Ovo nema veze sa inteligencijom. Mislim da većini to nije jasno. Zato svi kolutaju očima i ulaze ove nebulozne rasprave sa paranoičnim ljudima.
Bez želje da ulazim u diskusiju, samo par primjera kako njihov način razmišljanja ne može i neće dovesti do bilo kakvog zaključka.
Ovaj Diogenes420 (kakva ironija u imenu) priča kako ako postoji i trunka sumnje, treba sve ispitati. Da tako svijet funkcioniše, mi bi i dalje konje jahali. Ako ti nekog za nešto optužuješ, na tebi je teret dokazivanja te tvrdnje. A ne da optužiš nekoga, pa da ti se on pravda. Ali šta znam ja o pravnom poretku, ti si pravnik a? A da ne govorim kako nauka funckoniše. Teza, istraživanje, dokazi, peer review...
spinel_ postavio video ovog Prof. dr. sc... Kao da to nešto znači što je doktor sa titulama? Da li to sad sad automatski znači sve što on kaže, tako je? Šta ako drugi prof dr mr hkjh kaže suprotno? A u ovih 11 minuta blebeće kao obični političar. Kao doktor nije ni u jednom trenutku sa aspekta medicine i nauke osporio ili potvrdio bilo šta. Samo prosipanje podobne filozofije za istu grupu mentalnih oboljenja. Jedan od njegovih "aha evo vidite" tvrdnji je kako se vakcina prevozi uz osiguranje i kao zbog toga nije moguće ispitati šta se nalazi u toj vakcini. Ovaj narativ je prozivod logičkog pitanja zašto neko od teoretičara zavjere ne ispita šta se nalazi u vakcini. U praksi, svima je jasno da nema nikakve šanse da se nešto što se masovno proizvodi i distribuira, sakrije od nekoga. Zamislite tu vakcinu u Bosni i kao neko će je osigurati
Svijet je postao toliko komplikovan da čak i oni koji se bave čitav život nekom temom, mogu da se dovedu u sumnju. Svako od vas ko radi duže, i prilično je siguran u sebe, pa naletiš na situaciju gdje se pitaš kako, zašto, jesam li lud?
Jedini način i pravac koji vodi iz ovog ludila je nauka. Sve ove teoretičare ako ikad uhvatite za rogove i tu njihovu teoriju rasčlanite na proste faktore, osnovne naučne postulate, shvatit ćete da raspravljate sa mentalno oboljelom osobom.
Jer ako ih dovedete do toga da kažu koliko je 2+2 (a ako kažu da je 4, čime će pobiti svoju teoriju), njihov odgovor će biti 5. Ako im teoriju rasčlanite i ogolite do kraja i pitate koji je hemijski spoj vode, ako im ne odgovara teoriji, odgovor neće biti H
2O.
Čuvajte zdravlje. Dok neko čupa kosu i nervira se, nekome je ovo duševna hrana. Dnevna doza. Kako normalnoj osobi mozak pusti serotonin kad vidi nešto lijepo, tako i tim ljudima kad vide neku teoriju koja potvrđuje njihovo mentalno oboljenje.