SDP

Leverage

#64751 Re: SDP

Post by Leverage »

Nevjerovatan je ovaj naš izborni proces. Svi znaju da su krali, svi znaju da će opet ukrasti, dođu posmatrači iz svih krajeva države, cijeli proces pod lupom cijele javnosti.

I oni opet ukradu.

Treba ih pobijediti unatoč krađi, a to neće biti lako. Ali drukčije ne može. A onda prva stvar koju treba uraditi je promjena izbornog zakona i zbog toga je važna i opozicija u RS-u, koliko god pričali onu priču "svi su tamo isti", u ovome nisu.
putokaz1

#64752 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Znam na primjeru Lukavca...u Krtovi svi clanovi su jedna stranka i naravno zna se koliko se dopise,u Gnojnice uvjek dopusuju unutar stranacke liste i Bokavici,u Berkovici imaju unaprijed pripremljenje listice i zamjene,glasovi putem piste se zapale upisu po zelji,namjerno se umjesto 100 upise 10,u Dobosnici spavaju po klupama, u Poljicu broje dok se dobije koliko treba,pa OO CIK je tu 15 ili 20 godina isti ,i sl...ali kradja nije najbitniji faktor vec...?
Škobo Habu

#64753 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Demokratska fronta (DF) zajedno će činiti većinu u novom sazivu Gradskog vijeća Tuzle, a pored njih tu će se naći još dvije stranke i nezavisni vijećnik, saznaje Klix.ba.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pomiren ... /210112100

:lol: :lol: :lol:
meridiyan

#64754 Re: SDP

Post by meridiyan »

:-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Demokratska fronta (DF) zajedno će činiti većinu u novom sazivu Gradskog vijeća Tuzle, a pored njih tu će se naći još dvije stranke i nezavisni vijećnik
U novoj većini u Gradskom vijeću Tuzle, pored SDP-a i DF-a, naći će se još i vijećnici Saveza za bolju budućnost (SBB), Tuzlanske alternative (TA) i vijećnik iz reda nacionalnih manjina. Ovo je za Klix.ba potvrdio Emir Ćehajić, predsjednik Kluba vijećnika DF-a u Gradskom vijeću Tuzle.

"Gradski odbor DF-a je donio odluku da se ide u koaliciju sa SDP-om na bazi principa za dalji razvoj grada Tuzle, a koji će se potpisati u narednim danima i sve će biti dostupno javnosti. Imamo većinu koja je dovoljna za funkcionisanje Gradskog vijeća Tuzle", kazao je za Klix.ba Ćehajić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pomiren ... /210112100
Login7777

#64755 Re: SDP

Post by Login7777 »

Nikad sa SDA, osim sa njihovim satelitima jer mi smo "vijećnici sa principima"
costacurta

#64756 Re: SDP

Post by costacurta »

Konačno su pale maske, iako je to bilo poznato i od ranije, DF i SD su krenuli u izvršavanje naredbi svog stvarnog šefa Bakira Izetbegovića. SDA i Bakir Izetbegović godinama bezuspješno pokušavaju da sruše socijaldemokratsku vlast u Tuzli, a ovaj put su za takav pokušaj našli izvršioce, svoje sadašnje sluge u vlasti TK, SD i DF. Da je to istina pokazuje da navedeni privjesci SDA ne idu da osvoje načelničke pozicije recimo u Živinicama ili u sarajevskim opštinama, kako ničim ne bi ugrozili pozicije načelnika SDA. Mi u SDP BiH znamo, a sigurni smo da to i građani znaju, da su DF i SD Bakirova takozvana zelena ljevica ali moramo ukazati na licemjerstvo i neprincipijelnost SDA-ovih privjesaka SD i DF. Poznato je da su DF-ovci na čelu sa Željkom Komšićem, predsjednika SD-a Envera Bijedića javno nazivali najvećim kriminalcem u BiH. Takođe je poznato da su današnji sd-ovci  Komšića nazivali akloholičarem i drugim pogrdnim imenima. Pamtimo šta su izjavljivale “moralne veličine“ Begić i Mešalić  vezano i za SDA i za Bijedićevu stranku. A danas? Danas svoju prevrtljivost nazivaju „evoluiranjem“. Oni žele i u Tuzli raditi ono što zajedno sa SDA rade u neustavnoj vladi kantona. Građani Tuzle i SDP Tuzle nikada neće dopustiti lažnim ljevičarima i „prodanim dušama“ da upravljaju našim životima i našim gradom. Samo istinska socijaldemokratija i istinske vrijednosti  mogu trajati i uvijek će biti odlika Tuzle i Tuzlaka.” navodi se u saopćenju GO SDP BiH Tuzl
Inače
Saopštenje napisano 22. 07. 20
:lol:
@Leverage?!

Login7777

#64757 Re: SDP

Post by Login7777 »

Leverage

#64758 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 12/01/2021 16:46
Konačno su pale maske, iako je to bilo poznato i od ranije, DF i SD su krenuli u izvršavanje naredbi svog stvarnog šefa Bakira Izetbegovića. SDA i Bakir Izetbegović godinama bezuspješno pokušavaju da sruše socijaldemokratsku vlast u Tuzli, a ovaj put su za takav pokušaj našli izvršioce, svoje sadašnje sluge u vlasti TK, SD i DF. Da je to istina pokazuje da navedeni privjesci SDA ne idu da osvoje načelničke pozicije recimo u Živinicama ili u sarajevskim opštinama, kako ničim ne bi ugrozili pozicije načelnika SDA. Mi u SDP BiH znamo, a sigurni smo da to i građani znaju, da su DF i SD Bakirova takozvana zelena ljevica ali moramo ukazati na licemjerstvo i neprincipijelnost SDA-ovih privjesaka SD i DF. Poznato je da su DF-ovci na čelu sa Željkom Komšićem, predsjednika SD-a Envera Bijedića javno nazivali najvećim kriminalcem u BiH. Takođe je poznato da su današnji sd-ovci  Komšića nazivali akloholičarem i drugim pogrdnim imenima. Pamtimo šta su izjavljivale “moralne veličine“ Begić i Mešalić  vezano i za SDA i za Bijedićevu stranku. A danas? Danas svoju prevrtljivost nazivaju „evoluiranjem“. Oni žele i u Tuzli raditi ono što zajedno sa SDA rade u neustavnoj vladi kantona. Građani Tuzle i SDP Tuzle nikada neće dopustiti lažnim ljevičarima i „prodanim dušama“ da upravljaju našim životima i našim gradom. Samo istinska socijaldemokratija i istinske vrijednosti  mogu trajati i uvijek će biti odlika Tuzle i Tuzlaka.” navodi se u saopćenju GO SDP BiH Tuzl
Inače
Saopštenje napisano 22. 07. 20
@Leverage?!

Pa kad su se na izborima proveli kao bos po trnju jedino logično rješenje je da se poklope po ušima i podrže većinu.

Kao što sam rekao prije neki dan, ovaj "gradski odbor DF-a" koji je kao "donio neku odluku" čine dva pomenuta vijećnika i to je to. Komšića naravno o ovome niko ništa nije ni pitao i vidjet ćemo da li će se frnjiti i "raspustiti" gradski odbor ili će se i on poklopiti ušima i prihvatiti ovo.

Jasmin Imamović još jednom pokazao koalicioni kapacitet i smotanom Zildžiću uzeo DF ispred nosa.

Four more years :D
costacurta

#64759 Re: SDP

Post by costacurta »

De ba u to ni sumirprimus ne vjeruje, a i znam da si se zacrvenio..... od stida, ne zbog ideologije.
A vid' ovo
Obrati pažnju na boju Audija i passata u pozadini i reci da je slučajno..... Sateliti...... crvena boja..... ovo ono
:mrgreen:
Last edited by costacurta on 12/01/2021 17:11, edited 1 time in total.
Leverage

#64760 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 12/01/2021 17:00 :lol:
De ba u to ni sumirprimus ne vjeruje, a i znam da si se zacrvenio..... od stida, ne zbog ideologije.
A vid' ovo
Obrati pažnju na boju Audija i passata u pozadini i reci da je slučajno..... Sateliti...... crvena boja..... ovo ono

Ne znam kako da ti to kažem a da se ne rasplačeš, ali Jasmin je sastavio većinu bez SDA i PDA i to sa svega 8 mandata kojima je raspolagao. I to na način da je zovnuo dva dojučerašnja člana SDP-a :lol:

Meni je jasno da bi ti to želio predstaviti kao nekakvu katastrofu, ali kad se malo oporaviš od šoka shvatit ćeš da te čekaju još četiri godine vlasti SDP-a i Jasmina Imamovića.
costacurta

#64761 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 12/01/2021 17:05
costacurta wrote: 12/01/2021 17:00 :lol:
A vid' ovo

Ne znam kako da ti to kažem a da se ne rasplačeš, ali Jasmin je sastavio većinu bez SDA i PDA i to sa svega 8 mandata kojima je raspolagao. I to na način da je zovnuo dva dojučerašnja člana SDP-a :lol:

Meni je jasno da bi ti to želio predstaviti kao nekakvu katastrofu, ali kad se malo oporaviš od šoka shvatit ćeš da te čekaju još četiri godine vlasti SDP-a i Jasmina Imamovića.
Vidi,
Prijedlog,
Pošto ste "s karakterom i dosljedni", u Gradačcu ste koalirali sa SDA, u Tuzli ste evo sa DFom dojučerašnjim SDA satelitima, ako je već Đasmin toliko ljut de reci Slađi nek on nazove i Envera pa kad su tu svi sateliti neka i SDa u vlasti, nije lijepo da Enver ostane po strani, jel :lol:

08. 11. 2020.
OTVORENO PISMO MAHIRA MEŠALIĆA JASMINU IMAMOVIĆU I PREDSJEDNIKU GO SDP TUZLA SLAĐANU ILIĆU!

Pošto ste pokupovali gotovo sav javni prostor na portalima novcima iz budžeta Grada Tuzla ili Iz Javnih preduzeća u vlasništvu nas, građana Tuzle, prinuđen sam vas demantovati putem mog besplatnog FaceBook profila.

Prvo da vas pitam, ko vam je pisao saopštenje za javnost, jer je, potpuno nepismeno sa puno gramatičkih grešaka. Liči mi na gosp. Ilića, predsjednika GO SDP Tuzla, vjerovatno nije tačno prepisao ono što su mu drugovi iz PDA Mirsada Kukića napisali. Čak ste mi i ime pogrešno napisali ili ste pak, to učinili namjerno, iz straha od tužbe za klevetu. Jer vama je poznato da za laž tužim sve.

Dok pišete glupa saopštenja iz svojih udobnih fotelja protiv ministrice zdravstva Dr. Dajane Čolić i direktora UKC Tuzla Prof. dr Vahida Jusufovića te svih još važnijih heroja medicinskih profesionalaca sa UKC Tuzla, moram vas upitati, šta ste to vas dvojica uradili da pomognete građanima osim što je gosp.Ilić primao preko 4500 maraka mjesečno već 10-ak godina a gosp. gradonačelnik Imamović šetao gradom vodeći kampanju.

Imate li vi, krizni štab, radite li vi ljudi nešto dok nam sugrađani umiru! Ili preko mrtvih i zaraženih sugrađana vodite kampanju sa vaših retuširanih faca na skupo plaćenim bilbordima! Od kojih para ste kupili stotine bilborda i reklama od kojih je svaki 800 maraka, da niste možda iz svog džepa, prikažite građanima fakture?! Nadam se da niste od novca iz ZZO TK od kojih se finansiraju COVID testovi između ostalih i u Domu zdravlja Tuzla, gdje testova nema!

Kad vas dvojica gosp. Imamoviću i Iliću, spomenete ljude iz medicinske struke iz Domova zdravlja i UKC Tuzla koji se bore da nam ne pukne sistem, treba da ustanete! I ja s vama! Ali ne, vi nemate ništa ponuditi već pljujete na sve iz straha kao što ste bježali Zlatku Lagumdžiju u Sarajevo, kad vas je narod na protestima 2013. godine, ganjao po gradu!

A da vas ne pitam gdje su nam obećani viseći tramvaji, Crystalico projekat, most u Slavinovićima, voda u Doknju, sportski centar Ilinčica, natkrivanje Jale, itd.itd. Eh, dok vi pišete ove bljuvotine i gubite vrijeme, Prof.dr Vahid Jusufović je imao operaciju na srcu tokom pandemije COVID-a, otišao je na operaciju u subotu a u ponedeljak je bio već na poslu u UKC Tuzla. A vas dvojica drugovi Imamoviću-Iliću, kad se prehladite odete u izolaciju po 15 dana! Nemojte molim vas, da me tjerate dalje da pišem jer ako mi ime spomenete još jednom pogotovu, da ga i pogrešno napišete, pisati ću o vama sve, a to je mnogo i puno će da vas sadržaj zaboli! Nije vam Mahir Mešalić, direktor “vašeg javnog preduzeća” pa da vam klima glavom na svaku glupost, vama i svima je jasno, da malo plahovit jesam ali kriminalac, lopov, korumpiran, prevarant nisam! Niti sam vas pomenuo niti sam vas dirao dok me niste ovim nepismenim saopštenjem iznervirali! Sljedeći put kad me spomenute na pravdi Boga, ima da pišem sve o vama kao dvojcu, neće vam biti prijatno! Smrt lopovluku, nepotizmu i kriminalu drugovi Imamoviću i Iliću!
Opet ću reći,
Jedino gore zlo od SDPa koje je moglo snaći Tuzlu je SDA.
Last edited by costacurta on 12/01/2021 17:25, edited 1 time in total.
Login7777

#64762 Re: SDP

Post by Login7777 »

Ovo me oko @leverage podsjeća kao kad Haris Čakija opravdava poteze Bakira.
costacurta

#64763 Re: SDP

Post by costacurta »

Login7777 wrote: 12/01/2021 17:23 Ovo me oko @leverage podsjeća kao kad Haris Čakija opravdava poteze Bakira.
Lik ima koristi od sistema i razumijem ga zašto ovoliko podržava svaki potez tuzlanskog SDPa, ali isto tako znam da je barem za trenutak bio u nevjerici kad je pročitao ovu vijest, ono svo vrijeme za SDP bili su jedno te isto i SD i DF i SBB, svi SDA sateliti i Bakirovi.
Kad vidi čuda, odjednom, kao rukom odneseno sav antagonizam nestade, uđoše sa njima u većinu u vijeću.
ALO!!
Morebit su ovi iz DF poslaTi od Bakira, Mahir i Zlatan nešto ko Trojanci, da Hin sruše iznutra a Jasko dobrica i naiko pomislio da je Mahiru došlo na san neko otrežnjenje i vratio se korijenima.........
putokaz1

#64764 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Iako sam uvjek informisan :lol:
Skim je koaliarao Jasmin? :bih:
Leverage

#64765 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 12/01/2021 17:29
Login7777 wrote: 12/01/2021 17:23 Ovo me oko @leverage podsjeća kao kad Haris Čakija opravdava poteze Bakira.
Lik ima koristi od sistema i razumijem ga zašto ovoliko podržava svaki potez tuzlanskog SDPa, ali isto tako znam da je barem za trenutak bio u nevjerici kad je pročitao ovu vijest, ono svo vrijeme za SDP bili su jedno te isto i SD i DF i SBB, svi SDA sateliti i Bakirovi.
Kad vidi čuda, odjednom, kao rukom odneseno sav antagonizam nestade, uđoše sa njima u većinu u vijeću.
ALO!!
Morebit su ovi iz DF poslaTi od Bakira, Mahir i Zlatan nešto ko Trojanci, da Hin sruše iznutra a Jasko dobrica i naiko pomislio da je Mahiru došlo na san neko otrežnjenje i vratio se korijenima.........
Eto ti par postova ranije objašnjeno šta će se desiti, to je bilo prije neki dan.

Čuj nevjerica, misliš da sam ja baš toliko neinformisan :D

Ovo je samo uvertira za preuzimanje kantona za 2 godine.
putokaz1

#64766 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kanton uzimaju SDA i PDA tu dileme nema
Leverage

#64767 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote: 12/01/2021 17:50 Kanton uzimaju SDA i PDA tu dileme nema
Nadam se da ćeš tako tvrditi naredne dvije godine jer si ama baš sve promašio što si prognozirao. Samo nastavi.
costacurta

#64768 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 12/01/2021 17:37
ALO!!
Eto ti par postova ranije objašnjeno šta će se desiti, to je bilo prije neki dan.

Obrati pažnju za Mahirovo pismo, gdje proziva i optužuje tuzlanski SDP za teško stanje u DZ, ponižava i proziva Slađu za nepismenost i neku lovu što je uzimao, da vode kampanju preko mrtvih i zaraženih sugrađana, Kristaliko, viseće vozove itd itd i onda im prijeti da on nije zaebancija niti će im klimati glavom ko Mirsadovi. Eh sad ako je to taktika za preuzimanje vlasti i ako ćeš tu taktiku sprovoditi sa takvim likovima onda ja neću ništa više reći, sa srećom i na hajr neka je.
Al "ogledalce ogledalce", ima jedan problemčić, jedan grudva koja se tek zakotrljala, a u sjenici ste joj na ovim izborima bili a tek šta nas čeka 2022.
:bih:
putokaz1

#64769 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote: 12/01/2021 17:51
putokaz1 wrote: 12/01/2021 17:50 Kanton uzimaju SDA i PDA tu dileme nema
Nadam se da ćeš tako tvrditi naredne dvije godine jer si ama baš sve promašio što si prognozirao. Samo nastavi.
Pa vec su dogovori počeli izmedju,svakako ostalih stranaka skoro nema
SDP nije htjeo sa 10 da pravi većinu s PDA ili SDA,sa 4 HOĆE ali NEMOŽE
Izgleda da sam u GV Tuzla promašio,nešto se šuška
Leverage

#64770 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 12/01/2021 18:01

ALO!!

Obrati pažnju za Mahirovo pismo, gdje proziva i optužuje tuzlanski SDP za teško stanje u DZ, ponižava i proziva Slađu za nepismenost i neku lovu što je uzimao, da vode kampanju preko mrtvih i zaraženih sugrađana, Kristaliko, viseće vozove itd itd i onda im prijeti da on nije zaebancija niti će im klimati glavom ko Mirsadovi. Eh sad ako je to taktika za preuzimanje vlasti i ako ćeš tu taktiku sprovoditi sa takvim likovima onda ja neću ništa više reći, sa srećom i na hajr neka je.
Al "ogledalce ogledalce", ima jedan problemčić, jedan grudva koja se tek zakotrljala, a u sjenici ste joj na ovim izborima bili a tek šta nas čeka 2022.
Ne vidim da je Mahir u vijeću. Osim toga, što je izasr'o to je i poliz'o, što je najgore možda je to džaba uradio.

E to šta nas čeka 2022 bit će šou :D
putokaz1

#64771 Re: SDP

Post by putokaz1 »

2022 nas čeka pad SDPBH na USK,na TK,i na KS
Koliko će biti rast u Jablanici i Goraždu to je pitanje
ZDK zavisi od ponašanja,moraju iskoristiti Maglaj,Zavidoviće i Doboj Jug
Naravno bit će nova partija ''Prave Socijaldemokrate BH''-Nešto slično što je bio DF 2014,bit će još novih partija
SDP,DF,SD,NS,GS,USD...ne zna se ko Gore kotira,ipak Bošnjaci bi Mogli opet glasat ''Da ne bude Čović'' ali u manjem broju
NIP će rast u KS ali malo i izvan,zavisno od Konakovićeg interesa,PZP bi mogao rast
Koliko god Nermin drži ''na okupu'' SDPBH ipak Morao se predsjednik mijenjat i ranije a ne poslije 2022
Koliranje s PDA im je podijelio Bazu na TK
Koliko god su oslabljeni DF,SD,NS ti glasovi ipak neće se vratiti SDP BH,već će negdje zalutat
TZV BOŠNJAČKA OPOZICIJA zavisi od Konakovića,Kasumovića,ASDA i pomalo od SDPBH koji je ipak jači od ostalih poznatih tzv Lijevih partija
SDA će izgubiti samo nekoliko hiljada glasova i to u Goraždu,Jablanici,Centru,Ilidži,Novo Sarajevo ali opet DOMINACIJA s njihovim strankama poput SBB DF i sl
Login7777

#64772 Re: SDP

Post by Login7777 »

Image

Nermin o radnicima, kao Bakir o borcima.
bunk

#64773 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote: 12/01/2021 18:25
costacurta wrote: 12/01/2021 18:01

Ne vidim da je Mahir u vijeću. Osim toga, što je izasr'o to je i poliz'o, što je najgore možda je to džaba uradio.

E to šta nas čeka 2022 bit će šou :D
Kakav show?
putokaz1

#64774 Re: SDP

Post by putokaz1 »

EL Bake Show
drug_profi

#64775 Re: SDP

Post by drug_profi »

SDP umjesto da pravi program kako da minmalac bude 750 ili 800 maraka, kad budu mogli o tome odlucivat, i dalje suplju bacaju.
Nema sindikata, nema stranke koja ce natjerati prebogate poslodavce da im se šupak malo stisne i da dio profita podijele u plate.
Post Reply