Hoces li reci da ona stranica vrijedi milion ipo, ili da postoji bilo kakva opravdanost za web stranicu dati toliki novac
Je li se meni čini, ili je ovo pogonjeno na wordpressu?
Moderator: Benq
Hoces li reci da ona stranica vrijedi milion ipo, ili da postoji bilo kakva opravdanost za web stranicu dati toliki novac
Ne znam vrijedi li i šta je obuhvaćeno s tim, ali vjerojatno ima cijena i za tu vrstu posla, ne razumijem se u to, samo znam da programeri ubijaju s platama. Imam par prijatelja koji rade ovdje u Sarajevu programiranja u nekim firmama i znam da imaju primanja vrtoglavo visoka za naše uslove. Možda su mogli skinuti neki program sa torenta , ili platiti nekom štreberu da to završi šta ja znam..

ako imas pristup postavkama f60 rutera , opciju na wifi advanced - exprestechnology stavi na ENABLED . bolji će ti biti protok -throughputrizibizi wrote: ↑07/01/2021 10:48Uradio vec par puta cini mi se 6 kanal da je prefered po analyzeru, postavio i nikakve promjene. Mislim da je u najboljem slucaju do postavki ovog F60 innbox ili kako se vec zove rutera. Inace je moja tv net 3.dend wrote: ↑03/01/2021 18:48Pretpostavit ću da nemaš NetFlat 5 internet paket.
Velike su šanse da ti je WiFi mreža loša.
Preuzmi aplikaciju za android WiFi Analyzer pa pusti aplikaciju da ti provjeri stanje WiFi mreže u kući, možeš i screenshot opalit ovdje, pa da prebaciš WiFi kanal na neki bolji. Obavezno budi kod modema kad budeš skenirao preko aplikacije.
a ti si kao stručnjak pa se razumiješ i možeš da komentarišeš? Relevantan si da određuješ šta je skupo, a šta nije, šta valja , a šta ne valja ? Što se majstore ne prijavi na tender i ti ne uze milion i po kad si tako siguran u sebe? Mogao si reći evo ja ću za milion... najlakše tarlahati po tastaturiun1ted wrote: ↑07/01/2021 12:57 Pa zašto komentarišeš ako ne znaš? Ne moraš mi pričati o programerima, u tom sam svijetu. Pitao sam insajdere šta je urađeno, ako može info, jer sigurno nije samo frontend, koji se raspada![]()
Ako je preuzeta stranica od telekom.de i samo prilagođena telekomu, to je kopija i jedino se moze opravdati ako je priprema za akviziciju od njemaca, pa da im sistemi budu isti![]()
Ja ne znam koliko košta, ni šta je sve urađeno, ali ako se ti već baviš tim poslom (znam i ja ponešto iako mi je i obrazovanje i posao vezan za telekomunikacije) onda možeš predpostaviti barem nešto od onoga što je urađeno. Frontend je očigledno samo fina šminka onoga što je u pozadini. Prvo imaš baze podataka koje je trebalo povezati sa novom aplikacijom. Tu su uređaji i podaci o korisnicima. Za svakog korisnika aplikacija odnekud povlači informacije o tom korisniku. Za svaki uređaj o tom uređaju. Cijene uređaja, popusti za svaki paket... Webshop sam po sebi nije obična stranica. Sadrži metode plaćanja i taj segment treba regulisati. Onda ti treba drugačija vrsta pristupa za administratore koji rade na stranici. Vjerovatno drugačiji interface. I među njima moraš imati različite ovlasti. Pretpostavljam da ugovor sadrži i stavku o višegodišnjem održavanju i unapređivanju stranice. Možda je dio ugovora i neka buduća mobilna aplikacija. I ja samo nagađam jer ne znam šta je sve dio ugovora i koliko je to sve zaišta koštalo. Ne znam ni približno procijeniti jer mi to nije struka. U svakom slučaju, ako je i tačno ono iz članka, vidimo da i iz njega da su se na tender prijavljivale firme u grupama. Recimo Verso je firma koja se bavi mrežama i prodajom mrežne opreme (uglavnom Cisco). Shodno tome pretpostavljam da je i na mrežnom dijelu trebalo podesiti nešto. Neki load balancing, backup, cdn... Toliko o tome da je to mogao jedan developer za 5.000 kako su neki ovdje pisali. Čak u tom članku stoji da su ostale ponude bile veće od planiranih sredstava za ovu namjenu??? Šta to govori? Napravi sam i ja stranicu u Python-u (Django), i frontend i backend, zakupio droplet na Digital Ocean-u za 5 dolara mjesečno, zakupio domenu za manje od 20 KM (ne sjećam se tačno) i radi korektno, ali mi ne pada na pamet da zbog toga donesem zaključak da ozbiljan projekat povezan sa bazama podataka (vjerovatno veći broj istih) jednog operatera koji nudi širok spektar usluga i terminalne opreme se radi na taj način.un1ted wrote: ↑07/01/2021 12:57 Pa zašto komentarišeš ako ne znaš? Ne moraš mi pričati o programerima, u tom sam svijetu. Pitao sam insajdere šta je urađeno, ako može info, jer sigurno nije samo frontend, koji se raspada![]()
Ako je preuzeta stranica od telekom.de i samo prilagođena telekomu, to je kopija i jedino se moze opravdati ako je priprema za akviziciju od njemaca, pa da im sistemi budu isti![]()
Analizom ostalih ponuda konstatovani su određeni nedostaci, ali za iste nisu tražene dopune s obzirom da su ponuđene cijene bile iznad procijenjene vrijednosti, navodi se u odluci.
uglavnom da ja samo kažem jednu prednost koja je meni odlična kada korisnike upućujem na kupovinu uređaja. Prijaviš se sa svojim account-om i prilikom kupovine fino ti se pokaže koliki popust i benefit dobijaš na određenom paketu tj uređajumirza_15 wrote: ↑07/01/2021 14:30Ja ne znam koliko košta, ni šta je sve urađeno, ali ako se ti već baviš tim poslom (znam i ja ponešto iako mi je i obrazovanje i posao vezan za telekomunikacije) onda možeš predpostaviti barem nešto od onoga što je urađeno. Frontend je očigledno samo fina šminka onoga što je u pozadini. Prvo imaš baze podataka koje je trebalo povezati sa novom aplikacijom. Tu su uređaji i podaci o korisnicima. Za svakog korisnika aplikacija odnekud povlači informacije o tom korisniku. Za svaki uređaj o tom uređaju. Cijene uređaja, popusti za svaki paket... Webshop sam po sebi nije obična stranica. Sadrži metode plaćanja i taj segment treba regulisati. Onda ti treba drugačija vrsta pristupa za administratore koji rade na stranici. Vjerovatno drugačiji interface. I među njima moraš imati različite ovlasti. Pretpostavljam da ugovor sadrži i stavku o višegodišnjem održavanju i unapređivanju stranice. Možda je dio ugovora i neka buduća mobilna aplikacija. I ja samo nagađam jer ne znam šta je sve dio ugovora i koliko je to sve zaišta koštalo. Ne znam ni približno procijeniti jer mi to nije struka. U svakom slučaju, ako je i tačno ono iz članka, vidimo da i iz njega da su se na tender prijavljivale firme u grupama. Recimo Verso je firma koja se bavi mrežama i prodajom mrežne opreme (uglavnom Cisco). Shodno tome pretpostavljam da je i na mrežnom dijelu trebalo podesiti nešto. Neki load balancing, backup, cdn... Toliko o tome da je to mogao jedan developer za 5.000 kako su neki ovdje pisali. Čak u tom članku stoji da su ostale ponude bile veće od planiranih sredstava za ovu namjenu??? Šta to govori? Napravi sam i ja stranicu u Python-u (Django), i frontend i backend, zakupio droplet na Digital Ocean-u za 5 dolara mjesečno, zakupio domenu za manje od 20 KM (ne sjećam se tačno) i radi korektno, ali mi ne pada na pamet da zbog toga donesem zaključak da ozbiljan projekat povezan sa bazama podataka (vjerovatno veći broj istih) jednog operatera koji nudi širok spektar usluga i terminalne opreme se radi na taj način.un1ted wrote: ↑07/01/2021 12:57 Pa zašto komentarišeš ako ne znaš? Ne moraš mi pričati o programerima, u tom sam svijetu. Pitao sam insajdere šta je urađeno, ako može info, jer sigurno nije samo frontend, koji se raspada![]()
Samo totalno neupućena ili zlonamjerna osoba ovo može nazvati običnom web stranicom.
Najbolja sportska zabava je na Moja TV
BH Telecom svojim korisnicima i u novoj godini pruža vrhunski sportski sadržaji na brojnim kanalima Moja TV: Arena Sport 1, Arena Sport 2, Arena Sport 3, Arena Sport 4, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Sport Klub 3, Sport Klub 4, Sport Klub 5, Sport Klub 6, Sport Klub 7, Sport Klub 8, Sport Klub 9, Sport Klub 10, Sport Klub Golf i Sport Klub Esport.
U sklopu Moja TV programa gledaoci imaju priliku uživati i u najzanimljivijim utakmicama m:tel Premijer lige BiH na servisu Moja TV Sport.
Ukoliko želiite da i vi uživate u najboljoj tv zabavi, sada je prava prilika za to, jer je BH Telecom za sve nove i postojeće korisnike do 11. februara pripremio specijalnu akcijsku ponudu sa nevjerovatnim popustima: Samo 1 KM za mjesečnu pretplate (čak do sedam mjeseci na MojaTV Full), plus cijena pristupa MojaTV paketima iznosi samo 1KM.
Benefiti vrijede za korisnike koji za vrijeme trajanja akcije podnesu zahtjev za korištenje jednog od MojaTV Phone, MojaTV Net i MojaTV Full i potpišu ugovor sa obaveznim trajanjem na 24 mjeseca. Više detalja ovdje: https://www.bhtelecom.ba/hit-mojatv-akcija/
Kao korisnik Moja TV usluge uživate brojne pogodnosti:
-Odličan sadržaj uz mnoštvo kanala, sa mogućnošću korištenja dodatnih funkcionalnosti IPTV platforme
-Elektronski programski vodič, premotavanje unazad TIMESHIFT besplatno
-Mogućnost gledanja tv sadržaja putem bilo koje mreže ili tehnologije
-Moja TV je dostupna putem fiksne ili mobilne mreže, kao i putem aplikacije Moja Web TV za gledanje na bilo kojem uređaju i bilo gdje u BiH ili inostranstvu
-Veliki izbor dodatnih usluga: HBO, Moja TV Snimalica, Moja TV Flix, zadruga, videoteka
-Mogućnost dobivanja drugog STB uređaja besplatno
-Opcija dopune ultra brojeva
-Veliki broj kanala u HD-u,
-Odabir veće brzine interneta….
Uz značajne popuste i na rate, BH Telecom vam nudi i kupovinu omiljenih tv uređaja, mobitela, tableta, laptopa i desktop računara, pametnih satova i uređaja za prečišćavanje zraka
I to nije sve!
Očekuju vas posebne pogodnosti kao člana BH Telecomovog programa lojalnosti – Bonus plus i usluge Moj Izbor, jer razgovor između svih članova grupe iznosi 0 KM, a uz to dobijate i 500 MB gratis mobilnog interneta na svaki mobilni broj u moj izbor grupi.
Najbolji tv izbor za vas i vašu porodicu!
Moja TV. Moja priča.
https://www.bhtelecom.ba/najbolja-sport ... a-moja-tv/
Nije od telecoma zato i jest problem, molim Vas ako mozete da mi posaljete config.
duffy_duck wrote: ↑07/01/2021 15:58 Ljudi koji je ekvalent Eon premium paketa u kojem imam
-Pinkove
-HBO I CINEMAX
-Imao (Arene ali ih nema vise)
-zadruga paket
Internet mi je takodjer bitna stvar da nije puno spor i to sve. Fixna telefonija manje vise ali eto da bi ovo sve imao koji paket je najbolje uzeti da imam sve iz telecomove ponude? Trenutno u tm paket placam 72.50 km uz popust 15% dat benefit za produzenje.
Odlična akcija.Cossack wrote: ↑07/01/2021 17:58 BH Telecom: Najbolja sportska zabava je na Moja TV
http://www.klix.ba/clanak/210107085
![]()
![]()
OPA aplikacija radi u saradnji sa Raiffaisen bankom...pa ako imas racun u RF banci ,onda uvezes svoju karticu i OPA aplikaciju i mozes placati racune bukvalno jednim klikom...uz proviziju od 0,30 KM po racunu.