Upravo ste me nazvali lazovom.ugly duckling wrote: ↑08/01/2021 17:58dobro nihade da se ne lažemo nije ti krivo,nihadns wrote: ↑08/01/2021 17:14Za rzaliku od Vas zivim u Vojvodini - Srbiji, gde sam i rodjen. Otac mi je iz Kaknja, ovde je sluzio vojni rok, upoznao moju mamu a potom se vratio da studira. Uzeli su se i izrodili dvoje dece.banjaluka078 wrote: ↑04/01/2021 15:34
Poražavajuće je to što zakone ne reguliše stepen obrazovanja potreban za načelničko mjesto.
Nije načelnik nekih Milića ili Sokoca, pa daj šta daš. On je na čelu najvećeg grada u ovom entitetu. Treblao bi da ima bar jednako škole koliko imaju i članovi njegovih timova. Solidna je gimnazija, ali ne može biti dorastao kao što bib io da je završio faks. Nije trebalo kupiti diplomu, mogao je diplomirati redovno na državnom još prije 3-4 godine, prije nego što se izlansirao u ozbiljniju politiku. Naročito ako se latio toga da sad proziva ljude za diplome i radi reviziju spreme u organizaciji na čijem je čelu.
Za ćirilicu sam objasnila, mogao si pročitati.
Za kvalitet života manjina ovdje, ma ljepota živa, milina, trče sa svih strana svijeta da žive u slobodarskoj BL. Ako ti se ne gade radovan i ratko sa svakog ćošeta, grafiti, parade, zastave, sitna podbadanja u razgovorima...sve super. Živim i ja, imam posao, prijatelje, vezu, poznanstva, mogu preko reda kojegdje, pa ipak, svake sekunde se osjećam svjesnom toga šta sam ja ovdje, okolina to ne da zaboraviti. Kao i dosta mojih prijatelja Srba koji ne misle kao većina, na kraju.
U vreme raspada sfrj bio sam tek punoletan, i u trecem razredu srednje skole.
Nisam imao provokacije. Bili su z opstanak Jugoslavije, Vukovar je pocinjao. U grad su pristizale u sestom i sedmom mesecu 1991 kolone izbeglica iz Vukovarskog regiona i ako još nije zapoceo sukob sa jna. U moju zgradu došlo je njih troje, zena sa dvoje dece kod svojih rodjaka.
Nije Vukovar bas onako kako Hrvati samo pricaju .
Tokom devedesetih , rata u BiH, ponekad bi otac i ja imali provokacije na ulici, ali to je bilo retko i uglavnom od nekih pripitih budala.
Moje drustvo i ljudi koje sam potom upoznavao ovde nikada mi nisu ni jednu ruznu rec saopstili ili sam necim trpeo zbog svoje Bošnjacke nacionalnosti.
Na poslu je gde god da sam radio sve bilo korektno.
Moja deca , jedno studira a drugo zavrsava srednju skolu, zive sasvim normalno i bez ikakvih problema. Sin ima Bošnjačko ime, EMin.
Da po ulicama bude svakakvih grafita, bivalo je i likova mladića i karadzica i njihovi murala, parola, i sta sve ne...
Imam prijatelje Bošnjake u Beogradu koji isto zive bez ikakvih problema.
Sad vidi , moze meni biti krivo kada vidim grafit sa ratkom mladicem ali isto tako je krivo i Srbima koji zive u Federaciji a gledaju kako u medijima neke po njima zlocince Sarajevska televizija naziva i smatra herojima.
To su cinjenice a mi mozemo ukoliko je to neizdrzivo i ako ne umemo preci preko zvrljotina po zidu ili parola klinaca i huligana da menjamo sredinu.
Kao manjina. Tako i Srbi u Federaciji gde sigurno ne cvetaju bas ruze za njih.
Zelim Vam prevashodno zdravlja, i srece, da Vas niko ne dira, i Vasu porodicu.
SVe ostalo prohujace sa vihorom.
al koje to zločince i koja Sarajevska tv naziva herojima
Nema sta da se lazemo i posto lazov nisam, ne nastavljam komunikaciju.