Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
howdy

#21801 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Chloe wrote: 12/01/2021 10:38
vjeshalica wrote: 12/01/2021 10:03
Chloe wrote: 12/01/2021 09:33

Niko ne negira postoje paljevine. Uostalom eto službenih godišnjih izvještaja na gornjem linku ( mada se čudim kako se potparol MUP-a usudio poslati ih)

Da li bi ti namjerno izazvao požar u kući u kojoj si našao utočište, i tako navukao sebi policiju i bijes naroda?
Zasto si toliko bezobrazna?
Hoces da kazes da je ok loziti vatru na sred sobe i kad se ista otme kontroli zapali se kuca i kazes da to nije namjerno? Koliki kvocijent inteligencije trebas imati da shvatis da se na sred kuce na podu vatra ne moze loziti jer kuce nisu pustinje ni pecine da se lozi otvorena vatra? Ili ces sada osmisliti da kazes da je neispravan dimnjak uzrok pozara?
Ili je potrebno bjelosvjetskim doktorima nauka i akademicima objasnjavati posebno da lozenje vatre otvorene na sred poda u kuci nije dobra ideja?
Et' ja sam bezobrazna i glupa, šta ćeš ... i ti si pun predrasuda. Nama se požari mogu desiti al' njima ne.

Novinar: Anela Dizdarević — 7. 09. 2015.

Dvije porodične kuće na području Velike Kladuše u ponedjeljak, 07. septembra je u podnevnim satima zahvatio požar većih razmjera. Gotovo istovremeno, požar je zahvatio porodičnu kuću u Mjesnoj zajednici Zborište i u mjestu Gradina.

Kako saznajemo, Vatrogasnoj jedinici Velika Kladuša najprije je, u 11:37h dojavljen požar koji je zahvatio porodičnu kuću u Zborištu, a koja se nalazi u vlasništvu Delveta Ćoragića. U ovom požaru, koji je ugašen u 12:50h, izgorjela je dnevna soba, kuhinja, spavaća soba, hodnik, a u potpunosti je uništen i namještaj. Prema procjenama vlasnika pričinjena je materijalna šteta u iznosu od 12.000 KM.

Nakon što su ugasili ovaj požar, vatrogasci su se uputili prema Gradini, gdje je također gorjela porodična kuća. Uništen je kompletan namještaj, stolarija, a djelimično je izgorio i krov kuće. Požar je prijavljen u 12:38h, a ugašen u 14:40h. Vlasnik kuće, Mile Bobić, procjenjuje da je iznos pričinjene materijalne štete 20.000 KM. Povrijeđenih osoba nije bilo, a uzrok oba požara su električne instalacije, navode u Vatrogasnoj jedinici.
30.05.2018
Grmljavinsko nevrijeme koje je jučer zahvatilo Veliku Kladušu donijelo je brojne probleme. Udar groma uzokovao je požar na jednoj porodičnoj kući u mjestu Johovica. Prema informaciji iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, pričinjena je veća materijalna šteta, ali na sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Velikokladuški vatrogasci požar su gasili od 19.45 do 22.55 sati.
Velika Kladuša: U požaru u fabrici Saniteks poginuo 27-godišnjak

Policijske ekipe na licu mjesta trenutno vrše uviđaj s ciljem utvrđivanja okolnosti kako je došlo do požara.

Amina Zornic | 28.03.2016

12/04/2020 | 11:04

Velika Kladuša: U požaru uništena tri trijažna šatora (VIDEO)

Tri trijažna šatora na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše uništena su u požaru, ali povrijeđenih nije bilo, rekao je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Podsjetimo, jučer je veći broj bh. građana smješten u šatorsko naselje nakon što su, kako su rekli, proveli više od 40 sati na GP Maljevac. U izjavi za medije kazali su kako su im na graničnom prijelazu oduzeli dokumente te da su ih u pratnji policije smjestili u šatore koji su, kako tvrde, potpuno neuvjetni za život. Među njima ima i bolesnih.

11 Juli 2015

Požar zahvatio Drvopromet D.O.O. Velika Kladuša

Sinoć, nešto iza ponoći na našu adresu stigla je fotografija i nekoliko informacija i požaru koji je izbio na D.O.O. Drvopromet Velika Kladuša. Kako smo saznali, požar je izbio oko 2:10 na porodičnoj firmi Drvopromet Velika Kladuša u vlaništvu porodice Bašić koja se nalazi u mjestu Glavica.

Vatrogasna jedinica je po pozivu, koji im je upućen sa privatnog broja, odmah krenula na mjesto događaja, te su po dolasku na mjesto počeli sa gašnjem požara koje je trajalo sve do 4:45h.

Počinjena je veća materijalna šteta na objektu Drvoprometa.

Uzrok požara koji je ugašen u 4:45 nije poznat.

01.06.2019
Veliki požar zahvatio objekt u Velikoj Kladuši koji se koristi kao privremeni prihvatni centar za migrante

Veliki požar izbio je jutros oko 6:30 sati u objektu Mirala u Velikoj Kladuši, piše Klix. Riječ je o objektu koji se koristi kao privremeni prihvatni centar za nekoliko stotina migranata, a kako doznaje Klix, najmanje 29 osoba je ozlijeđeno. Prema riječima glasnogovornika MUP-a Unsko-sanskog kantona nekim ozlijeđenima se pruža pomoć u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, a drugima u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Iako je, prema neslužbenim informacijama, do požara došlo ljudskom nepažnjom, točan uzrok će biti poznat nakon očevida kada se požar ugasi do kraja. Na snimci se može vidjeti kako migranti iskaču kroz prozor ne bi li se spasili od požara
-----
Požar uzrokovao štednjak: Ugašen plamen u prihvatnom centru za migrante u Velikoj Kladuši
Piše V.P. , 01. lipnja. 2019. @ 12:24

da ne bude da ih prikrivam:
policajaca zadobili su lakše ozljede u požaru koji je izbio u policijskoj postaji u Velikoj Kladuši, potvrdila je u ponedjeljak glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije Snežana Galić

Incident se zbio u nedjelju navečer nakon što su policajci priveli dvojicu migranata osumnjičenih za sudjelovanje u krađi.

Kako je Galić pojasnila lokalnim medijima migranti, migranti su bili pod utjecajem alkohola te su odbijali svaku suradnju s policijom pa su privedeni u policijsku postaju i tamo smješteni u dvije odvojene zatvorske ćelije.

Nešto prije 21 sat izbio je požar u jednoj od njih pri čemu je teške opekline zadobio pritvoreni migrant, a policajci koji su su se tamo nalazili otrovali su se dimom.
a ne prima se plata za promigrant propagandu :lol:
sve se pro bono radi, iz empatije :lol: :lol:
bandit_mo

#21802 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bandit_mo »

Ja bih iskreno voljela da ova promigrant ekipa prima pare. Lakše mi je prihvatiti i razumjeti da su plaćenici nego ovoliko niže inteligencije.

Da li se itko pita što ih Njemačka ne prima više? Dok ostali narodi uredno useljavaju.. Možda jer se ipak nisu pokazali kao radišni inžinjeri i doktori?
howdy

#21803 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

bandit_mo wrote: 12/01/2021 11:22 Ja bih iskreno voljela da ova promigrant ekipa prima pare. Lakše mi je prihvatiti i razumjeti da su plaćenici nego ovoliko niže inteligencije.

Da li se itko pita što ih Njemačka ne prima više? Dok ostali narodi uredno useljavaju.. Možda jer se ipak nisu pokazali kao radišni inžinjeri i doktori?
nego sta nego uzimaju, takvi su bili i kad se trebalo rijesit pitanje cuka lutalica, isti modus operandi. agresivni, nikakvih zakonskih uporista i cinjenica. samo lajanje i 100 puta ponovljena laz postaje istina. kad su izlapile pare za cuke onda se prebacili na migrante a cukama i migrantima su prethodile "borbe" za lgbt osobe. đe su pare tu su i ove prodane duše, hamelj
fukara_tz

#21804 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by fukara_tz »

bandit_mo wrote: 12/01/2021 11:22
Mene zanima sta uraditi? Deportacija - ne moze, zatvaranje granica - ne moze, pocinis krivicino djelo - opet napolje, na hiljade ih je vani i golim okom je vidljivo da psihicka stanja kod pojedinaca nisu dobra. Sve se ovo dalo naslutiti, upozoravalo se putem medija, a sad je corsokak. Mrznje, optuzbe nece nista promijeniti na bolje, bice samo gore. Realnost je takva kakva jeste, a sta uraditi da bude drugacije? Ali nesto zaista sto je realno jer se ispostavilo da se na pocetku nabrojano nazalost ne moze ostvariti ili cemo jso dugo cekati na to. Sta do tada?

Jedino rjesenje je otvoriti granice da odu i to je to. Sve drugo je patnja i nama i njima.

I ovo sad https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-n ... /210112048
Last edited by fukara_tz on 12/01/2021 11:36, edited 1 time in total.
MorningStar

#21805 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Dodiku istovariti, sve sto on dobaci u federaciju pa kome dosadi ili se napokon poveca budjet i ljudstvo granicnoj te rasporedi vojska u pomoc, ostali nema izlazit iz kampa dok se ne utvrdi identitet i da li imaju pravo na azil.U Hrvatsku ne mogu jer hrvati ne daju nosa promoliti jos kupe one koje udju iz srbije pa samo istovare kod bihaca

Dodik koristi rulju za destabilizaciju drzave , lijepo za uho pa pred doboj ili kod brckog pa samo u krug izadju kod bihaca pravac doboj pa istovaris.
Last edited by MorningStar on 12/01/2021 11:38, edited 1 time in total.
Chloe
Photo mod

#21806 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

bandit_mo wrote: 12/01/2021 11:22 Ja bih iskreno voljela da ova promigrant ekipa prima pare. Lakše mi je prihvatiti i razumjeti da su plaćenici nego ovoliko niže inteligencije.

Jesam li ja rekla da ih mi trebamo prihvatati i zapošljavati, stavljati na naše budžete?

Nisam.

Moji se upisi zbog dizanja tenzija, nereda, mržnje, nehumanog odnosa prema njima, generaliziranju mase ljudi i dotanog komopliciranja već komplikovane situacije.

Nek' je vama svima IQ visok, a ja se dobro osjećam kao insan sa svojim niskim.
Chloe
Photo mod

#21807 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

howdy wrote: 12/01/2021 11:27

nego sta nego uzimaju, takvi su bili i kad se trebalo rijesit pitanje cuka lutalica, isti modus operandi. agresivni, nikakvih zakonskih uporista i cinjenica. samo lajanje i 100 puta ponovljena laz postaje istina. kad su izlapile pare za cuke onda se prebacili na migrante a cukama i migrantima su prethodile "borbe" za lgbt osobe. đe su pare tu su i ove prodane duše, hamelj
Eeee, da znaš što ne znaš sam sebe bi se zasramio, ako uopće znaš šta je imati srama.
fidoremilienko

#21808 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by fidoremilienko »

de jedan selfie sa zajednickog rucka sa bracom, cloe
Chloe
Photo mod

#21809 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

fidoremilienko wrote: 12/01/2021 11:39 de jedan selfie sa zajednickog rucka sa bracom, cloe
Imam. :)

Na bajram sam ih počastila ručkom. Od svojih vlastitih para.
Halal bilo. Grupa koja je bila redovna u džamiji.

Hajte sad, drvlje i kamenje.
fukara_tz

#21810 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by fukara_tz »

Chloe wrote: 12/01/2021 11:37
Moji se upisi zbog dizanja tenzija, nereda, mržnje, nehumanog odnosa prema njima, generaliziranju mase ljudi i dotanog komopliciranja već komplikovane situacije.
Jeste, samo gore.
invincible1921

#21811 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by invincible1921 »

Ko je imal ikakve osnove da mu se dopusti ostanak u Eu taj je odavno vec tamo..znaci politcki azil, iz ratnog podrucja, doktor je itd

Ovo sto je ostalo kod nas je bagra najvecih razmjera koju niko apsolutno ne zeli...s razlogom.
MorningStar

#21812 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Chloe wrote: 12/01/2021 11:42
fidoremilienko wrote: 12/01/2021 11:39 de jedan selfie sa zajednickog rucka sa bracom, cloe

Auu od vlastith para kazes , nisi pisala u troskovnik sigurno ?
Da da bili redovni u dzamiji braca masala, nego sto se ne otvore dzamije da imaju dje prespavati braca ? I koliko se primila brace u topli dom.
nosara

#21813 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

Treba bit tolerantan. Vjezbat zivce za ljeto kad ih doljegne 50000 u par kantona fbih.

Naucite pokoju na njihovim jezicima, recimo "Nemoj mene brate, evo pare", "Ne po licu, molim te, bicu dobar", "Volim vas braco" itd... Ko zna, mozda se smiluju.

I, lagano samo... sve ce ovo vec sutra biti jucer. :zjev:
fidoremilienko

#21814 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by fidoremilienko »

MorningStar wrote: 12/01/2021 11:45

Da da bili redovni u dzamiji braca masala, nego sto se ne otvore dzamije da imaju dje prespavati braca ? I koliko se primila brace u topli dom.
trojicu :D
Chloe
Photo mod

#21815 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Da od vlastitih para. Nemam oraha u džepovima, niti zarađujem preko migranata, niti bilo kakve humanitarne akcije.
Bilo kome od najveće sirotinje do onih što sjede u vladi kantona u oči mogu pogledati i reći šta imam bez ustručavanja i straha.

Kod Mirala je džamija non stop otvorena i prisutni su na namazima. Je li vam i to problem?
Chloe
Photo mod

#21816 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

fidoremilienko wrote: 12/01/2021 11:49

trojicu :D
Hajd' uđi na forum svojim nikom kojeg svi znamo. ;) pa ću ti reći koliko.
TheWatcher

#21817 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by TheWatcher »

PORUKA BRISELU
Dodik: Ne želimo novac EU jer se u RS-u neće graditi migrantski centri

nek si im reko :thumbup:
MorningStar

#21818 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Chloe wrote: 12/01/2021 11:51

Da od vlastitih para. Nemam oraha u džepovima, niti zarađujem preko migranata, niti bilo kakve humanitarne akcije.
Bilo kome od najveće sirotinje do onih što sjede u vladi kantona u oči mogu pogledati i reći šta imam bez ustručavanja i straha.

Kod Mirala je džamija non stop otvorena i prisutni su na namazima. Je li vam i to problem?
Kako to ide vjera i laganje ? Ili ti je motivacija za pravdanje ove bagre vjera a ne pare?

Cuj za namaze - zasto ne otvoriti dzamije da braca u nevolji mogu prespavati , dzamija ima dosta mogu stotine naci tako krov nad glavom - siguran sam da ih sigurno nebi zatrpali smecem,devastirali ili nedo bog da neki slucajni pozari izbiju.
MorningStar

#21819 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

TheWatcher wrote: 12/01/2021 11:52 PORUKA BRISELU
Dodik: Ne želimo novac EU jer se u RS-u neće graditi migrantski centri

nek si im reko :thumbup:
Pametniji 1283 puta od idiota po vladi u Sarajevu koji trpaju vlastitom narodu.
Chloe
Photo mod

#21820 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

MorningStar wrote: 12/01/2021 11:54

Kako to ide vjera i laganje ? Ili ti je motivacija za pravdanje ove bagre vjera a ne pare?

Cuj za namaze - zasto ne otvoriti dzamije da braca u nevolji mogu prespavati , dzamija ima dosta mogu stotine naci tako krov nad glavom - siguran sam da ih sigurno nebi zatrpali smecem,devastirali ili nedo bog da neki slucajni pozari izbiju.
Nikakve koristi nemam, osim ljudskog odnosa prema bilo kome. Od lokalnih narkomana, ciganaa koji prose, preko naše bijede i sirotinje, napuštene i bolesne djece, žrtava nasilja pa do migranata.

Teško za shvatiti, je li?
fidoremilienko

#21821 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by fidoremilienko »

Chloe wrote: 12/01/2021 11:52
Hajd' uđi na forum svojim nikom kojeg svi znamo. ;) pa ću ti reći koliko.
kako mu ono to ide :roll:
MorningStar

#21822 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Chloe wrote: 12/01/2021 11:58
MorningStar wrote: 12/01/2021 11:54

Nikakve koristi nemam, osim ljudskog odnosa prema bilo kome. Od lokalnih narkomana, ciganaa koji prose, preko naše bijede i sirotinje, napuštene i bolesne djece, žrtava nasilja pa do migranata.

Teško za shvatiti, je li?
Idi u afriku ili pakistan pa direktno na izvor tako da "ljude u pokretu" spasis nevolje.
vjeshalica

#21823 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vjeshalica »

Divljaci loze otvorenu vatru u objektima ko da je drugi vijek prije isusa i to ima ipravdanje danas od nekakve dilajle...
howdy

#21824 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

nije lepo lagati, haram :lol:
meridiyan

#21825 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

VAŽNO!!! VAŽNO!!! VAŽNO!!!
Upravo nam je jedan od najaktivnijih vanjskih saradnika proslijedio EXKLUZIVNU informaciju da bi, po svemu sudeći, Lukavac uskoro mogao postati svakognevna udarna vijest u televizijskim informativnim emisijama kao novo žarište izbjegličke krize.
Radi se o tome da je jedna (još nije tačno utvrđeno koja) humanitarna organizacija zakupila objekte bivše firme Messer Sarajevo Plin d.o.o. u ulici Termoelektrane bb, gdje planiraju smještanje migranata.
To je stara takozvana "Plinara" u krugu KHK, preko puta kompanije Baupartner d.o.o, na starom putu od južnog ulaza u KHK prema Energopetrolovoj benzinskoj pumpi u Lukavac Mjestu (vidi pridodane mape sa oznakama).
Prema informacijama koje su nam dostavljene, upiti o tome su već upućivani općinskom načelniku Edinu Deliću, ali nije dobijen nikakav odgovor.
Mi ni u kom slučaju ne možemo prihvatiti da se tako nešto dešava mimo znanja, pa i ODOBRENJA građana Lukavca a da mi ćutimo.
Ma koliko saosjećali sa patnjom migranata, mi smo ubijeđeni da građani Lukavca ne žele da se u narednim mjesecima u Lukavac slivaju rijeke migranata iz cijele Federacije, i da Lukavac kao Bihać i Velika Kladuša postane poznat po vijestima o našim opljačkanim, pretučenim i izbodenim sugrađanima.
Ne želimo da se naša djeca i žene osjećaju nesigurnima i ugroženima.
Ne želimo da nenastanjene kuće i vikendice u Lukavcu budu devastirane i postanu vatrene buktinje.
Trenutno je mnogo pitanja koja treže HITNE ODGOVORE.
Ko je u stvari vlasnik tih iznajmljenih objekata u ulici Termoelektrane bb?
Ko ih je iznajmio i kojoj humanitarnoj organizaciji?
Na koliko dug period su iznajmljeni?
Da li su sa tim upoznate općinske vlasti?
Ako jesu KADA su saznale za to?
Da li su općinske vlasti bile te koje su od samog početka učestvovale u planiranju smještanja migranata u Lukavac?
Da li su one možda i INICIJATOR i idejni tvorac tog projekta?
Ko je dao saglasnost da se jedan tako osjetljiv projekat počne (čini se) TAJNO realizovati u Lukavcu bez znanja, suda i dozvole građana?
I mnoga druga pitanja na koja građanima Lukavca neko MORA dati odgovore.
Pozivamo struktureOpćina Lukavac
i načelnika Edin Delic
kao i političke subjekte u Lukavcu
SDBiH Lukavac
OO SDP BiH Lukavac
SDA Lukavac
Pokret Demokratske Akcije Lukavac
Općinski odbor SBB Lukavac
Naša stranka Lukavac
i druge, da se javno očituju u vezi ovoga i građanima daju PUNE I ISTINITE informacije o svojim saznanjima o smještanje migranata gotovo u sami grad Lukavac.
Takođe pozivamo sve lukavačke web portale
SodaLIVE.ba | Lukavački Info Portal
LukavacINFO.ba
Radio-televizija Lukavac
Zona047.ba - Lukavački Info Portal
Lukavački.ba
Lukavac Portalčić
i druge, da se uključe, istraže i objave vijest o pretvaranju Lukavca u žarište migrantske krize u F BiH.
Image
Locked