Stručnjakinja za praćenje online aktivnosti krajnje desničarskih skupina: "Oni već slave napad na Kongres kao početak revolucije"
Analitičarka Cassie Miller iz centra SPLC (Southern Poverty Law Center) koji se bavi praćenjem aktivnosti krajnje desnice na Internetu, dala je intervju za Al-Jazeeru te se pritom osvrnula na napetosti koje traju u Americi, naročito nakon napada prosvjednika na zgradu Kongresa u Washingtonu.
Bjelački nacionalisti i druge krajnje desničarske skupine slave ovo što se dogodilo u Kongresu. Scene iz Kongresa već se koriste za propagandu te se tvrdi kako je ovo početak revolucije", poručila je Miller.
USA - Izbori za predsjednika 2020
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#11801 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
- mediji:
- jeza u ledja
#11802 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I ovo su ljudi o kojima se govori kada se spominje "malj". Znaci ne "neistomisljenici" ili slicno, vec barabe koje silom zele preoteti vlast.Challenger_ wrote: ↑11/01/2021 23:32 - mediji:
Stručnjakinja za praćenje online aktivnosti krajnje desničarskih skupina: "Oni već slave napad na Kongres kao početak revolucije"
Analitičarka Cassie Miller iz centra SPLC (Southern Poverty Law Center) koji se bavi praćenjem aktivnosti krajnje desnice na Internetu, dala je intervju za Al-Jazeeru te se pritom osvrnula na napetosti koje traju u Americi, naročito nakon napada prosvjednika na zgradu Kongresa u Washingtonu.
Bjelački nacionalisti i druge krajnje desničarske skupine slave ovo što se dogodilo u Kongresu. Scene iz Kongresa već se koriste za propagandu te se tvrdi kako je ovo početak revolucije", poručila je Miller.
- MorningStar
#11803 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Evo i Iranaca na temi,
ajde idite tamo se pozabavite opet vjesaju neke hrvace po teheranu 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- jeza u ledja
#11805 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma generalno je na ove izbore izaslo vise ljudi, sto zbog Trumpa i anti-Trumpa, ali i sto zbog virusa, te omogucavanja vecem broju ljudi da lakse glasa.
Zalosno je da su Republikanci pokrenuli pricu kako je tu nesto nelegalno posrijedi.
Kaze Hawley, znate kao promjenili su pravila glasanja u Pennsylvaniji, Arizoni, itd, pa znate, ja bi tu nesto da se usprotivim. Od tolike kolicine gluposti koja prati tu tvrdnju i svega ostalog sto se desilo taj dan, niko ga ne stize pitati a sta to bogati onda tebi smeta? Sto je vise ljudi imalo priliku da lakse glasa? Mislim, koji je tu argument tacno?
Ako ne tvrdis da je neko glasao ko nije trebao glasati, za sta nemas dokaza, koji je tvoj onda tu argument?
Cijela prica se svodi da je dio partije odlucio da demokratija za njih vise vazi, ako izgube izbore. I pitam se, od ovih idiota sto najavljuju revolucije, koliko od njih stvarno vjeruje u neke izborne kradje, a koliko od njih jednostavno ne zeli da vlast ima neko s kim se oni ne slazu, te ce naci svaki izgovor da opravdaju svoj fasizam?
- General War
#11806 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pocetak cega? Demokrati koriste i namjerno pumpaju situaciju nebili sto vise ishandrili republikance a trama ce na tenane....Biden ima vojsku, N. Gardu, policiju, FBI, NSA...koaj ce budala da se dize sa par puskica?Challenger_ wrote: ↑11/01/2021 23:32 - mediji:
Primjer iz proslosti:
- MorningStar
#11807 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
To ti je kao "plan" da se izvrsi drzavni udar sa par stotina budala sto upadaju u capitol
, da su nensi ufatili gotovo - trump president for life i to... otprilike narativ demokrata 
- basar
#11808 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Medijska blokada svih načina komunikacije ljudi koji smatraju da se desila izborna krađa.
Američka demokratija
Američka demokratija
- HarTar
#11809 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nikakve teorije zavjere nisam iznio. Vi bezuspješno pokušavate nekoga diskreditovati spominjući nekakve guštere, ravnu zemlju, mjesec hologram itd. Nego, da se vratimo na Trumpa. Jedini razlog zašto ga ne volite je taj što ga navodno podržavaju Srbijeza u ledja wrote: ↑11/01/2021 03:43Ja spamam? Ti spamas teorijama zavjere jer je i tebe uhvatio taj virus.HarTar wrote: ↑11/01/2021 00:07Nije tema, spamaj nekog drugog.jeza u ledja wrote: ↑11/01/2021 00:06
Ima dokaz na internetu i da je slijetanje na Mjesec lazirano. Sta ti mislis o tome?
- jeza u ledja
#11810 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nazvao si Bidena pedofilom. Mescini i njegovog sina. To je dio QAnon teorije zavjere.HarTar wrote: ↑12/01/2021 00:37Nikakve teorije zavjere nisam iznio. Vi bezuspješno pokušavate nekoga diskreditovati spominjući nekakve guštere, ravnu zemlju, mjesec hologram itd. Nego, da se vratimo na Trumpa. Jedini razlog zašto ga ne volite je taj što ga navodno podržavaju Srbijeza u ledja wrote: ↑11/01/2021 03:43Ja spamam? Ti spamas teorijama zavjere jer je i tebe uhvatio taj virus.![]()
![]()
![]()
![]()
- HarTar
#11811 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
To nisu teorije zavjere, to su fakti. Nego, meni je zanimljivo da je velika većina Bošnjaka u USA glasala za Trumpa, iako su ih mnogobrojna udruženja Bošnjaka u USA pozivala da glasaju za Bidena. Mene zanima zašto? Izgleda, mi u Bosni i Evropi bolje znamo stanje u Usa nego oni...
-
zilog
#11812 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Treba dodati i da je laz da je bomba postavljena da ubije republikanske senatore.GandalfSivi wrote: ↑11/01/2021 22:11Zato i kazem da ih obicno ignorisem, ali ovo je poprilicno veliki slucaj bio da se samo predje preko toga. Znaci idemo redom sve greske u ovoj nebulozi.jeza u ledja wrote: ↑11/01/2021 21:51Nece se ispraviti. Zadje se nabrzaka po nekom debilnom twtitteru accountu i pokupi zacas par primjera gluposti. I eto, to je argumentacija.GandalfSivi wrote: ↑11/01/2021 21:46
Znaci, cirkus od iskrivljavanja informacija. Hoces se sam ispraviti ili da te ja ispravljavam?
Prvo, Suzan nije postavila bombu niti je osudjena zbog toga (obratiti paznju kako se izbjegava rijec optuzena ili osudjena u tweetu). Uhapsena je (izmedju ostalog) zbog veze sa ljudima koji su postavili bombu (bila je dio te sestorke), ali je problem sto je vec bila uhapsena kada je bomba postavljena (jedino ako je nije iz zatvora postavila).
Dalje, i bez obzira sto nije mogla biti direktno optuzena, ta optuzba je odbacena, ali joj jeste sudjeno i jeste osudjena na 58 godina zbog nezakonitog drzanja oruzja i eksploziva (danas ovi right wing dobiju 1-3 godine za isto). Dakle bitan momenat je da je osudjena i to na 58 godina.
Dalje, prvo je odlezala 16 godina prije nego sto je pomilovana, i to ne iz razloga sto je Jerry Nadler trazio, nego zato sto je ogroman dio americke populacije to trazio, ne zbog toga sto je neopravdano i pretrjerano osudjena, nego sto je iz zatvora postala jedan od lidera borbe za ljudska prava.
I na kraju dolazimo do zadnjeg, nadasve pokvarenog dijela gdje se "postavljanje bombe" direktno povezuje sa BLM-om, preskakajuci da je zena od momenta izlaska iz zatvora cijeli zivot posvetila borbi za ljudska prava kroz organizacije kao American Jewish Service, da je postala profesor na John Jay College of Criminal Justice, da je jedan od vodecih advokata za reformu kriminalnog i zatvorskog sistema u Americi, te da je na kraju i kao logican izbor bio da radi administrativni dio posla za BLM.
Znaci, smece od pocetka do kraja, ali sta ova balavurdija zna, bitno je samo vidjeti bilo sta sto im odgovara i sto brze sharovati. Problem je sto im pali, jer nas je internet doveo u doba instant (dez)informacije, gdje se nema vremena ni uciti ni provjeravati ako vec ne znas...
The force of the device, hidden under a bench at the eastern end of the corridor outside the Chamber, blew off the door to the office of Democratic Leader Robert C. Byrd. Senator Byrd was an active supporter of involvement in Grenada, and had recently made attempts to garner support for retaliating against recent attacks against U.S. Marines stationed in Lebanon. His recent actions may have drawn attention from the terrorist group, and led to his targeting. Furthermore, the blast also punched a hole in a wall partition, sending a shower of pulverized brick, plaster, and glass into the Republican cloakroom.
-
Rob_Atl
#11813 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Evo sinoc na 60 minutes frajer koji je zaduzen za glasanje objasnio video nadzor za koji su se Trump, Rudy i njihova bagra uhvatili najvise. Dakle od citavog video nadzora oni su pokazali samo kako izvlace kutije sa glasackim listicima, a ne sta se izdesavalo ranije sa njima.
http://youtu.be/pjKXvqSNIkk
http://youtu.be/pjKXvqSNIkk
Last edited by Rob_Atl on 12/01/2021 01:14, edited 1 time in total.
-
zilog
#11814 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
HarTar wrote: ↑12/01/2021 00:47 To nisu teorije zavjere, to su fakti. Nego, meni je zanimljivo da je velika većina Bošnjaka u USA glasala za Trumpa, iako su ih mnogobrojna udruženja Bošnjaka u USA pozivala da glasaju za Bidena. Mene zanima zašto? Izgleda, mi u Bosni i Evropi bolje znamo stanje u Usa nego oni...
Dakle placem...
Mozda takvih kao ti? "Bosnjaka" sa interneta...
- ultima_palabra
#11815 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ima li kakvog dokaza za bar jednu od tih tvrdnji?HarTar wrote: ↑12/01/2021 00:47 To nisu teorije zavjere, to su fakti. Nego, meni je zanimljivo da je velika većina Bošnjaka u USA glasala za Trumpa, iako su ih mnogobrojna udruženja Bošnjaka u USA pozivala da glasaju za Bidena. Mene zanima zašto? Izgleda, mi u Bosni i Evropi bolje znamo stanje u Usa nego oni...
-
zilog
#11816 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa zna da su obojica i Josip i Jovan Bosnjak glasali za Trump-a. To bi trebalo biti dovoljno...ultima_palabra wrote: ↑12/01/2021 01:17Ima li kakvog dokaza za bar jednu od tih tvrdnji?HarTar wrote: ↑12/01/2021 00:47 To nisu teorije zavjere, to su fakti. Nego, meni je zanimljivo da je velika većina Bošnjaka u USA glasala za Trumpa, iako su ih mnogobrojna udruženja Bošnjaka u USA pozivala da glasaju za Bidena. Mene zanima zašto? Izgleda, mi u Bosni i Evropi bolje znamo stanje u Usa nego oni...
-
Rob_Atl
#11817 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne znam za udruzenja , al sudeci po facebook i prijatelje koje imam dosta ih je glasalo za trumpa, recu da je omjer bio 40-60 u korist Bidena sto se tice moje friend liste
sto me opet iznenadilo i pitao sam se zasto. Al et nek svako glasa kako mu je volja pa nisam puno ulazio u to i pitao.
- HarTar
#11818 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Imam dosta familije u USA, prijatelja koji takođe imaju familiju u USA i svi smo to primjetili. Kada sam pitao zašto ste glasali za Trumpa, bila su uglavnom dva odgovora, covid i sigurnost. Misle da će se pod Bidenom korona saga produbiti i odužiti. Sigurnost,većina naših građana živi u većinski afroameričkim sredinama poput St. Louisa, Chicaga itd... Pa, zaključite sami. I ne, nisam rasista, znam da ćete mi to imputirati. P. S. Prije dva dana je bio ulični napad u Chicagu sa više žrtava. Rodica iz Chicaga napisala status, pobjegla od rata u rat... I još nešto, opterećeni ste srbima 
- alijagoro
#11819 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Cuj covid i sigurnost,da su barem rekli porezi i oruzje,pa haj i nekako.HarTar wrote: ↑12/01/2021 02:09 Imam dosta familije u USA, prijatelja koji takođe imaju familiju u USA i svi smo to primjetili. Kada sam pitao zašto ste glasali za Trumpa, bila su uglavnom dva odgovora, covid i sigurnost. Misle da će se pod Bidenom korona saga produbiti i odužiti. Sigurnost,većina naših građana živi u većinski afroameričkim sredinama poput St. Louisa, Chicaga itd... Pa, zaključite sami. I ne, nisam rasista, znam da ćete mi to imputirati. P. S. Prije dva dana je bio ulični napad u Chicagu sa više žrtava. Rodica iz Chicaga napisala status, pobjegla od rata u rat... I još nešto, opterećeni ste srbima![]()
- ultima_palabra
#11820 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jedino ako pripadaju onima sto ne vjeruju u virus, pa se boje Bidenovih lockdowna. Ali opet to svaka drzava za sebe odredjuje.alijagoro wrote: ↑12/01/2021 03:11Cuj covid i sigurnost,da su barem rekli porezi i oruzje,pa haj i nekako.HarTar wrote: ↑12/01/2021 02:09 Imam dosta familije u USA, prijatelja koji takođe imaju familiju u USA i svi smo to primjetili. Kada sam pitao zašto ste glasali za Trumpa, bila su uglavnom dva odgovora, covid i sigurnost. Misle da će se pod Bidenom korona saga produbiti i odužiti. Sigurnost,većina naših građana živi u većinski afroameričkim sredinama poput St. Louisa, Chicaga itd... Pa, zaključite sami. I ne, nisam rasista, znam da ćete mi to imputirati. P. S. Prije dva dana je bio ulični napad u Chicagu sa više žrtava. Rodica iz Chicaga napisala status, pobjegla od rata u rat... I još nešto, opterećeni ste srbima![]()
U stvarnom svijetu, COVID situacija ne moze biti losija: https://www.cnbc.com/2021/01/11/covid-v ... llout.html
- jeza u ledja
#11821 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ja sam cuo da kud svi Turci tud i mali Mujo. Sta mislis ti o tome. To su fakti!!HarTar wrote: ↑12/01/2021 00:47 To nisu teorije zavjere, to su fakti. Nego, meni je zanimljivo da je velika većina Bošnjaka u USA glasala za Trumpa, iako su ih mnogobrojna udruženja Bošnjaka u USA pozivala da glasaju za Bidena. Mene zanima zašto? Izgleda, mi u Bosni i Evropi bolje znamo stanje u Usa nego oni...
- jeza u ledja
#11822 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nisam rasista ali...HarTar wrote: ↑12/01/2021 02:09 Imam dosta familije u USA, prijatelja koji takođe imaju familiju u USA i svi smo to primjetili. Kada sam pitao zašto ste glasali za Trumpa, bila su uglavnom dva odgovora, covid i sigurnost. Misle da će se pod Bidenom korona saga produbiti i odužiti. Sigurnost,većina naših građana živi u većinski afroameričkim sredinama poput St. Louisa, Chicaga itd... Pa, zaključite sami. I ne, nisam rasista, znam da ćete mi to imputirati. P. S. Prije dva dana je bio ulični napad u Chicagu sa više žrtava. Rodica iz Chicaga napisala status, pobjegla od rata u rat... I još nešto, opterećeni ste srbima![]()
- HarTar
#11823 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Promjenite nekad matricu, nije sve istina što objave mainstream mediji https://www.logicno.com/politika/istina ... sEUxL5TdwM
- Ja_Ja
#11824 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma nigdje veze a vezom. Evo npr. ja pratim izlaznost i broj glasova u desetak gradova i okruga u kojim zive nasi ljudi kao i brojeve nasih registrovanih glasaca. Mogu sa sigurnoscu tvditi da nije tacno ne samo da ne glasaju za Trumpa vec da generalno veoma slabo izlaze na izbore. Cak sta vise npr. najveci zagovaraci Trumpa medju mojim poznanicima na facebooku npr. ne samo da nisu glasali za njega, vec nisu ni registrovani za glasanje i gotovo u pravilu se radilo o ljudima iz Zapadne Bosne (“babini”).
Veliki broj Bosnja su pacijenti socijalnih medija i samo gledaju kako da sta glupo isprde na fb nebil koji lajk pokupili i u neku internet kavgu upali. U poredjenju sa nekim Amerikancima poznanicima koji racuonalizuju svoj glas Trumpu kroz neke svoje interese, nasi ljudi koji ga “podrzavaju” su uglavnom veoma sirovi po tom pitanju i pristupali su toj podrsci onako sirovo, krkanski, samo da se baljezga bezveze.
Veliki broj Bosnja su pacijenti socijalnih medija i samo gledaju kako da sta glupo isprde na fb nebil koji lajk pokupili i u neku internet kavgu upali. U poredjenju sa nekim Amerikancima poznanicima koji racuonalizuju svoj glas Trumpu kroz neke svoje interese, nasi ljudi koji ga “podrzavaju” su uglavnom veoma sirovi po tom pitanju i pristupali su toj podrsci onako sirovo, krkanski, samo da se baljezga bezveze.
- ultima_palabra
#11825 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne mozemo, cipovo nas Gejc.HarTar wrote: ↑12/01/2021 03:48 Promjenite nekad matricu, nije sve istina što objave mainstream mediji https://www.logicno.com/politika/istina ... sEUxL5TdwM