USA - Izbori za predsjednika 2020
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11001 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Cetiri godine najveću svjetsku silu je vodio totalno neuracunljiv covjek. Dobro smo prosli.
Iz WH ga treba izvesti u ludjackoj kosulji.
Iz WH ga treba izvesti u ludjackoj kosulji.
-
Emiremir33
#11002 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Što prije one budale da se riješe Trumpabunk wrote: ↑07/01/2021 09:57Zaboravio si dodati Bosnjake-vanjskopoliticke/vojne-eksperte.Pismonosa wrote: ↑07/01/2021 09:25 A nakotila se na forumu čitava ergela ovih ljigavaca što glume Bošnjake![]()
Nisam duže vrijeme tu pisao i fakat me iznenadilo u kakav se cirkus ovo pretvorilo.
Ima tu i starih botova s kojima se raja ranije šprdala, znaju im se i imena, sve sa slikamaAli ova sad najezda lažnih Bošnjaka, a mensčini sve uz nečiji blagoslov je..
Zajeban zaokret kljiksa.
Vidim još i Chmoljavi ne piše, nema ga![]()
Rock and roll![]()
A Chmo se umirovio.I mene je znao kritikovat al ja ga volim jer je expert.
Imamo predsjednika.
Joseph BIden.
Nek je sretno da u zdravlju odradis mandat gospodine predsjednice.
![]()
-
Bossona
#11003 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Upravo završena certifikacija svih država u Seantu, rezultati izbora prihvaćeni, slijedi inaguraciju Joe Bidena 20. Januara.
Donald Trump je nakon poraza postao ekstremno opasna osoba koja nije mogla da prihvati istinu i poraz.Ući če u historiju Amerike kao arogantna i konfliktna ličnost, neviđeni manipulator, demagog, rasista i idiot sa hipotekom svađalice koji je svo vrijeme inspisao podjele, mržnju i nanio mnogo štete americi i Republikanskoj stranci na što ga je Biden upozoravao da mu se može ovo desiti ako nastavi odbijati prihvatiti poraz i nastavi sa spinovanje i širenje laznih optužbi bez dokaza i odbije prihvatiti poraz i tadicionalni protokol prenosa vlasti.
Bidenova pobjeda je čista sa nekoliko miliona glasova razlikie i preko tri stotine elektorala. Nakon što je Trump izgubio izbore i organizovao napad na Capitol Hill, save se pogubio i izgubio razum, nadno je pod nadzorom psihijatara i savjetnika,koji su zabrinuti za njegovo mentalno zdravlje i neki razmišljaju da bi trebao biti smijenjan prije 20 janura kada mu ističe mandat nakon svega što je uradio.
Potpredsjednik Mike Pence je odbio zloupotrijebiti svoju funkciju kako je od njega tražio Trump i predvodio proces legalizacije izborne pobjede Joe Bidena, koji će za dvije sedmice preuzima dužnost predsjednika Amerike.
Mnogi njegovi bliski saradnici su ga napustili i podnijeli ostavke, nakon što je mjesecima lagao da su izbori pokradeni, podizao tužbe bez dokaza i svih prebrojavanja konačno je završena izborna drama i poraz gubitnika na način koji će zauvijek ostati upisan na ružnoj stranici koju je sam sebi priredio i ispisao.
- General War
#11004 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mnoge je on ojadio, ovo cetvoro su samo nadam se kraj njegovog ludila.apsidejzi wrote: ↑07/01/2021 09:46 Ma ovo je prevrsilo granicu. Lijepo je sve protestvovati mirno ali uci u drzavne institucije i ocekivati da nema povrijedjenih je ludost. Nazalost, 4 covjeka su platila zivotom i direktno odgovorni je Trump. Treba ga smijeniti iste sekunde i na sud poslati. Svojim populizmom je ubio 4 ljudi.
-
155_mm
#11005 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
eh kad bi mi imali neki svoj bosanski informer pa da krenu naslov tipa "srbijanski pravoslavni terorista umalo digao zgradu kongresa u vazduh. sprijecen u zadnjoj sekundi".
-
155_mm
#11006 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
tramp je neuracunljiva osoba. mislim da je to sad svima u drzavnim institucijama jasno. sad se svi pitaju kako sprijeciti da napravi jos neko sranje do 20.01. tramp sigurno nece sjediti skrstenih ruku.
- Pismonosa
#11007 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
...
Last edited by Pismonosa on 27/01/2021 15:43, edited 1 time in total.
- p206
#11008 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
nažalost i puno više od 4..koliko ih se utopilo u rijekama na Balkanu, zato što je Orban zatvorio granicu.. on je mali Trumpapsidejzi wrote: ↑07/01/2021 09:46 Ma ovo je prevrsilo granicu. Lijepo je sve protestvovati mirno ali uci u drzavne institucije i ocekivati da nema povrijedjenih je ludost. Nazalost, 4 covjeka su platila zivotom i direktno odgovorni je Trump. Treba ga smijeniti iste sekunde i na sud poslati. Svojim populizmom je ubio 4 ljudi.
-
The 51st State
-
Bossona
#11010 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Blokirali ga na FaceBooku i Twitteru
-
The 51st State
- Herr Flick
#11012 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jel on jedini predsjednik koji nije priznao poraz?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11014 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
LEKCIJA IZ NOVINARSTVA
Ivica Puljić oduševio izvještavanjem iz Washingtona: Smiren i profesionalan uprkos maltretiranju
-
The 51st State
#11015 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
u svakom zlu neko dobro, akcije smith&wessona porasle 15% preko noci
-
The 51st State
#11016 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
nego ovo sto prigovaraju dje murija i to, nije li vasington izglaso defundiranje policije?
- vaučer
#11017 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne. Nikakvo defundiranje policije nije izglasano niti bi moglo biti izglasano jer Republikanci su do jučer kontrolirali Senat.The 51st State wrote: ↑07/01/2021 12:02 nego ovo sto prigovaraju dje murija i to, nije li vasington izglaso defundiranje policije?
-
The 51st State
#11018 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
govorim o lokalnoj upravi?vaučer wrote: ↑07/01/2021 12:04Ne. Nikakvo defundiranje policije nije izglasano niti bi moglo biti izglasano jer Republikanci su do jučer kontrolirali Senat.The 51st State wrote: ↑07/01/2021 12:02 nego ovo sto prigovaraju dje murija i to, nije li vasington izglaso defundiranje policije?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11019 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nisam ove izbore nesto aman zaman pratio, najvise iz razloga sto se za mene i moje najbliže nista suštinski neće promijeniti bez obzira na ishod izbora.
Ono što mogu nakon svega reći, a naročito poslije sinoćnjih slika, su dva zaključka:
-Kad smo slične scene gledali na nekim drugim dijelovima zemaljske kugle, uključivo sa onima gdje sam ja lično bio emotivno i imovinski investiran, isti forumaši koji su sinoć pisali udri bagru milicijo su tada davali podršku ljudima koji su također razbijali prozore i upadali u skupštine. Isto se odnosi i na američke kongresmene koje sam slusao sinoć na uključenju u CNN. Dakle percepcija je li neko rusilačka rulja ili borac za slobodu sleš demokratiju je direktno proporcionalna zoru za sopstvenu guzicu
-Amerika je duboko podijeljeno društvo i to je nešto što treba zabrinuti one koji su za nju interesno i egzistencijalno vezani. Koliko sam upratio razlika u broju glasova između Bidena i Trumpa je cca 7 miliona. Iz naše percepcije to su "dvije Bosne", ali za ogromnu državu kao što je Amerika nije to neka ogromna cifra. To je manje nego što New York ima stanovnika. Dakle valja se pogledati u ogledalo i shvatiti da sinoć nisu protestvovali samo white trash, hillbilly, ravnozemljaši, nepismeni i zatucani ljudi (kako god ih častili), nego bezmalo pola Amerike. Kao što i mi u BiH moramo prihvatiti da dijelimo zemlju sa hiljadama ljudi koji su direktno glasali za ljude koji su ih dvije godine držali bez vode zbog privatnih talova, koji direktno glasali za ljude koji su kao u Kumu namještali izbore gradonačelnika, koji su direktno glasali za iste one ljude koji su ih 12 godina držali bez izbora, itd.... To je naprosto realnost. Trump, razmetljivac koji sve radi pompezno i prenaglašeno kao očigledan nus produkt američke propagande (greatest nation on earth, fuck yeah) kojom filuju mase decenijama, nije sam po sebi problem. Njegov biološki kraj je svakako blizu. Problem je ono što je on utjelovio i u čemu se prepoznalo pola Amerike. Nije on to stvorio, on je to samo utjelovio. Biden sam po sebi, također čovjek čiji je biološki kraj blizu, neće to moći zaustaviti samo i isključivo svojom pobjedom. To je proces koji će trajati decenijama, a trebalo je početi još prije najmanje 20 godina.
Ono što mogu nakon svega reći, a naročito poslije sinoćnjih slika, su dva zaključka:
-Kad smo slične scene gledali na nekim drugim dijelovima zemaljske kugle, uključivo sa onima gdje sam ja lično bio emotivno i imovinski investiran, isti forumaši koji su sinoć pisali udri bagru milicijo su tada davali podršku ljudima koji su također razbijali prozore i upadali u skupštine. Isto se odnosi i na američke kongresmene koje sam slusao sinoć na uključenju u CNN. Dakle percepcija je li neko rusilačka rulja ili borac za slobodu sleš demokratiju je direktno proporcionalna zoru za sopstvenu guzicu
-Amerika je duboko podijeljeno društvo i to je nešto što treba zabrinuti one koji su za nju interesno i egzistencijalno vezani. Koliko sam upratio razlika u broju glasova između Bidena i Trumpa je cca 7 miliona. Iz naše percepcije to su "dvije Bosne", ali za ogromnu državu kao što je Amerika nije to neka ogromna cifra. To je manje nego što New York ima stanovnika. Dakle valja se pogledati u ogledalo i shvatiti da sinoć nisu protestvovali samo white trash, hillbilly, ravnozemljaši, nepismeni i zatucani ljudi (kako god ih častili), nego bezmalo pola Amerike. Kao što i mi u BiH moramo prihvatiti da dijelimo zemlju sa hiljadama ljudi koji su direktno glasali za ljude koji su ih dvije godine držali bez vode zbog privatnih talova, koji direktno glasali za ljude koji su kao u Kumu namještali izbore gradonačelnika, koji su direktno glasali za iste one ljude koji su ih 12 godina držali bez izbora, itd.... To je naprosto realnost. Trump, razmetljivac koji sve radi pompezno i prenaglašeno kao očigledan nus produkt američke propagande (greatest nation on earth, fuck yeah) kojom filuju mase decenijama, nije sam po sebi problem. Njegov biološki kraj je svakako blizu. Problem je ono što je on utjelovio i u čemu se prepoznalo pola Amerike. Nije on to stvorio, on je to samo utjelovio. Biden sam po sebi, također čovjek čiji je biološki kraj blizu, neće to moći zaustaviti samo i isključivo svojom pobjedom. To je proces koji će trajati decenijama, a trebalo je početi još prije najmanje 20 godina.
-
The 51st State
#11020 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
iako se nismo slagali na skoro svim vanjsko politickim temama, ovo mogu potpisati ako se iole zeli biti dosljedan._BataZiv_0809 wrote: ↑07/01/2021 12:12 Nisam ove izbore nesto aman zaman pratio, najvise iz razloga sto se za mene i moje najbliže nista suštinski neće promijeniti bez obzira na ishod izbora.
-Kad smo slične scene gledali na nekim drugim dijelovima zemaljske kugle, uključivo sa onima gdje sam ja lično bio emotivno i imovinski investiran, isti forumaši koji su sinoć pisali udri bagru milicijo su tada davali podršku ljudima koji su također razbijali prozore i upadali u skupštine. Isto se odnosi i na američke kongresmene koje sam slusao sinoć na uključenju u CNN. Dakle percepcija je li neko rusilačka rulja ili borac za slobodu sleš demokratiju je direktno proporcionalna zoru za sopstvenu guzicu![]()
-
high_volume
#11021 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Svima je jasno da je Trump neuračunljiva osoba, ali šta je sa milionima ljudi USA, njegovih pratilaca politike, svih onih koji su mu dali glas da ih i dalje predstavlja, takav neuračunljiv?
Slijede li oni Trumpa, budalu, ili njegovu politiku rasizma, ksenofobije, ugnjetavanja... Protiv pojedinca neće biti teško izboriti uspjeh, ali protiv Trumpove politike hoće. Umjesto Trumpa doći će drugi Trump
Teška vremena padaju na teret Joe Bidena
- bunk
#11022 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Konstatacija ne stoji jer 100 miliona amerikanaca sa pravom glasa uopce nije glasalo.
Sinoc i jesu protestirali bijelosmecari i nacisti.
Treba to jasno reci.
Izbor afroamerickog pastora za senatora u Georgiji je nesto sto treba podcrtati a ne pizde koje sinoc kostase 4 zivota.
Uopce se ne slazem sa batinim pogledom.
Ovo je osnovna podjela na dobro i zlo.
Nema teorije da 5% ljudi koji su glasali za Trumpa podrzava ovo nasilje i neke derpejske ala proud boys i slicna govna organizacije.
Treba to jasno reci.
Izbor afroamerickog pastora za senatora u Georgiji je nesto sto treba podcrtati a ne pizde koje sinoc kostase 4 zivota.
Nema teorije da 5% ljudi koji su glasali za Trumpa podrzava ovo nasilje i neke derpejske ala proud boys i slicna govna organizacije.
-
The 51st State
#11023 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
bojim se da su stvari malo komplikovanije ili drugacije postavljene, ne bi rekao da su stvari postavljene u tom ultimativnom tonu, prije da je americko drustvo duboko podijeljeno izmedju konzervartivnog pogleda na drustvo i ekstremno lunaticki liberalnog i tu je tramp kao persona nebitan kao i ove budale sto su upale skupstinu, to je samo tip of the iceberg sustinske podjele. ono sto ce biti problem u buducnosti je to sto biden duguje pobjedu upravo ovim ludacima iz raznoraznih liberalnih krugova te ce morati po njihovim notama plesati, sto sigurno nece pomoci u pomirivanju razlika.bunk wrote: ↑07/01/2021 12:17 Konstatacija ne stoji jer 100 miliona amerikanaca sa pravom glasa uopce nije glasalo.
Treba to jasno reci.
sto se mene tice neka izduraju dok ovdje ne zavrse poso.
-
155_mm
#11024 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
neki tek sad dosli do sokantnog saznanja da je americko drustvo podjeljeno.

-
The 51st State