Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Raigor Stonehoof

#109476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Raigor Stonehoof »

Dr_Proka wrote: 10/01/2021 20:35
crnivrag wrote: 10/01/2021 20:27
Gerro wrote: 10/01/2021 20:24
Znači onima koji nemaju Smart TV, a imaju EON box ova aplikacija ne moze.
Aplikacija može raditi na EON box-u, jer isti radi posredstvom Android TV operativnog sistema, kao i mnogi Smart TV uređaji dostupni na tržištu.
Hajd pokušat ću istu stvar što su pokušavali u Radničkoj.
Radi definitivno, evo ja na Samsung TV instalirao bez problema
probook

#109477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Dr_Proka wrote: 10/01/2021 20:51
crnivrag wrote: 10/01/2021 20:37
Dr_Proka wrote: 10/01/2021 20:35
Hajd pokušat ću istu stvar što su pokušavali u Radničkoj.
Potrebno je samo ući u Google Play Store aplikaciju, ukucati "Arena Cloud", a zatim kliknuti na "Install".

Nakon instalacije, možeš izaći na početni ekran i kliknuti na kraju prvog reda aplikacija na + znak, a zatim sa liste dodati Arena Cloud aplikaciju, kako bi ti ista bila dostupna na početnoj stranici EON box-a.
ipak radi. Hvala. Lozinka je ista kao i kad na telefon ulaziš. Mada ne znam šta je najbolje, pričekati neko vrijeme da telemach pod pritiskom vrati ili platiti prepaid na moja web od 10 KM po mjesecu jer je na cloudu puno veća cijena. Moraju raditi update i na stranici jer tamo piše na smart tv uskoro.
Moja web tv ima sliku malo, ali samo malo, bolju od nekog divljeg prenosa na netu sto link mozes naci. Arena cloud ima mnogo mnogo bolju sliku.
Leverage

#109478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

probook wrote: 10/01/2021 20:59
Leverage wrote: 10/01/2021 20:51
crnivrag wrote: 10/01/2021 20:15
Telemach nema veze sa ovom aplikacijom, istu je kreirala Arena Channels Group i aplikacija je dostupna na Smart TV uređajima koji rade posredstvom Android TV OS, WebOS, Tizen i Apple TV operativnih sistema.
Ali su znali da postoji.

Suština je uvalit EON imaginarijum onima koji su sasvim zadovoljni sa D3.
Postoji i milion drugih aplikacija za android.

Meni ovo smrdi na drugu stranu, iako ne branim TM, po ovome ispade da Areni odgovara da se ugovor ne produzi, jer pustaju arena cloud aplikaciju koju ce naplacivati.
Da je to tako Telemach bi sigurno naveo da im nije dozvoljeno da produže ugovor. U obraćanju Telemacha to se uopšte ne spominje, čak nisu odgovorili na direktnu tvrdnju da su uslovi za Arene isti kao i ranije.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#109479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sime_cipol »

Pa Arena je rekla da su svi operateri pristali na produzenje saradnje jos nekoliko godina, osima Telemacha
MTV

#109480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Boban0726

#109481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Q_Line wrote: 10/01/2021 20:43
tuitamo wrote: 10/01/2021 20:16 Kakva finta telekoma srbije. Ukinuti telemachu Arene i napraviti App za Android (eon) box dda uzimaju od teladi duplo vise nego od telemacha...
Ko zna, možda je ta aplikacija i pravi uzrok svega

Za sve je kriva “Arena Cloud” mobilna aplikacija!?
Gomila nebuloza :-D
Kao Telemach nije htio ugovor sa Arenom zbog Arena Cloud app a onda radnici Telemacha preporučuju nezadovoljnim korisnicima da istu koriste.
Istraživačko novinarstvo u punom "sjaju" :lol:
Mogli su izmisliti neku uverljiviju priču.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#109482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Benq wrote: 10/01/2021 20:56
Gerro wrote: 10/01/2021 20:53 Ma odjavio sam se sa mobitela, ali opet neće. Unio sam ja to sve isto.
Ako ti nije frka mozes mi na PP poslat sliku da vidim sta je zapelo. Kod mene je iz prve proslo i na Boxu i na TV-u.
Instalirao sam ja, unesem podatke sa mobitela, ali kad kliknem ''prijavi se'' ne reaguje uopste nego ostane na tome. Tako mi je bilo i na mobitelu prvi dan, ali je poslije toga proradilo.
Benq
Moderator

#109483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ovu aplikaciju su bas brzo pustili za Android OS, po funkcijama same aplikacije se moze zakljuciti da je nisu ni testirali. Kanali se ne mogu birati sa numerickim dijelom daljinskog vec se mora ici na citavu listu kanala i traziti, video klub je ruzno odradjen, kad se klikne na EPG da se vide detalji nekog sadrzaja, ne moze se vise vratiti na kanal koji se gledao u tom trenutku vec vraca na Arenu. Sve u svemu, treba jos dosta raditi na aplikaciji, ali osnovne funkcije rade i moze se gledati.
Telemach

#109484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

the_stick wrote: 10/01/2021 18:31 @Telemach

Zamolio bih da obavijestite kolege da jos jednom razmotre koje benefite mogu ponuditi u sklopu postojeceg ugovora (u vidu smanjenja cijene ili dodatnih usluga), a kako bi nadomjestili ukidanje Arena paketa. U mom ugovoru je eksplicitno navedeno da cu Arena SD paket imati 24 mjeseca, koliko traje ugovor, te je ukidanje istih jednostrano krsenje ugovora s vase strane. Takodjer bih zamolio da skrenete paznju kolegama da me opet ne vrijedjaju pricom o pravu na promjenu programske sheme (citiram zadnji poziv: ‘vi vjerovatno niste procitali standardne uslove poslovanja).

S obzirom da je povjerenje itekako naruseno, u ovom trenutku nisam zainteresovan za ponude koje ukljucuju produzenje ugovora. Molim da se i na to skrene paznja kolegama da ne pocinju opet sa ponudom novog ugovora.

Ako imaju nesto korektno da ponude, neka nazovu. Ako ne, nema potrebe da zovu.

Podatke od ranije imate u pp.

Hvala
Zdravo @the_stick,
Rado ćemo proslijediti Vaš post. Međutim, provjerom Vašeg Ugovora vidimo da ste odbili ponudu kolega iz Tima za brigu o korisnicima. Da li istu sada prihvatate?
Benq
Moderator

#109485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Gerro wrote: 10/01/2021 21:09 Instalirao sam ja, unesem podatke sa mobitela, ali kad kliknem ''prijavi se'' ne reaguje uopste nego ostane na tome. Tako mi je bilo i na mobitelu prvi dan, ali je poslije toga proradilo.
Do juce se aplikacija nije mogla naci u Play Store, cak je i putem web-a na "Play Store" kad se upise "Arena Cloud" pisalo "Installs 0+", tek od danas je dostupna za Android OS, pa mozda da opet sacekas dan-dva da "dodje sebi".

Image
noviclan

#109486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by noviclan »

Telemach wrote: 10/01/2021 21:15

Zamolio bih da obavijestite kolege da jos jednom razmotre koje benefite mogu ponuditi u sklopu postojeceg ugovora (u vidu smanjenja cijene ili dodatnih usluga), a kako bi nadomjestili ukidanje Arena paketa. U mom ugovoru je eksplicitno navedeno da cu Arena SD paket imati 24 mjeseca, koliko traje ugovor, te je ukidanje istih jednostrano krsenje ugovora s vase strane. Takodjer bih zamolio da skrenete paznju kolegama da me opet ne vrijedjaju pricom o pravu na promjenu programske sheme (citiram zadnji poziv: ‘vi vjerovatno niste procitali standardne uslove poslovanja).

S obzirom da je povjerenje itekako naruseno, u ovom trenutku nisam zainteresovan za ponude koje ukljucuju produzenje ugovora. Molim da se i na to skrene paznja kolegama da ne pocinju opet sa ponudom novog ugovora.

Hvala
Zdravo @the_stick,
Rado ćemo proslijediti Vaš post. Međutim, provjerom Vašeg Ugovora vidimo da ste odbili ponudu kolega iz Tima za brigu o korisnicima. Da li istu sada prihvatate?
:lol: :run: :thumbup:
the_stick

#109487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by the_stick »

Hvala
Zdravo @the_stick,
Cemu odgovor ako necete procitati post? Ne prihvatam potpis novog ugovora. Kao sto rekoh, neka kolege jos jednom razmotre pruzanje dodatnih pogodnosti u sklopu postojeceg ugovora kako bi nadomjestili gasenje Arena paketa.
the_stick

#109488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by the_stick »

noviclan wrote: 10/01/2021 21:19

Hvala
Zdravo @the_stick,
:lol: :run: :thumbup:
Lud k’o struja, zar ne? 🤷‍♂️
noviclan

#109489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by noviclan »

Sto nekko napisa ranije vrijedjanje inteligencije
Last edited by noviclan on 10/01/2021 21:30, edited 1 time in total.
Snake Eyes

#109490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Snake Eyes »

Pušiona je ovih dana biti zaposlen u Telemach-u. :D
player_

#109491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by player_ »

Nisu vam krivi uposlenici a pogotovo sa foruma ko se javlja ili na telefone, zna se ko je kriv dzaba lijecite frustracije po forumu...
Pravo u poslocnicu na raskid ili se nadje alternativa do isteka ugovora a kasnije dobro razmisliti...
shandrprcSA

#109492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

player_ wrote: 10/01/2021 21:41 Nisu vam krivi uposlenici a pogotovo sa foruma ko se javlja ili na telefone, zna se ko je kriv dzaba lijecite frustracije po forumu...
Pravo u poslocnicu na raskid ili se nadje alternativa do isteka ugovora a kasnije dobro razmisliti...
koju :D gotovo sve su zatvorene :lol: :lol:
caseytron

#109493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by caseytron »

the_stick wrote: 10/01/2021 21:22

Hvala
Zdravo @the_stick,
Cemu odgovor ako necete procitati post? Ne prihvatam potpis novog ugovora. Kao sto rekoh, neka kolege jos jednom razmotre pruzanje dodatnih pogodnosti u sklopu postojeceg ugovora kako bi nadomjestili gasenje Arena paketa.
Budi primitivan. Zalosno je, ali tako ces najbolje proci. Ne vrijedi, misle ljudi da su pokupili svu pamet svijeta. Meni da daju dzaba dvije godine ja necu potpisati ugovor, a nastavit cu koristiti uslugu cisto zbog interneta.
zippoo87

#109494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Evo odgovorili su i meni na reklamaciju na mailu.
Naravno sve je manje vise copy/paste ali ima jedna kljucna recenica...na koju sam ja replicirao a kaze da ce uciniti sve da ostanem korisnik.
Rekao sam u odgovoru da ja jesam za nastavak saradnje ali ne na svoju stetu i da mi se jave da me obestete ...trazio sam neko smijesno umanjenje pretplate,bukvalno cijenu Arena....5 KM mjesecno do kraja ugovora.Ako i ovo odbiju,onda definitivno njima korisnici ne trebaju i to je to,zavrsena prica.
Evo mail u quotu
Poštovani,
Želimo vam sve najljepše povodom Nove godine!
Žao nam je zbog prouzrokovane neugodnosti. Ugovor o emitiranju Arena kanala je istekao. Arena Sport paket kanala od 01.01. tekuće godine nije sastavni dio naše ponude. Svjesni smo situacije i spremni smo učiniti sve da zajedničkim snagama pronađemo adekvatno rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Poseban tim unutar Telemach kompanije će Vas telefonski kontaktirati, čim prije.
Kako već sada imamo veliki broj upita, zamolit ćemo Vas za strpljenje te zahvaljujemo na razumijevanju.
Svakako želimo da napomenemo, da se na SK kanalima se emituju najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleska Premier liga i FA kup, Euroleague i Eurocup, Turska fudbalska liga, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje igraju naši Zmajevi, čiji smo ponosni sponzor. Također Vam nudimo sljedeće sportske kanale: Fight Channel, Eurosport 1 I 2HD, Motorvision HD, Extreme Sports, Trace Sport Stars HD.
Samo kod nas, na Nova BH kanalu, moći ćete pratite sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH kao i dugo čekani EURO 2021, kvalifikacije za FIFA World Cup 2022 u Kataru i novi ciklus Lige nacija.
Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.
Srdačan pozdrav,
Vaš Telemach tim
Didier

#109495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Didier »

Meni je fakat žao raje što rade u kol centrima i na ovim poslovima, gdje im neki menadžer koji nikad u životu nije obavio takav poziv govori kako će se ponašati, koje rečenice koristiti, koje templejte pisati...

Podrška raji iz Telemacha, a firmi sve najgore :)
Raigor Stonehoof

#109496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Raigor Stonehoof »

Image

ukinuli sa stranice onu vijest od 31.12. :lol:
jarobot

#109497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Benq wrote: 10/01/2021 21:13 Ovu aplikaciju su bas brzo pustili za Android OS, po funkcijama same aplikacije se moze zakljuciti da je nisu ni testirali. Kanali se ne mogu birati sa numerickim dijelom daljinskog vec se mora ici na citavu listu kanala i traziti, video klub je ruzno odradjen, kad se klikne na EPG da se vide detalji nekog sadrzaja, ne moze se vise vratiti na kanal koji se gledao u tom trenutku vec vraca na Arenu. Sve u svemu, treba jos dosta raditi na aplikaciji, ali osnovne funkcije rade i moze se gledati.
Lošija je slika na android tv aplikaciji nego kad se cast radi sa mobitela i to daleko lošija.
Cijena gold paketa je 20 km to je puni paket sa 270 kanala , nema još cijena za silver 70 kanala i bronze 17 kanala.
Pogledao sam malo liste kanala i osim arena sport ovo je malo žešći odron
crnivrag

#109498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Raigor Stonehoof wrote: 10/01/2021 22:00 Image

ukinuli sa stranice onu vijest od 31.12. :lol:
Vijesti nije ukinuta i nalazi pod opcijom "Servisne informacije", i tu se nalazila od 31.12.2020.:

Image
mousrcu

#109499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mousrcu »

Umanjenje cijene od 10km za pakete s eon boxom bi bilo sasvim korektno, znaci da za iste pare dobijes arena cloud, zasad je app besplatan vjerujem da ce se uhodat koliko toliko dok se pocne placat. Problem su jedino ovi s d3 koji nemaju smart tv, ali nesto mislim da bi vecina presla na veci paket za 2km vise da dobiju eon box i ostalo sta dolazi s vecim paketom. Ali bojim se da je sad malo prekasno, naruseno je povjerenje a ljudi su bijesni
zposao

#109500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zposao »

pici wrote: 10/01/2021 20:56
Telemach BH: Ombudsman da prestane s diskriminacijom naše kompanije i pritiskom na korisnike
“Đura će ti oprostiti što te je tukao”
:lol:
Koji hahari
Locked