makar i u virtuelnom svijetu se možeš poniziti samo za pare. Mene bi iskreno bilo sramota ovo napisati i pogledati sebe u ogledalo.
tempuser

#54889 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

.

Ali su te "bačene" pare "slučajno" završile u koalicionim džepovima???
I ta tebe važi isto ovo što i za @bunk !
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#54890 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

.

ma da to ti nama slucajno neces reci da su svi isti?
meridiyan

#54891 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

Velija Katica i Dženan Muminović istupili su iz Stranke demokratske akcije (SDA) odnosno Demokratske fronte (DF) i osnovali klub samostalnih zastupnika u Vijeću Općine Centar

Image
drndalo

#54892 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Sta bi pa puce tikva?
drug_profi

#54893 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa ne bi da potonu sa brodom. Taman dvije godine da se "dokazu" na drugoj strani, da bi dospjeli na liste.
tempuser

#54894 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Da ne povlačimo paralelu sa onim koji su '43 prešli u partizane!
drug_profi

#54895 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

I što su iz "partizana" '90. presli u demokrate.
hamza_sa

#54896 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

bunk wrote: 11/01/2021 17:34 I ja volim top listu nadrealista i "SNL" ...i u tom duhu postovi su ti ok.
Stvarni zivot pak je malo drugaciji..
Odlicnu recenicu (boldirano) si napisao!!

Upravo je to ono sto vas i mene razdvaja. I mnoge druge.

Oni koje ti svakodnevno glorifikujes na ovom forumu, predstavljas ih braniocima Bosne i Bosnjaka, onim koji samo dobro donose svom narodu itd. itd., su upravo oni koji su sve ucinili i sve cine na unistavanju istog tog naroda.

Necu ulaziti ni u kakvu raspravu, niti sa tobom niti sa bilo kim ko ih brani, jer postoji hiljadu i jedan razlog sto to cinite, ali koliko vidim da ni pored svih iznesenih cinjenica niste ni svjesni posljedica toga.

Sto se mene tice, vjerovatno ces za iste cuti u narednih 10-ak do 15 dana. Uzivajte u tome. Samo da znate, postoji ona stara: "Nicija nije do zore!" A, moje dijete vam nece halaliti.
Last edited by hamza_sa on 13/01/2021 00:47, edited 1 time in total.
meridiyan

#54897 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

Sigma90 wrote: 12/01/2021 10:45 Vec kad pricate o SDA i Domu Naroda. Moze neko pojasniti kako se clanovi DN biraju. Kakve su sanse da Cetvorka il ko sve bude 2022 isao uz njih mogu napraviti sastav da zakoni ili ti odluke budu primljene u DN. Vidim Magazinovic je imao neke prijedloge koji su prosli u parlamentu a koji nece proci u DN jer znamo sastav istog. A bilo je toga i prije. Jel se clanovi DN iz reda Srba biraju sa teritorije manjeg entiteta a Hrvati i Bosnjaci sa teritorije Federacije?
I kad se glasa koliko treba clanova biti „za“ da prijedlog bude primljen? I trebal iz svakog naroda po jedan najmanje il ide vecinom cijelokupnog sastava DN?
Ne zivim u BiH pa mi nije jasno to s DN skroz. Uglavnom znam koje du tri zlocinacke stranke u BiH koje sve dobro obaraju.
https://www.parlament.ba/Content/Read/3 ... Domunaroda
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54898 Re: SDA-All about

Post by malakh »

Uspjeli smo saznati ko je to u državnom Domu naroda bio čak i protiv razgovora o ubrzanju procedura nabavke vakcina. Protiv su bili Dragan Čović, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Bariša Čolak iz HDZ-a BiH, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Lazar Prodanović iz SNSD-a i Asim Sarajlić iz SDA.

Osim Miletića, za njegov prijedlog su glasali samo još Denis Bećirović iz SDP-a, te Bakir Izetbegović i Amir Fazlić iz SDA.
kako kažu iz sda. tri ili četiri, svejedno je. e pa evo dokaza da nije.

čak im dodaju i svog asima.
drndalo

#54899 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Na hair. Sve ce to u Mehmeda Spahe “pozlatiti”...
muha_sa

#54900 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Post Reply