Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
tempuser

#2376 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tempuser »

Buli6 wrote: 10/01/2021 17:34 da je to konačna istina onda u presudi uopće ne bi navodili koji sudac se ne slaže. ako je to konačna istina onda Antonetti uopće ne bi imao potrebu na 500 stranica objašnjavati išta. daj izađite iz tog jugojednoumlja.
Možda nisi vidio da sam te već jednom pitamo, da li je oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču konačna istina ili otvorena tema?
Last edited by tempuser on 10/01/2021 17:51, edited 1 time in total.
PM72

#2377 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by PM72 »

tetka762 wrote: 10/01/2021 15:05
PM72 wrote: 10/01/2021 14:56 Čist dokaz da je krivousto đubre sa Pantovčaka smisljeno i planski pravilo sukob u Srednjoj Bosni.
A to kako ja nemam pojma o tome...onaj mudzahedin ,čini mi se Handala sto je pravio sranja...imao HR ličnu kartu izdatu u Zagrebu...imaju i slike
Ti tvrdiš da su svi imali. Ne. Imali su rijetki ali to i nije važno. Tvrdiš da su svi išli za Srednju Bosnu što također nije istina. Da, dolazili su preko Hrvatske. Pa zar to nije plus za nas? Propuštali smo vam doobrivoljce koji su dolazili braniti Bosnu i Hercegovinu. U čemu je problem?
Ako hoces da ti objavim sliku teroriste Handale koji je imao ličnu kartu izdatu u Zagrebu.Ko mu je i kako izdao? Pa hrvatski organi kojima je očigledno bilo u interesu da dolaze u srednju Bosnu.Opet ti ponavljam,nisu dolazili u Bihać,Gorazde ili Sarajevo gdje su se vodile ogorcene bitke sa četnicima nego u srednju Bosnu gdje je HVO trgovao i sarađivao sa četnicima.Nama nisu trebali mudzahedini nego oruzje koje nam je Hrvatska uzimala ...
exliberal-ex

#2378 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by exliberal-ex »

Znali su svi ko dolazi i zasto...necemo se pravit budalama.
Hrvatska je znala ( ko nebi primjetio da ulaze muski sa konvojima a pola ih se vrati ?) , bosnjaci su znali jer je sve islo preko twra ili drugih "humanitatnih organizacija" koje su defacto bile spijunske organizacije , dali su to radili jer su morali zbog donacija koje su dolazile iz zaljevskih zemalja ili su to radili jer su htjeli smisljeno da prosire neka nova uvjerenja to on treba da objasne.. Znala je i medjunarodna zajednica jer su sve humanitarne organizacije bile pune njihovih spijuna...
Zasto su hrvati pustali, koji je bio njihov plan.... neznam, zasto je Alija dozvolio njigovo zadrzavanje i sirenje mreze ..neznam...zasto je UN zatvorio oci iako je znao da su ovi ekstremisti ukljuceni ...neznam ali jedno sam siguran niko nije nevin.
PM72

#2379 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by PM72 »

slazem se s tobom ali da je Franjo reko da ”nemere” mudzahedini bi klincu pjevali.
tetka762

#2380 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Tempo wrote: 10/01/2021 16:43
tetka762 wrote: 10/01/2021 16:19
Tempo wrote: 10/01/2021 15:59

proturala i poturala, da od nas naprave talibane, da mogu opravdati agresiju hv.
Ima li još raje da vjeruje u ove nebuloze? Čisto me zanima. :)

istorija nije religija da se u nju vjeruje ili ne vjeruje. istorija je egzaktna nauka.

arapi su u bosni vojno minoran i nebitan faktor, ali su supervazan propagandni faktor, tako da oni nama nisu bili potrebni, nego su bili potrebni propagandi i hratske i srbije. pomisliti da u trenucima vojnog i drustenog rasula, u sred bjesomucne agresije, pokolja i etnickog ciscenja, arbih nema pametnijeg posla nego da napadne jedinog saveznika je glupavo. prije ce biti da je taj saveznik odlucio da se pridruzi agresiji u podijeli i unistenju drzave. sa svim sto uz to ide.
imas i presude u tom smislu.
Ne slažem se. Zašto bi Hrvati čekali 1993 da vas napadnu? Zašto bi vas naoružavali i obučavali godinu dana pa onda napali ako su mogli 1992 kada niste imali ništa? Kako tvrdite postojao je dogovor između Hrvata i srba o podjeli BiH. Da je postojao i da su se oni dogovorili, oni bi BiH i podjelili 1992 jer vi niste imali ništa. Pojasni mi ovo. Zašto bi Hrvati čekali godinu dana, vas naoružali i obučili, djecu i žene vam smjestili na more pa vas napali u Srednjoj Bosni gdje ste vi bili nadmoćniji? Gdje je logika tu?
tetka762

#2381 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

PM72 wrote: 10/01/2021 17:51
PM72 wrote: 10/01/2021 14:56 Čist dokaz da je krivousto đubre sa Pantovčaka smisljeno i planski pravilo sukob u Srednjoj Bosni.
A to kako ja nemam pojma o tome...onaj mudzahedin ,čini mi se Handala sto je pravio sranja...imao HR ličnu kartu izdatu u Zagrebu...imaju i slike
Ti tvrdiš da su svi imali. Ne. Imali su rijetki ali to i nije važno. Tvrdiš da su svi išli za Srednju Bosnu što također nije istina. Da, dolazili su preko Hrvatske. Pa zar to nije plus za nas? Propuštali smo vam doobrivoljce koji su dolazili braniti Bosnu i Hercegovinu. U čemu je problem?
Ako hoces da ti objavim sliku teroriste Handale koji je imao ličnu kartu izdatu u Zagrebu.Ko mu je i kako izdao? Pa hrvatski organi kojima je očigledno bilo u interesu da dolaze u srednju Bosnu.Opet ti ponavljam,nisu dolazili u Bihać,Gorazde ili Sarajevo gdje su se vodile ogorcene bitke sa četnicima nego u srednju Bosnu gdje je HVO trgovao i sarađivao sa četnicima.Nama nisu trebali mudzahedini nego oruzje koje nam je Hrvatska uzimala ...
Ne stari. Objavi mi od svakog pojedinačno. Taj Handala me ne zanima. Ti tvrdiš da su svi do jednog imali hrvatske dokumente. Ovjavi da vidim.
Pa slabo mi ponavljaš. Ja ti opet kažem da nije istina. Nisu svi išli u Srednju Bosnu. Odakle oni mudžahedini u 505 Bužimskoj ako su svi išli u Srednju Bosnu? Pa kad vam nisu trebali što ih niste sklonili? Niste imali snage jel’?
tetka762

#2382 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

PM72 wrote: 10/01/2021 18:18 slazem se s tobom ali da je Franjo reko da ”nemere” mudzahedini bi klincu pjevali.
I pored cijelog svijeta baš da Franjo kaže ‘nemere’ a? Što Anerika nije rekla ‘nemere’ ili Francuska? Svi čekali Franju :-)
Tvrtko II Kotromanić

#2383 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

tetka762 wrote: 10/01/2021 18:51

Ne stari. Objavi mi od svakog pojedinačno. Taj Handala me ne zanima. Ti tvrdiš da su svi do jednog imali hrvatske dokumente. Ovjavi da vidim.
Pa slabo mi ponavljaš. Ja ti opet kažem da nije istina. Nisu svi išli u Srednju Bosnu. Odakle oni mudžahedini u 505 Bužimskoj ako su svi išli u Srednju Bosnu? Pa kad vam nisu trebali što ih niste sklonili? Niste imali snage jel’?
koji mudzahedini u 505.?
tetka762

#2384 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 10/01/2021 18:57

koji mudzahedini u 505.?
Au jebote. Pa ovo nema smisla. Ako ne znaš da ih je bilo onda jebiga.
Tempo
ZeModerator

#2385 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tempo »

tetka762 wrote: 10/01/2021 18:44
tetka762 wrote: 10/01/2021 16:19

Ima li još raje da vjeruje u ove nebuloze? Čisto me zanima. :)

istorija nije religija da se u nju vjeruje ili ne vjeruje. istorija je egzaktna nauka.

arapi su u bosni vojno minoran i nebitan faktor, ali su supervazan propagandni faktor, tako da oni nama nisu bili potrebni, nego su bili potrebni propagandi i hratske i srbije. pomisliti da u trenucima vojnog i drustenog rasula, u sred bjesomucne agresije, pokolja i etnickog ciscenja, arbih nema pametnijeg posla nego da napadne jedinog saveznika je glupavo. prije ce biti da je taj saveznik odlucio da se pridruzi agresiji u podijeli i unistenju drzave. sa svim sto uz to ide.
Ne slažem se. Zašto bi Hrvati čekali 1993 da vas napadnu? Zašto bi vas naoružavali i obučavali godinu dana pa onda napali ako su mogli 1992 kada niste imali ništa? Kako tvrdite postojao je dogovor između Hrvata i srba o podjeli BiH. Da je postojao i da su se oni dogovorili, oni bi BiH i podjelili 1992 jer vi niste imali ništa. Pojasni mi ovo. Zašto bi Hrvati čekali godinu dana, vas naoružali i obučili, djecu i žene vam smjestili na more pa vas napali u Srednjoj Bosni gdje ste vi bili nadmoćniji? Gdje je logika tu?
ima vise mogucih objasnjenja. npr, cekali su da poberu sto vise oruzja koje su slali u bosnu preko hratske, ili su cekali da u bosnu udje dooljna kolicina oruzja da agresija ne izgleda kao masakr u ruandi, nego da se stvori privid zaracenih strana. ili su picke koje sucekale pravi trenutak za zabit noz u ledja, ili su imali pametnijeg posla u hratskoj, ili su ih srbi pritisli da ce rascjepiti hratsku na tri dijela i jebati im mater ako ne budu saradjivali.
i ne, nikakvi hrvati nisu obucavali nikakve bosance i nisu nas nauruzavali, nego su se oni naoruzavali nasim oruzjem koje je bilo u tranzitu.

stvar je jednostavna: bosanci nisu isli u jna kad je bio rat u hr, a da jesu, zajedno sa srbima bi razbucali hratsku za nekoliko mjeseci, a hrvati su bosancima zauzvrat zabili noz u ledja. i dan danas ga zabijaju.
Milenkov buraz

#2386 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Milenkov buraz »

tetka762 wrote: 10/01/2021 19:00
koji mudzahedini u 505.?
Daj nam dokaze istom metodom kojom ti tražiš lične karte izdate tim mudžahedinima u HR. Ako ne znaš da su ih izdavali u Zagrebu kao kiki bombone onda jebiga. :mrgreen:
tetka762

#2387 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Tempo wrote: 10/01/2021 19:01

ima vise mogucih objasnjenja. npr, cekali su da poberu sto vise oruzja koje su slali u bosnu preko hratske, ili su cekali da u bosnu udje dooljna kolicina oruzja da agresija ne izgleda kao masakr u ruandi, nego da se stvori privid zaracenih strana. ili su picke koje sucekale pravi trenutak za zabit noz u ledja, ili su imali pametnijeg posla u hratskoj, ili su ih srbi pritisli da ce rascjepiti hratsku na tri dijela i jebati im mater ako ne budu saradjivali.
i ne, nikakvi hrvati nisu obucavali nikakve bosance i nisu nas nauruzavali, nego su se oni naoruzavali nasim oruzjem koje je bilo u tranzitu.

stvar je jednostavna: bosanci nisu isli u jna kad je bio rat u hr, a da jesu, zajedno sa srbima bi razbucali hratsku za nekoliko mjeseci, a hrvati su bosancima zauzvrat zabili noz u ledja. i dan danas ga zabijaju.
Šta veliš, nikakvi Hrvati nisu obučavali Bosance? Ma je li molim te? Ja sam vas osobno obučavao. Nego, neda mi se stari. Sve 5, živ ti meni i zdrav bio ali mi se ne obraćaj više jer ti postove neću moći pročitat.
tetka762

#2388 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2021 19:08

koji mudzahedini u 505.?
Daj nam dokaze istom metodom kojom ti tražiš lične karte izdate tim mudžahedinima u HR. Ako ne znaš da su ih izdavali u Zagrebu kao kiki bombone onda jebiga. :mrgreen:
Niti su svi mudžahedini imali hr dokumente niti su svi završili u Srednjoj Bosni.
Tempo
ZeModerator

#2389 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tempo »

tetka762 wrote: 10/01/2021 19:09
Tempo wrote: 10/01/2021 19:01

Šta veliš, nikakvi Hrvati nisu obučavali Bosance? Ma je li molim te? Ja sam vas osobno obučavao. Nego, neda mi se stari. Sve 5, živ ti meni i zdrav bio ali mi se ne obraćaj više jer ti postove neću moći pročitat.
jasta si obucavo. karine ko sto si i ti.
Milenkov buraz

#2390 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Milenkov buraz »

tetka762 wrote: 10/01/2021 19:10
Niti su svi mudžahedini imali hr dokumente niti su svi završili u Srednjoj Bosni.
Niti ih je bilo u 505.
tetka762

#2391 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2021 19:13

Niti ih je bilo u 505.
Ima ovdje raje iz Ključa, Sanskog Mosta, petog korpusa.... Ako nisu šupci neka otvoreno kažu.
Milenkov buraz

#2392 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Milenkov buraz »

tetka762 wrote: 10/01/2021 19:15
Niti ih je bilo u 505.
Ima ovdje raje iz Ključa, Sanskog Mosta, petog korpusa.... Ako nisu šupci neka otvoreno kažu.
Ima raje i iz HR koji su dosta o tome govorili kako su se izdavali HR dokumenti tim "dobrovoljcima". Naravno nisu svi do jednog ali dobar dio jeste imao lične iz Zagreba. Sada do duše možda je tu bilo i falsifikata ali evo recimo ovo ime koje se pominje sigurno je imalo uredno izdatu ličnu kartu.
PM72

#2393 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by PM72 »

dovoljno je u pretraživač ukucati pojam Handala mudzahedin i biće prikazana njegova licna pardon osobna karta izdata u Zagrebu
Milenkov buraz

#2394 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Milenkov buraz »

Po meni čak i nije toliko bitno da li su imali ili ne HR LK, nekolicina naravno jeste, meni je problematično njihovo nesmetano propuštanje praktično potpora za ulazak u BiH. Znamo o čemu se ovdje radi, sve drugo je palamuđenje. U brojčanom smislu oni nisu činili nikakvu značajbu vojnu silu, možda je nekima dizao moral njihov vjerski stav i prisustvo ali vojno rekao bih bezbačajno.
Tempo
ZeModerator

#2395 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tempo »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2021 19:22 Po meni čak i nije toliko bitno da li su imali ili ne HR LK, nekolicina naravno jeste, meni je problematično njihovo nesmetano propuštanje praktično potpora za ulazak u BiH. Znamo o čemu se ovdje radi, sve drugo je palamuđenje.

ma ja. unazadili su nas 200 godina sa tim.
tetka762

#2396 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2021 19:17
tetka762 wrote: 10/01/2021 19:15

Niti ih je bilo u 505.
Ima raje i iz HR koji su dosta o tome govorili kako su se izdavali HR dokumenti tim "dobrovoljcima". Naravno nisu svi do jednog ali dobar dio jeste imao lične iz Zagreba. Sada do duše možda je tu bilo i falsifikata ali evo recimo ovo ime koje se pominje sigurno je imalo uredno izdatu ličnu kartu.
Ja to ne osporavam. Ja sam rekao da nisu svi do jednog imali hr dokumente kako tvrdi ovaj. Ja znam da su neki imali, jedan mali dio a nikako svi do jednog mada to nije ni bitno ali hajde. Isto tako, nisu svi išli za Srednju Bosnu. I tebi za info (ako stvarno ne znaš), bilo je mudžahedina u 505.
tetka762

#2397 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2021 19:22 Po meni čak i nije toliko bitno da li su imali ili ne HR LK, nekolicina naravno jeste, meni je problematično njihovo nesmetano propuštanje praktično potpora za ulazak u BiH. Znamo o čemu se ovdje radi, sve drugo je palamuđenje. U brojčanom smislu oni nisu činili nikakvu značajbu vojnu silu, možda je nekima dizao moral njihov vjerski stav i prisustvo ali vojno rekao bih bezbačajno.
Ako su vam ih Hrvati poturili, što ih vi niste sklonili?
PM72

#2398 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by PM72 »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2021 19:22 Po meni čak i nije toliko bitno da li su imali ili ne HR LK, nekolicina naravno jeste, meni je problematično njihovo nesmetano propuštanje praktično potpora za ulazak u BiH. Znamo o čemu se ovdje radi, sve drugo je palamuđenje. U brojčanom smislu oni nisu činili nikakvu značajbu vojnu silu, možda je nekima dizao moral njihov vjerski stav i prisustvo ali vojno rekao bih bezbačajno.
Po meni su smisljeno i planski ubaceni da naprave sranje.Nisu dosli da ratuju jer bi probali doći do Gorazda,Zepe,Srebrenice,Sarajeva,Teocaka ili Krajine nego su svi isli u srednju Bosnu
bivsi ”tetejac” pita zasto ih nismo sklonili...to je isto kao i migranti,niko ih ne zove a svi ih trpaju nama na kazan ...i sta trebamo,da ih ubijamo?
Milenkov buraz

#2399 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Milenkov buraz »

tetka762 wrote: 10/01/2021 19:26
Ako su vam ih Hrvati poturili, što ih vi niste sklonili?
U situaciji kakva je tada bila nije ni bilo nekog izbora nego ih koliko-toliko držati pod kontrolom. Na kraju gdje smo ih mogli skloniti? Deportirati nazad u HR? :mrgreen:
tetka762

#2400 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tetka762 »

PM72 wrote: 10/01/2021 19:30
Po meni su smisljeno i planski ubaceni da naprave sranje.Nisu dosli da ratuju jer bi probali doći do Gorazda,Zepe,Srebrenice,Sarajeva,Teocaka ili Krajine nego su svi isli u srednju Bosnu
bivsi ”tetejac” pita zasto ih nismo sklonili...to je isto kao i migranti,niko ih ne zove a svi ih trpaju nama na kazan ...i sta trebamo,da ih ubijamo?
Ja ne mogu da vjerujem stvarno da ima ovakvih ljudi. Ovakav jedan stav i razmišljanje od čovjeka koji nije balavac, koji je prošao rat. Ovo nisu istine.
Post Reply