Draško Stanivuković
- ugly duckling
- Toffee karamela
#2727 Re: Draško Stanivuković
...
Last edited by Toffee karamela on 08/01/2021 21:42, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#2728 Re: Draško Stanivuković
dobro ljudi, ima li ovdje etnologa da konačno razjasnimo misteriju upotrebu CRNOGORSKE narodne nošnje u serbske...svrhe ( bilo kakve)
Je li moguće da se stide opanaka i anterije (po čemu se poznaju Srbijanci što lijepo reče/otpjeva Snežana Đurišić) pa su ladno maznuli estetski ljepšu crnogorsku i prikazuju je kao srbijansku?
Arkan se oženio u glat crnogorskoj nošnji.
Ovo gradsko seljače je iz Krajine, kakva se nošnja tamo nosi, jel ima nešto slično CG vogue edition da ga bar oslobodimo optužbe za ovu vrstu krađe kada ionako sve živo hoće da pokradu i posrbe?
- horkesh
#2729 Re: Draško Stanivuković
Ovaj bi forum stvarno bio dosadan da nema ovih nihada, mevluda i inih drugih Bošnjaka koji dođu da se zgražaju kakvi su Bošnjaci 
- banjaluka078
#2730 Re: Draško Stanivuković
Toffee karamela wrote: ↑08/01/2021 21:42 dobro ljudi, ima li ovdje etnologa da konačno razjasnimo misteriju upotrebu CRNOGORSKE narodne nošnje u serbske...svrhe ( bilo kakve)
Je li moguće da se stide opanaka i anterije (po čemu se poznaju Srbijanci što lijepo reče/otpjeva Snežana Đurišić) pa su ladno maznuli estetski ljepšu crnogorsku i prikazuju je kao srbijansku?
Ovo gradsko seljače je iz Krajine, kakva se nošnja tamo nosi, jel ima nešto slično CG vogue edition da ga bar oslobodimo optužbe za ovu vrstu krađe kada ionako sve živo hoće da pokradu i posrbe?
Pa stilisti rekli da je ovo ljepše i bolje ide uz ukrašeno konjče. Neće valjda gunj i šubaru kao da je s Manjače...
https://zapadnisrbi.com/zapadni-srbi/re ... a?start=22
- banjaluka078
#2731 Re: Draško Stanivuković
Možda ne unose badnjak u NS, ali vam je zato voda osveštana. Isti princip.nihadns wrote: ↑08/01/2021 16:46 To što održava svoju tradiciju je u redu, svako ima pravo na to. Po meni nije u redu u gradsku upravu i kabinet unositi badnjak jer je B Luka grad njenih građana koji nisu samo Srbi taman bilo 3 bošnjaka.
U Vojvodini gde zivim, gde sam rođen (otac mi je iz Kaknja) to gradonacelnik ne cini.
Medjutim ne vidim ni potrebu za tolkim pljuvanjem. Skinuli su sa vlasti lopove u gradu i da vidimo da li ce uspeti šta prromenuti za građane ?
To je bitno i poenta skinuti lopove. NI Bakir nije ništa bolji od Dodika što se lopovluka tice.
Narodu trebaju postene promene. Od badnjaka se ne zivi.
Mora se poštovati svacija religija.
https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/sve ... pc/9lv87g8
-
88Sioux
#2732 Re: Draško Stanivuković
Od dana kada je izabran gradonačelink Banjaluke ovde sigurno 5+ profila konstantno truje već zagađenu atmosferu, a iza njih ne stoje ni Bošnjaci, ni Srbi.
Zato što nekome sve zavisi od Milorada Dodika, pa je strah da mlađani seks simbol ne preuzme neki viši nivo vlasti. Fora je što se politika ne kreira po forumima, a sledeća godina može da bude drž-ne daj.
Zato što nekome sve zavisi od Milorada Dodika, pa je strah da mlađani seks simbol ne preuzme neki viši nivo vlasti. Fora je što se politika ne kreira po forumima, a sledeća godina može da bude drž-ne daj.
-
radostan dan
#2733 Re: Draško Stanivuković
nemoj moj braco, samo mi još on i slični fale na vratu...
-
sandzokan
#2734 Re: Draško Stanivuković
I šta kažeš, samo Sjeverin i to je to?nihadns wrote: ↑08/01/2021 18:36
Pripajanje RS Srbiji?
Ne verujem da bi se neko bunio da se taj entitet odluci za pripajanje, ne verujem ni da bi bila nekakava euforija. Medjutim sigurno je da tu nema medju obicnim narodom nikakvih pretenzija.
U Srbiji nije bilo proterivanja i nekog egzodusa nesrpskog zivlja u vecem razmeru tokom devedesetih. Ona prica sa Seseljom i onim jednim ubijenim hrvatom u hrtkovcima je ocito bio zadatak doticnog cirkusanta da izazove paznju svetsku i to pripise Srbiji posle. To nisu cinili gradjani odavde vec izbeglice iz HR koje su radikali vodili po selima da prete Hrvatima u Vojvodini.
I to je u nekom minimum kad se pogleda egzodus Srba u Hrvatskoj. Što se nas Bošnjaka tice širom Srbije nismo imali nekih da kazemo ozbiljnih problema problema sem onog zlocina na pruzi i vozu.
Šta je sa selom Kukurovići, šta je sa selom Bukovica, šta je sa hapšenjima i premlaćivanjima po Sandžaku?
-
nihadns
#2735 Re: Draško Stanivuković
Da, bizaran čin pre četiri godinebanjaluka078 wrote: ↑08/01/2021 22:25Možda ne unose badnjak u NS, ali vam je zato voda osveštana. Isti princip.nihadns wrote: ↑08/01/2021 16:46 To što održava svoju tradiciju je u redu, svako ima pravo na to. Po meni nije u redu u gradsku upravu i kabinet unositi badnjak jer je B Luka grad njenih građana koji nisu samo Srbi taman bilo 3 bošnjaka.
U Vojvodini gde zivim, gde sam rođen (otac mi je iz Kaknja) to gradonacelnik ne cini.
Medjutim ne vidim ni potrebu za tolkim pljuvanjem. Skinuli su sa vlasti lopove u gradu i da vidimo da li ce uspeti šta prromenuti za građane ?
To je bitno i poenta skinuti lopove. NI Bakir nije ništa bolji od Dodika što se lopovluka tice.
Narodu trebaju postene promene. Od badnjaka se ne zivi.
Mora se poštovati svacija religija.
https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/sve ... pc/9lv87g8
Ipak to je delo individua, a ne kabineta gradonacelnika. To je ucinilo rukovodstvo javnog preduzeca vodovod, a posle pompe i protesta koji su sa pravom usledili kao reakcija na ovu glupost, sveštenik je izjavio po meni nedopustivu glupost: ne trebaju da brinu vernici drugih religija jer oni nece osetiti ni boljitak niti ce im biti gore!
Dakle boljitak samo osecaju pravoslavni, ili drugim recima ako hocete da Vam bude bolje predjite u pravoslavlje?
Mizerno.
Vise nisu ponovili tu glupost.
Gradonacelnik mora uvek da ima u vidu da je gradonacelnik svih gradjana.
- JThomas
-
nihadns
#2737 Re: Draško Stanivuković
Ja sam pominjanjem onog zlocina u vozu, imao u vidu i ta dva zlocina, jer je sve to tu geografski ili ti deo tromedje.sandzokan wrote: ↑08/01/2021 23:24I šta kažeš, samo Sjeverin i to je to?nihadns wrote: ↑08/01/2021 18:36
Pripajanje RS Srbiji?
Ne verujem da bi se neko bunio da se taj entitet odluci za pripajanje, ne verujem ni da bi bila nekakava euforija. Medjutim sigurno je da tu nema medju obicnim narodom nikakvih pretenzija.
U Srbiji nije bilo proterivanja i nekog egzodusa nesrpskog zivlja u vecem razmeru tokom devedesetih. Ona prica sa Seseljom i onim jednim ubijenim hrvatom u hrtkovcima je ocito bio zadatak doticnog cirkusanta da izazove paznju svetsku i to pripise Srbiji posle. To nisu cinili gradjani odavde vec izbeglice iz HR koje su radikali vodili po selima da prete Hrvatima u Vojvodini.
I to je u nekom minimum kad se pogleda egzodus Srba u Hrvatskoj. Što se nas Bošnjaka tice širom Srbije nismo imali nekih da kazemo ozbiljnih problema problema sem onog zlocina na pruzi i vozu.
Šta je sa selom Kukurovići, šta je sa selom Bukovica, šta je sa hapšenjima i premlaćivanjima po Sandžaku?
Presuda za Kukurovice je bila donesena ali je ponistena.
Navodno ne moze se sa sigurnoscu jos utvrditi koje jedinice su odgovorne za zlocin.
Neko pominje neke formacije iz republike Srpske, neke paravojne dobrovoljne formacije.
No, to ne znaci da se sa tim zavrsilo. Zlocin ne zastareva. Ponovice se proces. Nadam se doci ce do prave istine .
Na zalost u ovom regionu zbog krvavog rata mnogenevinezrtve su nastradale a istina nikada nije ugledala svetlost dana.
Novonastale drzave na prostoru bivse sfrj ne retko prikrivaju zlocine koji da kazemo ih "Kompromituju".
- Pismonosa
#2738 Re: Draško Stanivuković
...
Last edited by Pismonosa on 27/01/2021 15:41, edited 1 time in total.
- JThomas
#2739 Re: Draško Stanivuković
- banjaluka078
#2740 Re: Draško Stanivuković
Divan je Novi Sad, voljela bih da mi je bliže, bila bih tamo češće. Tu smo negdje po godinama, zato se i ja jasno sjećam događaja...a voljela bih da su sjećanja ljepša.nihadns wrote: ↑08/01/2021 17:14 ....
U vreme raspada sfrj bio sam tek punoletan, i u trecem razredu srednje skole.
....
Nisam imao provokacije. Bili su z opstanak Jugoslavije, Vukovar je pocinjao. U grad su pristizale u sestom i sedmom mesecu 1991 kolone izbeglica iz Vukovarskog regiona i ako još nije zapoceo sukob sa jna. U moju zgradu došlo je njih troje, zena sa dvoje dece kod svojih rodjaka.
Nije Vukovar bas onako kako Hrvati samo pricaju .
....
Tokom devedesetih , rata u BiH, ponekad bi otac i ja imali provokacije na ulici, ali to je bilo retko i uglavnom od nekih pripitih budala.
....
Na poslu je gde god da sam radio sve bilo korektno.
....
Sad vidi , moze meni biti krivo kada vidim grafit sa ratkom mladicem ali isto tako je krivo i Srbima koji zive u Federaciji a gledaju kako u medijima neke po njima zlocince Sarajevska televizija naziva i smatra herojima.
To su cinjenice a mi mozemo ukoliko je to neizdrzivo i ako ne umemo preci preko zvrljotina po zidu ili parola klinaca i huligana da menjamo sredinu.
Kao manjina. Tako i Srbi u Federaciji gde sigurno ne cvetaju bas ruze za njih.
...
Zelim Vam prevashodno zdravlja, i srece, da Vas niko ne dira, i Vasu porodicu.
SVe ostalo prohujace sa vihorom.
To izvlačenje srpskog življa iz područja u kojem će buknuti (npr. Vukovar) kasnije je najbolji pokazatelj namjere, planiranja i organizovanja. I meni su u razred tad počeli stizati đaci iz i oko Sarajeva čiji su starci naprasno u po' školske godine "odlučili" da se odsele. A moji u Sarajevu šetaju u protest ratu i nemaju pojma šta ih čeka...
Ne trebaju o Vukovaru pričati Hrvati, imaju slike i snimci.
Drago mi je da niste imali provokacije, Banjaluka je imala i silovanja i ubistva i protjerivanja i otkaze... Pa nije ni meni niko otvoreno, do 1995. psovao majku balijsku, ali su starci u startu ostali bez posla. Rado bih da me Merhamet i Caritas nisu hranili. Sistematsko čišćenje. Na ekskurziju sam mogla, ali na tuđe papire, jer inače nema prelaska granice. Prava samo za jednu naciju.
I kod mene je na poslu sve super, u direktnom kontaktu, ali moj kolega redovno zvižduće "Ja sam rođen gdje džamije nema" i ostale slične...
Taj dio o tome kako je drugima drugdje, pa koristiti to za izgovor ili relativizaciju, iskreno je žalostan argument.
Svako dobro i uživajte u slobodi.
- Pismonosa
#2741 Re: Draško Stanivuković
...
Last edited by Pismonosa on 27/01/2021 15:40, edited 1 time in total.
- ugly duckling
- banjaluka078
#2743 Re: Draško Stanivuković
Samo sekularno i poštujući sudske odluke...

-
Loki2k9
#2744 Re: Draško Stanivuković
Svee to bre srbsko, pa šta je vama ljudi. I sombrero i šubara i fes...Toffee karamela wrote: ↑08/01/2021 21:42dobro ljudi, ima li ovdje etnologa da konačno razjasnimo misteriju upotrebu CRNOGORSKE narodne nošnje u serbske...svrhe ( bilo kakve)
-
88Sioux
#2745 Re: Draško Stanivuković
Možda fura Ličku kapu, samo se rese ne vide, zato što je zaman'o glavom ka pravi frajer.
-
nihadns
#2746 Re: Draško Stanivuković
Vaš kolega koji zvizduce šovinističke melodije je idiot, Na zalost takvi sa sobom povuku mnoge u danasnje vreme. No i tada on time sebi nece poboljsati zivot niti pare vece zaraditi. Vi u takvim momentima mozete u sebi da mu opsujete od a do š (mada nije porodica bar ne mora biti samo odgoj u pitanju kriv za idiota) i okrenete se jer se u go.vno da prostite ne gleda.banjaluka078 wrote: ↑09/01/2021 11:26Divan je Novi Sad, voljela bih da mi je bliže, bila bih tamo češće. Tu smo negdje po godinama, zato se i ja jasno sjećam događaja...a voljela bih da su sjećanja ljepša.nihadns wrote: ↑08/01/2021 17:14 ....
U vreme raspada sfrj bio sam tek punoletan, i u trecem razredu srednje skole.
....
Nisam imao provokacije. Bili su z opstanak Jugoslavije, Vukovar je pocinjao. U grad su pristizale u sestom i sedmom mesecu 1991 kolone izbeglica iz Vukovarskog regiona i ako još nije zapoceo sukob sa jna. U moju zgradu došlo je njih troje, zena sa dvoje dece kod svojih rodjaka.
Nije Vukovar bas onako kako Hrvati samo pricaju .
....
Tokom devedesetih , rata u BiH, ponekad bi otac i ja imali provokacije na ulici, ali to je bilo retko i uglavnom od nekih pripitih budala.
....
Na poslu je gde god da sam radio sve bilo korektno.
....
Sad vidi , moze meni biti krivo kada vidim grafit sa ratkom mladicem ali isto tako je krivo i Srbima koji zive u Federaciji a gledaju kako u medijima neke po njima zlocince Sarajevska televizija naziva i smatra herojima.
To su cinjenice a mi mozemo ukoliko je to neizdrzivo i ako ne umemo preci preko zvrljotina po zidu ili parola klinaca i huligana da menjamo sredinu.
Kao manjina. Tako i Srbi u Federaciji gde sigurno ne cvetaju bas ruze za njih.
...
Zelim Vam prevashodno zdravlja, i srece, da Vas niko ne dira, i Vasu porodicu.
SVe ostalo prohujace sa vihorom.
To izvlačenje srpskog življa iz područja u kojem će buknuti (npr. Vukovar) kasnije je najbolji pokazatelj namjere, planiranja i organizovanja. I meni su u razred tad počeli stizati đaci iz i oko Sarajeva čiji su starci naprasno u po' školske godine "odlučili" da se odsele. A moji u Sarajevu šetaju u protest ratu i nemaju pojma šta ih čeka...
Ne trebaju o Vukovaru pričati Hrvati, imaju slike i snimci.
Drago mi je da niste imali provokacije, Banjaluka je imala i silovanja i ubistva i protjerivanja i otkaze... Pa nije ni meni niko otvoreno, do 1995. psovao majku balijsku, ali su starci u startu ostali bez posla. Rado bih da me Merhamet i Caritas nisu hranili. Sistematsko čišćenje. Na ekskurziju sam mogla, ali na tuđe papire, jer inače nema prelaska granice. Prava samo za jednu naciju.
I kod mene je na poslu sve super, u direktnom kontaktu, ali moj kolega redovno zvižduće "Ja sam rođen gdje džamije nema" i ostale slične...
Taj dio o tome kako je drugima drugdje, pa koristiti to za izgovor ili relativizaciju, iskreno je žalostan argument.
Svako dobro i uživajte u slobodi.
Što se tiče ljudi koji su dolazili u Novi Sad u 6 i 7 mesecu 1991 iz Vukovara, konkretno zena i dvoje dece ( u nasu zgradu) muz, otac te dece, je odveden po izlasku sa posla. Pošto ga je Dunav izbacio posle nekoliko dana, obdukcija izvrsena u Novom Sadu, oni su presli u Novi Sad jer njen sin je imao 17 godina i ona se uplasila za njega.
Takođe znam za slucaj gde im je brat od strica Odveden ispred radnje. Polcicija se pravila "gluva" i stalno ponavljajuci da jos nema novosti u istrazi...Ta ubistva srba kojih je izmedju 100 i 200 u 6 i 7 mesecu SU RAZLOG BEZANJA . Sve to postoji i dokumentovano. Manite se hrvatske jednostrane price i toboz "fotografija" jer licno znam i poznajem ljude koji su imali zrtve u 6 i 7 mesecu. Tada recimo u Vukovaru nije odveden niti je stradao niti jedan civil hrvatske naiconalnosti.
Moramo biti objektivni. Ovcara jeste ZLOČIN ali do Ovcare bilo je dosta zlocina i nad Srbima.
Uostalom gospođo, postoje arguzmenti, dokumentovani o ubistvima Srba u Vukovaru u 6 i 7 mesecu 1991. Kao sto je cinjenica da niti jedan civil Hrvatske nacionalnosti tada nije stradao.
Nikakve izgovore ne krostim za relativizaciju. Baratam cinjenicama i razumom. U ovom prelepom a nesrecnom regionu na zalost ima dosta sovinizma i nacionalne ostrascenosti. Verujem da nista bolje nece ispricati ni Srbi u Zagrebu ili u sarajevu za razliku od Vas.
Nije to relativizacija to su cinjenice , tuzne ali cinjenice. ja moguda kazem da mi Bošnjaci komotno zivimo u Novom Sadu, Beogrqadu. Zasto i ne bismo? Mi smo gradjani ove drzave. Vi morate biti svesni da zivite u mestu gde je ogromna vecina Srpske nacionalnosti, u gradu koji je glavni za taj entitet, i glavni sto se tice Srba u BiH. Necete dati na sebe i treba da se ujedinite sa ostalim bosnjacima i cestitim postenim Srbima i borite za bolja prava. Ne sme Vam faliti dlaka sa glave , 21 vek je.
Postoje zakoni, sudovi, ne sme Vas niko taknuti. Ljudi moraju da se izbore za to. Nikakva premlacivanja pretnje nista ne sme da bude spoticaj u toj borbi. Vi ste pre svega covek i imate pravo da zivite ko covek, sa svojim izborom na religiju.
Siguran sam da ni Srbin koji zvii u sarajevu ili federaciji ne gleda bas sa odusevljenjem na vehabije koje prolaze gradom ili sve veci broj arapa.
Moramo sve posmatrati istim ocima. Samo tako mozemo sagledati sve probleme.
- JThomas
#2747 Re: Draško Stanivuković
- JohnnyS
#2748 Re: Draško Stanivuković
nihadns wrote: ↑09/01/2021 14:21 Moramo biti objektivni. Ovcara jeste ZLOČIN ali do Ovcare bilo je dosta zlocina i nad Srbima.
Uostalom gospođo, postoje arguzmenti, dokumentovani o ubistvima Srba u Vukovaru u 6 i 7 mesecu 1991. Kao sto je cinjenica da niti jedan civil Hrvatske nacionalnosti tada nije stradao.
Pa kaže ovako
Moramo biti objektivni. Jasenovac jeste ZLOČIN ali do Jasenovca bilo je dosta zlocina i nad Hrvatima.
Uostalom Nihade, postoje arguzmenti, dokumentovani o ubistvima Hrvata u skupštini u Beogradu u 6 i 7 mesecu 1928. Kao sto je cinjenica da niti jedan civil Srpske nacionalnosti tada nije stradao.
-
nihadns
#2749 Re: Draško Stanivuković
Kolik oje to hrvata ubijeno u skupštini?JohnnyS wrote: ↑09/01/2021 15:14nihadns wrote: ↑09/01/2021 14:21 Moramo biti objektivni. Ovcara jeste ZLOČIN ali do Ovcare bilo je dosta zlocina i nad Srbima.
Pa kaže ovako
Moramo biti objektivni. Jasenovac jeste ZLOČIN ali do Jasenovca bilo je dosta zlocina i nad Hrvatima.
Uostalom Nihade, postoje arguzmenti, dokumentovani o ubistvima Hrvata u skupštini u Beogradu u 6 i 7 mesecu 1928. Kao sto je cinjenica da niti jedan civil Srpske nacionalnosti tada nije stradao.
Ovde se radi o 100 - 200 srba civila u 6 i 7 mesecu 1991 a niti jedan hr civil.
Jasenovac ,Glina,Jadovono i citava ndh teritorija su bili grobnica za srbe i najveci GENOCID U EVROPI POSLE FASISTICKOG POGROMA JEVREJA.
postojao je cak i deciji ustaski logor.
Morate biti objektivni. Niste, cinicni ste.
Cinjenica je da te skupstine ne bi ni bilo da Srbi nisu krenuli praviti tu Jugoslaviju. Gde bi tad bila Hr pitate li se?
Podseticu Vas da je ona bila kolonija austrougarske, nikada priznata do tad.
Čak i BiH koja je bila priznata je bila pod kolonijom austrougarske i na strani austrougarske su bošnjaci i hrvati ratovali. Protiv Srba, koji su bili na onoj strani na kojoj je bio veci deo sveta.
Sta bi bilo sa hr, koju su srbi zauzeli potisnuvsi austrougarsku i njenu vojsku iz hr i BiH 1918?
Za Vukovar kazem da nije sve kako se zeli prikazati hrvatskom jednostranom pricom i prelaskom odmah na ovcaru.
Uostalom za iste te hrvate su Bošnjaci krvoloci a general Praljak heroj.
Manimo se nacionalne ostrascenosti, neke cinjenice moramo imati u vidu. U jugoslaviji je izbio gradjanski rat, a šovinizam je uzeo pod svoje sve zaracene strane, manje vise.