izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 18:45 Sda u jednom danu:
-kradja glasova u mostaru
-glasa za spas snsd-ovog milana telgetije
-trosenje drzavnog budzeta za vip salone
Jesi razmisljo o godisnjem,vrijeme ti je da mozak odmoris.
izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 18:45 Sda u jednom danu:
-kradja glasova u mostaru
-glasa za spas snsd-ovog milana telgetije
-trosenje drzavnog budzeta za vip salone
Ali kad se krene spominjati 2022, argument u korist glasa za SDA je "da Cetvorka hoce da pravi vlast sa HDZ-om i SNSD-om".
Uopce nisam na to mislio,nek glasa ko god hoce za koga zeli.
Koliko je dobro, vidi sebunk wrote: ↑11/01/2021 20:59Uopce nisam na to mislio,nek glasa ko god hoce za koga zeli.
Vjerujem u princip slobodne volje,ja za koga glasam i mislim da je dobro za BiH je moje i nikome nikad nista nisam nametao niti bih.
Drzava je budzet i ono sto je oko njegakluz franjo wrote: ↑11/01/2021 12:35Pošteno govori naš bunk.bunk wrote: ↑11/01/2021 11:56Glasovima srba i hrvata.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 11:38
Znas li ti cijim glasovima dogurase hdz i snsd do apsolutne vecine u domu naroda te da im tako sad niko nista ne moze u blokiranju rada drzavnih instutucija??
Ako ciljas na dogovore izmedju sda,hdz i snsd onda malo priupitaj trenerku neka javno kaze koliko puta je sda zvala sdp na dogovor i koliko puta ih je sdp odbacio od zavrsetka opcih izbora pa tamo do februara,marta 2019. I ne samo da su odbijali nego su aktivno sa kiflom i ns kopajuci i rukama i nogama trazili saveznike da nekako skupe ruke i zayebu sda.
I onda nakon svega toga sda treba da podrzi kandidata kojeg sdp preporuci..
Znas ti ovo sve.
Noge nekom drugom delegatu u domu naroda je izbio licno trenerko bjezeci od suradnje sa pobjednikom izbora i krijuci se iza Dine koji ga evo vec drugi puta nategnu ko zicu na gitari![]()
Sve dok je SDA ugrožen pristup budžetima, SDA će glasati za Dodika i Čovića.
To što i Dodik i Čović zahvaljujući SDA po hiljaditi put natežu čitavu državu k'o .... "žicu na gitari"... Hebiga.
Država je država, ali budžet je budžet.
Kradja izbora, najsvjezija je oca u mostaru je dobra za bih?bunk wrote: ↑11/01/2021 20:59Uopce nisam na to mislio,nek glasa ko god hoce za koga zeli.
Vjerujem u princip slobodne volje,ja za koga glasam i mislim da je dobro za BiH je moje i nikome nikad nista nisam nametao niti bih.
Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 15:32.Odluka o dodjeli podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području KS objavljena je krajem oktobra mjeseca.
Lista korisnika koju potpisuje ministar privrede KS Draško Jeličić kadar DF-a iz prethodnog saziva Vlade sadrži neka poprilično interesantna imena.
Tako je Kenjić Mladen jedan od dobitnika podsticaja. Mladen je inače sin Branke Kenjić potpredsjedavajuće općinskog vijeća u Općini Trnovo.
Zatim SD “Gadžo” u vlasništvu Gadžo Mustafe čija je porodica povezana rodbinskim vezama sa ljudima iz samog vrha SDA.
Ono što posebno upada u oči je iznos koji znatno odudara od ostalih iznosa koji su raspodijeljeni. Tako je poslovni subjekt SD “LIMUZIN” dobila čak 10.000 KM.
Ovaj poslovni subjekt posluje tek od juna mjeseca 2019. godine, a u vlasništvu je Hameda Aljovića zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako PRESS nezvanično saznaje njegov poslovni partner je Hazim Bahtanović predsjednik OO SDA Novo Sarajevo.
Podsjećamo Bahtanović je dugo u politici, ali je postao prepoznatljiv nakon političko-koruptivne afere “Asim” u kojoj je ‘igrao’ ulogu veziste
Gdje su botovi da stave smajli kao komentar i na ovaj kriminal
Ne moze ti Drzava biti vaznija od stranke, rece jedan mudar covjek nekada... U napadu iskrenosti...Veigar wrote: ↑12/01/2021 08:35Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 15:32.Odluka o dodjeli podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području KS objavljena je krajem oktobra mjeseca.
Lista korisnika koju potpisuje ministar privrede KS Draško Jeličić kadar DF-a iz prethodnog saziva Vlade sadrži neka poprilično interesantna imena.
Tako je Kenjić Mladen jedan od dobitnika podsticaja. Mladen je inače sin Branke Kenjić potpredsjedavajuće općinskog vijeća u Općini Trnovo.
Zatim SD “Gadžo” u vlasništvu Gadžo Mustafe čija je porodica povezana rodbinskim vezama sa ljudima iz samog vrha SDA.
Ono što posebno upada u oči je iznos koji znatno odudara od ostalih iznosa koji su raspodijeljeni. Tako je poslovni subjekt SD “LIMUZIN” dobila čak 10.000 KM.
Ovaj poslovni subjekt posluje tek od juna mjeseca 2019. godine, a u vlasništvu je Hameda Aljovića zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako PRESS nezvanično saznaje njegov poslovni partner je Hazim Bahtanović predsjednik OO SDA Novo Sarajevo.
Podsjećamo Bahtanović je dugo u politici, ali je postao prepoznatljiv nakon političko-koruptivne afere “Asim” u kojoj je ‘igrao’ ulogu veziste
Novac za poljoprivredne podsticaje u BiH se baca uzaludno.drndalo wrote: ↑12/01/2021 09:20Ne moze ti Drzava biti vaznija od stranke, rece jedan mudar covjek nekada... U napadu iskrenosti...Veigar wrote: ↑12/01/2021 08:35Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 15:32 .
Ja se iskreno nadam da ga plaćaju za ovo. Ovako javno, pa makar i u virtuelnom svijetu se možeš poniziti samo za pare. Mene bi iskreno bilo sramota ovo napisati i pogledati sebe u ogledalo.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 21:52Kradja izbora, najsvjezija je oca u mostaru je dobra za bih?
10 miliona malinaru za pokvarene reapiratore je dpbra za bih?
Tvoja podrska kriminalu korupciji kradji i nepotizmu radi licne koristi kosta sve nas u ovoj drzavi, naravno da svako ima pravo da te osudjuje zbog toga i svako ima pravo da ti stavi do znanja da je to pogresno sto radis. I naravno da ti nemas pravo da svoje nemoralne, nekarakterne, neljudske odluke drugima nameces jer se kose s onim sa svim onim ljudskim vrijednostima kojima svako drustvo treba da tezi.
Ali su te "bačene" pare "slučajno" završile u koalicionim džepovima???Veigar wrote: ↑12/01/2021 08:35Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 15:32.Odluka o dodjeli podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području KS objavljena je krajem oktobra mjeseca.
ma da to ti nama slucajno neces reci da su svi isti?Veigar wrote: ↑12/01/2021 08:35Znaš šta je veći kriminal od toga kome je dodijeljeno? Što su to uzaludno bačene pare, država nikakvog hajra od tih para neće imati, i da je bilo koja drug stranka u pitanju da ovako dodijeljuje novac (mislim na ovakav način) to bi bilo opet rasipanje novca nizašta.izvrsni direktor wrote: ↑11/01/2021 15:32.Odluka o dodjeli podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na području KS objavljena je krajem oktobra mjeseca.

Odlicnu recenicu (boldirano) si napisao!!
https://www.parlament.ba/Content/Read/3 ... DomunarodaSigma90 wrote: ↑12/01/2021 10:45 Vec kad pricate o SDA i Domu Naroda. Moze neko pojasniti kako se clanovi DN biraju. Kakve su sanse da Cetvorka il ko sve bude 2022 isao uz njih mogu napraviti sastav da zakoni ili ti odluke budu primljene u DN. Vidim Magazinovic je imao neke prijedloge koji su prosli u parlamentu a koji nece proci u DN jer znamo sastav istog. A bilo je toga i prije. Jel se clanovi DN iz reda Srba biraju sa teritorije manjeg entiteta a Hrvati i Bosnjaci sa teritorije Federacije?
I kad se glasa koliko treba clanova biti „za“ da prijedlog bude primljen? I trebal iz svakog naroda po jedan najmanje il ide vecinom cijelokupnog sastava DN?
Ne zivim u BiH pa mi nije jasno to s DN skroz. Uglavnom znam koje du tri zlocinacke stranke u BiH koje sve dobro obaraju.
kako kažu iz sda. tri ili četiri, svejedno je. e pa evo dokaza da nije.Uspjeli smo saznati ko je to u državnom Domu naroda bio čak i protiv razgovora o ubrzanju procedura nabavke vakcina. Protiv su bili Dragan Čović, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Bariša Čolak iz HDZ-a BiH, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Lazar Prodanović iz SNSD-a i Asim Sarajlić iz SDA.
Osim Miletića, za njegov prijedlog su glasali samo još Denis Bećirović iz SDP-a, te Bakir Izetbegović i Amir Fazlić iz SDA.