Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
dzumandzic1

#16226 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dzumandzic1 »

Ovaj vitalni nacionalni interes je najgluplja stvar izmisljena u ovoj Drzavi. Znaci ako se, npr dvoje Srba odluci na taj interes, imaju moc blokade cijelog sistema. :evil:
palermo

#16227 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

dzumandzic1 wrote: 07/01/2021 23:54 Ovaj vitalni nacionalni interes je najgluplja stvar izmisljena u ovoj Drzavi. Znaci ako se, npr dvoje Srba odluci na taj interes, imaju moc blokade cijelog sistema. :evil:
Naravno......

mozda jedino kad nama ( ko god bili mi) ide u prilog....mislim da je to jedina mogucnost da nije najgluplja
_Reds_

#16228 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

addem wrote: 07/01/2021 22:16
_Reds_ wrote: 07/01/2021 18:03 Da li su ista planirali za ulaganje u Bjelasnicu, mislim na skijaliste i nove staze?

Daje neka se odluče, ako neće ulagati da se proda, ili pod koncesiju.

U Jahorinu je od poslije rata pa na ova od Vlade RS-a ulozeno 4-5 puta vise, plus su uzeli kredite, pa onde djelimično prodali, pa je i kupac morao uloziti, sve u svemu sigurno 7-8 puta vise nego KS.
Samo prodaja pa te pare koje uzmu od prodaje neka ulazu u privredu dalje. Samo postavlja se pitanje ko ce kupiti ruglo od planine. Dokle god drzava upravlja skijalistem nema napretka.
Ne kupuje se planina, nego samo skijalište, skijalište nije ni 1% Bjelašnice.. 100 ljudi, 100 ćudi.
Horke

#16229 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

Škobo Habu wrote: 07/01/2021 22:31 Nikšić je veoma bitan čimbenik u funkcionisanju aktualne vlasti, pa je prema tome posve je suludo očekivati da će ga tek tako otkantati.

Ide čovjek glavom kroz zid, nije mu prvi put, ali to ne znači da njegovo pitanje nema mjesta? Ima.

Mnogi zaboravljaju da je Sarajevo i glavni grad ove države. Pa, prema tome, bez obzira na suhoparna post-daytonska tumačenja, obavezno je da postavlja i standarde kao takvo.
Baš tako. Međutim, Nikšić je ovaj put krenuo glavom kroz zid, pa se na pola puta zapitao i ostao u zidu, ni tamo ni vamo. U intervjuu za N1 je rekao po Ustavu trebaju biti 3-4 Srbina (kao da su jabuke, Bože me prosti), ali eto pristao bi na kompromis pa da budu 2.

Prvo koja je razlika između kršenja Ustava i kompromisa oko toga što Ustav nalaže? Ja bih rekla nikakva. Kao što ne možeš biti malo trudan, ne možeš ni malo kršiti Ustav pa ispada da ga poštuješ. Budi dosljedan.

Drugo, ko je on da pristaje na 2? Niti je pisao Ustav, niti ga donosi. Malo se zaigrao.

Ako već ideš glavom kroz zid, idi do kraja, pa ili će pući zid ili glava. Najgore da se zaletiš, pa onda kao odustaneš i samo boli glava. Il si bos ili hadžija.
Last edited by Horke on 08/01/2021 11:30, edited 1 time in total.
drndalo

#16230 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drndalo »

Ako cemo pravo, kako to rijesiti jednoznacno i da svi to HOCE?

Ako bi Ustav izrodio npr. 3,41 Srbina, Hrvata, Ostalog, pa i Bosnjaka, kako to zavrsiti tacno?

Pa bi uvijek nesto moralo biti zaokruzivano, na neciju korist/stetu...

S druge strane, iako su i npr. 2 Srba krsenje Ustava po onome sto pise, ipak je to u odnosu na jednog napredak, manje krsenje i korak u dobrom pravcu. Pokazatelj da neko vodi racuna o tome i trudi se izbalansirati sve, koliko je to moguce, a da se ne promijeni sustina operativnosti Vlade u ovom slucaju...

Na tom tragu bih ja to pismatrao malo sire od samo Ministara, po meni intencija tog propisa je da se osigura mjesta i za onih kojih je manje. Po meni u totalu, npr. na nivou Ministarstava, ili cijele Vlade sa svim pratecim sluzbama.
Horke

#16231 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

drndalo wrote: 08/01/2021 09:59 Ako cemo pravo, kako to rijesiti jednoznacno i da svi to HOCE?

Ako bi Ustav izrodio npr. 3,41 Srbina, Hrvata, Ostalog, pa i Bosnjaka, kako to zavrsiti tacno?

Pa bi uvijek nesto moralo biti zaokruzivano, na neciju korist/stetu...

S druge strane, iako su i npr. 2 Srba krsenje Ustava po onome sto pise, ipak je to u odnosu na jednog napredak, manje krsenje i korak u dobrom pravcu. Pokazatelj da neko vodi racuna o tome i trudi se izbalansirati sve, koliko je to moguce, a da se ne promijeni sustina operativnosti Vlade u ovom slucaju...

Na tom tragu bih ja to pismatrao malo sire od samo Ministara, po meni intencija tog propisa je da se osigura mjesta i za onih kojih je manje. Po meni u totalu, npr. na nivou Ministarstava, ili cijele Vlade sa svim pratecim sluzbama.
Otprilike to je rekao i Konaković, pa dobi po ušima da je fašista. I jedan Srbin je napredak u odnosu na nijednog, zar ne? Nije pijaca da se cijenkamo. Ili kršiš Ustav, ili ne. Kompromisa i nešto između nema.

Niko nema legitimitet da kaže ovoliko kršenje Ustava je ok.
drndalo

#16232 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drndalo »

Nacelno se slazem, modjutim sta cemo s matematikom koja bi trebala dati vazda zbir od 100%, kad se saberu svi funkcioneri...?

Ili treba traziti i one iz mjesovitih brakova, koji se izjanjavaju kao neki, ali da imaju npr. barem 34,7% krvi neke druge narodnosti, ili tacno odedjene...?

Ako bi matematika rekla 3,41 Srbin, da li je 3 dosta? Nije. Ako im das 4, iz zbira od 100%, onda si uzeo nekome drugom. Bosnjacima npr. koji npr. sa 6 padnu na 5. Jel to onda nije narusavanje njihovih ustavnih prava? Koliko decimala je legitimno racunati...?

Naravno da sad ovo siljim do apsurda, da iznesem realan problem svega ovoga, cak i kada bi neko htio/smio implementirati doslovno sta pise...
JThomas

#16233 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ne bi mogao i kad bi najviše htio.
Control panel

#16234 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

Prvo 4ka nije trebala sebi zabiti autogo. Jer su mogli ocekivati da ceh sda prozovati za nacionalne kvote kao sto su oni njih prije godinu za onog ministra hrbina.
Drugo jos gore od sda napadanja je niksicevo napadanje. Trece niksic se u ovom slucaju ponio kao potpuni diletant i ovo ni u snovima nije smio uraditi. Nije smio.
4to. Ljudi moramo konacno priznati, mi smo drzava podijeljena na torove srba, hrvata i bosnjaka u cijim se dijelovima bili u vlasti ili ne pitaju dodik, covic i bakir.
I peto ovdje znacajnije promjene nisu moguce, ne za nasih zivota.

Sretna vam nova godina srbi, hrvati i bosnjaci. Hebem vas kostitutivne.
sahara1428

#16235 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Nešto što je jučer bilo problem, već danas nije... idemo dalje

Control panel

#16236 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

Joj neira. Dosadna si i antipaticna ko proljev.
thekupus

#16237 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by thekupus »

Control panel wrote: 08/01/2021 12:00 Joj neira. Dosadna si i antipaticna ko proljev.
Jer se brine za djecu sa poteškoćama? Jesi normalan ti??
Nero Histrion

#16238 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

Control panel wrote: 08/01/2021 12:00 Joj neira. Dosadna si i antipaticna ko proljev.
Neka je objavila, otkad se ovaj problem vuce i nije rjesavan.
JThomas

#16239 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

pa normalno da nije. kad nije nikad cilj bio da se rješavaju problemi. nego da se prave i uzimaju pare.
Control panel

#16240 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

Pun mi je k ovih FB, Instagram, Twiter politicara.
Oni su dobro placeni da rade kao nasi predstavnici, a ne da se svako malo naslikavaju i hvale kako su nesto i uradili i skupljali jeftine politicke poene, pa i preko bolesnih, osoba sa pisebnim potrebama, soc.slucajeva...

Sto pekar ne objavljuje da je danas napravio 3000 hljebova...
wewa

#16241 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

Control panel wrote: 08/01/2021 12:23 Pun mi je k ovih FB, Instagram, Twiter politicara.
Oni su dobro placeni da rade kao nasi predstavnici, a ne da se svako malo naslikavaju i hvale kako su nesto i uradili i skupljali jeftine politicke poene, pa i preko bolesnih, osoba sa pisebnim potrebama, soc.slucajeva...

zato sto hljebovi nisu bolesni?

zato sto mu niko nije smetao da pravi hljebove prethodnih 20 godina?

zato sto su kupci redovno kupovali hljebove?

kakva analogija, brate sestro.
i zanimljivo, uvijek smeta neka od politicarki, redovno iz NS. strasno sta vas boli.
Control panel

#16242 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

wewa wrote: 08/01/2021 12:39
Control panel wrote: 08/01/2021 12:23 Pun mi je k ovih FB, Instagram, Twiter politicara.

i zanimljivo, uvijek smeta neka od politicarki, redovno iz NS. strasno sta vas boli.
Zasto, ali zasto se svaki drugi posao, osim politicara, smatra normalnim da se radi za malu platu, a kad politicar mrdne malo guzicu i za svoju masnu platu nesto i uradi jer smo ga mi poslali e mi treba da mu pravimo hvalospjeve. I pljescemo sto ke za dvije godine samo jednom “opravdao” svoju platu, a u medjuvremenu zaposljavao svoju rodbinu, bracu, sestre... kao i ova.

I da smetaju mi svi i musko i zensko i pozicija i opozicija cim se fali po FB da je nesto uradio za gradjane. Suti i radi sta se falis. Sto ne objavi da je nekog svog zapislio/la, uhljebio/la?
tempuser

#16243 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tempuser »

Horke wrote: 08/01/2021 08:21 Prvo koja je razlika između kršenja Ustava i kompromisa oko toga što Ustav nalaže? Ja bih rekla nikakva. Kao što ne možeš biti malo trudan, ne možeš ni malo kršiti Ustav pa ispada da ga poštuješ. Budi dosljedan.

Drugo, ko je on da pristaje na 2? Niti je pisao Ustav, niti ga donosi. Malo se zaigrao.
Bravo! :thumbup:
Obični performer koji je zbog svog ega i karaktera nepodoban i nesposoban da obavlja ikakvu javnu poliitčku funkciju!
Last edited by tempuser on 08/01/2021 13:01, edited 1 time in total.
Mate_Miso_Kovac

#16244 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Mate_Miso_Kovac »

Pah, htjeli to ili ne, politicari moraju biti reizabrani. A za reizbor je potrebna promocija, jer bez nje, ljudi bi rekli "vidi neradnika, isti su svi, ajmo opet birat stare dobre zelembaće". Realno, logoped ne treba ni meni, ni nekom iz moje blizine, i komotno ne bih nikad znao da je rijesen problem. Al sad kad znam, drago mi je, bez obzira sto me se ne tice
wewa

#16245 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

Control panel wrote: 08/01/2021 12:50
wewa wrote: 08/01/2021 12:39

Zasto, ali zasto se svaki drugi posao, osim politicara, smatra normalnim da se radi za malu platu, a kad politicar mrdne malo guzicu i za svoju masnu platu nesto i uradi jer smo ga mi poslali e mi treba da mu pravimo hvalospjeve. I pljescemo sto ke za dvije godine samo jednom “opravdao” svoju platu, a u medjuvremenu zaposljavao svoju rodbinu, bracu, sestre... kao i ova.

I da smetaju mi svi i musko i zensko i pozicija i opozicija cim se fali po FB da je nesto uradio za gradjane. Suti i radi sta se falis. Sto ne objavi da je nekog svog zapislio/la, uhljebio/la?
pa nije normalno da se ijedan posao radi za malu platu, a pravo pitanje je kolika je plata adekvatna za koji posao.

politicaru je posao da radi u interesu naroda, a da bi narod znao da taj politicar radi, to se narodu mora i reci. dosad smo imali puno politicara koji nisu ni o cemu pricali jer nisu nista ni radili. svaka promjena nabolje je dobrodosla. btw ne vidim da se ikome pljesce, vidim samo posprdne reakcije tipa tvoje.
sahara1428

#16246 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Oprosti ako sam te na neki način uznemirio sa Neirom, ali sa problemom djece sa poteškoćama u razvoju upoznao sam se prije godinu i nešto. Nisam znao da postoje, ali samo jedan vrisak takvog djeteta i pokušaj bespomoćnih roditelja da ga smire ostao mi je urezan u memoriji za čitav život, a tek sreća kada vam dijete sastavi jednu jedinu riječ, a kamoli više.

Ja sam samo oduševljen brzinom reakcije na ovaj problem i htio sam učesnike njegovog rješavanja pohvaliti zbog toga, a takvo nam je uređenje da i ovakve stvari koje bi se trebale raditi, bez da i za njih iko i zna, zahtjeva da budu objavljene, jer rad političara se prati, bio on dobar ili loš, te na osnovu toga mi kao birači donosimo odluku.
JThomas

#16247 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

Mate_Miso_Kovac wrote: 08/01/2021 13:00 Pah, htjeli to ili ne, politicari moraju biti reizabrani. A za reizbor je potrebna promocija, jer bez nje, ljudi bi rekli "vidi neradnika, isti su svi, ajmo opet birat stare dobre zelembaće". Realno, logoped ne treba ni meni, ni nekom iz moje blizine, i komotno ne bih nikad znao da je rijesen problem. Al sad kad znam, drago mi je, bez obzira sto me se ne tice
ja bih rekao - ne tiče me se direktno. a indirektno se tiče svih. kako se postupa se nekim ko je u po rođenju u podređenom položaju je veliko i važno ogledalo društva.
Mate_Miso_Kovac

#16248 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Mate_Miso_Kovac »

JThomas wrote: 08/01/2021 13:23
Mate_Miso_Kovac wrote: 08/01/2021 13:00 Pah, htjeli to ili ne, politicari moraju biti reizabrani. A za reizbor je potrebna promocija, jer bez nje, ljudi bi rekli "vidi neradnika, isti su svi, ajmo opet birat stare dobre zelembaće". Realno, logoped ne treba ni meni, ni nekom iz moje blizine, i komotno ne bih nikad znao da je rijesen problem. Al sad kad znam, drago mi je, bez obzira sto me se ne tice
ja bih rekao - ne tiče me se direktno. a indirektno se tiče svih. kako se postupa se nekim ko je u po rođenju u podređenom položaju je veliko i važno ogledalo društva.
Svakako, tako sam i mislio. Svakom normalnom covjeku je bitno da sustav funkcionira ispravno, a to se najbolje vidi u odnosu sustava prema najugrozenijim i najslabijim.
Control panel

#16249 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

ljudi šta je sa vama. mora li vam se sve baš nacrtati. niko nema protiv logopeda nisša i naravno da mi je drago da se to riješlo.
žalosno je da je problem ikako i nastao.
ali nije to poenta mog posta.

poenta je da su ovakvi političari fuj koji na ovakav način ubiru poene. eto da vam ja to nisam sredio, ne bi se neki problem riješio.

A mozemo i ovako postaviti stvari. znači već neko vijeme postoji problem, neira ga probpematizirala i ništa se nije riješilo već duže vrijeme. i onda dodje novi ministar i preko nćii riješi problem. i čija je sad to zasluga? ministra, neirina ili su se možda neke stvari same poklopile pa će ni kriv ni dužan hairovati novi ministar koji je došao prije dva dana.

samo hoću da kažem mi svi šutimo i radimo poslove i za to smo neplaćeni ili bolje reći neplaćeni, a politićare koje mi tamo biramo, mi im punimo budžet, znači mi ih plaćamo da isto tako šute i rade, ne mi treba da budemo sretni što je on u pauzi zapošljavanja familije, harčenja naših para, tenderisanja i sl eto riješio jedan problem za koji su opet krivi neki drugi političari.
p jbt, i onda mi još okrenete priču kako sam ja protiv djece sa posebnim potrebama, zena, Nase stranke i sl.
Ovo o neiri mi je naletilo, a moglo je biti o bilo kome drugom. sa nekim od politicara (pozicije i opozicije) sam "prijatelj" na ovim mrežama i fuj na šta su spremni da nam eto pokazu kako oni o nama brinu i rade u našem interesu. kako onaj iz one stranke loše radi i to sve u slikovnici. sva sreća pa takve osobe nisu dokroti, hirurzi, i sl. Svega mi objavljivali bi nam slike kako je danas obavio 4 opereacije ukljanjanja hemoroida, a u pozadini naš šupak.

Ljudi, stranački botovi, simpatizeri ljevice, glasači ljevice (kao što sam i sam), nemojte jeftinog populizma svega vam. nemojte naš zakrpio rupu, bolje od vašeg i od toga treba da pravimo spektakl. nemojte mi nabavili malo manje raspale trole i pravimo spektatkl kao da su super novi jer eto SDA ima trole starije 5 godina od naših. Nabavite 50 novih trola, 50 autobusa i kombija, 30 tramvaja pa se onda naslikavajte i pravite spektakl.
Riješite prpblem zagađenja, riješite saobraćaj u mirovanju, riješite zdravstvo i sl pa se slikajte i pravimo spektakl.
ovako smo isti kao oni "moj je veći od tvog". ili ako sam kritičan prema sviojima odmah sam zeleni.
JThomas

#16250 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

mora se do jedne mjere reklamirati realan rad. to je i u razvijenim demokratijama tako i neodvojivo od politike uopšte. ako nije tako, za običnog građanina kojeg neka konkretna mjera ne dotiče će biti isti onaj koji radi i onaj koji ne radi. a znamo kome to odgovara.
Locked