Super. Jos da mi dovuku optiku u stan i da isporuce 100/10Del_Boy1 wrote: ↑10/01/2021 21:03 Naravno, evo ovde sve ti piše.
https://www.bhtelecom.ba/moj-izbor/
Veliko ti hvala za info.
Moderator: Benq
Super. Jos da mi dovuku optiku u stan i da isporuce 100/10Del_Boy1 wrote: ↑10/01/2021 21:03 Naravno, evo ovde sve ti piše.
https://www.bhtelecom.ba/moj-izbor/
Takodjer, koristim aplikaciju preko mob. i screen mirror na tv. Slika kao na HD kanalima, ne znam je li HD, ali nije ni gora od sport kluba sa telemach-a
Da bar.
Imaćeš odlične uštedeheat wrote: ↑10/01/2021 21:10Super. Jos da mi dovuku optiku u stan i da isporuce 100/10Del_Boy1 wrote: ↑10/01/2021 21:03 Naravno, evo ovde sve ti piše.
https://www.bhtelecom.ba/moj-izbor/![]()
Veliko ti hvala za info.![]()
the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
Ja sam otiso da se raspitam. Bh telekom nece ti kroz stan nista razvoditi. Sama optika nije kao obicni ovi kablovi vec je dosta osjetljiviji. Optika je dostupna u novijim zgaradama gdje je vec sve razvuceno po stanovima. Moja zgrada ima do haustora optiku međutim kroz stanove nije optika tako da prema njihovom imacu ovu zalosnu brzinu.bob_1921 wrote: ↑10/01/2021 23:19the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
Takodjer i mene interesuje.... inace, ako moze neko napisati iskustva sa internetom od bht (to mi je bitno, starom arena
) mislim da je 2019. dosla optika u zgradu (centar,Sa), ako budem uzimao uslugu od bht planiram onaj paket full 3 gdje pise brizina od 100 do 300, ima li neko taj paket da li omoguce brzinu 150
ili bude oko 300
ima li sanse da bude i veca ...gledam da raskinem i predjem na bht iskreno nemam problema s netom kod telemacha a to mi je bitnije, arene vise radi starog.. al eto gledam da ne predjem na bht da mi bude net losiji
![]()
Ja sam otiso da se raspitam. Bh telekom nece ti kroz stan nista razvoditi. Sama optika nije kao obicni ovi kablovi vec je dosta osjetljiviji. Optika je dostupna u novijim zgaradama gdje je vec sve razvuceno po stanovima. Moja zgrada ima do haustora optiku međutim kroz stanove nije optika tako da prema njihovom imacu ovu zalosnu brzinu.bob_1921 wrote: ↑10/01/2021 23:19the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
Takodjer i mene interesuje.... inace, ako moze neko napisati iskustva sa internetom od bht (to mi je bitno, starom arena
) mislim da je 2019. dosla optika u zgradu (centar,Sa), ako budem uzimao uslugu od bht planiram onaj paket full 3 gdje pise brizina od 100 do 300, ima li neko taj paket da li omoguce brzinu 150
ili bude oko 300
ima li sanse da bude i veca ...gledam da raskinem i predjem na bht iskreno nemam problema s netom kod telemacha a to mi je bitnije, arene vise radi starog.. al eto gledam da ne predjem na bht da mi bude net losiji
![]()
I ustede interneta zbog infrastrukture
A kakav ti je sada internet? Da li je preko koaksijalnog kabla?bob_1921 wrote: ↑10/01/2021 23:19the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
ili bude oko 300
![]()
Ako je razvucena po zgradi onda vjerovatno bez problema mozes uvesti.dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2021 22:51 Optika u mojoj zgradi je razvucena prije dvije tri godine, raspitacu se ovih dana jel sve aktivno.
Razmisljam da predjem sa Tmacha, pa sad, sta znaci optika jel to samo kvalitet isporucenog signala?
Daje li BHT ikakve benefite novim korisnicima, nizi racun, neke dodatne pakete i slicno.
Sta je najbolje uzeti? nesto mjerkam ovaj Moja tv net 2 ili 5
Ja sam pripremio kuda da i provuku opticki kabl stavio sa kanalicu i oni su sao probusili zid iz haustora u stan i provlukli kabl do jesta gdje ce modem biti, a ja sam vec iao odatle utp kablove razvucene po stanu tako da smo samo prikopcali i pustili u funkciju.the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
Kod mene je taj paket i uvijek je 300 jer mi je optika dovedena u stan direktno, tako da nikakvih problema neces imati sto se toga tice, a ako hoces vece przine onda su to drugi paketibob_1921 wrote: ↑10/01/2021 23:19the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
ili bude oko 300
![]()
Jeste i sad mi je koaksijalni kabl, imam net oko 300 malo manje preko kabla wifi je losiji al bude oko 150 ... bht je dosao do zgrade s optikom i kroz haustor provukao vidim kanalice i slicno .... ne ocekujem kroz stan kontam da ce koristiti iste kablove kao i telemach unutar stanaallem_77 wrote: ↑11/01/2021 07:16A kakav ti je sada internet? Da li je preko koaksijalnog kabla?bob_1921 wrote: ↑10/01/2021 23:19Takodjer i mene interesujethe_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju..... inace, ako moze neko napisati iskustva sa internetom od bht (to mi je bitno, starom arena
ili bude oko 300
![]()
laicko pitanje jer se stvarno ne razumijem... posto ja imam kroz stan razvucene koaksialne kablove, kakva je sansa da se bht svojim kablom nakaci na taj postojeci kabal izvan mog stana (tj. kabal na kojem je sada telemach)? ili bas moraju svojim kablom uci u stan?kakaljin wrote: ↑11/01/2021 08:26Ja sam pripremio kuda da i provuku opticki kabl stavio sa kanalicu i oni su sao probusili zid iz haustora u stan i provlukli kabl do jesta gdje ce modem biti, a ja sam vec iao odatle utp kablove razvucene po stanu tako da smo samo prikopcali i pustili u funkciju.the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
Samo da znas utp kablovima ide od modema do stb-ova
bob_1921 wrote: ↑11/01/2021 09:40Jeste i sad mi je koaksijalni kabl, imam net oko 300 malo manje preko kabla wifi je losiji al bude oko 150 ... bht je dosao do zgrade s optikom i kroz haustor provukao vidim kanalice i slicno .... ne ocekujem kroz stan kontam da ce koristiti iste kablove kao i telemach unutar stanaallem_77 wrote: ↑11/01/2021 07:16A kakav ti je sada internet? Da li je preko koaksijalnog kabla?bob_1921 wrote: ↑10/01/2021 23:19
ili bude oko 300
![]()
Ma ta mi je brzina ok ne bi manja da bude vise radi i wifi takodjer da li je problem na njihovom tj od bht ruteru montirati svoj dodatni, npr wifi u stanu sam rijesio sa wifi mesh sistemom jer je drugi dio stana los wifi i sad nemam problema ...
Hvala na odgovorima... razmisljam da kroz sedmicu, dvije raskinem Ug i predjem na bht pa da sagledam iskustva korisnika bht-a

Ne moze bhT da koristi koaksijalne kablove.the_stick wrote: ↑11/01/2021 10:09laicko pitanje jer se stvarno ne razumijem... posto ja imam kroz stan razvucene koaksialne kablove, kakva je sansa da se bht svojim kablom nakaci na taj postojeci kabal izvan mog stana (tj. kabal na kojem je sada telemach)? ili bas moraju svojim kablom uci u stan?kakaljin wrote: ↑11/01/2021 08:26Ja sam pripremio kuda da i provuku opticki kabl stavio sa kanalicu i oni su sao probusili zid iz haustora u stan i provlukli kabl do jesta gdje ce modem biti, a ja sam vec iao odatle utp kablove razvucene po stanu tako da smo samo prikopcali i pustili u funkciju.the_stick wrote: ↑10/01/2021 23:04 Zna li neko kako bht razvodi optiku unutar stanova? Busenje zidova i razvlacenje kablova po zidovima? U mojoj zgradi je HS svojevremeno koristio postojece ‘kanale’ da razvuce kablove tako da njihov kabal imam iz zida, a nisu kopali zidove. Zanima me koliko su ovi iz bht nagodni da istraze tu opciju.
Samo da znas utp kablovima ide od modema do stb-ova
Ovo cekam k'o ozeblo sunce.baja wrote: ↑11/01/2021 12:54 Novi Grad Sarajevo. Optika do haustora došla...regularno imam stabilnih 25Mbps. Sve funkcionise besprijekorno.
Monter kad je bio rekao bi da moze i onaj veci do 50M uredno. nemam potrebu pa nisam ni aktivirao.
Moja TV Net1 paket, cijena 40KM (placam manje potpisao ugovor..oko 35KM)
PS Idu android STB u BHT, kazu mijenja se platforma komplet!
Već kupljeni. tako mi receno...irac300 wrote: ↑11/01/2021 12:58Ovo cekam k'o ozeblo sunce.baja wrote: ↑11/01/2021 12:54 Novi Grad Sarajevo. Optika do haustora došla...regularno imam stabilnih 25Mbps. Sve funkcionise besprijekorno.
Monter kad je bio rekao bi da moze i onaj veci do 50M uredno. nemam potrebu pa nisam ni aktivirao.
Moja TV Net1 paket, cijena 40KM (placam manje potpisao ugovor..oko 35KM)
PS Idu android STB u BHT, kazu mijenja se platforma komplet!Otvorio bi se skroz novi svijet multimedie, MojaTv, Kodi, IPTV liste... sve u jednom.