Biden za BiH?
-
155_mm
#26 Re: Biden za BiH?
njihovo tjesenje da su morali ostati u BiH da bi sacuvali europu od bosnjaka kao najvece opasnosti po istu.
neki stvarno puse tu pricu. ili im jednostavno odgovara ta prica za njihov osjecaj zrtve kao muslimana u europi.
planom z4 su nudili prakticno entitet i u HR. vjerovatno da stite europu od hrvata. ili?
srbi su dobili svoj entitet jer su imali dovoljno granata da ga ostvare. da su hrvati imali dovoljno granata da slome bosnjake imali bi i oni svoj entitet. da su bosnjaci imali dovoljno granata da vojno slome srbe i hrvate imali bi i oni samo svoj emtitet.
neki stvarno puse tu pricu. ili im jednostavno odgovara ta prica za njihov osjecaj zrtve kao muslimana u europi.
planom z4 su nudili prakticno entitet i u HR. vjerovatno da stite europu od hrvata. ili?
srbi su dobili svoj entitet jer su imali dovoljno granata da ga ostvare. da su hrvati imali dovoljno granata da slome bosnjake imali bi i oni svoj entitet. da su bosnjaci imali dovoljno granata da vojno slome srbe i hrvate imali bi i oni samo svoj emtitet.
-
costacurta
#27 Re: Biden za BiH?
Momčino,Dado34 wrote: ↑10/01/2021 09:17
Klintonovu politiku? Onaj isti Klinton sto je 4 godine gledao i dozvolio rat, stradanje, pakao i genocid a mogao je zaustaviti za dan! Mozda na Klintona koji je odmah na pocetku raya uveo embargo na oruzje Bosni i Hercegovini? Na tog Klintona mislis ili na onoga koji je zaprijetio zestokim mjerama Aliji i Armiji BiH ako se 5ti korpus ne povuce jer su bili tik pred uzimanje BLuke i definitivno protjerivanje Srba preko Drine? Pa Biden dolazi iz istog reda demokratske politike i stranke kao Klinton!![]()
Klinton je postao predsjednik u jan 93. Znači kakve 4 god?
Tad, u to vrijeme jak politički utjecaj imali su Rusija, UK i Fra koji nas i nisu baš gotivili do jula 95. kad su konačno "progledali" Fra i UK, svi osim Rusa naravno. I bilo je logično da ratni sukob u srcu Evrope, kolijevki civilizacije riješe evropske zemlje koje su btw i kičma NATOa.
Ali jbga čekali su, čekali i na kraju se odlučili umiješati, da se razumijemo ni tada se UK i Fra ne bi stavili na našu stranu da Ameri nisu rekli "Ajd sad fino odjebite, mi preuzimamo." Ovi francuski peksini, izumitelji parfema nisu baš imali puno izbora nego se staviti pod komandu US.
Srbi su imali priliku 3 godine da riješe to sve, računalo se da će muslimani biti eliminisani u svakom smislu. Niko nije očekivao da Milošević nije sposoban sa svom JNA logistikom pomest 2M muslimana, ali jbga, "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka" Njegoš bi znao reći. Dakle,
Biden je i do sad mnogo uradio, samo mi je dovoljno baciti pogled na njihove portale i gledati kako kmeče i žale za Trumpm Srbinom, mada ni to nisam baš načisto zbog čega su gotivili Trampa jer ne da im ništa nije valjao već ih je i ponizio kao nikad niko onim sastankom u Vašingtonu.
Elem,
dovoljno je da je Biden, takav kakv jeste tu gdje jeste
A mislim da će ovaj puta fokus biti na rješavanju situacije u regionu, neće parčati na BiH, Kosovo. Već "region" sa akcentom na Srbiju kao najvećim remetilačkim faktorom, a i nekome ko ni sam ne zna bil piškili ili kakili, malo bi sa Angelom pa ljubi brata Đi Sija, pa poklanjaju ikone Putinu, pa selame braću u Emiratima i pjevaju i merhabaju Erdoganovim askerima
Ima ona jedna scena iz Vratiće se rode, Dule Pacov, Aki i policajac. Eh Biden je ovaj policajac a Aki Vučić
-
155_mm
#28 Re: Biden za BiH?
nema smisla lagati sam sebe a i druge da su najavljene reforme zbog zelje bosnjaka. dzaba ponavljate te lazi. one nece zbog toga postati istina.
-
zlajaBHF
#29 Re: Biden za BiH?
Napokon da se slozim sa Muhom !muha_sa wrote: ↑10/01/2021 07:32 Od aprila 92. cekah šestu flotu, naredaše se hejbet rezolucija UN-a a flote još nemakontam sad ce pocetkom 93.--kad šipak
i tako dodje Dejton i nagradi se tvorevina u cijim je temeljima preko 400 masovnih grobnica. Dobiše za nagradu republiku srpsku.
Evo je živa 25 godina i tako ce ostat taman da rahmetli Tito iz groba ustane.
Bajdenu hvala što fino prica a nama nek je bog na pomoci jer ovu ludjacku košulju nikad niko skinut sa naših pleca neceMože nas spasit samo dobro obrazovanje-zato, fatat se knjige i ucit, ucit i ucit.
-
nihadns
#30 Re: Biden za BiH?
kakve reforme?
te reforme spominju samo Bošnjački politicari i Bošnjačka strana.
Od drugih strana nisam cuo zelje za reformama?
-
nihadns
#31 Re: Biden za BiH?
Kolka gomila budalastina...costacurta wrote: ↑10/01/2021 10:19Momčino,Dado34 wrote: ↑10/01/2021 09:17
Klintonovu politiku? Onaj isti Klinton sto je 4 godine gledao i dozvolio rat, stradanje, pakao i genocid a mogao je zaustaviti za dan! Mozda na Klintona koji je odmah na pocetku raya uveo embargo na oruzje Bosni i Hercegovini? Na tog Klintona mislis ili na onoga koji je zaprijetio zestokim mjerama Aliji i Armiji BiH ako se 5ti korpus ne povuce jer su bili tik pred uzimanje BLuke i definitivno protjerivanje Srba preko Drine? Pa Biden dolazi iz istog reda demokratske politike i stranke kao Klinton!![]()
Klinton je postao predsjednik u jan 93. Znači kakve 4 god?
Tad, u to vrijeme jak politički utjecaj imali su Rusija, UK i Fra koji nas i nisu baš gotivili do jula 95. kad su konačno "progledali" Fra i UK, svi osim Rusa naravno. I bilo je logično da ratni sukob u srcu Evrope, kolijevki civilizacije riješe evropske zemlje koje su btw i kičma NATOa.
Ali jbga čekali su, čekali i na kraju se odlučili umiješati, da se razumijemo ni tada se UK i Fra ne bi stavili na našu stranu da Ameri nisu rekli "Ajd sad fino odjebite, mi preuzimamo." Ovi francuski peksini, izumitelji parfema nisu baš imali puno izbora nego se staviti pod komandu US.
Srbi su imali priliku 3 godine da riješe to sve, računalo se da će muslimani biti eliminisani u svakom smislu. Niko nije očekivao da Milošević nije sposoban sa svom JNA logistikom pomest 2M muslimana, ali jbga, "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka" Njegoš bi znao reći. Dakle,
Biden je i do sad mnogo uradio, samo mi je dovoljno baciti pogled na njihove portale i gledati kako kmeče i žale za Trumpm Srbinom, mada ni to nisam baš načisto zbog čega su gotivili Trampa jer ne da im ništa nije valjao već ih je i ponizio kao nikad niko onim sastankom u Vašingtonu.
Elem,
dovoljno je da je Biden, takav kakv jeste tu gdje jeste![]()
A mislim da će ovaj puta fokus biti na rješavanju situacije u regionu, neće parčati na BiH, Kosovo. Već "region" sa akcentom na Srbiju kao najvećim remetilačkim faktorom, a i nekome ko ni sam ne zna bil piškili ili kakili, malo bi sa Angelom pa ljubi brata Đi Sija, pa poklanjaju ikone Putinu, pa selame braću u Emiratima i pjevaju i merhabaju Erdoganovim askerima![]()
Ima ona jedna scena iz Vratiće se rode, Dule Pacov, Aki i policajac. Eh Biden je ovaj policajac a Aki Vučić![]()
Bolje da si radio nesto konstruktivno.
-
zlajaBHF
#32 Re: Biden za BiH?
Biden moze misicima napraviti drzavu onako kako odgovara vecini stanovnistva u BiH.nihadns wrote: ↑10/01/2021 10:13
Ja nikada nisam polagao nadu u nekog drugog da ucini nesto za mene.
Ispadate neozbiljni.
Dakle po Vama Bajden ce misicima da primora srbe i hrvate usput da pristanu na korekciju dejtona, onako kako bi to Bošnjacima odgovaralo.
Ne znam kakva ce biti njegova delatnost oko BiH.
Sto znaci ustrojenu kao sto su ustrojene i ostale drzave u EU kojoj tezi BiH.
Drugo je pitanje da li on to zeli.
-
costacurta
#33 Re: Biden za BiH?
Nikad to nisam ni rekao niti bilo ko ko ima gram mozga može vjerovati u takvo što.
Ali desiće se promjene zbog Srbije što mi je opet mnogo bitnije u konačnici jerbo ne mogu više da podnesem činjenicu da su preuzeli primat od Arapa kao "Bad guys and terrorists" u holivudskim filmovima
Ovim Bidenovim ukazanjem možda im se promijeni taj imiĐ
- bunk
#34 Re: Biden za BiH?
Reforme idu u korist sva tri konstitutivna naroda i ostalih.
Svima da nam zivot bude bolji.
To ko ne zeli ja onda doista ne znam...mozda je i Zukan od neko vece u pravu..
Svima da nam zivot bude bolji.
To ko ne zeli ja onda doista ne znam...mozda je i Zukan od neko vece u pravu..
-
155_mm
#35 Re: Biden za BiH?
pa bajden je izrazio zelju za reformom.
godimama smmi slusali o reformama drugih u BiH. od treceg emtiteta do odCepljenja.
sad je dosao bajden na red sa svojim reformama. to sto se bosnjaci vise slazu sa tim reformama je puki slucaj ali nema nikalve veze sa zeljama bosnjaka.
godimama smmi slusali o reformama drugih u BiH. od treceg emtiteta do odCepljenja.
sad je dosao bajden na red sa svojim reformama. to sto se bosnjaci vise slazu sa tim reformama je puki slucaj ali nema nikalve veze sa zeljama bosnjaka.
- muha_sa
#36 Re: Biden za BiH?
Pratiš pink, informer, rts, kurir
De ba niho odgovori na pitanje koje ti postavih na tvoju pisaniju da sarajevska televizija velica ratne zlocince. Koja televizija i bar dva imena koje ta televizija velica
-
nihadns
#37 Re: Biden za BiH?
Ne pratim smeca koe si nabrojao osim rts, koji je javni servis, dakle nas gradjana koji ga odrzavamo nasim parama i interesuje me dokle ce da ga truju i zloupotrebljavaju.muha_sa wrote: ↑10/01/2021 10:35Pratiš pink, informer, rts, kurir![]()
De ba niho odgovori na pitanje koje ti postavih na tvoju pisaniju da sarajevska televizija velica ratne zlocince. Koja televizija i bar dva imena koje ta televizija velica![]()
-
costacurta
#38 Re: Biden za BiH?
Mogu li se uporediti "želje" bošnjaka i politička agenda Srbije?155_mm wrote: ↑10/01/2021 10:32 pa bajden je izrazio zelju za reformom.
Kakve su "Želje" bošnjaka? Ekonomija, zajedno, suživot, EU, NATO..... nije li to realnost i objektivnost? Gdje se bošnjaci pozivaju na Saudijsku Arabiju ili Tursku kao što to rade i bosanski katolici i bosanski pravoslavci pod izgovorom da im je Srb tj Cro matica?
njihova politika nije makla od 95. De malo objektivnosti.
Koliko god ja mrzio SDA treba napraviti razliku između lopova, kriminalaca, utajivača poreza i sesecionista, fašista, neonacista. Realno, čuj "želje" bošnjaka
- muha_sa
#39 Re: Biden za BiH?
nihadns wrote: ↑10/01/2021 10:41Ne pratim smeca koe si nabrojao osim rts, koji je javni servis, dakle nas gradjana koji ga odrzavamo nasim parama i interesuje me dokle ce da ga truju i zloupotrebljavaju.
Jedini objektivan medij još od Miloševiceve vladavine.
-
nihadns
#40 Re: Biden za BiH?
Šalite se zar ne.
Na njemu je nikad gora diktatura.
Pratim zbog toga jer se odrzava parama gradjana. Ona smeca od novina su privatno vlasnistvo pa pisu po naredbi gazde, a javni servis se odrzava nasim novcem . Zato me zanima kako ga zloupotrebljavaju.
- muha_sa
#41 Re: Biden za BiH?
Nemojte gledat N1 niti Novu S--to su mediji koje uredjuje i kontroliše onaj Đilas.
Samo RTS-kod njih nema otrovne propagande.
- jednonogi_Jack
#42 Re: Biden za BiH?
... a online preporučujem Novi Standard, neovisni, kritični portal sa mnogo poučnih analiza.
-
nihadns
#43 Re: Biden za BiH?
Naravno da ima i rts. Stim sto je to nas servis koji mi placamo a vlast zloupotrebljava.muha_sa wrote: ↑10/01/2021 10:52Nemojte gledat N1 niti Novu S--to su mediji koje uredjuje i kontroliše onaj Đilas.
Samo RTS-kod njih nema otrovne propagande.
Pa na rts se juce nije moglo zivet od cestitki za deveti januar.
Veslaju naivan narod.
- JThomas
#45 Re: Biden za BiH?
čete se sto godina nisu ni zbog čega ovako sasrali i uneredili. da ništa ne bude - normalnom svijetu je drago.
- Gusar-from-Riga
#46 Re: Biden za BiH?
To ja stalno govorim. Bosna bi bila najisturenija muslimanska drzava u Evropi sa velikim potencijalom da jaca i napreduje. Evo, SBBKBB da je pukla odbrana Sarajeva 93. bili se neko pocesao? Pustili bi da nas pometu i rasele i oni bi izjavljivali zabrinitost. Vidjeno 100x
Bosna bi bila vecinski srbsko-hrvatska i to je bio plan svih zapadnih sila od samog pocetka. Ucit ce oni na akademijama kako se goloruki narod uspio odbraniti, al dzaba literatura i analize visa sila je u pitanju i ne mkgu oni to razumiti. Pruzena nam je druga sansa pa cemo da vidimo hocemo li je iskoristiti.
-
nihadns
- JThomas
#48 Re: Biden za BiH?
- muha_sa
#49 Re: Biden za BiH?
- JThomas