Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#37776 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u Covidu-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba. "

E jebale vas zemlje u okruzenju. Bas da vidim hoce li novi sastav uhljeba kakve nove glupe i nepotrebne restriktivne mjere donijeti.
Medobrundo25

#37777 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Trappist wrote: 11/01/2021 16:01 "Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u Covidu-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba. "

E jebale vas zemlje u okruzenju. Bas da vidim hoce li novi sastav uhljeba kakve nove glupe i nepotrebne restriktivne mjere donijeti.
Svijet je postao Planet of the Apes, u pravom smislu te rijeci. Faking moroni vladaju svijetu i upravljaju milijardama. :run:
Situacija je odlicna, umjesto da se razmatranje gasenje idiotskih mjera tipa policijskog sata i maski na otvorenom oni bi nove. Lijepo, samo dokazuju da par mocnih drzava diktira mjere za buraniju i da je virus davno prestao biti srz problema.
Nadam se kaznama za fasiste na vlasti u citavoj Europi na narednim izborima. :thumbup:
Naslovnica

#37778 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

boy_zelenski wrote: 11/01/2021 15:09 Prebolio - ne prebolio, i dalje moras nositi masku, drzati distancu i znati da nema garancije da se neces opet prehladiti.
Mene kolege i familija drugačije posmatraju od kada sam završio sa COVID-19.
Počeo sam opet ići do mame bez bojazni da je zarazim, isto tako i sa ostatkom familije.
Nismo se viđali niti družili cijeli period do mog pozitivnog testa. Nakon toga smo opet počeli da se družimo.
Ima itekako razlike, ako ništa u psihi, kada znaš da si prebolovao.
:thumbup:
splinter

#37779 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Trappist wrote: 11/01/2021 16:01 "Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u Covidu-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba. "

Baš nepotrebna i stručno neutemeljena odluka.
Ok neke mjere koje se svakako podrazumijevaju na skijalištima, npr svakako držiš neku distancu, uglavnom imaš potkapu koja je neka vrsta maske, boravi se najviše vani što je dobro jer je neki peak aktivnosti ovoga virusa na temp od +5 do 25 C uostalom to se pokazuje i ovdje sa padom temperatura. I u Cro i u Srb.
U Sloveniji isto opada broj , kod njih je kasnije krenulo pa je trebalo da se dostigne peak ovoga vala nekih mjesec dana i malo više iza nas.
Najmanji je problem boravak vani na temperaturama npr 0, -1, -2 i hladnije.
Stani u red, nabij šal il' nešto na vugla a kad si na stazi skini i svi zadovoljni.
Ne znam stvarno ko donosi ove odluke.
E sad ako i do nas dođe ovaj je.beni novi soj B117 moglo bi biti malo problema, Al dosta ljudi je ipak prebolio, imaju kakav takav imunitet.
Naslovnica

#37780 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

boy_zelenski wrote: 11/01/2021 17:13
Naslovnica wrote: 11/01/2021 16:58
boy_zelenski wrote: 11/01/2021 15:09 Prebolio - ne prebolio, i dalje moras nositi masku, drzati distancu i znati da nema garancije da se neces opet prehladiti.
Mene kolege i familija drugačije posmatraju od kada sam završio sa COVID-19.
Počeo sam opet ići do mame bez bojazni da je zarazim, isto tako i sa ostatkom familije.
Nismo se viđali niti družili cijeli period do mog pozitivnog testa. Nakon toga smo opet počeli da se družimo.
Ima itekako razlike, ako ništa u psihi, kada znaš da si prebolovao.
Sta da ti kazem, to je vec sve u tvojoj glavi, ali se, u sustini, nista nije promijenilo.
Ja ti jope ka'em - za mene kao pojedinca se itekako promijenilo.
Opet mogu otići do majke i zagrliti je, bez bojazni da je zarazim. Ili da budem zaražen.
Vidio sam se sa ljudima sa kojima se nisam vidio mjesecima.
Itekako se promijenilo. :thumbup:
Naslovnica

#37781 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

splinter wrote: 11/01/2021 17:14

Baš nepotrebna i stručno neutemeljena odluka.
Ok neke mjere koje se svakako podrazumijevaju na skijalištima, npr svakako držiš neku distancu, uglavnom imaš potkapu koja je neka vrsta maske, boravi se najviše vani što je dobro jer je neki peak aktivnosti ovoga virusa na temp od +5 do 25 C uostalom to se pokazuje i ovdje sa padom temperatura. I u Cro i u Srb.
U Sloveniji isto opada broj , kod njih je kasnije krenulo pa je trebalo da se dostigne peak ovoga vala nekih mjesec dana i malo više iza nas.
Najmanji je problem boravak vani na temperaturama npr 0, -1, -2 i hladnije.
Stani u red, nabij šal il' nešto na vugla a kad si na stazi skini i svi zadovoljni.
Ne znam stvarno ko donosi ove odluke.
E sad ako i do nas dođe ovaj je.beni novi soj B117 moglo bi biti malo problema, Al dosta ljudi je ipak prebolio, imaju kakav takav imunitet.
Ma sve jasno ba.
I onda udeš u novi Bingo, sjedi 150 ljudi u onom kafeu, svi bez maske. I tako u svakom ugostiteljskom objektu. Ali daj zatvori skijališta.
Fakat nevjerojatno.
last mohicans

#37782 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Ovo su Drljeviceve wanna bi star konstatacije, 100% sam siguran. Lik je od početka epidemije za radikalne mjere zatvaranja. Šta da rade hoteli i skijališta, da sve zatvore, kao ducanlije po čaršiji i Mostaru, kao agencije, mandal do nekih boljih dana? Ne kapa svima plata, radio ne radio. Najvise kod ovih nebuloznih mjera iriitira sto se uvijek gleda samo zdravstveni segment, a vrlo rijetko ekonomski i drustveni. Pustiti da hoteli i skijališta izvuku sezonu koliko toliko
Naravno, malo pratiti mjere i uvesti više redara. Koja je vjerovatnoca da se neko zarazi dok skija ili dok čeka red za ski lift? Kreteni nesposobni, najprije s državnog nivoa, vec trebaju smisliti strategiju za ljeto po pitanju ulaska turista. Da se ja pitam, ko god je u posljednjih 6 mjeseci prebolio covid, vakcinisan je ili ima negativan PCR test. Sve pustiti da uđe u zemlju.
splinter

#37783 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

last mohicans wrote: 11/01/2021 17:45 Ovo su Drljeviceve wanna bi star konstatacije, 100% sam siguran. Lik je od početka epidemije za radikalne mjere zatvaranja. Šta da rade hoteli i skijališta, da sve zatvore, kao ducanlije po čaršiji i Mostaru, kao agencije, mandal do nekih boljih dana? Ne kapa svima plata, radio ne radio. Najvise kod ovih nebuloznih mjera iriitira sto se uvijek gleda samo zdravstveni segment, a vrlo rijetko ekonomski i drustveni. Pustiti da hoteli i skijališta izvuku sezonu koliko toliko
Naravno, malo pratiti mjere i uvesti više redara. Koja je vjerovatnoca da se neko zarazi dok skija ili dok čeka red za ski lift? Kreteni nesposobni, najprije s državnog nivoa, vec trebaju smisliti strategiju za ljeto po pitanju ulaska turista. Da se ja pitam, ko god je u posljednjih 6 mjeseci prebolio covid, vakcinisan je ili ima negativan PCR test. Sve pustiti da uđe u zemlju.
Bilo bi sasvim ok da se gleda zdravstveni segment, ali ovdje se ne radi o tome.
Da se gledaju zdravstvene mjere ne bi se ljudi liječili u vlastitom aranžmanu, ne bi bili prepušteni sami sebi.
Ovo je klasično izdrkavanje, ne znam više ni šta je.
Umjesto da se ljudi stimulišu da borave na svježem zraku s objekte na planinama prilagoditi nekim potrebnim osnovnim mjerama, oni jebu ljude u zdrav mozak.
Naslovnica

#37784 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

boy_zelenski wrote: 11/01/2021 18:02
Naslovnica wrote: 11/01/2021 17:28 Ja ti jope ka'em - za mene kao pojedinca se itekako promijenilo.
Opet mogu otići do majke i zagrliti je, bez bojazni da je zarazim. Ili da budem zaražen.
Vidio sam se sa ljudima sa kojima se nisam vidio mjesecima.
Itekako se promijenilo. :thumbup:
Shvatas li da se mozes opet zaraziti i prenijeti na svoju majku i ostale ljude? :roll:
Ne shvatam.
aldinjo

#37785 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Takve idiote kakvi se nalaze u besmislenom kriznom štabu FBiH je teško naći. Hem što ne poštuju Ustavni sud, hem žele da još više bude prazan budžet KS i FBiH.
Umjesto da puste da ljudi nešto zarade u toku zimske sezone oni bi zaključavali skijališta. Kao da nije dovoljan onoliki minus u budžetu FBiH. Očigledno da će idioti raditi šta žele sve dok se neko ne pobuni. A u BiH je mala mogućnost za to.
Last edited by aldinjo on 11/01/2021 22:07, edited 1 time in total.
Iker C

#37786 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

Ako se u FBiH zatvori ski cenatr na Bjelasnici, to ce biti posljedica lobija Jahorine .
Ali_G

#37787 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Jel se ti zajebajes il si ozbiljan s komentarima?
Iker C

#37788 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

Ali_G wrote: 11/01/2021 19:02 Jel se ti zajebajes il si ozbiljan s komentarima?
Ne znam da li se meni obracas ali cu ti replicirati.Mjere postoje iskljucivo u KS. U RSu i kantonima sa hrvatskom vecinom ne postoje. Ljudi masovno posjecuju Jahorinu, Kiseljak radi nocnog zivota i pune budzet tom entitetu i kantonima. Dakle sve se cini da se Sarajevo ekonomski unisti. Ako se zatvori Bjelasnica ljudi ce pohrliti na Jahorinu logicno i onda ce se opet vratiti u Sarajevo da sire virus. I sta smo time dobili?
splinter

#37789 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-kr ... /210111155

To je to.
Sastali se "genijalci" oko kristalne kugle. . .
Ci-Nick

#37790 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Ako je vjerovati ovoj klixovoj anketi,
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jeste-l ... /210111057
Stigli smo na 45 %
Valjda su zato i brojevi pozitivnih testova u padu.
Mogy87

#37791 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Ja stvarno ne razumijem. Citaju li ovi ljudi ista od strucne literature?

"Dodaje da su na planinama gužve, da je na skijanju veliki broj ljudi bez maski koji čekaju u redu za karte i za lift."

Meni je austrijski model super. Hoteli ne rade jer dzaba ti sto ljudi skijaju vani kad se srecu po hotelu, hrana i pice su to go. Mislim da bi bilo pametno i kod nas tako nesto. Zatvoriti skijalista za domace stanovnistvo je nebulozno.
Trappist

#37792 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Iker C wrote: 11/01/2021 19:33
Ali_G wrote: 11/01/2021 19:02 Jel se ti zajebajes il si ozbiljan s komentarima?
Ne znam da li se meni obracas ali cu ti replicirati.Mjere postoje iskljucivo u KS. U RSu i kantonima sa hrvatskom vecinom ne postoje. Ljudi masovno posjecuju Jahorinu, Kiseljak radi nocnog zivota i pune budzet tom entitetu i kantonima. Dakle sve se cini da se Sarajevo ekonomski unisti. Ako se zatvori Bjelasnica ljudi ce pohrliti na Jahorinu logicno i onda ce se opet vratiti u Sarajevo da sire virus. I sta smo time dobili?
U hercegovini se i dalje organizuju svadbe sa po 200 zvanica, muzika uzivo i cijelu noc se derneci.
laik1981

#37793 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

splinter wrote: 11/01/2021 19:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-kr ... /210111155

To je to.
Sastali se "genijalci" oko kristalne kugle. . .
i to na inicijativu novog ministra Harisa Vranića
Samo da naglasimo ime genijalca kome je ovo palo na pamet.. Tek je zasjeo u fotelju ministra zdravstva i odmah sa nebulozama.. Ljudi kupili sezonske karte, skole skijanja za djecu rade uveliko, ali eto hajvana sa nebulozom..

Vidim da je direktor zoi 84 DF-ov covjek, a ministar je SDP-ov. Ne bi me iznenadilo da su i ovo neke politicke igre koje ce se voditi preko ledja gradjana..

I onda neko kaze da se donose neophodne mjere.. Obicno kljucanje u mozak..
splinter

#37794 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

@Mogy87
Otprilike. U stvari hoteli da rade al uz neka ograničenja i pridržavanje određenih mjera.
Skijališta , staze, šetnja i ostali sadržaji vani neka normala.
@laik1981 odavno nije bila bolja zima sa ovakvim snijegom i sve za pet. I budale sad rade ovo što rade. Ne znam kome se svete više.
Samo da se zna. Ako i skoči ponovo broj zaraženih, to NEĆE biti zbog skijališta, al me ne bi čudilo da privale to kao uzrok.
banjaluka078
Moderator

#37795 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Iker C wrote: 11/01/2021 19:33 Ne znam da li se meni obracas ali cu ti replicirati.Mjere postoje iskljucivo u KS. U RSu i kantonima sa hrvatskom vecinom ne postoje. Ljudi masovno posjecuju Jahorinu, Kiseljak radi nocnog zivota i pune budzet tom entitetu i kantonima. Dakle sve se cini da se Sarajevo ekonomski unisti. Ako se zatvori Bjelasnica ljudi ce pohrliti na Jahorinu logicno i onda ce se opet vratiti u Sarajevo da sire virus. I sta smo time dobili?
Kako nemam mjere u RS-u ako objekti rade do 22, imam obavezu nositi masku, poštovati pravila dezinfekcije, imati najviše 4 osobe za stolom kad izađem, ne može se napraviti svadba ili bilo šta slično, nema muzike uživo?
BadBoy

#37796 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

splinter wrote: 11/01/2021 20:20 @Mogy87
Otprilike. U stvari hoteli da rade al uz neka ograničenja i pridržavanje određenih mjera.
Skijališta , staze, šetnja i ostali sadržaji vani neka normala.
@laik1981 odavno nije bila bolja zima sa ovakvim snijegom i sve za pet. I budale sad rade ovo što rade. Ne znam kome se svete više.
Samo da se zna. Ako i skoči ponovo broj zaraženih, to NEĆE biti zbog skijališta, al me ne bi čudilo da privale to kao uzrok.
Ovo stvarno jeste kretenski ako urade. Što neko reče, eno onaj novi Bingo krcat, čovjek na čovjeku i sve uredno radi a zabranit će relativno low-risk aktivnost.
tindbe

#37797 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tindbe »

Ma normala, koji se moj imate bavit fizičkim aktivnostima zimi, sjedi kući, deri masnu hranu i udiši najlošiji zrak na svijetu.
Ako ako, mislite na nas. Zdravlje na prvom mjestu!
Casual's

#37798 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Bravo krizni štabu, zatvori nas u ove SO2 gradove, ne daj Bože zraka. Jebo rak, nek umiru ljudi, čuvaj nas korone. :thumbup:
ZDK prodis'o kako je ovaj Drljević otiš'o u Sa. :D
Medobrundo25

#37799 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

tindbe wrote: 11/01/2021 20:40 Ma normala, koji se moj imate bavit fizičkim aktivnostima zimi, sjedi kući, deri masnu hranu i udiši najlošiji zrak na svijetu.
Ako ako, mislite na nas. Zdravlje na prvom mjestu!
Drljevic je kompletna moroncina. :run: i odmah da kazem da ja ovakvu "struku" nabijem na neku stvar
Iker C

#37800 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

banjaluka078 wrote: 11/01/2021 20:25
Iker C wrote: 11/01/2021 19:33 Ne znam da li se meni obracas ali cu ti replicirati.Mjere postoje iskljucivo u KS. U RSu i kantonima sa hrvatskom vecinom ne postoje. Ljudi masovno posjecuju Jahorinu, Kiseljak radi nocnog zivota i pune budzet tom entitetu i kantonima. Dakle sve se cini da se Sarajevo ekonomski unisti. Ako se zatvori Bjelasnica ljudi ce pohrliti na Jahorinu logicno i onda ce se opet vratiti u Sarajevo da sire virus. I sta smo time dobili?
Kako nemam mjere u RS-u ako objekti rade do 22, imam obavezu nositi masku, poštovati pravila dezinfekcije, imati najviše 4 osobe za stolom kad izađem, ne može se napraviti svadba ili bilo šta slično, nema muzike uživo?
Mozda u BL...
Locked