Kahvu valjda onda, i ratluk pride... Od ruze...
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- drndalo
#9051 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- joint union
#9052 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Evo za sirotinju iz politike koja hoce da voza q7.
Prednost imaju kandidati sa najmanje dva ministarska mandata:

Prednost imaju kandidati sa najmanje dva ministarska mandata:

-
Patton44
-
costacurta
#9054 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
dr_Evil wrote: ↑08/01/2021 08:57Eno citam i baketova kcerka sluzbeno okrenula prvi milion, nek je hairli i u dugom vijekuDonieBrasco wrote: ↑07/01/2021 18:04 Dajte da se vratimo temi vidite da je lik ubaceni elemnat, skrenuo paznju sa teme konobarima koji kupuju auto od 70.000.![]()
Naravno, druži se sigurno sa Fadilovim i uči od njihA. I one vako imaju nekih 10ak kompanija, tih nekih stanova po Saraj'vu, nekiJe zgrada koje vrijede desetke miliona itd.
Nego,
Skeća li se neko na početku afere, Fadil prvi u Bošnjaka izjavio u SIPAi da on svaki mjesec mijenja telefon za novi. Jel vrti u krug kad izmota sve modele ili ih samo malo upgrade-uje, promijeni cover ili šta radi? Opet kupuje pod "novi" a imo ga već?
I jel mu mi to plaćamo, jel to ulazi u budzetsku stavku "reprezentacija" ne bi mi bilo drago da iz svog đepa plaća prvi u bošnjaka, mi smo tu sergiju ako treba da organizujemo za neki novi S12++
Kako zapamti sve brojeve jbte?
-
joe_black
#9055 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije Fadil glup da kupuje tel iz svog djepa, sa budjetske sise on zbavi i jedan zeni, svalerki, cerki, a i sramota bi bila da na premijer ima sta losije od S12costacurta wrote: ↑08/01/2021 15:55dr_Evil wrote: ↑08/01/2021 08:57Eno citam i baketova kcerka sluzbeno okrenula prvi milion, nek je hairli i u dugom vijekuDonieBrasco wrote: ↑07/01/2021 18:04 Dajte da se vratimo temi vidite da je lik ubaceni elemnat, skrenuo paznju sa teme konobarima koji kupuju auto od 70.000.![]()
![]()
Naravno, druži se sigurno sa Fadilovim i uči od njihA. I one vako imaju nekih 10ak kompanija, tih nekih stanova po Saraj'vu, nekiJe zgrada koje vrijede desetke miliona itd.
Nego,
Skeća li se neko na početku afere, Fadil prvi u Bošnjaka izjavio u SIPAi da on svaki mjesec mijenja telefon za novi. Jel vrti u krug kad izmota sve modele ili ih samo malo upgrade-uje, promijeni cover ili šta radi? Opet kupuje pod "novi" a imo ga već?
I jel mu mi to plaćamo, jel to ulazi u budzetsku stavku "reprezentacija" ne bi mi bilo drago da iz svog đepa plaća prvi u bošnjaka, mi smo tu sergiju ako treba da organizujemo za neki novi S12++
Kako zapamti sve brojeve jbte?![]()
- JThomas
#9056 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
objašnjenje je mnogo jednostavnije, slagao je.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9057 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa dobro eto sta bi ti uradio
-
Diogenes420
#9058 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kupio bi jos 100 repiratora i tražio od sultanije da to završi sa sudom.
Tih dodatnih 100 bi preko nekog vulkanizera uzeo.
Tih dodatnih 100 bi preko nekog vulkanizera uzeo.
-
DonieBrasco
-
Johnny_x
#9060 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Od maja mjeseca Fahrudin Solak je suspendovan alo i dalje prima platu od 2400 KM, punih 8 mjeseci sto znaci 19200 KM je inkasirao u djep, a nije nista radio.
Ko god je gledao Zurnalov film Nedodirljivi, Solak je vec davno trebao biti u zatvoru, bez ove afere, ali u ovoj drzavi nista ne funkcionise kako treba.
Ko god je gledao Zurnalov film Nedodirljivi, Solak je vec davno trebao biti u zatvoru, bez ove afere, ali u ovoj drzavi nista ne funkcionise kako treba.
-
Diogenes420
#9061 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Takozvani, 2 u 1 respiratori. Znači vrh ponude.
- drndalo
#9062 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Dok cijeli svijet jeca za njima, nas vrli i plaho sposobni preduzetnik Fikro nam ih je obezbijedio 100 kom. sto s obzirom na ovu njihovu karakteristiku prakticno obezbjedjuje 200 pacijenata...
Dabogda oni po bonicama skakali kao pacijenti...
-
Diogenes420
#9063 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
drndalo wrote: ↑10/01/2021 09:01Dok cijeli svijet jeca za njima, nas vrli i plaho sposobni preduzetnik Fikro nam ih je obezbijedio 100 kom. sto s obzirom na ovu njihovu karakteristiku prakticno obezbjedjuje 200 pacijenata...![]()
Dabogda oni po bonicama skakali kao pacijenti...![]()
Dabode. I to su dostavljeni takozvanim humanitarnim letom.
Nego, ne znam jel se govorilo o tome, ne pratim temu od početka i ne mogu naći nigdje odg koji me jako zanima:
Od kud njemu uopšte ta farma tamo i firma? Sumnjam da je od plate sa Hayata - pa tamo su plate minimalne koliko je meni poznato. I da nisu baš ni redovne. Samim tim, bez dobre plate i založene imovine ne bi mogao podići kredit dovoljan za pokretanje te farme a pogotovo ne za jaguara.
Znal iko?
-
Novak20
#9064 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da ih nije Fikret u zadnji tren oteo iz kandži Mossada, tko zna gdje bi ovi ventilatori završili.drndalo wrote: ↑10/01/2021 09:01Dok cijeli svijet jeca za njima, nas vrli i plaho sposobni preduzetnik Fikro nam ih je obezbijedio 100 kom. sto s obzirom na ovu njihovu karakteristiku prakticno obezbjedjuje 200 pacijenata...![]()
Dabogda oni po bonicama skakali kao pacijenti...![]()
- muha_sa
#9065 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
NeTko je ovdje pisAo da je dobio 200 000 nepovratno za pokretanje biznisa. Sad jel istina il jok ne bih ti umio rijet.Diogenes420 wrote: ↑10/01/2021 11:21
Nego, ne znam jel se govorilo o tome, ne pratim temu od početka i ne mogu naći nigdje odg koji me jako zanima:
Od kud njemu uopšte ta farma tamo i firma? Sumnjam da je od plate sa Hayata - pa tamo su plate minimalne koliko je meni poznato. I da nisu baš ni redovne. Samim tim, bez dobre plate i založene imovine ne bi mogao podići kredit dovoljan za pokretanje te farme a pogotovo ne za jaguara.
Znal iko?
-
Diogenes420
#9066 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
muha_sa wrote: ↑10/01/2021 11:37NeTko je ovdje pisAo da je dobio 200 000 nepovratno za pokretanje biznisa. Sad jel istina il jok ne bih ti umio rijet.Diogenes420 wrote: ↑10/01/2021 11:21
Znal iko?
200.000 nije mala cifra, ali nije ni posebno velika. Čija je zemlja koju koristi, u kojim halama, čije su hale, koliko su koštale mašine i ostalo? 200.000 začas ode ako već nemaš u svoj vlasništvu sve od navedenog.
Ali 200.000 nepovratnih sredstava? Od koga, čega? Gdje se mogu i ja prijavit za to, ali za nepovratna sredstva?
Jbt, pa meni roditelji probijali glavu da ću im "morat nekad vratit plaćeno školovanje" a haman pa jer smo budale jer nismo znali da postoje negdje nepovratna sredstva. Hoću i ja 200.000 nepovratnih sredstava da dobijem, pa makar i u kunama taj iznos. Samo ne u SRB dinarima, to je već sića.
Last edited by Diogenes420 on 10/01/2021 11:49, edited 1 time in total.
-
Diogenes420
#9067 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Novak20 wrote: ↑10/01/2021 11:35Da ih nije Fikret u zadnji tren oteo iz kandži Mossada, tko zna gdje bi ovi ventilatori završili.![]()
tako će i završiti - kao ventilatori negdje u vulkanizerima. prekombinovat će ih da ih koriste za puhanje guma. na tenderu za remont će proći firma za održavanje ulične rasvjete.
- muha_sa
#9068 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Hocu i ja da mi neko plati veliki servis na aVtu--ako može i registraciju a ja cu tehnicki.Diogenes420 wrote: ↑10/01/2021 11:47muha_sa wrote: ↑10/01/2021 11:37NeTko je ovdje pisAo da je dobio 200 000 nepovratno za pokretanje biznisa. Sad jel istina il jok ne bih ti umio rijet.Diogenes420 wrote: ↑10/01/2021 11:21
Znal iko?
200.000 nije mala cifra, ali nije ni posebno velika. Čija je zemlja koju koristi, u kojim halama, čije su hale, koliko su koštale mašine i ostalo?
Ali 200.000 nepovratnih sredstava? Od koga, čega? Gdje se mogu i ja prijavit za to, ali za nepovratna sredstva?
Jbt, pa meni roditelji probijali glavu da ću im "morat nekad vratit plaćeno školovanje" a haman pa jer smo budale jer nismo znali da postoje negdje nepovratna sredstva. Hoću i ja 200.000 nepovratnih sredstava da dobijem, pa makar i u kunama taj iznos. Samo ne u SRB dinarima, to je već sića.
-
Diogenes420
#9069 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
vidi s Fikretom možel to preko maline završit
- Billy The Pljuc
#9070 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

"Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica firmi F.H. Srebrena Malina, u vlasništvu Fikreta Hodžića, koja je dospjela u žižu javnosti nakon informacije o uvozu 100 respiratora iz Kine po cijeni od 10,5 miliona KM, dodijelilo je kroz projekte održivog povratka 200.000 KM, potvrđeno iz ovog ministarstva.
U odgovoru na pitanja o grantovima – pomoći poljoprivredi, start up programa i programima pomoći održivog povratka, navodeno je da „Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za sve projekte koji se realiziraju u okviru programa pomoći održivosti povratka, a koji imaju za cilj zapošljavanje povratnika, raspisuje javne pozive na koje se mogu prijaviti povratnici ili pravna lica koja imaju namjeru zapošljavati povratničku populaciju sa svojim projektima“.
„Program ‘Zapošljavanja povratnika u maloj privredi’, po Javnom pozivu broj: 03-36-2-120-1/16 od 01.04. 2016.godine. F.H. ‘Srebrena malina’ d.o.o. je na javni poziv aplicirala sa projektom: ‘Gradnja hladnjače za skladištenje maline, prerada i konzerviranje voća’, ispunila je sve tražene uslove i bila je jedini aplikant sa područja općine Srebrenica sa 119 bodova na konačnoj rang listi“, navode iz Ministarstva.
Kako pojašnjavaju, visina odobrenih sredstava je određena „u skladu sa Programom, odnosno prema vrsti djelatnosti kojom se subjekt bavi i broju radnika iz kategorije povratnika koji će biti uposleni kroz projekat“, ističući kako je za proizvodnu djelatnost programom utvrđena visina sredstava po jednom novouposlenom – 20.000 KM.
„Za realizaciju ovog projekta i upošljavanje pet novih radnika iz kategorije povratnika na period ne kraći od 36 mjeseci poslovnom subjektu F.H. ‘Srebrena malina’ d.o.o. Srebrenica odobreno je 100.000 KM. Sa korisnikom je zaključen ugovor o namjenskom utrošku sredstava. Ugovorena obaveza se sastoji od dvije aktivnosti: utrošak sredstava u investiciju prijavljenog projekta na javni poziv i zapošljavanje u konkretnom slučaju pet povratnika.
Za ovaj projekat Ministarstvo je izvršilo monitoring, izvještaj je pozitivan, odnosno sredstva su namjenski utrošena“, istakli su iz Ministarstva.
Iz Ministarstva dalje navode da se firma Fikreta Hodžića prijavila i za program Zapošljavanje povratnika u maloj privredi za 2018. i 2019. godinu sa projektom: ‘Kupovina stroja za preradu griza i proizvodnju soka’, ističući kako je ispunila „sve tražene uslove i bila prvorangirani potencijalni korisnik za općinu Srebrenica sa 70 bodova“.
Nije navedeno ko su bili ostali učesnici u okviru ovog poziva.
Za realizaciju ovog projekta i upošljavanje pet novih radnika iz kategorije povratnika na period ne kraći od 36 mjeseci odobreno je također 100.000 hiljada KM, navode iz Ministarstva, ističući kako je sa korisnikom „zaključen ugovor o namjenskom utrošku sredstava“.
„Ugovorena obaveza se sastoji od dvije aktivnosti: utrošak sredstava u investiciju prijavljenog projekta na javni poziv i u konkretnom slučaju zapošljavanje pet (5) povratnika. Za ovaj projekt, također Ministarstvo vrši monitoring i prati realizaciju programa u periodu od 36 mjeseci. Po završenom monitoringu komisija će podnijeti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava“, ističu iz Ministarstva za izbjeglice.
Također je bitno naglasiti da su Fikret Hodžić i ministar Ministarstva za izbjeglice Edin Ramić, koji je Hodžiću u dva navrata odobrio ukupno 200.000 KM, stranački povezani preko SDA, ali i da potiču iz iste regije."
Video prilog je napravljen 2018-e i malo je "uljepšan" od strane Hayat produkcije ili bolje rečeno tendenciozan.
Last edited by Billy The Pljuc on 11/01/2021 06:27, edited 1 time in total.
-
Diogenes420
#9071 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
hmmm 100.000 za namjenski trošak, tj zapošljavanje 5 povratnika na minimalno 36 mjeseci.
ako je po jednom radniku mjesečni trošak 1.000 (minimalna plata, doprinosi, topli obrok) to znači 5 radnika je 5.000 mjesečno odnosno 60.000 godišnje, li ti ga 100.000 za namjensko zapošljavanje 5 radnika može pokriti oko pola od tih 36 mjeseci. Kako se u ovo uklapa jaguar?
Je li se ikad neki medij ozbiljno pozabavio svim okolnostima njegove firme?
inače, skoro sam vidio neku teglu džema, pogledam Srebrna Malina.
Ali, nije to samo Srebrna Malina nego je to F.H - Srebrna Malina. Znači i on pati od istog komplesa/bolesti koja je opasnija od Covida - narcisoidnost?
ako je po jednom radniku mjesečni trošak 1.000 (minimalna plata, doprinosi, topli obrok) to znači 5 radnika je 5.000 mjesečno odnosno 60.000 godišnje, li ti ga 100.000 za namjensko zapošljavanje 5 radnika može pokriti oko pola od tih 36 mjeseci. Kako se u ovo uklapa jaguar?
Je li se ikad neki medij ozbiljno pozabavio svim okolnostima njegove firme?
inače, skoro sam vidio neku teglu džema, pogledam Srebrna Malina.
Ali, nije to samo Srebrna Malina nego je to F.H - Srebrna Malina. Znači i on pati od istog komplesa/bolesti koja je opasnija od Covida - narcisoidnost?
-
DonieBrasco
#9072 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Zasticena vrsta su ti odabrani srebrenicani naseljeni na podrucije Vogosce, Breze, ilijasa i ovi elitni sto su u Sarajevu. Firket i nana Munira, dodaj i onog Durakovica da ne idemo dalje, kuce, stanovi, firme, auta, imovina, bogatstvo, pare, porodice zbrinute, svi zaposlen,...itd. odakle i kako ?Diogenes420 wrote: ↑10/01/2021 13:05 Je li se ikad neki medij ozbiljno pozabavio svim okolnostima njegove firme?
Ovi iz tuzilastva sad da mu nađu imovinski karton i sve podatke da ga pravno i krivicno sahrane uz ovu aferu "resipratori".
-
Johnny_x
#9073 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Iz licnog iskustva i poznanstva sa mnogim ljudima iz Srebrebice ja mogu reci da Srebrenicani koji su se vratili u Srebrnicu jedni od najboljih ljudi ove zemlje, casni, posteni, ne zele ti zlo, radni ljudi, ne cekaju sve gotovo. Srebrenicane koje sam uppznao koji zive u Vogosci, Ilijasu su cista suprotnost od ovih koji zive u Srebrenici, puna su im usta Srebrenice i genocida, iako u Srebrnicu odu samo 11. jula, vecinom su neradnici, cijeli zivot neke donacije, pomoci primaju, imaju neki nadobudni stav, misle da moraju u svemu biti u pravu ili moraju imati prednosti u odnosu na druge u bilo kome segmetu zivota, zaposljavanje, upis na fakultet, posticaji itd. Sjetite se samo bivsef nacelnika Srebrenice Abdurahmana Malkica, taj je bio nacelnik Srebrenice a zivio u Vogosci. Upoznao sam dosta ovh iz Ilijasa i Vogosce i samo dvojica su suprotnost od ovoga gore sto sam napisao, tako da je ovo moj dozivljaj istih. A zene su posebna prica, pa to neda sebi prici a kamoli sta drugo, one su muskarci x 10. Samo sam jednu zenu upoznao iz Srebenice i koja zivi u Srebrenici, na marsu mira 2009 i dan danas se kajem sto nisam trazio broj za neki dalji kontakt. Djevojka je zivila u nekom selu kroz koje smo prolazili i sjeli smo da odmorimo kraj njene kuce i vjerujem da nisam upoznao prijatniju djevojku, kulturniju, imala je taj neki sarm, sto bi mi muskarci rekli djevojka za zeniti.
Sjecate li se onog klipa 7 jegera, kada je novinar intervijusao djevojku koja je samo malo popila i koja u tom pripitom stanju razmislja da li ce je babo vidjeti na TV. U tom klipu imamo moralisanje od strane novinara i jedan jako veliki nadobudni stav, eh upravo taj novinar je Fikret Hodzic, poslusajte Fikretovo moralisanje.
https://www.youtube.com/watch?v=4W3j-ax ... e=youtu.be
Sjecate li se onog klipa 7 jegera, kada je novinar intervijusao djevojku koja je samo malo popila i koja u tom pripitom stanju razmislja da li ce je babo vidjeti na TV. U tom klipu imamo moralisanje od strane novinara i jedan jako veliki nadobudni stav, eh upravo taj novinar je Fikret Hodzic, poslusajte Fikretovo moralisanje.
https://www.youtube.com/watch?v=4W3j-ax ... e=youtu.be
- jazzer
#9074 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
200.000 za odzivo kurcenje po Sarajevu. A u Srebrenicu nek se fukara vraca, kad se vec nije snasla u Sarajevu ili drugom vecem gradu.Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica firmi F.H. Srebrena Malina, u vlasništvu Fikreta Hodžića, koja je dospjela u žižu javnosti nakon informacije o uvozu 100 respiratora iz Kine po cijeni od 10,5 miliona KM, dodijelilo je kroz projekte održivog povratka 200.000 KM, potvrđeno iz ovog ministarstva
A ovi kao Fikret ili ona brkata gospodja ce oplakivati srebrenicku tragediju svaki put kada im zatreba kesa.
-
DonieBrasco
#9075 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Niko od medija da spomene a ne da se nesto poduzme po pitanju ovoga.