Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonieBrasco wrote: ↑07/01/2021 20:24
Imace on dosta vremena da o tome razmislja u zatvoru u najboljem slucaju na uvjetnoj uz dobru novcanu kaznu a u dosijeu pise "ucestvovao u neredima provalio u Capitol" naci ce posao i izvor zarade u SDA sa time znas kada.
Vecina ljudi je zaposlena u privatnom sektoru - ne zivi on u bosni a naci ce se republikanac kakav koji ce ga zaposliti.Onom malcu sto je ohladio one liberale sto su pljackali su skupili par miliona za sud itd.
Garant ce sad isto njemu skupiti brdo para - postao je famous rogonja
Last edited by MorningStar on 07/01/2021 20:37, edited 1 time in total.
DonieBrasco wrote: ↑07/01/2021 20:24
Imace on dosta vremena da o tome razmislja u zatvoru u najboljem slucaju na uvjetnoj uz dobru novcanu kaznu a u dosijeu pise "ucestvovao u neredima provalio u Capitol" naci ce posao i izvor zarade u SDA sa time znas kada.
“You can’t tell me that if it had been a group of Black Lives Matter protesting yesterday they wouldn’t have been treated very differently than the mob of thugs that stormed the Capitol,” Biden said, before beginning to hammer his fist against the lectern.
“We all know that is true. And it is totally unacceptable. Totally unacceptable. The American people saw it in plain view.”
I Biden je vidio ono sto je ocigledno. Sad nema opravdanja ako ne uradi nesto povodom toga.
Bolest od koje boluju ovi ljudi se siri svijetom gore od Covida.
Jednog dana ce se istrazivati, pricati o ovom vremenu zaraze od interneta i drustvenih mreza. Tacno znam relativno normalne ljude koji su obolili od nje.
Tanya Domi, ugledna profesorica s Univerziteta Columbia (Institut Harriman u New York Cityju) i bivša portparolka Misije OSCE-a u BiH, kazala je da kao bivši vojnik, a kasnije uposlenica Kongresa SAD-a, nije mogla ni zamisliti događaje koji su se desili u američkom Kapitolu sve dok Donald Trump nije izabran za predsjednika Sjedinjenih Država prije četiri godine.
- Znala sam u kojoj mjeri nacionalistički i populistički lider može nagrizati i razarati demokratske institucije, pa čak i uništiti zemlju. Naučila sam te lekcije tokom rada sa pokojnim kongresmenom Frankom McCloskeyjem, a i kasnije dok sam živjela i radila s bosanskim narodom poslije rata koji se desio 1992-1995. Svjedočila sam kukavičkom djelovanju Slobodana Miloševića dok je palio vatre etničke mržnje koja je dovela do ubistava više od 110.000 ljudi u BiH, ubijani su uglavnom muslimani, uključujući nekoliko genocida i masovna silovanja žena zato što su muslimanke - kazala je Domi.
Prema njenim riječima, Trumpovi stavovi o etničkim i rasnim manjinama u Americi "tek se neznatno razlikuju od stavova Slobodana Miloševića".
- Ipak, njegovo ponašanje je najsličnije ponašanju srpskog nacionaliste Vojislava Šešelja: uvredljivog siledžije i bučnog hvalisavca zloglasnog po neprestanom ismijavanju, ruganju inteligenciji ljudi, koji se hvalio svojim intelektom i mnoge je nazvao lažovima. To je tipični Trump - govori Domi.
Jučer je, ističe Domi, predsjednik Donald Trump potaknuo rulju koja je upala u Kapitol SAD-a.