Da. Zato ljekari preporucuju da se uradi sistematski poslije korone...freelancerBIH wrote: ↑10/01/2021 12:53 Sad mi prica komsija... 3 mjeseca nakon sto mu je brat prebolovao koronu - bez nekih vecih simptoma - ne znajuci mu brat - a tek naknadno saznao - korona mu je ostetila uveliko krvne sudove oko srca i srcane aorte. Covjek jedan dan otisao malo fizickog rada da radi - spuca ga srce i umre.... 49 mu godina bilo...
Ljudi moji - ko god osjeti neke srcane probleme ili bilo kakve nelagode- neka se ne ustrucava provjerit kod doktora jel sve ok ako znate da ste prebolovali...
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- zubi
#2651 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Benjo34
#2652 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nakon što sam nekoliko puta "izbjegao" ovo sranje izgleda da me sad pogodilo. U petak, blaga promuklost, subota, probudim se, bolovi u zglobovima, temperatura do 37.5, popijem paracetamol kad ode preko. Jutros nakon buđenja, temp 38.7, brufen popio, sad na ugodnih 36.8.. Umara ovo, opadne, pa poraste i u krug
-
tukizahou
#2653 Re: Iskustva sa koronavirusom
pa ja a nije ni znao jer nije isao doktoru,ne mora znacit da je od korone,ljudi idu doktoru samo kad vide da je vrag odnio salukonektovan wrote: ↑10/01/2021 15:11Mozda je covjek i ranije imao srcanih problema,...freelancerBIH wrote: ↑10/01/2021 12:53 Sad mi prica komsija... 3 mjeseca nakon sto mu je brat prebolovao koronu - bez nekih vecih simptoma - ne znajuci mu brat - a tek naknadno saznao - korona mu je ostetila uveliko krvne sudove oko srca i srcane aorte. Covjek jedan dan otisao malo fizickog rada da radi - spuca ga srce i umre.... 49 mu godina bilo...
Ljudi moji - ko god osjeti neke srcane probleme ili bilo kakve nelagode- neka se ne ustrucava provjerit kod doktora jel sve ok ako znate da ste prebolovali...
-
Iker C
#2654 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kakve veze ima korona sa srcanim udarom? Srcani udar te pokosi i sa i bez korone. To je isto da je prije korone neko povezivao upalu pluca sa naknadnom smrcu od srcanih bolesti. Previse se ljudi tripujete, korona naravno da postoji ali sve bolesti poveszivati sa koronom je glupost. A srcani udari su najcesci kod muske popukacije od 45 god do 55 god .
-
Mogy87
#2655 Re: Iskustva sa koronavirusom
Mozda zbog ovih posljedica koje COVID izaziva na srcu.Iker C wrote: ↑11/01/2021 12:58 Kakve veze ima korona sa srcanim udarom? Srcani udar te pokosi i sa i bez korone. To je isto da je prije korone neko povezivao upalu pluca sa naknadnom smrcu od srcanih bolesti. Previse se ljudi tripujete, korona naravno da postoji ali sve bolesti poveszivati sa koronom je glupost. A srcani udari su najcesci kod muske popukacije od 45 god do 55 god .
Javi Evropean heart jurnal da objavljuju gluposti.

-
Trappist
#2656 Re: Iskustva sa koronavirusom
To je tvoj osnovni problem, vjerujes ovakvim slikama i nekakvim studijama po internetu a ne vjerujes vlastitim ocima.Mogy87 wrote: ↑11/01/2021 13:05Mozda zbog ovih posljedica koje COVID izaziva na srcu.Iker C wrote: ↑11/01/2021 12:58 Kakve veze ima korona sa srcanim udarom? Srcani udar te pokosi i sa i bez korone. To je isto da je prije korone neko povezivao upalu pluca sa naknadnom smrcu od srcanih bolesti. Previse se ljudi tripujete, korona naravno da postoji ali sve bolesti poveszivati sa koronom je glupost. A srcani udari su najcesci kod muske popukacije od 45 god do 55 god .
Javi Evropean heart jurnal da objavljuju gluposti.
![]()
https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... umro-u-snu
32 godine, kapiten ekipe u prvoj talijanskoj ligi, svake sedmice svi moguci pregledi, najbolja ishrana, najbolji doktori, i srce mu stane. Sto neko onda nije povezao igranje fudbala sa srcanim problemima i dao preporuku da se ne igra fudbal, moze ti srce stati.
-
zposao
#2657 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vec sam postavljao pitanje na drugoj temi pa niko nista ne odgovara. Dakle, kako osim PCR testa sa sigurnošću utvrditi da ste imali koronu? Vrijede li ti serološki antigenski testovi? Kolika je pouzdanost? Priznaje li to iko?
-
splinter
#2658 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nije ti odgovorio jer se ne zna ni šta pitaš konkretno.
Jel te zanima nalaz u prezentu ili želiš da znaš retroaktivno da lisi prebolovao?
Ne postoji "serološki antigenski test" i tako te stvari. De pitaj tačno šta te zanima.
- iceman ze
#2659 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koji pcr priznaju za ulazak u srbiju? Hvala
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Benjo34
#2661 Re: Iskustva sa koronavirusom
4 dan, temperatura, raste iznad 38.5, nakon što popijem paracetamol il brufen, temperatura spada na 37 ili 36.8, danas mi se javio kašalj, blag, produktivan. Naravno prisutni su bolovi u udovima, najviše nogama koji su baš jaki. Sutra idem u dom zdravlja, jel neko imao slične simptome to jest da je imao samo ovo od simptoma? I nakon koliko ova temperatura prolazi?
- zubi
#2662 Re: Iskustva sa koronavirusom
To bi fakat mogla biti korona, al neces znati dok se ne testiras... trazi uputnicu za PCR test...Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 15:44 4 dan, temperatura, raste iznad 38.5, nakon što popijem paracetamol il brufen, temperatura spada na 37 ili 36.8, danas mi se javio kašalj, blag, produktivan. Naravno prisutni su bolovi u udovima, najviše nogama koji su baš jaki. Sutra idem u dom zdravlja, jel neko imao slične simptome to jest da je imao samo ovo od simptoma? I nakon koliko ova temperatura prolazi?
-
Benjo34
#2663 Re: Iskustva sa koronavirusom
Poprilično sam siguran da jest, sutra ću tražit il da me testiraju ili RTG urade, koliko inače traje temperatura?zubi wrote: ↑11/01/2021 15:56To bi fakat mogla biti korona, al neces znati dok se ne testiras... trazi uputnicu za PCR test...Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 15:44 4 dan, temperatura, raste iznad 38.5, nakon što popijem paracetamol il brufen, temperatura spada na 37 ili 36.8, danas mi se javio kašalj, blag, produktivan. Naravno prisutni su bolovi u udovima, najviše nogama koji su baš jaki. Sutra idem u dom zdravlja, jel neko imao slične simptome to jest da je imao samo ovo od simptoma? I nakon koliko ova temperatura prolazi?
- zubi
#2664 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kad im kazes simptome, poslace uputnicu sto posto... A temperatura, jbg to ti je sve individualno, nekom 2 dana, nekom 10, pa kako ti grah padne...Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 15:59Poprilično sam siguran da jest, sutra ću tražit il da me testiraju ili RTG urade, koliko inače traje temperatura?zubi wrote: ↑11/01/2021 15:56To bi fakat mogla biti korona, al neces znati dok se ne testiras... trazi uputnicu za PCR test...Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 15:44 4 dan, temperatura, raste iznad 38.5, nakon što popijem paracetamol il brufen, temperatura spada na 37 ili 36.8, danas mi se javio kašalj, blag, produktivan. Naravno prisutni su bolovi u udovima, najviše nogama koji su baš jaki. Sutra idem u dom zdravlja, jel neko imao slične simptome to jest da je imao samo ovo od simptoma? I nakon koliko ova temperatura prolazi?
-
Benjo34
#2665 Re: Iskustva sa koronavirusom
@zubi
Nadam se, poprilično komplikuju u mom gradu po pitanju toga. Od toga da se niko ne javlja na broj pa kad se pojaviš onda dreka što se nisi najavio. Pa onda ubjeđuju nije ti ništa.. Itd itd..
Nadam se, poprilično komplikuju u mom gradu po pitanju toga. Od toga da se niko ne javlja na broj pa kad se pojaviš onda dreka što se nisi najavio. Pa onda ubjeđuju nije ti ništa.. Itd itd..
-
Naslovnica
#2666 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koliko ti je godina?Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 15:44 4 dan, temperatura, raste iznad 38.5, nakon što popijem paracetamol il brufen, temperatura spada na 37 ili 36.8, danas mi se javio kašalj, blag, produktivan. Naravno prisutni su bolovi u udovima, najviše nogama koji su baš jaki. Sutra idem u dom zdravlja, jel neko imao slične simptome to jest da je imao samo ovo od simptoma? I nakon koliko ova temperatura prolazi?
Preporučujem ti da obavezno, što prije, uradiš D-dimer nalaz. Čisto da budeš siguran sa te strane.
-
Benjo34
#2667 Re: Iskustva sa koronavirusom
26 godina, tražit ću. Na svoju ruku uzimam vitamine neke, dok mi sutra ne daju terapiju tu neku, mada sumnjam da će dodat išta drugoNaslovnica wrote: ↑11/01/2021 17:02Koliko ti je godina?Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 15:44 4 dan, temperatura, raste iznad 38.5, nakon što popijem paracetamol il brufen, temperatura spada na 37 ili 36.8, danas mi se javio kašalj, blag, produktivan. Naravno prisutni su bolovi u udovima, najviše nogama koji su baš jaki. Sutra idem u dom zdravlja, jel neko imao slične simptome to jest da je imao samo ovo od simptoma? I nakon koliko ova temperatura prolazi?
Preporučujem ti da obavezno, što prije, uradiš D-dimer nalaz. Čisto da budeš siguran sa te strane.
-
Naslovnica
#2668 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da sam čekao da me liječe oni kojima godinama plaćam zdravstveno - vjerovatno bih umro čekajući, a brzina je krucijalna.
Počevši od nedostupnosti na telefonima, od testiranja, rezultata, pa do terapije.
Ako možeš nabaviti oksimetar učini to što prije.
Važniji ti je on od toplomjera, vjeruj mi.
Počevši od nedostupnosti na telefonima, od testiranja, rezultata, pa do terapije.
-
Benjo34
#2669 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vjeruj, na telefone se ne javljaju, pitam ih dal da uzimam aspirin dobijem odgovor "mlad si, 0 krvna grupa džaba ćeš to" javi se za 4-dana ako ne bude bolje, danas zovem, ne javljaju se, i sta cu, moram otic kao i većima što radi jer ne rade svoj posao kako treba al hajd. Oksimetar sam odugovlacio kupir sve mislim "ma nece mi trebat" al izgleda da cu moratiNaslovnica wrote: ↑11/01/2021 17:10 Da sam čekao da me liječe oni kojima godinama plaćam zdravstveno - vjerovatno bih umro čekajući, a brzina je krucijalna.
-
adsubzero
#2670 Re: Iskustva sa koronavirusom
To se ne radi, ne mozes tek tako ici, nego sjedni i zovi konstantno dok ih ne dobijes.Benjo34 wrote: ↑11/01/2021 17:16Vjeruj, na telefone se ne javljaju, pitam ih dal da uzimam aspirin dobijem odgovor "mlad si, 0 krvna grupa džaba ćeš to" javi se za 4-dana ako ne bude bolje, danas zovem, ne javljaju se, i sta cu, moram otic kao i većima što radi jer ne rade svoj posao kako treba al hajd. Oksimetar sam odugovlacio kupir sve mislim "ma nece mi trebat" al izgleda da cu moratiNaslovnica wrote: ↑11/01/2021 17:10 Da sam čekao da me liječe oni kojima godinama plaćam zdravstveno - vjerovatno bih umro čekajući, a brzina je krucijalna.
-
amerosm
#2671 Re: Iskustva sa koronavirusom
Bio sam u kontaktu sa zaraženom osobom koja ima obostranu upalu pluća, i njegov je doktor rekao da njegovi kontakti slikaju pluća i urade PCR test.
Snimak pluća je uredu, a PCR test je negativan, a ja sam takodjer uradio serološki test, a rezultati su sljedeći (IgM - 0,21 i IgG - 3,75). Da li ovo znači da sam ovo kinesko sranje prebolovao.
Nekako ne mogu da vjerujem, jer nikad nisam osjetio simptome.
Snimak pluća je uredu, a PCR test je negativan, a ja sam takodjer uradio serološki test, a rezultati su sljedeći (IgM - 0,21 i IgG - 3,75). Da li ovo znači da sam ovo kinesko sranje prebolovao.
-
Naslovnica
#2672 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da, prema rezultatima testa imao si covid-19.amerosm wrote: ↑11/01/2021 17:22 Bio sam u kontaktu sa zaraženom osobom koja ima obostranu upalu pluća, i njegov je doktor rekao da njegovi kontakti slikaju pluća i urade PCR test.
Ako nisi bio u izolaciji, postoji mogućnost da si proširio dalje.
-
Ali_G
#2673 Re: Iskustva sa koronavirusom
S obzirom na rezultate prebolov’o si prije par mjeseci 
-
dadoxyxy
#2674 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pozdrav svima,
kakva su vam iskustva sa culom mirisa ? ja sam pozitivan od prije 18 dana kada sam dobio blagu temoeraturu koja je isti dan nestala tako da nisam skuzio da bi se moglo raditi o coroni, nakon 5-6 dana sam izgubio culo mirisa u potpunosti , a i okusa djelimicno i tek tada shvatio da se radi vjerovatno o covidu . Obzirom da je bila Nova godina nisam se mogao testirati tek prije 7 dana tako da sam jos u izolaciji 2-3 dana .
Inace sam ok , proslo sve do sada hvala Bogu sa malo bronhitisa s kojim inace imam povremeno problema koji me bio stisnuo par dana pa mi je doktorica propisala sumece tablete koje su mi zaista pomogle.
Prije dan-dva dana sam osjetio osjetno poboljšanje i čula mirisa gdje sam recimo prvi put od početka sa par metara osjetio odlicno miris spremljenog ručka iz kuhinje , međutim sinoc opet primjetim da mi je čulo mirisa opet oslabilo u odnosu na prije dan-dva pa me sad to malo zbunilo.
Da li to znači da čulo može varirati, ok čitao sam da se ljudima oporavlja po nekoliko mjeseci al da li ima neko isustvo da mu se bilo počelo kao vraćati pa onda da opet oslabi?
kakva su vam iskustva sa culom mirisa ? ja sam pozitivan od prije 18 dana kada sam dobio blagu temoeraturu koja je isti dan nestala tako da nisam skuzio da bi se moglo raditi o coroni, nakon 5-6 dana sam izgubio culo mirisa u potpunosti , a i okusa djelimicno i tek tada shvatio da se radi vjerovatno o covidu . Obzirom da je bila Nova godina nisam se mogao testirati tek prije 7 dana tako da sam jos u izolaciji 2-3 dana .
Inace sam ok , proslo sve do sada hvala Bogu sa malo bronhitisa s kojim inace imam povremeno problema koji me bio stisnuo par dana pa mi je doktorica propisala sumece tablete koje su mi zaista pomogle.
Prije dan-dva dana sam osjetio osjetno poboljšanje i čula mirisa gdje sam recimo prvi put od početka sa par metara osjetio odlicno miris spremljenog ručka iz kuhinje , međutim sinoc opet primjetim da mi je čulo mirisa opet oslabilo u odnosu na prije dan-dva pa me sad to malo zbunilo.
Da li to znači da čulo može varirati, ok čitao sam da se ljudima oporavlja po nekoliko mjeseci al da li ima neko isustvo da mu se bilo počelo kao vraćati pa onda da opet oslabi?
- red evil
#2675 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ne znam da li može da varira ali imam slično iskustvo. Nekad uspijem nešto da osjetim i onda opet ne mogu ništa osjetiti. A ja sam izgubio čulo mirisa i okusa prije skoro pa dva mjeseca (okus se vratio vrlo brzo a miris još nije na 100%). Najgori je neki osjećaj kad dođe neki čudan miris, baš jak bude i vrlo čudan, muka mi dođe. Srećom prošao je vrlo brzo i taj osjećaj. Ali mni je i nos začepljen od samog početka borbe sa koronom to jest skoro dva mjeseca.dadoxyxy wrote: ↑12/01/2021 11:15 Pozdrav svima,
Čudan osjećaj kad se čulo mirisa izgubi, nemaš volje za hranom, ručak kad se kuha ništa ne osjetiš pa tako i nemaš neku draž za jelom.