Zdravo,
Interesuje me koji je najbolji nacin za formiranje prodajne cijene kod kupovine na kilogram. Naime, nesto nabavim na kilogram i hocu to isto da prodajem po komadu sta je i na koji nacin najispravnije formirati prodajnu cijenu, ako su pri tome u kilogramima razliciti proizvodi?
Sta je najispravnije u slucaju insp.kontrole kad je na ulaznom racunu sve navedeno u zbirnom iznosu pa se mora komad po komad evidentirati tj.sifrirati?
Svaki savjet je dobro dosao, unaprijed hvala.
Formiranje prodajne cijene kod kupovine na kg
Moderator: anex
-
high_volume
#2 Re: Formiranje prodajne cijene kod kupovine na kg
Pitanje je konfuzno i za računovođe, ja nisam... A zapravo, radi se o prometu "second hand" proizvoda koji se u međunarodnoj trgovini kupuju po kg. Npr. Kupiš 10 kg majica, platiš ih 20 KM, a u 10 kg majica nalazi se njih 100 kd. Da svaku prodaješ po 0,50 KM, zarada je 30 KM.forumka wrote: ↑07/01/2021 13:06 Zdravo,
Interesuje me koji je najbolji nacin za formiranje prodajne cijene kod kupovine na kilogram. Naime, nesto nabavim na kilogram i hocu to isto da prodajem po komadu sta je i na koji nacin najispravnije formirati prodajnu cijenu, ako su pri tome u kilogramima razliciti proizvodi?
Sta je najispravnije u slucaju insp.kontrole kad je na ulaznom racunu sve navedeno u zbirnom iznosu pa se mora komad po komad evidentirati tj.sifrirati?
Svaki savjet je dobro dosao, unaprijed hvala.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3 Re: Formiranje prodajne cijene kod kupovine na kg
Otvori radni nalog, na primjer "Sortiranje i ciscenje". Od 10 kg dobiješ 10 gatja, 5 suknji,3 mantila. Imas sad tri atrikla tri nove sifre gdje oblikujes cijenu
.Specifikaciju za svaki proizvod,materijal,zemlja porijekla, nacin ciscenja, tezina, velicina,... 
- Dope_Man
#4 Re: Formiranje prodajne cijene kod kupovine na kg
Davno nekad sam radio u tim vodama, koliko se sjecam imali smo neki ''standard'' po kojem je 1 kg robe bio x proizvoda.
E sad, malo to jos komplikuje ako ti u 1kg imas i majica i gaca ali da se navuci
E sad, malo to jos komplikuje ako ti u 1kg imas i majica i gaca ali da se navuci