Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MUNAFIK

#5776 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by MUNAFIK »

adsubzero wrote: 10/01/2021 22:32
MUNAFIK wrote: 10/01/2021 22:04
Dozer wrote: 10/01/2021 21:53
A koliko je tek ova konstrukcija nebulozna, zaista je nevjerovatno da ima onih koji u ovo vjeruju....

Dakle, u njenom slucaju (a i generalno ovo stalno ponavljate) - mogli su detektovati prisustvo virusa PCR testom tek kada je pokazala simptome, tj. tek kada se bolest pocela razvijati...? OK.

Kako onda tim istim testom uspiju detektovati virus kod asimptomatskih slucajeva, tj. onih koji nemaju simptome, pa samim tim se ni bolest nije pocela razvijati...?

Zivo me zanima odgovor na ovo...

Znaci, kod nekih PCR detektuje virus iako nemaju simptome, i njih zovu "asimptomatski", a kod drugih ga ne detektuje jer jos nisu dobili simptome...

Uvidjate li ikakvu idiotsku matricu u ovome...?
Svi vise vjerujem da ovdje pisu nekakvi botovi nakaradnog sistema.

Ne mogu nikako da vjerujem da neko moze podrzavati ove stvari, da mogu gutati ove nelogicnosti...
Kad se u nesto ne razumijes, naci ces masu nelogicnosti. To ne znaci da nije tacno ili nije istina, nego je problem u tebi.
A ko razumije?

Jer ocito oni koji su zivot posvetili nauci i kvalifikovani su iz svakog aspekta da ovo razumiju kazu da ovo sto se sad radi i desava nije uredu.
Dozer

#5777 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 10/01/2021 22:33 Druze tebi da je u interesu bilo sta osim prosipanja pameti ti bi sve mogao lako saznati. Da te stvarno nesto interesuje ne bi pitao ovdje na forumu nego bi potrazio gdje je relevantno.
Druze, meni je odavno sve jasno, i to upravo iz svih zvanicno dostupnih podataka.

Pitanje se odnosilo na tvoju logiku, i ostatka kompanije, po kojoj se kod asimptomatskih slucajeva moze detektovati virus, dok se kod simptomatskih to ne moze prije nego sto dobiju simptome.
Tebi je ovo sasvim logicno....? :thumbup:
adsubzero

#5778 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 10/01/2021 22:56
adsubzero wrote: 10/01/2021 22:33 Druze tebi da je u interesu bilo sta osim prosipanja pameti ti bi sve mogao lako saznati. Da te stvarno nesto interesuje ne bi pitao ovdje na forumu nego bi potrazio gdje je relevantno.
Druze, meni je odavno sve jasno, i to upravo iz svih zvanicno dostupnih podataka.

Pitanje se odnosilo na tvoju logiku, i ostatka kompanije, po kojoj se kod asimptomatskih slucajeva moze detektovati virus, dok se kod simptomatskih to ne moze prije nego sto dobiju simptome.
Ko kaze da je uspjesnost detektovanja asimptomatskih stopostotna? Nece ni asimptomatske uvijek detektovati ako nije u povoljnom periodu nakon inkubacije virusa. Hoces na silu nesto da razumijes za sta se ljudi skoluju preko 10 godina. Ne ide to bas tako.
zubi

#5779 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

:thumbup:

Gledala sam je danas, simpa bakica :-)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#5780 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Matijevic_Vlado »

Image
Dozer

#5781 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 10/01/2021 22:59

Ko kaze da je uspjesnost detektovanja asimptomatskih stopostotna? Nece ni asimptomatske uvijek detektovati ako nije u povoljnom periodu nakon inkubacije virusa. Hoces na silu nesto da razumijes za sta se ljudi skoluju preko 10 godina. Ne ide to bas tako.
Hm... pa niko...osim zvanicnika svake struke. Imamo i gomilu slucajeva s teskim simptomima, ali s nekoliko negativnih testova. Medjutim, i dalje se takvi uredno zavedu kao oboljeli od Covida, bez obzira na negativan nalaz, nekada cak i po 7x. Kako onda uopste znaju da se radi o Covidu? Moze li se desiti da covjek ima samo upalu pluca bez corone? Izgleda da ne moze...

Sta kazes...nece ni asimptomatkse uvijek detektovati ako je testiranje u nepovoljnom periodu nakon inkubacije... Ozbiljno...?
Uvidjas li totalnu besmislicu u ovoj svojoj kontrukciji? Shvatas li da si upravo napisao da postoje asimptomatski slucajevi kod kojih nije detektovan virus? :D
I onda meni kazes da ja pametujem :D
adsubzero

#5782 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 11/01/2021 10:00
adsubzero wrote: 10/01/2021 22:59

Hm... pa niko...osim zvanicnika svake struke. Imamo i gomilu slucajeva s teskim simptomima, ali s nekoliko negativnih testova. Medjutim, i dalje se takvi uredno zavedu kao oboljeli od Covida, bez obzira na negativan nalaz, nekada cak i po 7x. Kako onda uopste znaju da se radi o Covidu? Moze li se desiti da covjek ima samo upalu pluca bez corone? Izgleda da ne moze...

Sta kazes...nece ni asimptomatkse uvijek detektovati ako je testiranje u nepovoljnom periodu nakon inkubacije... Ozbiljno...?
Uvidjas li totalnu besmislicu u ovoj svojoj kontrukciji? Shvatas li da si upravo napisao da postoje asimptomatski slucajevi kod kojih nije detektovan virus? :D
I onda meni kazes da ja pametujem :D
Sta uopste hoces da dokazes? Ja nisam rekao da ne postoje asimptomatski slucajevi koji nisu detektovani, a ne znam ni da sam procitao da je to neko rekao. Ako jeste ne slazem se i mislim da je to besmislica, ne znam odakle ti to. Ne postoji razlika, ako simptomatski moze biti pogresno negativan kada se ne testira u pravo vrijeme, tako i asimptomatski moze biti. A i to da se zavedu kao pozitivni, ne sumnjam da bude situacija. Ne naginjem ekstremu ni na jednoj strani, u svakom pravilu ima izuzetaka. Problem je kad se izuzetak hoce predstaviti kao pravilo.
meridiyan

#5783 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by meridiyan »

ČUVENI FRANCUSKI LEKAR PROGOVORIO: OVO NISU VAKCINE PROTIV „KORONE“- NE SMEMO DA IH PRIMIMO!

Profesor Christian Perronne, šef odseka za zarazne bolesti u bolnici Garches. Petnaest godina bio je vodeći savetnik za javno zdravlje nekoliko vlada.

Predsedavao je tehničkim komitetom za vakcinaciju pod SZO, bio je potpredsednik stručnog komiteta za vakcine za celu zonu evrope koja uključuje celu Rusiju i zonu Centralne Azije.
“Nikada nisam bio antivakcinaš. Bio sam odlučni pristalica vakcina kada su urađene u pravim uslovima, što danas više nije slučaj.

Već postoji glavna stvar: da li zaista trebate vakcinisati kada je smrtnost od COVID-a pala na 0,05%? U istoriji medicine nikada nismo vakcinisali u hitnim slučajevima milioni ljudi zbog virusa koji ubija samo rizične grupe ljudi, koji se mogu identifikovati i koji bi mogli da se leče.

Već su nas prevarili Remdesivirom, toksičnim proizvodom za koji znamo već mesecima da ne deluje. Evropska unija ga je kupila za milijardu dolara.

Ovo sada će biti mnogo gore. Požurili su, a ništa se ne zna koliko su sigurne te vakcine. Za mene je to veliki skandal.

Pod pritiskom lobista, proizvođači vakcina više nisu odgovorni za neželjene efekte. Postoje itekako loši i ozbiljni efekti , a oni neće biti krivi za njih.

Starije osobe po domovima se ne leče , puštaju ih da umru, izvršena je eutanazija nad njima. A sada će starci koji nemaju infekciju služiti kao zamorčići pre vakcinacije stanovnistva. Etička pravila se naveliko krše.

Moderna ili Pfizerova vakcina nisu vakcine, postoji obmana. To su proizvodi RNA genske terapije, a ne vakcine. Ova tehnika nikada nije proučavana na životinjama.
LJudi će biti prvi zamorčići na zemlji. Mogu trajno i nepovratno da modifikuju naše gene, naše hromozome i da se eventualno te anomalije prenesu i na našu decu. Igramo se vračevog šegrta.

Trebale bi nam godine da se uverimo u sigurnost ove tehnike. Nakon dva meseca su rekli da je sve dobro i da deluje, ali mi nismo videli rezultate studija.

Jedino što smo videli , to je rast vrednosti deonica koje su naglo skočile u korist proizvođača, koji su najavili “dobre vesti.

Ja sam prestravljen: daće nam skrivenu gensku terapiju – koja bi inače trebala prvo i pre svega da bude u skladu sa vrlo specifičnim zakonima- i uradiće sve da poverujemo da je to vakcina. Moramo kategorički odbiti.

Testovi nisu dobri i niko nije pokušao da ih poboljša. Mislim da je to namerno, jer bi se time smanjilo tržiste vakcina. Ulažu se milijarde na vakcine, i nula na poboljšanju serologije. Ovo više nije nauka, idemo naglavačke . Ekonomsko tržište stavljamo ispred nauke i medicine.”
Lao Ce

#5784 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Kakvom se samo manipulacijom i propagandom služe kreatori ovog covid projekta preko medija. Tu su uključeni timovi psihologa koji direktno rade na vašim emocijama. Mamicu im njihovu.

Image
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5785 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Pitar sa Kariba »

Dok struka tvrdi..
Za neke ljude vjerovanje u zavjere je najbolji način da se nose s psihološkom prijetnjom koja znači njihov neuspjeh...
E, haj' sad budi pametan...
:oops:
Lao Ce

#5786 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Samo ovako i treba - ne hebat živu silu i ono što nam vlast naređuje. Samo su problem uspavane i uplašene ovćice koje se boje velikog vuka.

adsubzero

#5787 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 11/01/2021 13:15 Samo ovako i treba - ne hebat živu silu i ono što nam vlast naređuje. Samo su problem uspavane i uplašene ovćice koje se boje velikog vuka.

Image
drag_gost

#5788 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Image
MUNAFIK

#5789 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by MUNAFIK »

adsubzero wrote: 11/01/2021 14:04
Lao Ce wrote: 11/01/2021 13:15 Samo ovako i treba - ne hebat živu silu i ono što nam vlast naređuje. Samo su problem uspavane i uplašene ovćice koje se boje velikog vuka.

Image

Viris postoji, ali je zloupotrebljen od strane nekoga za ovu ispiranje mozga... Nadam se da ce sve veci broj ljidi na planeti oduprjeti se ovoj prevari.
Dozer

#5790 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 11/01/2021 10:39 Sta uopste hoces da dokazes? Ja nisam rekao da ne postoje asimptomatski slucajevi koji nisu detektovani, a ne znam ni da sam procitao da je to neko rekao. Ako jeste ne slazem se i mislim da je to besmislica, ne znam odakle ti to. Ne postoji razlika, ako simptomatski moze biti pogresno negativan kada se ne testira u pravo vrijeme, tako i asimptomatski moze biti. A i to da se zavedu kao pozitivni, ne sumnjam da bude situacija. Ne naginjem ekstremu ni na jednoj strani, u svakom pravilu ima izuzetaka. Problem je kad se izuzetak hoce predstaviti kao pravilo.
Ja vidim da ti uopste ne kontas sta pises.... :D

Pokusacu pojasniti logicku besmislicu koju potenciras. Kao sto znas, "asimptomatski slucaj" znaci da je neko zarazen, ali ne ispoljava nikakve simptome oboljenja, za razliku od simptomatskog koji pokazuje simptome.

U skladu s tim, NE MOZE postojati "asimptomatski slucaj kod kojeg nije detektovan virus". A to je ono sto si ti pisao...
adsubzero wrote: 11/01/2021 10:39 Nece ni asimptomatske uvijek detektovati ako nije u povoljnom periodu nakon inkubacije virusa.
Ako virus nije detektovan kod nekoga, on se nikako ne moze nazvati bilo kakvim korona "slucajem", ni simptomatskim, a pogotovo ne asimptomatskim.
adsubzero

#5791 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 11/01/2021 15:02
adsubzero wrote: 11/01/2021 10:39 Sta uopste hoces da dokazes? Ja nisam rekao da ne postoje asimptomatski slucajevi koji nisu detektovani, a ne znam ni da sam procitao da je to neko rekao. Ako jeste ne slazem se i mislim da je to besmislica, ne znam odakle ti to. Ne postoji razlika, ako simptomatski moze biti pogresno negativan kada se ne testira u pravo vrijeme, tako i asimptomatski moze biti. A i to da se zavedu kao pozitivni, ne sumnjam da bude situacija. Ne naginjem ekstremu ni na jednoj strani, u svakom pravilu ima izuzetaka. Problem je kad se izuzetak hoce predstaviti kao pravilo.
Ja vidim da ti uopste ne kontas sta pises.... :D

Pokusacu pojasniti logicku besmislicu koju potenciras. Kao sto znas, "asimptomatski slucaj" znaci da je neko zarazen, ali ne ispoljava nikakve simptome oboljenja, za razliku od simptomatskog koji pokazuje simptome.

U skladu s tim, NE MOZE postojati "asimptomatski slucaj kod kojeg nije detektovan virus". A to je ono sto si ti pisao...
adsubzero wrote: 11/01/2021 10:39 Nece ni asimptomatske uvijek detektovati ako nije u povoljnom periodu nakon inkubacije virusa.
Ako virus nije detektovan kod nekoga, on se nikako ne moze nazvati bilo kakvim korona "slucajem", ni simptomatskim, a pogotovo ne asimptomatskim.
A znaci u tome je stvar... Dobro nazovi ih kako hoces, mozda sam se pogresno izrazio. Ljudi koji su zarazeni ali su asimptomatski. Bolje?
Dozer

#5792 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Naravno da nije jer opet dolazimo na to da PCR uopste nije pouzdan. Kako onda uopste mogu znati ko je zarazen, a ko nije, kada imamo drasticno vise tzv. asimptomatskih, ali navodono pozitinih/zarazenih, a istovremeno daleko manje simtpomatskih, ali koji su istovremeno negativni na testu? I to ne jednom, nego vise puta.

Znaci, neko je dosao i testirao se, i PCR pokazao da je zarazen, a on nema nikakve simptome sto znaci da se bolest nije razvila ni u najblazem obliku.
Drugi dodje i pada na glavu, obostrana upala pluca, sto znaci da je bolest uveliko razvijena i da u sebi ima gomilu virusa, ali na PCR negativan. I opet. I opet.

U cemu se onda tacno ogleda ta abuzenze preciznost i pouzdanost testa bas na ovaj virus...?
Lao Ce

#5793 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Dozer wrote: 11/01/2021 15:15 Naravno da nije jer opet dolazimo na to da PCR uopste nije pouzdan. Kako onda uopste mogu znati ko je zarazen, a ko nije, kada imamo drasticno vise tzv. asimptomatskih, ali navodono pozitinih/zarazenih, a istovremeno daleko manje simtpomatskih, ali koji su istovremeno negativni na testu? I to ne jednom, nego vise puta.

Znaci, neko je dosao i testirao se, i PCR pokazao da je zarazen, a on nema nikakve simptome sto znaci da se bolest nije razvila ni u najblazem obliku.
Drugi dodje i pada na glavu, obostrana upala pluca, sto znaci da je bolest uveliko razvijena i da u sebi ima gomilu virusa, ali na PCR negativan. I opet. I opet.

U cemu se onda tacno ogleda ta abuzenze preciznost i pouzdanost testa bas na ovaj virus...?
Samo neiskren čovjek može reći da je cjelokupna situacija sa pcr sasvim OK i pored tih mnogih odstupanja. Nije bitno da li su odstupanja zbog aparata, nepravilno uzetog uzorka, ili što se ne može detektovati ili virusa ima previše, ostaje da ma šta bio razlog to ne daje opravdanje nikome da opravda test. Sramota za zdravstvo. Sama 'medicina' se prilično isprovaljivala sa ovim covid projektom i plandemijom.
Lao Ce

#5795 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Fuj, kakve sve gadosti ova kriza neće iznjedriti.

Image

https://www.index.hr/magazin/clanak/drz ... 45720.aspx
Dozer

#5796 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Eh....zo ljudi ne vjeruju medijima...

https://www.media.ba/bs/magazin-novinar ... u-medijima
Lao Ce

#5797 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Prof.dr.sc.Dolores Cahill i francuska genetičarka Alexandra H. Caude opisuju citokinsku oluju i objašnjava zašto bi ljudi mogli početi umirati nekoliko mjeseci nakon cijepljenja prvim mRNK cjepivom?

https://dokumentarac.com/covid-19/video ... rijevodom/

Mogy87

#5798 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 11/01/2021 21:33 Prof.dr.sc.Dolores Cahill i francuska genetičarka Alexandra H. Caude opisuju citokinsku oluju i objašnjava zašto bi ljudi mogli početi umirati nekoliko mjeseci nakon cijepljenja prvim mRNK cjepivom?

Opet ova gospodja putuje kroz vrijeme? Pa analizira rad iz 2012 godine kako bi dokazala da su vakcine izumljene 2020 stetne?

Ili mozda se ne radi o istim vakcinama :?:
Lao Ce

#5799 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Lao Ce wrote: 11/01/2021 21:33 Prof.dr.sc.Dolores Cahill i francuska genetičarka Alexandra H. Caude opisuju citokinsku oluju i objašnjava zašto bi ljudi mogli početi umirati nekoliko mjeseci nakon cijepljenja prvim mRNK cjepivom?

'
Kada medicina postane kurva politke ....
Kao što netko napisa u komentaru pod sljedećim videom koji je postavio na svom FB profilu Sladoljev Srećko koji je takođe govorio o mogućem šoku priliko primanje vakcine. Strašno za gledati.
Na snimci je reakcija osobe (koja vjerojatno već ima imunitet), na mRNK cjepivo. Reakciju sam PREDVIDIO i IMUNOLOŠKI OBJASNIO PRIJE početka masovnog cijepljenja! Dakle, ukoliko osoba koja ima imunitet (stečen bilo prirodnim bilo umjetnim putem, npr. 1. dozom mRNK cjepiva!), primi 2. dozu, dijelovi tijela PROLAZNO će postati poput velikog "spike" transplantata. "Spike" zone biti će masovno napadnute od imunološkog sustava. Najugroženiji su mlađi ljudi i djeca koji Kovid prebolijevaju bez problema ili bez znakova bolesti. Kod rizičnih, onih starijih s komorbiditetima, ovo se vjerojatno neće desiti jer kako su nemoćni braniti se od virusa, nemoćni su i imunološki adekvatno odgovoriti na cjepivo.
I zato sam rekao da ćemo primitkom 1. doze cjepiva svi staviti "glave na panj"!
link za video ispod. Pažnja za one slaboga srca.

https://worldtruthvideos.org/watch/seve ... C_67-Zxmkk
Mogy87

#5800 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 11/01/2021 21:48

'
Kada medicina postane kurva politke ....
Kao što netko napisa u komentaru pod sljedećim videom koji je postavio na svom FB profilu Sladoljev Srećko koji je takođe govorio o mogućem šoku priliko primanje vakcine. Strašno za gledati.
Na snimci je reakcija osobe (koja vjerojatno već ima imunitet), na mRNK cjepivo. Reakciju sam PREDVIDIO i IMUNOLOŠKI OBJASNIO PRIJE početka masovnog cijepljenja! Dakle, ukoliko osoba koja ima imunitet (stečen bilo prirodnim bilo umjetnim putem, npr. 1. dozom mRNK cjepiva!), primi 2. dozu, dijelovi tijela PROLAZNO će postati poput velikog "spike" transplantata. "Spike" zone biti će masovno napadnute od imunološkog sustava. Najugroženiji su mlađi ljudi i djeca koji Kovid prebolijevaju bez problema ili bez znakova bolesti. Kod rizičnih, onih starijih s komorbiditetima, ovo se vjerojatno neće desiti jer kako su nemoćni braniti se od virusa, nemoćni su i imunološki adekvatno odgovoriti na cjepivo.
I zato sam rekao da ćemo primitkom 1. doze cjepiva svi staviti "glave na panj"!
link za video ispod. Pažnja za one slaboga srca.

https://worldtruthvideos.org/watch/seve ... C_67-Zxmkk
Ovu gospodju su vratili kuci iz 3 vrhunske bolnice u USA gdje su je pregledali ljekari koji su imali uvid u njenu medicinsku dokumentaciju, historiju bolesti i pacijenta na licu mjesta. I oni su procijenili da njeno stanje nije za ostanak u bolnici.

Ali ne Sladoljev koji je po zanimanju biolog bez da je ikad u zivotu vidio zenu ili bar njenu medicinsku dokumentaciju (ponavljam nije ljekar) zna bolje iz Hrvatske :roll:
Post Reply