Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Nivelacija
#37801 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bi bas namjerno uvodio sve strozije mjere iako imamo 20X manje zarazenih nego kad su uvedene, bas da vidim do koliko moze narod u BiH trpiti?
Uveo bi policijski od 13 a ne od 23.
3 maske obavezne jedna preko druge.
Punktovi na izlazima iz grada itd.
Jer ovaj narod treba handrit do kosti.
Nadam se da ce neko sa Jahorine uleti HDZ Mandicu i Čerkezi po 10 milja da zatvore sva skijališta hehe.
Nema veze bilo 3000 zarazenih ili 100 kao danas MJERE SU ISTE HEHE
Uveo bi policijski od 13 a ne od 23.
3 maske obavezne jedna preko druge.
Punktovi na izlazima iz grada itd.
Jer ovaj narod treba handrit do kosti.
Nadam se da ce neko sa Jahorine uleti HDZ Mandicu i Čerkezi po 10 milja da zatvore sva skijališta hehe.
Nema veze bilo 3000 zarazenih ili 100 kao danas MJERE SU ISTE HEHE
-
Trappist
#37802 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zatvoris skijalista u FBiH i onda svi ti ljudi koji hoce da idu na skijanje odu u RS i tamo skijaju, i prave se jos vece guzve i jos vise ljudi bude na istom mjestu u isto vrijeme.
Samo treba struku slusat
Samo treba struku slusat
-
doktor78
#37803 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pitanje je koliko su relevantni ovi podaci, ali da je dosta ljudi već došlo u kontakt s virusom - jeste.Ci-Nick wrote: ↑11/01/2021 20:04 Ako je vjerovati ovoj klixovoj anketi,
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jeste-l ... /210111057
Stigli smo na 45 %
Valjda su zato i brojevi pozitivnih testova u padu.
Npr. u mojoj firmi već ih je trećina odbolovala, i to prijavljenih, a koliko je onih koji se nisu ni prijavljivali Bog zna.
Ja još uvijek nemam objašnjenje za pad zaraženih, osim sljedeće pretpostavke:
Ko se čuvao - on se i dalje čuva.
Ko se nije čuvao- on je do sad već došao u kontakt s virusom i razvio imunitet.
Nadajmo se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u narednim danima.
Od proljeća očekujem povratak u neku vrstu normale.
-
MUNAFIK
#37804 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma tu je to negdje, zavisno od regije, u nekim dijelovima BIH mozda je i preko 60% odbolovalo...doktor78 wrote: ↑12/01/2021 11:21Pitanje je koliko su relevantni ovi podaci, ali da je dosta ljudi već došlo u kontakt s virusom - jeste.Ci-Nick wrote: ↑11/01/2021 20:04 Ako je vjerovati ovoj klixovoj anketi,
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jeste-l ... /210111057
Stigli smo na 45 %
Valjda su zato i brojevi pozitivnih testova u padu.
Npr. u mojoj firmi već ih je trećina odbolovala, i to prijavljenih, a koliko je onih koji se nisu ni prijavljivali Bog zna.
Ja još uvijek nemam objašnjenje za pad zaraženih, osim sljedeće pretpostavke:
Ko se čuvao - on se i dalje čuva.
Ko se nije čuvao- on je do sad već došao u kontakt s virusom i razvio imunitet.
Nadajmo se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u narednim danima.
Od proljeća očekujem povratak u neku vrstu normale.
Jedina logika pada broja zarazenih jeste da smo stekli imunitet, koji traje duze od 3 mjeseca kako su nam govorili... Virus se nema vise kuda prenosit...
Mjere se ne postuju nigdje osim na ulici Ferhadija i to je to... Dakle do mjera nije.
- banjaluka078
- Moderator
-
Naslovnica
#37806 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
SKORO 15.000 GLASOVA
Rezultati ankete Klix.ba: 45% građana BiH prebolovalo koronu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/rezulta ... /210112038
U online anketi portala Klix.ba na jednostavno pitanje: "Da li ste prebolovali koronavirus?" 45% građana BiH se izjasnilo da je prebolovalo koronu.
U anketi su bila ponuđena samo dva odgovora te su se građani mogli izjasniti sa "da" ili "ne", a nakon 24 sata od objavljivanja glasalo je skoro 15 hiljada građana.
Više od 93 posto ukupnih glasova je iz Bosne i Hercegovine, dok je ostatak iz drugih zemalja Evrope i svijeta.
Važno je naglasiti da se rezultati ovakve ankete ne mogu smatrati naučno utemeljenim niti mogu biti uzeti kao zvanična referenca, ali mogu poslužiti kao približan indikator stanja s obzirom na to da je veliki broj građana koronu prebolovao asimptomatski, pa su vjerovatno serološkim testovima saznali da su bili inficirani.
Također, znatan broj građana je neminovno prebolovao koronu, a da nije ušao u zvaničnu statistiku. To se prije svega odnosi na sve veći broj antigenskih testova koje građani rade u privatnim klinikama, a koji ne ulaze u službenu statistiku.
Da bi jedno društvo steklo kolektivni imunitet neophodno je da 70 posto građana stekne imunitet, što se može postići vakcinacijom.
Ipak, podaci iz ankete govore da je veliki broj građana bio inficiran koronom, a da uopšte nije prošao kroz sistem. Koliko je to utjecalo na činjenicu da je BiH nažalost četvrta na svijetu po broju smrtnih slučajeva na sto hiljada stanovnika (4.330), pokazat će vrijeme.
Ja bih na ovaj tekst dodao da je značajan broj građana koji su imali COVID-19, a da uopšte nisu svjesni te činjenice.
Koliko god da je anketa relevantna ili ne, neka 45% nije tačna informacija, neka je 33%...veliki je to broj.
Rezultati ankete Klix.ba: 45% građana BiH prebolovalo koronu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/rezulta ... /210112038
U online anketi portala Klix.ba na jednostavno pitanje: "Da li ste prebolovali koronavirus?" 45% građana BiH se izjasnilo da je prebolovalo koronu.
U anketi su bila ponuđena samo dva odgovora te su se građani mogli izjasniti sa "da" ili "ne", a nakon 24 sata od objavljivanja glasalo je skoro 15 hiljada građana.
Više od 93 posto ukupnih glasova je iz Bosne i Hercegovine, dok je ostatak iz drugih zemalja Evrope i svijeta.
Važno je naglasiti da se rezultati ovakve ankete ne mogu smatrati naučno utemeljenim niti mogu biti uzeti kao zvanična referenca, ali mogu poslužiti kao približan indikator stanja s obzirom na to da je veliki broj građana koronu prebolovao asimptomatski, pa su vjerovatno serološkim testovima saznali da su bili inficirani.
Također, znatan broj građana je neminovno prebolovao koronu, a da nije ušao u zvaničnu statistiku. To se prije svega odnosi na sve veći broj antigenskih testova koje građani rade u privatnim klinikama, a koji ne ulaze u službenu statistiku.
Da bi jedno društvo steklo kolektivni imunitet neophodno je da 70 posto građana stekne imunitet, što se može postići vakcinacijom.
Ipak, podaci iz ankete govore da je veliki broj građana bio inficiran koronom, a da uopšte nije prošao kroz sistem. Koliko je to utjecalo na činjenicu da je BiH nažalost četvrta na svijetu po broju smrtnih slučajeva na sto hiljada stanovnika (4.330), pokazat će vrijeme.
Ja bih na ovaj tekst dodao da je značajan broj građana koji su imali COVID-19, a da uopšte nisu svjesni te činjenice.
Koliko god da je anketa relevantna ili ne, neka 45% nije tačna informacija, neka je 33%...veliki je to broj.
- banjaluka078
- Moderator
#37807 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lancet objavio istraživanje o uticaju D vitamina na akutne infekcije respiratornog trakta.
Možda se sad narod konačno prestane napucavati s 5-10000 IJ dnevno.
Monthly bolus doses of 60 000 IU of vitamin D did not reduce the overall risk of acute respiratory tract infection, but could slightly reduce the duration of symptoms in the general population. These findings suggest that routine vitamin D supplementation of a population that is largely vitamin D replete is unlikely to have a clinically relevant effect on acute respiratory tract infection.
https://www.thelancet.com/journals/land ... 6/fulltext
-
Nivelacija
#37808 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
FBIH pala na 5-6 umrlih a iste mjere na snazi kao i kada je bilo 10 X vise. tj 50-60
-
Medobrundo25
#37809 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gledaj sto su napucali testovo ne bi li nasli kakvo uporiste da mogu opet maltretirati narodNivelacija wrote: ↑12/01/2021 12:31 FBIH pala na 5-6 umrlih a iste mjere na snazi kao i kada je bilo 10 X vise. tj 50-60
-
Trappist
#37810 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... /210112056
"Koronavirus u BiH: 442 novozaražene osobe od 4.402 testirana uzorka"
Sto je ovo zamrla tema ?
Mjere medju najblazim u europi, narod sudeci po forumasima ovdje stoka, nedisciplinovan, prljav, nikakav, fuj, zdravstvo propalo, VM ne funkcionise... I nigdje pokolja od tog virusa, brojevi novozarazenih konstantno padaju.
Sto je ovo zamrla tema ?
Mjere medju najblazim u europi, narod sudeci po forumasima ovdje stoka, nedisciplinovan, prljav, nikakav, fuj, zdravstvo propalo, VM ne funkcionise... I nigdje pokolja od tog virusa, brojevi novozarazenih konstantno padaju.
-
Medobrundo25
#37811 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zasto bi zbog jedne studije neko prestao konzumirati vitamin D, koji ima milion benefita na organizam? Jel to korona jedina opasnost, sve ostale bolest su nestale? I niko normalan se nije pucao sa tim kretenskim dozama, nego se posavjetuje sa svojim ljekarom, odrade se testovi i dobije se adekvatna doza, koja se krece izmedju 1000-3500 i.j. dnevno zavisno. Sve preko 4000 i.j. moze biti toksicno.banjaluka078 wrote: ↑12/01/2021 12:16 Lancet objavio istraživanje o uticaju D vitamina na akutne infekcije respiratornog trakta.
Monthly bolus doses of 60 000 IU of vitamin D did not reduce the overall risk of acute respiratory tract infection, but could slightly reduce the duration of symptoms in the general population. These findings suggest that routine vitamin D supplementation of a population that is largely vitamin D replete is unlikely to have a clinically relevant effect on acute respiratory tract infection.
https://www.thelancet.com/journals/land ... 6/fulltext
-
Medobrundo25
#37812 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mjere su politicke, kozmeticke i nemaju utjecaja na virus. Isto bi se postiglo i bez fasizma , sa prihvatljivim mjerama tipa maske i distance. Vise nego dovoljno.Trappist wrote: ↑12/01/2021 12:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... /210112056
Sto je ovo zamrla tema ?![]()
Mjere medju najblazim u europi, narod sudeci po forumasima ovdje stoka, nedisciplinovan, prljav, nikakav, fuj, zdravstvo propalo, VM ne funkcionise... I nigdje pokolja od tog virusa, brojevi novozarazenih konstantno padaju.![]()
- banjaluka078
- Moderator
#37813 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upiš od smijeha, majke mi. Prosječni stanovnik ove zemlje se posavjetovao s ljekarom koji mu je dao uputnicu da vadi D vit? Kad i gdje?Medobrundo25 wrote: ↑12/01/2021 12:49
Zasto bi zbog jedne studije neko prestao konzumirati vitamin D, koji ima milion benefita na organizam? Jel to korona jedina opasnost, sve ostale bolest su nestale? I niko normalan se nije pucao sa tim kretenskim dozama, nego se posavjetuje sa svojim ljekarom, odrade se testovi i dobije se adekvatna doza, koja se krece izmedju 1000-3500 i.j. dnevno zavisno. Sve preko 4000 i.j. moze biti toksicno.![]()
Ja sam godinama, ne znajući, imala niz problema izazvanih nedostatkom D vitamina, pa masi "običnih" doktora nije palo na um da provjere, iako imam oboljenje za koje se veže deficit. Dok nisam na kraju sama tražila, nisam ni dobila uputnicu.
Eno ti dole na iHerb temi narudžbi i forumaša koji pišu da piju 10000. U mom okruženju svi piju 5000. Kao, ne može škoditi. A ja s potvrđenim deficitom na 3000.
Ako nema deficita, nema potrebe za dodatnim unosom. Ni trošenjem novca. Apotekari trljaju ruke, organizmima sasvim svejedno.
-
Medobrundo25
#37814 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Posteno, stalno zaboravim gdje zivim.banjaluka078 wrote: ↑12/01/2021 12:57Upiš od smijeha, majke mi. Prosječni stanovnik ove zemlje se posavjetovao s ljekarom koji mu je dao uputnicu da vadi D vit? Kad i gdje?Medobrundo25 wrote: ↑12/01/2021 12:49
Zasto bi zbog jedne studije neko prestao konzumirati vitamin D, koji ima milion benefita na organizam? Jel to korona jedina opasnost, sve ostale bolest su nestale? I niko normalan se nije pucao sa tim kretenskim dozama, nego se posavjetuje sa svojim ljekarom, odrade se testovi i dobije se adekvatna doza, koja se krece izmedju 1000-3500 i.j. dnevno zavisno. Sve preko 4000 i.j. moze biti toksicno.![]()
Ja sam godinama, ne znajući, imala niz problema izazvanih nedostatkom D vitamina, pa masi "običnih" doktora nije palo na um da provjere, iako imam oboljenje za koje se veže deficit. Dok nisam na kraju sama tražila, nisam ni dobila uputnicu.
Eno ti dole na iHerb temi narudžbi i forumaša koji pišu da piju 10000. U mom okruženju svi piju 5000. Kao, ne može škoditi. A ja s potvrđenim deficitom na 3000.
Ako nema deficita, nema potrebe za dodatnim unosom. Ni trošenjem novca. Apotekari trljaju ruke, organizmima sasvim svejedno.
-
Naslovnica
#37815 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Enormnim količinama D vitamina se rokaju osobe s multiplom, i dokazano je da ima dobar učinak.
-
splinter
#37816 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vitamin D je snažan imunomodelator i kao takav može se smatrati esencijalnim.
Nevezano za Covid, snažan imunitet i njegova efikasna regulacija su nešto čemu svako od nas teži.
Uostalom ima na stotine studija koje to potvrđuju.
Jedino ne treba pretjerivati naročito u ljetnim mjesecima kada je izloženost sunčevim zrakama odnosno UV zrakama, u trajanju od 15-20 minuta dovoljna za procese sinteze provitamina Ergosterola u vitamin D2 ( Ergokalciferol)) odnosno provitamina 7-dehydrocholesterol u D3 (Kalciferol)
Cijelo ovo vrijeme uzimam oba oblika Vitamina D (2 i 3) u količini ne većoj od 1200 I.U. osim u ljetnim mjesecima kada ga ne uzimam dodatno.
Nevezano za Covid, snažan imunitet i njegova efikasna regulacija su nešto čemu svako od nas teži.
Jedino ne treba pretjerivati naročito u ljetnim mjesecima kada je izloženost sunčevim zrakama odnosno UV zrakama, u trajanju od 15-20 minuta dovoljna za procese sinteze provitamina Ergosterola u vitamin D2 ( Ergokalciferol)) odnosno provitamina 7-dehydrocholesterol u D3 (Kalciferol)
Cijelo ovo vrijeme uzimam oba oblika Vitamina D (2 i 3) u količini ne većoj od 1200 I.U. osim u ljetnim mjesecima kada ga ne uzimam dodatno.
-
palermo
#37817 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja,ali to rade po preporuci ljekara i uz liječnički nadzor.......a sam odlučiti da se rokaš, vala i nije baš pametno....Naslovnica wrote: ↑12/01/2021 13:07 Enormnim količinama D vitamina se rokaju osobe s multiplom, i dokazano je da ima dobar učinak.
evo sad pročitah splintera, objasnio .....meni kćerka koja je u sarajevu uzima 1000 u zimskim mjesecima (recimo od oktobra do marta) da je u Mostaru uzimala bi manje, ako bi uopšte uzimala....
-
Naslovnica
#37818 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma naravno, po preporuci.palermo wrote: ↑12/01/2021 13:18ja,ali to rade po preporuci ljekara i uz liječnički nadzor.......a sam odlučiti da se rokaš, vala i nije baš pametno....Naslovnica wrote: ↑12/01/2021 13:07 Enormnim količinama D vitamina se rokaju osobe s multiplom, i dokazano je da ima dobar učinak.
evo sad pročitah splintera, objasnio .....meni kćerka koja je u sarajevu uzima 1000 u zimskim mjesecima (recimo od oktobra do marta) da je u Mostaru uzimala bi manje, ako bi uopšte uzimala....
-
meridiyan
#37819 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje su pare?
EU traži od BiH objavu 50 subjekata koji su dobili najviše sredstava pomoći u pandemiji
https://www.klix.ba/biznis/eu-trazi-od- ... erkUgJP8tg
EU traži od BiH objavu 50 subjekata koji su dobili najviše sredstava pomoći u pandemiji
https://www.klix.ba/biznis/eu-trazi-od- ... erkUgJP8tg
-
laik1981
#37820 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako nema deficita dovoljno je uzimati 1000 iu u zimskom periodu. Fazon je sto 90% ljudi, pogotovo u gradovima, ima deficit, a u zimskom periodu ga je nemoguce nadoknaditi, pogotovo sa ovim maglama.. Doktori javno preporucuju 3000-5000 iu u zimskom periodu, a starijim od 60 godina cak i doze od 10000iu jer je dosta bitan za jacanje kostiju i generalno kao imunomodulator.. Ja uzimam 5000iu svaki drugi, treci dan. Ljeti ga ne uzimam nikako..splinter wrote: ↑12/01/2021 13:13 Vitamin D je snažan imunomodelator i kao takav može se smatrati esencijalnim.
Ovo sto @banjaluka078 dnevne doze od 4-5 hiljada predstavlja kao neku opasnost je glupost.. Neki rizik od vecih doza je minimalan i skoro zanemariv, dok je deficit poprilicno opasan, kako za nas imunitet, tako i za mnogo ozbiljnije bolesti koje mogu biti izazvane manjkom d vitamina..
Na kraju krajeva svako se moze konsultovati sa ljekarom.. Ja sam od par ljekara dobio info da je doza od 3000-5000iu normalna u zimskom periodu za osobe preko 35 godina i da nema nikakvog rizika od takvih doza..
- banjaluka078
- Moderator
#37821 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ova moja "glupost" dolazi od ljekara koji je konsultovan zbog mog deficita, koji mi provjerava nivo i koriguje dozu na svakih pola godine da ne bi došlo do hiperkalcemije.laik1981 wrote: ↑12/01/2021 14:54
Ovo sto @banjaluka078 dnevne doze od 4-5 hiljada predstavlja kao neku opasnost je glupost.. Neki rizik od vecih doza je minimalan i skoro zanemariv, dok je deficit poprilicno opasan, kako za nas imunitet, tako i za mnogo ozbiljnije bolesti koje mogu biti izazvane manjkom d vitamina..
https://www.health.harvard.edu/staying- ... s-not-help
- red evil
#37822 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U narednom periodu bi mi i Izrael mogli biti zanimljivi za praćenje. Jer smo mi jedina zemlja koja će uskoro dostići famozni imunitet krda jer mnogo je ljudi imalo koronu a da nije uopšte zavedeno u sistem a neki se nisu ni izolirali već su normalno hodali i širili zarazu. A Izrael trenutno vrši najmasovnije imunizaciju stanovništva a do kraja marta bi mogli gotovo cijelo stanovništvo da vakcinišu. Bit će zanimljivo pratiti kako će se tu kretati brojevi (kod nas i u Izraelu), ako budu visoke brojke onda ne postoji imunitet na kovid. 
-
MUNAFIK
#37823 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da postoji imunitet...red evil wrote: ↑12/01/2021 17:01 U narednom periodu bi mi i Izrael mogli biti zanimljivi za praćenje. Jer smo mi jedina zemlja koja će uskoro dostići famozni imunitet krda jer mnogo je ljudi imalo koronu a da nije uopšte zavedeno u sistem a neki se nisu ni izolirali već su normalno hodali i širili zarazu. A Izrael trenutno vrši najmasovnije imunizaciju stanovništva a do kraja marta bi mogli gotovo cijelo stanovništvo da vakcinišu. Bit će zanimljivo pratiti kako će se tu kretati brojevi (kod nas i u Izraelu), ako budu visoke brojke onda ne postoji imunitet na kovid.![]()
Pa samo prestanes testirat i eto nema korone, oni koji su za bolnice bi i sa i bez testa u bolnicu morali ostali lezi i pij caj...
- Lincoln-Burrows
#37824 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15042183
Nikome nije jasno što se događa u BiH, liječnici u čudu: ‘Ovo je suprotno svim očekivanjima‘
Zbog blagdana i druženja tijekom njih očekivalo se da će broj zaraženih rasti.
Broj zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa drastično opada u Bosni i Hercegovini, a ni sami liječnici nisu sigurni čemu to pripisati budući se u toj zemlji građani slabo pridržavaju epidemioloških mjera.
Smanjuje se i broj hospitaliziranih osoba zaraženih koronom, unatoč činjenici da rade kafići, restorani, a čak se organiziraju i svadbe.
i na kraju:
Moramo ostati ozbiljni, oprezni i učiniti da i ove brojke koje imamo ovih dana budu što manje"
Nikome nije jasno što se događa u BiH, liječnici u čudu: ‘Ovo je suprotno svim očekivanjima‘
Zbog blagdana i druženja tijekom njih očekivalo se da će broj zaraženih rasti.
Broj zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa drastično opada u Bosni i Hercegovini, a ni sami liječnici nisu sigurni čemu to pripisati budući se u toj zemlji građani slabo pridržavaju epidemioloških mjera.
Smanjuje se i broj hospitaliziranih osoba zaraženih koronom, unatoč činjenici da rade kafići, restorani, a čak se organiziraju i svadbe.
i na kraju:
Moramo ostati ozbiljni, oprezni i učiniti da i ove brojke koje imamo ovih dana budu što manje"
-
avijon
#37825 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo da se.podsjetimo da je ovdje u BiH korona bila od prosle godine Januara, ambulante su bile prepune ljudi sa upalama pluca tj. Sve istim simptomima. Tek od marta? smo kao dobili potvrdu i pocela je popularnost korone i nikad duzi godisnji odmor 90% zdr. Radnika.
Smjesno kad se pogleda unazad sta su nam sve radili
Svaka cast Svedskoj
Smjesno kad se pogleda unazad sta su nam sve radili
Svaka cast Svedskoj