Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota (Parisa) jer po njegovo globalnog zatopljavanja nema kao ni korona virusa...itd., nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.
I kao šlag na tortu, nakon što je četiri godine potkopavao na razne načine temelje američke demokratije, pokušao izvršiti državni udar zato
što je izgubio na izborima. Nešto što ni jedan predsjednik u američkoj istoriji nije uradio.
Da i napravio podjelu u američkom društvu koja mislim neće zacijeliti za 200 godina. Meni su nevjerovatni ljudi koji tako plitko razmišljaju i pitaju se šta je loše napravio Trump. Onda se lupim šakom u glavu i skontam da mi 20 i kusur godina biramo iste ili gore od Trumpa i kako onda možeš očekivati trezven rezon.
Mi makar imamo izgovor nametnutog frankeštajn ustava koji je od ove države napravio disfunkcionalnu ludnicu koju koriste domaći
Trumpići. Ameri nemaju taj izgovor.
Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi eto obama ? Najveci broj ubistava dronovima i to by far, i to po zemljama sa kojim nije uopste u ratu
Bus senior ? Treba li pocinjati ? Klinton doduse je razapet isto radi bananalne stvari
Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota (Parisa) jer po njegovo globalnog zatopljavanja nema kao ni korona virusa...itd., nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.
I kao šlag na tortu, nakon što je četiri godine potkopavao na razne načine temelje američke demokratije, pokušao izvršiti državni udar zato
što je izgubio na izborima. Nešto što ni jedan predsjednik u američkoj istoriji nije uradio.
Ozbiljno mislis da je pokusao drzavni udar izvest sa par stotina vikinga
To će utvrđivati istražni organi u Americi a ne reality zvijezda u White Hosue.
Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota, nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.
Amerika se povukla iz sporazuma nakon sto je Rusija testirala takticku raketu srednjeg dometa sa mogucnoscu nosenja nuklearnog oruzja.Amerika je po tebi trebala ostati i drzati se sporazuma dok Rusi testiraju to sto su zabranili
Dogovor sa Iranom je upitan - veoma diskutabilno pitanje u kojem je dosta sta bi bilo kad bi bilo pa nebih.
Isil je za vrijeme njegovog mandata zatohan.
Iranski general ? Last time i checked iran je neprijatelj amerike i sedmicno po jednom prijete destrukcijom.A raznijet je jer je naredio da se Iranci tj. Milicije povezu u Iraku i Siriji.
WHO je jedna od najboljih stvari sto je uradio - kineske podguzne muhe.
NATO prava stvar, pola saveznika radi kako i sta hoce ukljucujuci surovanje sa rusijom , ne drze dogovoreni vojni budzet itd - sto je amerika to glupa da placa vojsku za druge koji se jos se*u po interesima iste.
Gresaka je imao milion , kao i drugi predsjednici - al ovako medijsko bombardovanje i rezanje druge partije bgm nije zabiljezeno.
Pokušaj ponovo osporiti one argumente jake kao Velebit što bi rek'o Milanović. Nema šanse.
Ima se opravdanje za sve. I ovi štu su napali Capitol su njihovim očima "američke patriote". I da na petoj aveniji Trump ubije čovjeka
rekli bi pa vjerovatno da je morao u samoodbrani.
To je poseban fenomen "reality" generacije koji će se mislim u budućnosti izučavati. Ono kako bi izgledao svijet po reality mjerilima, eto imali smo primjer vidjeti 4 godine u Americi kako bi to bilo.
Amerika se povukla iz sporazuma nakon sto je Rusija testirala takticku raketu srednjeg dometa sa mogucnoscu nosenja nuklearnog oruzja.Amerika je po tebi trebala ostati i drzati se sporazuma dok Rusi testiraju to sto su zabranili
Dogovor sa Iranom je upitan - veoma diskutabilno pitanje u kojem je dosta sta bi bilo kad bi bilo pa nebih.
Isil je za vrijeme njegovog mandata zatohan.
Iranski general ? Last time i checked iran je neprijatelj amerike i sedmicno po jednom prijete destrukcijom.A raznijet je jer je naredio da se Iranci tj. Milicije povezu u Iraku i Siriji.
WHO je jedna od najboljih stvari sto je uradio - kineske podguzne muhe.
NATO prava stvar, pola saveznika radi kako i sta hoce ukljucujuci surovanje sa rusijom , ne drze dogovoreni vojni budzet itd - sto je amerika to glupa da placa vojsku za druge koji se jos se*u po interesima iste.
Gresaka je imao milion , kao i drugi predsjednici - al ovako medijsko bombardovanje i rezanje druge partije bgm nije zabiljezeno.
Pokušaj ponovo osporiti one argumente jake kao Velebit što bi rek'o Milanović. Nema šanse.
Ima se opravdanje za sve. I ovi štu su napali Capitol su njihovim očima "američke patriote". I da na petoj aveniji Trump ubije čovjeka
Ma naravno da ih treba procesuirati , ali da li procesuirati i ove koji godini dana pale federalnu imovinu i ruse statue i spomenike - ili je to ok - fiery but mostly peacefull protest
dale cooper wrote: ↑09/01/2021 18:36
istina, uvijek se nađe opravdanje, pa i za gasne komore se nalazilo opravadanje tako da si u pravu 100%
P.S GLedao sam poređenje nesrazmjerne upotrebe sile od strane policije u portestima BLM i onaj napad na Captol, ljudi Amerikanci i sami su ogorčeni policijom i mislim da ide velika reforma policije u USA. U jednom izvještaju se govori da je FBI i CIA toliko demoralisana i da su ostavljeni u madnatu Trumpa praktično bez sredstava a sve u cilju da bi ego manijak ostavrio svoje ciljeve. Jebo ti Izetbegoviće šta je on.
Apsolutno. Čak ima i na snimku zabilježeno kako ih poziva da zajedno krenu prema Capitolu i onim "slabim" republikanskim senatorima,
koji nisu htjeli da se pridruže ovoj nekolicini pobunjenika u osporavanju rezultata izbora, promjene mišljenje. Vidjelo se kako su kontali da
im promjene mišljenje.
istina, uvijek se nađe opravdanje, pa i za gasne komore se nalazilo opravadanje tako da si u pravu 100%
P.S GLedao sam poređenje nesrazmjerne upotrebe sile od strane policije u portestima BLM i onaj napad na Captol, ljudi Amerikanci i sami su ogorčeni policijom i mislim da ide velika reforma policije u USA. U jednom izvještaju se govori da je FBI i CIA toliko demoralisana i da su ostavljeni u madnatu Trumpa praktično bez sredstava a sve u cilju da bi ego manijak ostavrio svoje ciljeve. Jebo ti Izetbegoviće šta je on.
Mislim sto se tice fbi da je tu zapravo demoktratska stranka slala po njima ili si zaboravio kako su ih nazivali "trumps militias attacking protestors" "occupation troops"
Mislim da imamo zamjenu teza oko sigurnosnih sluzbi
Apsolutno. Čak ima i na snimku zabilježeno kako ih poziva da zajedno krenu prema Capitolu i onim "slabim" republikanskim senatorima,
koji nisu htjeli da se pridruže ovoj nekolicini pobunjenika u osporavanju rezultata izbora, promjene mišljenje. Vidjelo se kako su kontali da
im promjene mišljenje.
Plus ono navođenje na "pronalasku" glasova za njega to je federalni zločin. Pisat će se još o tome ali vjerujem da naš kolega ima i za to neko "racionalno" objašnjenje.
im promjene mišljenje.
Sta onda da kazem , kako sta ti kontas kad je rekao idemo na capitol - naprimjer ja mislim da je rekao da idu da protestuju tj izraze nezadovoljstvo - ti mislis ono da idu da pobiju senatore i predstavnike i onda proglase trumpa za dozivotnog predsjednika i to je to wrap up
Mislim sto se tice fbi da je tu zapravo demoktratska stranka slala po njima ili si zaboravio kako su ih nazivali "trumps militias attacking protestors" "occupation troops"
Pa Trump je vladao 4 godine nisu demokrati jebo ga ti. To što su ih Demokrate tako nazivali nema nikakve veze jer nisu im oni smanjili finansiranje već Trump.
MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:45
kako sta ti kontas kad je rekao idemo na capitol - naprimjer ja mislim da je rekao da idu da protestuju tj izraze nezadovoljstvo - ti mislis ono da idu da pobiju senatore i predstavnike i onda proglase trumpa za dozivotnog predsjednika i to je to wrap up
Ma ja, znam, hahahhaa Tvoj problem je što puno misliš i onda ugrije se mozak i eto belaja, iluzija postaje stvarnost. Dobar je ba Trump, zezam se ja Tita mi.
Pa Trump je vladao 4 godine nisu demokrati jebo ga ti. To što su ih Demokrate tako nazivali nema nikakve veze jer nisu im oni smanjili finansiranje već Trump.
Trump je povecavao vojni budzet, ne znam odakle ti da je smanjio finansiranje sigurnosnim sluzbama ? A jedno od glavnih obecanja demokrata je "defund the police" i onda sad zovu upomoc
MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:45
kako sta ti kontas kad je rekao idemo na capitol - naprimjer ja mislim da je rekao da idu da protestuju tj izraze nezadovoljstvo - ti mislis ono da idu da pobiju senatore i predstavnike i onda proglase trumpa za dozivotnog predsjednika i to je to wrap up
Ma ja, znam, hahahhaa Tvoj problem je što puno misliš i onda ugrije se mozak i eto belaja, iluzija postaje stvarnost. Dobar je ba Trump, zezam se ja Tita mi.
Pa o paradoksu da twitter ima vecu moc prema slobodi govora nego vrhovni sud. Moglo bi to imati reperkusija
Neka obicna privatna firma mu zabranila oglasavanje na njihovoj platformi zato sto konstantno podriva institucije drzave i jos smatraju da poziva na nasilje. Neka napravi covjek svoju verziju twittera i tv stanicu i eto rjesenja.
Pa da, ljudi napravili svoju verziju Twittera zvanu Parler, pa im Google i Appel banovali aplikaciju. Upravo to je i problem, kažu ti napravi svoje, pa kad napraviš ne daju ti da koristiš.
Pa nije banovano sa interneta, imaju opet mogucnost da koriste to. Evo ja sam uspio otvoriti stranicu. Samo su sad na marginama, gdje ovi teoreticari zavjera i pripadaju.
Ma naravno da ih treba procesuirati , ali da li procesuirati i ove koji godini dana pale federalnu imovinu i ruse statue i spomenike - ili je to ok - fiery but mostly peacefull protest
Treba, u skladu sa zakonom i materijalnoj šteti, ali BLM ni u jednom momentu nisu nasrnuli na same institucije države kao ovi. Niti su mogli,
da su afro amerikanci bili na mjestu ove trumpove rulje bili bi satrani kilometrima prije i nego što bi došli do stepenica Capitola.
Ne treba zaboraviti da su Trumpove pristaše prije samo par mjeseci planirali i kidnapovanje guvernerke Michigana, što je još jedan pokušaj
udara na institucije države. Na BLM protestima iako je bilo pojedinačnih slučajeva nasilja i oštećivanja imovine sve je još uvijek bilo u
okvirima nekog normalnog protesta.
im promjene mišljenje.
Sta onda da kazem , kako sta ti kontas kad je rekao idemo na capitol - naprimjer ja mislim da je rekao da idu da protestuju tj izraze nezadovoljstvo - ti mislis ono da idu da pobiju senatore i predstavnike i onda proglase trumpa za dozivotnog predsjednika i to je to wrap up
Pa informacije iz bliskog kruga Trumpa govore da je likovao kad su ovi uletili u Capitol i nije mogao shvatiti što suradnici ne dijele
njegovo oduševljenje. Je li tebi jasno da nije riječ o čovjeku koji normalno rezonuje?
Treba, u skladu sa zakonom i materijalnoj šteti, ali BLM ni u jednom momentu nisu nasrnuli na same institucije države kao ovi. Niti su mogli,
da su afro amerikanci bili na mjestu ove trumpove rulje bili bi satrani kilometrima prije i nego što bi došli do stepenica Capitola.
Ne treba zaboraviti da su Trumpove pristaše prije samo par mjeseci planirali i kidnapovanje guvernerke Michigana, što je još jedan pokušaj
udara na institucije države. Na BLM protestima iako je bilo pojedinačnih slučajeva nasilja i oštećivanja imovine sve je još uvijek bilo u
Koliko sam upoznat - sudnice,vijecnice,policijske stanice su javna imovina - statue i spomenici spadaju u federalnu nadleznost nerijetko - a ova izvala "pojedinacno nasilje i ostecivanje imovine u okviru nekog normalnog protesta " znaci i ti si original :
Koliko sam upoznat - sudnice,vijecnice,policijske stanice su javna imovina - statue i spomenici spadaju u federalnu nadleznost nerijetko - a ova izvala "pojedinacno nasilje i ostecivanje imovine u okviru nekog normalnog protesta " znaci i ti si original :
Kad su BLM napali sudnicu, vijećnicu ili policijsku stanicu? Možda su protestvovali ispred istih, ali napali i uletili?
Ključna riječ kod svakog BLM protesta "after police shooting". Upucaju lika koji ulazi u auto sedam puta u leđa. Ili ga uguše dok moli da ga
puste jer umire.
Šta je smiješno? Postoje izolovani slučaji nasilja i vandaliziranja. I obično dolaze od strane ljudi koji učestvuju u protestima iz pogrešnih
razloga.
Bjez ba , kao da gledam blog cnn a citajuci tebe , kad su napali ? Uzmi pa progooglaj Pojedinacno haos pljacke paljevine onda su pojedinci upali i u capitol - nisu svi koji su bili usli .
To je upravo o cemu pricam kada pale ruse pljackaju ovi koji su ok establishmentu onda je to "fiery but mostly peacefull protest" kad trumpovi upadaju onda ni pet ni sest "domestic terorists"
Vrijeme je da Bosanci i Bosnjaci misle prvenstveno o sebi. Ne zelim nikome lose, imam veliku empatiju prema palestinskom narodu, ali ne vidim da im je nesro narocito pomogla Trumpova politika protekle 4 godine.
Dakle, prica ti je deplasirana.
Da, Evo ko je napravio i priznao Jerusalem kao glavni grad?trump! Ni po cemu biden nije veci prijatelj izraela, naprotiv
Ono sto bosnje ne kontaju Amerika nikada nece imat anti izraelskog predsjednika, Biden se smatra prijateljem Palestinaca i sigurno vecim od trumpa
A zašto bi Bošnjaci uopće imali antiIzrael stav? BiH od saradnje sa Izraelom može imati samo dobrog. Ne razumijem, mene boli patka za Palestinom, a siguran sam da i veliki broj Bošnjaka tako misli. Bošnjaci iz kultoazije i konformizma će tu i tamo izjaviti nešto proPalestina, but let’s be honest većinu boli briga. Što se mene tiče kad bi se BiH približavanjem Izraelu pomakla 1mm prema boljem ja bi Palestinu napenalio samo tako....
jesil to ti od onih sejkova iz emirata i saudijee? haram im bilo
MorningStar wrote: ↑09/01/2021 19:21
Bjez ba , kao da gledam blog cnn a citajuci tebe , kad su napali ? Uzmi pa progooglaj Pojedinacno haos pljacke paljevine onda su pojedinci upali i u capitol - nisu svi koji su bili usli .
To je upravo o cemu pricam kada pale ruse pljackaju ovi koji su ok establishmentu onda je to "fiery but mostly peacefull protest" kad trumpovi upadaju onda ni pet ni sest "domestic terorists"
Proguglao i jedino što sam našao je par razbijenih prozora na policijskoj stanici u Oaklandu i grafiti na sudnici u istom gradu koji se
desio nakon što su protesti raspršili. Niko nije pokušao da uđe unutra i da napadne zaposlenike tih institucija. I da jeste vjerovatno
bi bili mrtvi.
Aha, stotine pojedinaca.
Pa kad napadaš najveću političku državnu instituciju u zemlji, kako bi ih ti nazvao? Ah da...patriote. I nije li Trump establišment?
MorningStar wrote: ↑09/01/2021 19:21
Proguglao i jedino što sam našao je par razbijenih prozora na policijskoj stanici u Oaklandu i grafiti na sudnici u istom gradu koji se
desio nakon što su protesti raspršili. Niko nije pokušao da uđe unutra i da napadne zaposlenike tih institucija. I da jeste vjerovatno
bi bili mrtvi.
Aha, stotine pojedinaca.
Pa kad napadaš najveću političku državnu instituciju u zemlji, kako bi ih ti nazvao? Ah da...patriote. I nije li Trump establišment?
Par razbijenih prozora
Evo samo jedan miran ali vatren protest u kojem mirno napadaju federalnu sudnicu
A bilo je stotine - medjutim ti to vec znas nego se pravis da ne znas
I ovo su stotine pojedinaca kako ti rece jel tako
Da je establishment nebi svaki medij ke*jao po njemu i pratio svaki mig, ispade kriv za zubobolju kod jaroda iz new jerseya