Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#102876 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako poduze Amar, Mili i Benjo ne vjerujem da cemo imati para za nekog skupog napada a s ovima sad i neki "normalan" napada je dovoljan da se uzme titula.
- Dinostula
#102877 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo bar jedan spic i vise nam nista ne treba.Ne ocekujem vise da cemo bilo koga dovesti. 
- Logovan
#102878 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pomozi.ba
Početak ove godine uljepšali su nam i predstavnici FK Sarajevo.
Mnogo su nas obradovali svojom posjetom i donacijom novogodišnjih paketića kojima ćemo obradovati djecu iz socijalno ugroženih porodica.
Od srca se zahvaljujemo FK Sarajevo na stalnoj i nesebičnoj podršci

OBRADOVANO PREKO STOTINU MALIŠANA BORDO PAKETIĆIMA
https://fksarajevo.ba/klub-u-zajednici/ ... 0oFLS_eMhA
- Analiticarr
#102879 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Racuna li neko od vas na neke odlaske ili bi vi samo nadogradjivali ekipu? Kao zadrzimo sve prvotimce, prodamo ''skart'' i dovedemo vrhunska pojacanja?? Mozete li mi navesti neki klub na svijetu koji tako radi? Neki klub koji prodaje samo rezerve ili igrace na koje ne racuna a dovodi samo zvijezde koje ce im sigurno biti pojacanja i donositi prevagu na terenu?! Budite malo realniji.
Mi jesmo najveci klub u drzavi, mi zelimo i hocemo napredovati i dovoditi bolje igrace od ovih koje trenutno imamo, ali trebate shvatiti da cemo mi i prodavati nase prvotimce i zvijezde jer to je jedan od glavnih prihoda i nacina rada svih svijetskih klubova.
Mi jesmo najveci klub u drzavi, mi zelimo i hocemo napredovati i dovoditi bolje igrace od ovih koje trenutno imamo, ali trebate shvatiti da cemo mi i prodavati nase prvotimce i zvijezde jer to je jedan od glavnih prihoda i nacina rada svih svijetskih klubova.
-
molotovljev
#102880 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo malo legendo, kontradiktoran si. Prije desetak dana pricas o visemilioskoj investiciji,
a sada kazes da je neophodno prodavati najbolje igrace, u ovom slucaju u odnosu na
grande arenu u pitanju je mizernih i smijesnih nekoliko stotina hiljada eura, jer je to
navodno u interesu Kluba. Ne! Ja, neko ko je od svoje trece godine zaljubljen u ovaj klub
i neko ko evo vec punih 40 godina aktivno prati nase Sarajevo, dakle dajem sebi za pravo
da kazem je to pogresna politika... Da bi uopste mogli da se poredimo sa velikim evropskim
klubovima i nacinom rada, nas cilj treba da bude evropsko tlo, evropski tereni,
tj. moramo postati redovni ucesnici ili lige prvaka ili nekog drugog takmicenja.
Pitas za primjer nekog kluba, prvi na pamet mi pade Sahtar. Sta mislis da je Sahtar svaki
prelazni rok prodavao za sicu svoje najbolje igrace. Ne, investirali su u igracki kadar i strpljivo
gradili kostur ekipe, zato i jesu danas tu gdje jesu.
Nije problem ako npr. Lazio zeli Pidru i nudi nam 3 miliona eura, e to je poso,
Problem je ako nam dva kljucna igraca odlaze za par stoja. Mozda je neko dobio
ali je Klub taj koji je najvise izgubio. Ne trebam te podsjecati da je Klub na prvom mjestu.
Obratite se gospodinu investitoru i neka on prije svega investira u igracki kadar,
zbog toga je tu zar ne? Bez uvrede, mojne mi te patetike i price kao sa predizbornih skupova.
Zivio!
a sada kazes da je neophodno prodavati najbolje igrace, u ovom slucaju u odnosu na
grande arenu u pitanju je mizernih i smijesnih nekoliko stotina hiljada eura, jer je to
navodno u interesu Kluba. Ne! Ja, neko ko je od svoje trece godine zaljubljen u ovaj klub
i neko ko evo vec punih 40 godina aktivno prati nase Sarajevo, dakle dajem sebi za pravo
da kazem je to pogresna politika... Da bi uopste mogli da se poredimo sa velikim evropskim
tj. moramo postati redovni ucesnici ili lige prvaka ili nekog drugog takmicenja.
Pitas za primjer nekog kluba, prvi na pamet mi pade Sahtar. Sta mislis da je Sahtar svaki
prelazni rok prodavao za sicu svoje najbolje igrace. Ne, investirali su u igracki kadar i strpljivo
ali je Klub taj koji je najvise izgubio. Ne trebam te podsjecati da je Klub na prvom mjestu.
Obratite se gospodinu investitoru i neka on prije svega investira u igracki kadar,
zbog toga je tu zar ne? Bez uvrede, mojne mi te patetike i price kao sa predizbornih skupova.
Zivio!
- Grean
#102881 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@molotovljev , zasto bi investitor investirao jos vise u klub, da ispuni zelje navijaca?
Realno je da se igraci moraju prodavati. Dosta trosimo, puno vise od ulaza i ja se bojim da je ovo na duge staze neodrziva situacija. Zadnji budzet 8 miliona ako sam dobro zapamtio a ulaz jedva 50% od toga. Moli Boga da g. Namu ne dojadi i da ostane na dotiranju tog minusa od 4 miliona godisnje.
Vidjet cemo ovogodisnji finansijski izvjestaj, nadati se da je pozitivniji od proslog.
Realno je da se igraci moraju prodavati. Dosta trosimo, puno vise od ulaza i ja se bojim da je ovo na duge staze neodrziva situacija. Zadnji budzet 8 miliona ako sam dobro zapamtio a ulaz jedva 50% od toga. Moli Boga da g. Namu ne dojadi i da ostane na dotiranju tog minusa od 4 miliona godisnje.
Vidjet cemo ovogodisnji finansijski izvjestaj, nadati se da je pozitivniji od proslog.
- Logovan
#102882 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa moraš nekad i prodati najbolje igrače, to ti je tako. Stavi se u njihovu poziciju i razmisli koliko bi odigrao sezona u našoj ligi.molotovljev wrote: ↑10/01/2021 20:25 Samo malo legendo, kontradiktoran si. Prije desetak dana pricas o visemilioskoj investiciji,
Zivio!
Rahmanović i Tatar su već jednom produžili ugovor i tako su ispoštovali klub, a svojim igrama su dali puno klubu. Ako ne žele da produže, onda ih shvatam. U slučaju da ne produže, a ostanu do kraja sezone, nadam se da neće završiti na tribinama, to bi bilo baš pogrešno.
-
molotovljev
#102883 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
On je investitor, biznismen, prihvatio je tu ulogu da bude vecinski vlasnik upravljackih uloga.Grean wrote: ↑10/01/2021 22:37 @molotovljev , zasto bi investitor investirao jos vise u klub, da ispuni zelje navijaca?
Nije on bezveze lik da se razumijemo, svjestan je on da ako ogranici investicije da tu nece
profitirati. Ne znam, ne vidim razlog zasto ne bi investirao neku znacajniju cifru ako zna
da ce mu se to isplatiti. Zasto ne bi uduplao recimo 20 miliona...
Ne vjerujem da ce mu dosaditi jer on od pocetka nadzire finansijske tokove, tako da ne postoji
tu prostora za neke malverzacije.
Druga stvar, u martu 2019 g. prihvatio je 'trogodisnju strategiju' koja mu je prezentovana
od strane nase Uprave. Treca tacka se odnosi na rjesavanje pitanja stadiona, odnosno u trecoj godini
je odgovor Kosevo ili izgradnja stadiona. E sad, postavlja se pitanje ko ce izdvojiti ogroman novac
za stadion. Pa, vjerovatno investitor... Uloziti milione u stadion na kojem ce gostovati samo
bh klubovi, a ne evropski velikani, mislim da nije isplativa investicija.
Ja vjerujem da je spreman uloziti za grupnu fazu, a to znaci da je potrebno 'pojacati' ugovore,
tako da necemo dolaziti u situaciiju da najbolji igraci odlaze u Juznu Koreju ili Tursku,
nego ce ostati u Sarajevu, ne iz razloga sto je bh liga izazov, naprotiv, nego sto zele u bordo dresu
igrati u ligi prvaka. To je prilika za igraca da se dokaze i skrene paznju skauta na sebe,
a i prilika za Klub i investitora da u kasu ubaci nekoliko miliona. Koliko para toliko muzike....
- Analiticarr
#102884 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I sada pricam o visemilionskoj investiciji.molotovljev wrote: ↑10/01/2021 20:25 Samo malo legendo, kontradiktoran si. Prije desetak dana pricas o visemilioskoj investiciji,
Zivio!
Ne postoji klub koji ne prodaje najbolje igrace.
Prodas najbolje sto imas a dovedes bolje od njih, tako se napreduje i raste.
Tatar ima ponude i zeli da ide. Zasluzio je momak da mu se izadje u susret ali jos uvjek postoji mogucnost da ostane kod nas.
Investitor(i) ce nastaviti investirati u igracki kadar i u Akademiju. Za stadion cemo vidjeti.
P.S. Ponuda iz Azije nije bila milion maraka kao sto su neki pisali nego milion dolara.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#102885 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakvo razbacivanje milionimamolotovljev wrote: ↑10/01/2021 23:43On je investitor, biznismen, prihvatio je tu ulogu da bude vecinski vlasnik upravljackih uloga.Grean wrote: ↑10/01/2021 22:37 @molotovljev , zasto bi investitor investirao jos vise u klub, da ispuni zelje navijaca?
Nije on bezveze lik da se razumijemo, svjestan je on da ako ogranici investicije da tu nece
profitirati. Ne znam, ne vidim razlog zasto ne bi investirao neku znacajniju cifru ako zna
da ce mu se to isplatiti. Zasto ne bi uduplao recimo 20 miliona...
Ne vjerujem da ce mu dosaditi jer on od pocetka nadzire finansijske tokove, tako da ne postoji
tu prostora za neke malverzacije.
Druga stvar, u martu 2019 g. prihvatio je 'trogodisnju strategiju' koja mu je prezentovana
od strane nase Uprave. Treca tacka se odnosi na rjesavanje pitanja stadiona, odnosno u trecoj godini
je odgovor Kosevo ili izgradnja stadiona. E sad, postavlja se pitanje ko ce izdvojiti ogroman novac
za stadion. Pa, vjerovatno investitor... Uloziti milione u stadion na kojem ce gostovati samo
bh klubovi, a ne evropski velikani, mislim da nije isplativa investicija.
Ja vjerujem da je spreman uloziti za grupnu fazu, a to znaci da je potrebno 'pojacati' ugovore,
tako da necemo dolaziti u situaciiju da najbolji igraci odlaze u Juznu Koreju ili Tursku,
nego ce ostati u Sarajevu, ne iz razloga sto je bh liga izazov, naprotiv, nego sto zele u bordo dresu
igrati u ligi prvaka. To je prilika za igraca da se dokaze i skrene paznju skauta na sebe,
a i prilika za Klub i investitora da u kasu ubaci nekoliko miliona. Koliko para toliko muzike....
Ko sto neko rece, da Nam ostane na dosadasnjih 3-4 miliona investicija bilo bi nam premija. I onda uz postojece prihode i novac od prodaje najboljih igraca imali bismo finu sumu da kupimo jeftinije igrace kojima cemo dati priliku da eksplodiraju, i opet prodati za 2 godine.
Svaki normalan klub bi tako trebao raditi... Osim naravno seika i talijanskih gazdi devedesetih, a za to dobro znamo kako je zavrsilo
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#102886 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znaci krenuli smo po novu duplu krunu!
Neka nam je sretno aBd!

Neka nam je sretno aBd!

- Logovan
#102887 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... edi/387622
Iiiiiii krenula je odbrana titule...
Nek' nam je sretno. 
Iiiiiii krenula je odbrana titule...
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#102888 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Resic izgleda u Slobodu na posudbu (opet).
- Maharadza
#102889 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nadam se da postoji klauzula koja kaže da ne smije protiv nas zaigrati?!
- Logovan
#102890 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Danas je u hotelu "Ibis" nakon obavljenih ljekarskih pregleda održana i prozivka prvotimaca FK Sarajevo.
Prozivci su prisustvovali sljedeći igrači: Dizdarević, Džafić, Kanurić, Kovačević, Šahinović, Bešić, Dupovac, Miličević, Hebibović, Hodžić, Šabanović, Islamović, Pidro, Salčin, Đokanović, Oremuš, Pejović, F. Hodžić, Mustedanagić, Sušić, Rahmanović, Varešanović, Ramić, Fanimo, Tatar, Jukić, Milanović, Velkoski, Dervišagić, Ahmetović i Handžić. Joachim Adukor nije prusustvovao današnjoj prozivci, ali već sutra će se pridružiti ekipi na prvom treningu.
Jesenji šampioni sa treninzima kreću već od sutra, a za četvrtak je planiran put u Ljubuški gdje je planirana i jedna prijateljska utakmica, a protivnik će biti naknadno poznat. Plan i program priprema će ovisiti o epidemiološkoj situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.
- Cossack
#102891 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
al-em
#102892 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kruz je igrao protiv nas na kosevu 
- Analiticarr
#102893 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Napadac mora doci do petka
-
kakaljin
#102894 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ništa u životu ne mora. Jedino se mora umrijeti kad za to dodje vrijeme.
- van Basten
#102895 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne znam sto su onda Resica cimali s posudbe a da bi ga proslijedili konkurentu... tamo mu je bolje bilo, u jacoj ligi igrao...
-
TheTraveler
#102896 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
van Basten wrote: ↑12/01/2021 00:27 Ne znam sto su onda Resica cimali s posudbe a da bi ga proslijedili konkurentu... tamo mu je bolje bilo, u jacoj ligi igrao...
Mislim da nije sa nase strane prekinuta posudba.
-
sencobih
#102897 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Čitam za Irfana Hadžića, kaze načelno dogovorio sa turskim drugoligašem
Smiješan igrač, je..bo igrača kome smo mi zadnja opcija. Ne mogu kriviti igrače u nekom ranijem periodu kada smo bili razumljivo zadnja opcija, ali danas kad igrač odabere tursku drugu ligu to samo govori o ambicijama tog igrača. Ko ga je..e, neka ga tamo.
-
baja
#102898 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Učlanio se neki dan, sutradan poštom došla članska
Svaka čast za organizaciju
Svaka čast za organizaciju
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#102899 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Irfan kada je otisao u Zrinjski je imao opciju da dodje kod nas. Razlog zasto je otisao u Zrinjski jeste zbog ugovora na godinu dana i zbog klauzule da u slucaju ponude kojom je zadovoljan moze otici, pa je tako otisao na pola prve polusezone.sencobih wrote: ↑12/01/2021 08:57 Čitam za Irfana Hadžića, kaze načelno dogovorio sa turskim drugoligašem![]()
Smiješan igrač, je..bo igrača kome smo mi zadnja opcija. Ne mogu kriviti igrače u nekom ranijem periodu kada smo bili razumljivo zadnja opcija, ali danas kad igrač odabere tursku drugu ligu to samo govori o ambicijama tog igrača. Ko ga je..e, neka ga tamo.
Mi to nikome ne damo tako ni njemu tada, i njemu to nije odgovarali i zato nije ni dosao kod nas.
Ne mislim da je on promjenio uslove. Vjerujem da pare koje ce dobiti u truskom drugoligasu su nesto sto mu mi mozemo dati, ali slobodne papire nakon 6 mjeseci ili ugovor na 6 mj ili godinu to kod nas mu nece proci. Druga stvar u turskoj drugoj ligi je puno blize svim menadzerima iz prve lige tako da i to je njemu puno zanimljivije nego da se vraca jer mu je uvijek bila prva opcija i ambicija da ide vani.
Ste strane mislim da je poprilicno nerealno ocekivati da on dodje kod nas.
- Logovan