Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
laik1981
#108826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kasne dimne i suzavci naruceni sa alibabe 
-
delina
#108827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
isto tako, još sam samo malo voljan se dogovarati, a ima da ih odj**em u skokovima i odvedem još deset kućanstava, ne ponude li mi što sam tražio.Telemach wrote: ↑07/01/2021 11:54Zdravo u prolazniku,u prolazniku wrote: ↑07/01/2021 11:38 Prije 4 dana pošaljem e-mail sa prijedlogom za raskid ili dogovor, a niko još nije reagovao. Valjda treba objavljivati po fejsu i forumima da brzo odgovore. U vezi s tim evo i moje objave, a sad odo tražiti druge forume i fejs da malo poguram reakciju...
Izvinjavamo se zbog čekanja na poziv i povratne informacije.
Trudimo se da svakom korisniku pružimo informaciju i proslijedimo primjedbu što prije.
Zamolit ćemo Vas da nam se javite u inbox, kako bismo proslijedili zahtjev kolegama na urgenciju.
-
Alkos
#108828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel uspio iko raskinuti ugovor ili?
A pitanje i za ove što su pristali da se nagode... Jeste li nastavili postojeći ugovor ili ste opet potpisivali na 24 mjeseca?
A pitanje i za ove što su pristali da se nagode... Jeste li nastavili postojeći ugovor ili ste opet potpisivali na 24 mjeseca?
- turbofolk
#108829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U moru komentara i nezadovoljstva, naiđoh na ovo vrlo racionalno razmišljanje. Pitanje je zaista, šta korisnici misle da će postići raskidom ugovora, a da istovremeno nastave koristiti uslugu. Ako nemate ugovorenu obavezu prema njima, nemaju ni oni prema vama, doduše oni i kad imaju,ponašaju se kao da nemaju 
Btw, haman pa 100 stranica teme nakucano za heftu dana
Ja sam kontaktiran drugi dan nove godine i ponuđen mi je benefit koji nisam mogao odbiti iz pristojnosti prema osobi s druge strane, a i zbog činjenice da sam generalno zadovoljan uslugom koju plaćam. Ugovor mi ističe za devet mjeseci. Zamolio ih samo da mi ono što smo dogovorili u razgovoru, pismeno potvrde mailom. Mail s potvrdom mi je stigao u roku od dvije minutezdruzdjo wrote: ↑03/01/2021 19:22 Evo cjeli dan citam komentare.
Ovdje postoji populacija koja misli da je bogom dana i da je u neku ruku telemach duzan da im daje uslugu nakon raskida ugovora. Ljudi ba, shvatite nisu. Ako raskinete ugovor sa njima(zbog ocigledno njihove krivice) kakvu oni imaju vise obavezu prema vama??? Nikakvu. Jexx ih se. Mogu te prebaciti u neki segment i dati internet od 2mbit. Ja se slazem da treba ganjati svoja prava. I da je ovo bezobrazno sa njihove strane jer ce biti armija korisnika koji nece uraditi nista jer ljudi ne znaju i isteci ce rok. Ali gledajte da uhvatite ono sto je najbolje po vas. Umanjenje racuna je neki najbolji "optimum". I ganjajte to. Makar do isteka ugovornog odnosa. Samo sebi mozete skociti u grlo tim nekim raskidima.
Btw, haman pa 100 stranica teme nakucano za heftu dana
-
laik1981
-
zippoo87
#108831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sto je napisao ovaj zdruzdjo je nevidjena glupost...cuj sta on pise,mogu ti dati internet od 2 Mbps hahah...kako lik veze o zivotu nematurbofolk wrote: ↑07/01/2021 14:08 U moru komentara i nezadovoljstva, naiđoh na ovo vrlo racionalno razmišljanje. Pitanje je zaista, šta korisnici misle da će postići raskidom ugovora, a da istovremeno nastave koristiti uslugu. Ako nemate ugovorenu obavezu prema njima, nemaju ni oni prema vama, doduše oni i kad imaju,ponašaju se kao da nemaju
Ja sam kontaktiran drugi dan nove godine i ponuđen mi je benefit koji nisam mogao odbiti iz pristojnosti prema osobi s druge strane, a i zbog činjenice da sam generalno zadovoljan uslugom koju plaćam. Ugovor mi ističe za devet mjeseci. Zamolio ih samo da mi ono što smo dogovorili u razgovoru, pismeno potvrde mailom. Mail s potvrdom mi je stigao u roku od dvije minutezdruzdjo wrote: ↑03/01/2021 19:22 Evo cjeli dan citam komentare.
Ovdje postoji populacija koja misli da je bogom dana i da je u neku ruku telemach duzan da im daje uslugu nakon raskida ugovora. Ljudi ba, shvatite nisu. Ako raskinete ugovor sa njima(zbog ocigledno njihove krivice) kakvu oni imaju vise obavezu prema vama??? Nikakvu. Jexx ih se. Mogu te prebaciti u neki segment i dati internet od 2mbit. Ja se slazem da treba ganjati svoja prava. I da je ovo bezobrazno sa njihove strane jer ce biti armija korisnika koji nece uraditi nista jer ljudi ne znaju i isteci ce rok. Ali gledajte da uhvatite ono sto je najbolje po vas. Umanjenje racuna je neki najbolji "optimum". I ganjajte to. Makar do isteka ugovornog odnosa. Samo sebi mozete skociti u grlo tim nekim raskidima.![]()
Btw, haman pa 100 stranica teme nakucano za heftu dana![]()
Prvo oni imaju napravljene pakete,koje nude korisnicima i korisnik odabere odredjeni paket i placa taj paket.
Oni su duzni isporuciti taj paket koji korisnik placa (kupuje),a korisnik ima ugovor,samo nema OBAVEZUJUCI ugovor...sto ovaj ne konta
Dakle sve ono iz ugovora oni su duzni ispostovati a korisnik je duzan placati iznos za taj ugovor...dok ga neko ne prekrsi...onda mozes otkazati uslugu.
U obavezujucem ugovoru,ako neko otkaze ugovor jednostrano i bez osnova,onda Telemach ima pravo traziti punu provedbu obavezujuceg ugovora...a isto tako,ako Telemach prekrsi ugovor,korisnik ima pravo bez penala raskinuti ugovor ili traziti adekvatnu nadoknadu,umanjenje racuna ili dodatno neki paket ili kako se vec dogovori.
Ovaj lik kojeg si citirao bas veze ni o cemu nema
-
aimamovic3
#108832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I mene sad zvali i obzirom da imam već popust na ugovor, odnosno umjesto da produzim sa eon light duo ja sam umjesto popusta uzeo eon full duo uz istu cijenu iako ništa bitno nisam time dobijao, dodatni popust nije moguć pa su mi ponudili 3 mjeseca HBO premium
ni sam sad ne znam šta da radim jer za ove pare na BHTelecomu mogu dobiti u najboljem slučaju tri puta sporiji internet, a najgore što nisam siguran kakvu brzinu mogu garantovati da se upuštam u tako nešto i idem s konja na magarca
što se telemacha tiče definitivno smo završili s produženjem ugovora i ako ga sad i ne raskinem nakon isteka postojećeg sigurno neće biti novog produženja
ni sam sad ne znam šta da radim jer za ove pare na BHTelecomu mogu dobiti u najboljem slučaju tri puta sporiji internet, a najgore što nisam siguran kakvu brzinu mogu garantovati da se upuštam u tako nešto i idem s konja na magarca
što se telemacha tiče definitivno smo završili s produženjem ugovora i ako ga sad i ne raskinem nakon isteka postojećeg sigurno neće biti novog produženja
- aditon
#108833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mene su zvali i dali mi svoju ponudu o kojoj ću se sutra očitovati jer sam si uzeo vremena da razmislim o istoj. Ali da odgovorim na pitanje. Ponuda se odnosi na potpisivanje novog ugovora na 24 mjeseca....dakle, nova 24 mjeseca od dana potpisivanja, iako imam važeći ugovor još nekih 9 mjeseci.
- Telemach
#108834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo delina,delina wrote: ↑07/01/2021 13:49isto tako, još sam samo malo voljan se dogovarati, a ima da ih odj**em u skokovima i odvedem još deset kućanstava, ne ponude li mi što sam tražio.Telemach wrote: ↑07/01/2021 11:54Zdravo u prolazniku,u prolazniku wrote: ↑07/01/2021 11:38 Prije 4 dana pošaljem e-mail sa prijedlogom za raskid ili dogovor, a niko još nije reagovao. Valjda treba objavljivati po fejsu i forumima da brzo odgovore. U vezi s tim evo i moje objave, a sad odo tražiti druge forume i fejs da malo poguram reakciju...
Izvinjavamo se zbog čekanja na poziv i povratne informacije.
Trudimo se da svakom korisniku pružimo informaciju i proslijedimo primjedbu što prije.
Zamolit ćemo Vas da nam se javite u inbox, kako bismo proslijedili zahtjev kolegama na urgenciju.
Vaša poruka je evidentirana i proslijeđena kolegama u Timu za posebnu brigu o korisnicima koji će Vas uskoro kontaktirati.
Molimo Vas za malo strpljenja.
-
hamo1977
#108835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Istina. Ljudi brkaju pojam isteka ugovorne obaveze sa raskidom ugovora. Ko raskine ostaje bez usluga, ako ti istekne ugovorna obaveza sve ostaje isto, samo ti imaš pravo da raskineš kada želiš ili da pregovaraš o uslovima nove ugovorne obaveze...zippoo87 wrote: ↑07/01/2021 14:24Ovo sto je napisao ovaj zdruzdjo je nevidjena glupost...cuj sta on pise,mogu ti dati internet od 2 Mbps hahah...kako lik veze o zivotu nematurbofolk wrote: ↑07/01/2021 14:08 U moru komentara i nezadovoljstva, naiđoh na ovo vrlo racionalno razmišljanje. Pitanje je zaista, šta korisnici misle da će postići raskidom ugovora, a da istovremeno nastave koristiti uslugu. Ako nemate ugovorenu obavezu prema njima, nemaju ni oni prema vama, doduše oni i kad imaju,ponašaju se kao da nemaju
Ovdje postoji populacija koja misli da je bogom dana i da je u neku ruku telemach duzan da im daje uslugu nakon raskida ugovora. Ljudi ba, shvatite nisu. Ako raskinete ugovor sa njima(zbog ocigledno njihove krivice) kakvu oni imaju vise obavezu prema vama??? Nikakvu. Jexx ih se. Mogu te prebaciti u neki segment i dati internet od 2mbit. Ja se slazem da treba ganjati svoja prava. I da je ovo bezobrazno sa njihove strane jer ce biti armija korisnika koji nece uraditi nista jer ljudi ne znaju i isteci ce rok. Ali gledajte da uhvatite ono sto je najbolje po vas. Umanjenje racuna je neki najbolji "optimum". I ganjajte to. Makar do isteka ugovornog odnosa. Samo sebi mozete skociti u grlo tim nekim raskidima.![]()
Btw, haman pa 100 stranica teme nakucano za heftu dana![]()
Prvo oni imaju napravljene pakete,koje nude korisnicima i korisnik odabere odredjeni paket i placa taj paket.
Oni su duzni isporuciti taj paket koji korisnik placa (kupuje),a korisnik ima ugovor,samo nema OBAVEZUJUCI ugovor...sto ovaj ne konta
Dakle sve ono iz ugovora oni su duzni ispostovati a korisnik je duzan placati iznos za taj ugovor...dok ga neko ne prekrsi...onda mozes otkazati uslugu.
U obavezujucem ugovoru,ako neko otkaze ugovor jednostrano i bez osnova,onda Telemach ima pravo traziti punu provedbu obavezujuceg ugovora...a isto tako,ako Telemach prekrsi ugovor,korisnik ima pravo bez penala raskinuti ugovor ili traziti adekvatnu nadoknadu,umanjenje racuna ili dodatno neki paket ili kako se vec dogovori.
Ovaj lik kojeg si citirao bas veze ni o cemu nema
Ja i pored ukidanja Arena nemam uopšte dilemu koga želim za provajdera usluga, ali samo zato što sam ja više tip za filmove neću palamuditi drugima da je "5Mbit dovoljno za prosječnog usera" (čitaj "Arene nisu važne")
Tako da, svako zna šta želi i poštujem svako mišljenje.
I opet kažem, lijepa konkurencija.
Daj Bože da je imamo u elektoprenosu, vodovodu itd...
-
aimamovic3
#108836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaboravih, neko je pitao za raskid ugovora, a da ostane korisnik, koliko sam ih razumio to nije moguće ako se raskine ugovor mora se razdužiti i oprema i usput su mi napomenuli kako bih morao platiti neke troškove raskida, kad sam pitao koji su to troškovi nisu mi rekli jer nisu zaduženi za to nego bi neko iz drugog sektora to treba sračunati
-
hamo1977
#108837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa upravo ovo što sam napisao. Čuj da raskine a ostane korisnik...aimamovic3 wrote: ↑07/01/2021 14:42 Zaboravih, neko je pitao za raskid ugovora, a da ostane korisnik, koliko sam ih razumio to nije moguće ako se raskine ugovor mora se razdužiti i oprema i usput su mi napomenuli kako bih morao platiti neke troškove raskida, kad sam pitao koji su to troškovi nisu mi rekli jer nisu zaduženi za to nego bi neko iz drugog sektora to treba sračunati
Možda je samo mislio da želi da se oslobodi ugovorne obaveze.
"i usput su mi napomenuli kako bih morao platiti neke troškove raskida, kad sam pitao koji su to troškovi nisu mi rekli jer nisu zaduženi za to nego bi neko iz drugog sektora to treba sračunati"
Mislim da sam nekada vidio da je neko napisao da je to broj mjeseci ugovorne obaveze koji ti je ostao puta cijena paketa.
Ali nisam baš siguran za to .
-
aimamovic3
#108838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa i ja sam mislio da se oslobodim ugovorne obaveze i to očito nije moguće bez razduženja opremehamo1977 wrote: ↑07/01/2021 14:47Pa upravo ovo što sam napisao. Čuj da raskine a ostane korisnik...aimamovic3 wrote: ↑07/01/2021 14:42 Zaboravih, neko je pitao za raskid ugovora, a da ostane korisnik, koliko sam ih razumio to nije moguće ako se raskine ugovor mora se razdužiti i oprema i usput su mi napomenuli kako bih morao platiti neke troškove raskida, kad sam pitao koji su to troškovi nisu mi rekli jer nisu zaduženi za to nego bi neko iz drugog sektora to treba sračunati![]()
Možda je samo mislio da želi da se oslobodi ugovorne obaveze.
"i usput su mi napomenuli kako bih morao platiti neke troškove raskida, kad sam pitao koji su to troškovi nisu mi rekli jer nisu zaduženi za to nego bi neko iz drugog sektora to treba sračunati"
Mislim da sam nekada vidio da je neko napisao da je to broj mjeseci ugovorne obaveze koji ti je ostao puta cijena paketa.
Ali nisam baš siguran za to .
očekivao sam će mi to reći da im kažem da su oni prekršili ugovor i da nemaju osnova da to traže ali oni očito ne žele pristati na sporazumni prekid pa i ako neko raskine ugovor biti će to jednostrano
- mbenz
#108839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To da ti sracunaju mjesece do isteka ugovora vrijedi kada ti hoces da raskines ugovor iz cista mira. U ovoj situaciji je telemach taj koji je povrijedio ugovor i nema smisla da naplacuje ista . Evo jedan bezvezni primjer. Ja i ti sklopili ugovor na 2 godine po kojem sam ti ja duzan mjesecno donositi 10 kila mesa, i nakon par mjeseci ja te podjem lampati i davat ti po 7-8 kila , i ti normalno nisi zadovoljan , hoces a prekines saradnju a ja ti kazem , moze ali ti meni isplati sve mjesecne naknade do kraja ugovora. ALI, uvijek u ugovoru ima ono sitnim slovima sto pise, tako da me nebi cudilo nista
-
epeace1
#108840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav,
najjednostavniji način da se raskine ugovor bez plaćanja penala jeste da se podnese zahtjev za seobom usluge na mjesto gdje Telemach nema infrastrukturu.
najjednostavniji način da se raskine ugovor bez plaćanja penala jeste da se podnese zahtjev za seobom usluge na mjesto gdje Telemach nema infrastrukturu.
- mbenz
-
Nanox7
#108842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
laik1981
#108843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Akcija od 20% popusta u prvoj godini ugovora vec im je aktuelna neko vrijeme, bar je bila u decembru. Meni su ponudili to, sto je bolje nego da placam punu cijenu do isteka ugovora koji imam. Na kraju kad saberes dodju te dvije godine povoljnije 10%. Trazio sam i jos jednu dodatnu pogodnost, pa cu vidjeti hoce li mi izaci u susret. Za sad jos nisam pristao na novi ugovor, niti sam odustao od eventualnog raskida ovog koji je sad na snazi. Do njih je. Nisam bio gladan i trazio previse..
-
duffy_duck
#108844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imate roka do kraja radnog vremena da me zovnete,iako vam je i prije napisano i kolegica rekla zapisat ce da me neko kontaktira nista još, znaci ako ne budete nazvali do kraja radnog vremena sve ovo sto imam od vas ćete naći počupano i u smeću, pa vi sagledajte da li želite to? Ili da budete posteni pa da nazovete fino lijepo. Ionako je raskid ugovora neminovan. SRAMOTA STA BI OD NAJJACE KOMPANIJE U BIH. SAD STE NAJOMRAZEJNIJI.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#108845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote: ↑07/01/2021 15:41 Imate roka do kraja radnog vremena da me zovnete,iako vam je i prije napisano i kolegica rekla zapisat ce da me neko kontaktira nista još, znaci ako ne budete nazvali do kraja radnog vremena sve ovo sto imam od vas ćete naći počupano i u smeću, pa vi sagledajte da li želite to? Ili da budete posteni pa da nazovete fino lijepo. Ionako je raskid ugovora neminovan. SRAMOTA STA BI OD NAJJACE KOMPANIJE U BIH. SAD STE NAJOMRAZEJNIJI.
-
Q_Line
#108846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada se podvuče linija, kablovskim, mobilnim ili bilo kojim drugim operaterima jedino je novac bitan, i u toku je zapravo "bitka za svakog mogućeg korisnika".
Sve se lagano preseljava na internet, a tamo je sve više ljudi!
Za sve je kriva "Arena Cloud" mobilna aplikacija
Sve se lagano preseljava na internet, a tamo je sve više ljudi!
Za sve je kriva "Arena Cloud" mobilna aplikacija
- MTV
#108847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Duffy je ziv dobro je 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#108848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi misle da su najpametnijiun1ted wrote: ↑07/01/2021 15:43duffy_duck wrote: ↑07/01/2021 15:41 Imate roka do kraja radnog vremena da me zovnete,iako vam je i prije napisano i kolegica rekla zapisat ce da me neko kontaktira nista još, znaci ako ne budete nazvali do kraja radnog vremena sve ovo sto imam od vas ćete naći počupano i u smeću, pa vi sagledajte da li želite to? Ili da budete posteni pa da nazovete fino lijepo. Ionako je raskid ugovora neminovan. SRAMOTA STA BI OD NAJJACE KOMPANIJE U BIH. SAD STE NAJOMRAZEJNIJI.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
evo ja ti dajem cenera da pocupas i bacis u smece hahahahah. Znas li da bi morao paltiti tu opremu? Joj ne mogu da vjerujem sta frajer napisa
![]()
![]()
![]()
Btw, raskid se može inicirati od strane korisnika bez naknada dodatnih, po članu 9.3. Sve na njihovom sajtu ima. (ne znam je l' ranije pisano ovo)
-
duffy_duck
#108849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fino raskid odmah ako moze pripremite eto me sutra da potpisem pa ne mozete nas vise handriti kako stignete.
-
prepa
#108850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi zvali dogovorili se ja dogovor iskoristim za cloud i eto ga. Imam malo viška posla sa daljinskim al hajd... Valjda bude Arena Cloud app za LG uskoro...