Kakve tenisice nose forumasi :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
channel10

#6501 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by channel10 »

De ba dozovite se dok nije kasno :D

Nije ni cudo sto pricaju viceve o nama :(

Nema sanse da ih neko donosi autobusom. To ih njemu americki shaneri teleportiraju u Bosnu zbog nizih troskova i onda ih on tusi ovdje po 120-130KM.

Americki shaneri opushu skladiste nike-a i onda ih naravno prodaju u pola cijene i salju teleportacijom gdje treba. Time izbjegnu troskove prebacivanja iz USA u bilo koji dio svijeta, izbjegnu troskove uvoza. Samo ih treba staviti na pik :D i posao je obavljen..
Last edited by channel10 on 05/01/2021 14:31, edited 2 times in total.
avijon

#6502 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by avijon »

channel10 wrote: 05/01/2021 14:25 De ba dozovite se, dok nije kasno :D
Ne znam ni sto sam mu odgovorio ja sam veci glupan :izet: Ima tene u ponudi koje ne mozes naci u radnjama jedino americki preprodavci i 500km+ su.
Sarah24

#6503 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Sarah24 »

:lol: ja ne branim tog pikovca samo da se ogradim :mrgreen:
channel10

#6504 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by channel10 »

avijon wrote: 05/01/2021 14:27
Ne znam ni sto sam mu odgovorio ja sam veci glupan :izet: Ima tene u ponudi koje ne mozes naci u radnjama jedino americki preprodavci i 500km+ su.
Pa ja svo vrijeme kontam da li da mu nadjem iste patike na netu, pa da samo vidi cijene tih patika. Onda neka razmislja koliki je bio popust i koliko je karta za bus do Bijeljine :D

I onda shvatim da mi ne treba to u zivotu :run:
avijon

#6505 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by avijon »

channel10 wrote: 05/01/2021 14:30
avijon wrote: 05/01/2021 14:27
Pa ja svo vrijeme kontam da li da mu nadjem iste patike na netu, pa da samo vidi cijene tih patika. Onda neka razmislja koliki je bio popust i koliko je karta za bus do Bijeljine :D

I onda shvatim da mi ne treba to u zivotu :run:
Evo ovo nije zbog njega nego da ne bi ko slucajno narucio beze bacio pare.
Kod ovog autobusa su ove sve 90km.

https://stockx.com/nike-air-max-1-97-se ... erspoon-na

https://stockx.com/nike-air-max-97-undftd-black

https://stockx.com/nike-air-max-97-off-white
channel10

#6506 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by channel10 »

Nije valjda da ima i ove u ponudi :roll:

Vidio sam da ima patika koje kostaju 200-250 dolara, a kod njega 120-130 KM... Zna vecina raje koja kod njega kupi da su kopije, samo se malo prave blesavi :) . Ne znaju da za jos cca 20-30 maraka mogu sebi originale kupiti iz EU(naravno ne iste, ali neke fine patike, pa da makar zna sta nosi zbog stopala i ledja).
iceman ze

#6507 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by iceman ze »

Pa on je popularniji na piku, nego Buzz u gradu, on je doajen airmaxologije, velik i cuven nadaleko od pavlovica mosta do crvenog grma :lol:
JanuaryJones

#6508 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by JanuaryJones »

Image
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6509 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by konektovan »

Ja samo znam da nikad ne bi "bacio" 200-300 KM za patike, ni u buzz-u, office shoes, intersport,....posebno ove platno edition....
Za "malo" para nadjem sebi kvalitetne patike, markirane uglavnom :mrgreen: iako ne patim od imena i prezimena. Kupim ono sto mi paše dizajnom, na njima moze pisati sta hoces.. :mrgreen:
Znam nekoliko osoba koji su kupili kod ovog airmaxxxa obucu, i ljudi prezadovoljni dobijenim. Ako su kopije, onda su brutalno dobre kopije....
Na nasem neuredjenom trzistu ima svega i svacega....a ono sto je jedina istina, je da dobijamo robu koja je kvalitetom nešto lošija, odnosno namijenjena zemlhama treceg svijeta...
Njanjavi

#6510 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Ne mogu vjerovat da neko moze i pomislit da su originalne air maxice kod onog lika sa pika.
Ko prvo i osnovno, cim prvu sliku vidis, nije original 90tki za zimu.
Na slici se fino vidi presijavanje neke imitacije koze, skaja, plastike neke sta li.
Prave winterised 90tke su od ripstop materijala.
I sta dalje imamo pricat o tome.
Doslovno sve laznjak do laznjaka.
Uporedi svake, doslovno, sa org modelima i paletama boja na modelima, svaki se razlikuje...
Tafarel

#6511 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Tafarel »

pizarro wrote: 17/12/2020 14:46
iceman ze wrote: 16/12/2020 19:22 Image
fin model.
ova boja mi se svidja
Image
Nista ruznije odavno nisam vidio.
iceman ze

#6512 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by iceman ze »

Ti vjerovatno volis Nutelu, a ja eVrokrem, 'ta ces o ukusima ne vrijedi
Beno

#6513 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Beno »

Sto se tice ovih originala sa pika ili danasnjeg olx-a, nisu originali logicno a nisu ni iste patike. Da je kopija osjetis i po materijalu a ima i detalja koji nisu isti. Dobar prijatelj je tusio iste preko olx po 130 KM. Nije bilo mjeseca ispod milje KM zarade samo od patika. Air Max 1 dok je popularan bio, razvaljivao je. Dresove je isto tusio po 60 KM a nabavna je bila smijesna. Patike su bile Kina ako se dobro sjecam, dresovi Taiwan ili Vietnam slagacu. Uglavnom, imao sam i linkove stranica odakle je nabavljao. Kupovali su i fudbaleri iz BiH Premier lige kod njeg.
Sve brojeve nema zato sto mu se ne isplati. Prvo zbog carine jer imas limit od 300 KM sedmicno a drugo jer nije sigurno da ce prodati taj model u toj velicini. Napise na oglasu da ako nema odredjenu velicinu trenutno na stanju, istu mozes dobiti kroz 2,3 sedmice. Inace je uvoz robe do 300 KM bez carine i poreza ako je za licnu upotrebu a ne za preprodaju ali on nije imao problema sa carinom. Mada i da su mu trazili da plati, marza je bila tolika i da je registrovao radnju i uvozio legalno, opet bi mu se isplatilo. Nije pisao na oglasima da je original.
Sad sam provjerio kod ovog mog na olx, preko 250 prodatih kutija preko OLX ima. 160 KM, 130 KM, 100 KM i snizenje 60 KM. Ako je snizenje 60 KM zapitajte se kolika je nabavna. Imao je i nagradne igre po FB. Dobra reklama a jeftina.
Last edited by Beno on 06/01/2021 02:07, edited 1 time in total.
Beno

#6514 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Beno »

Sarah24 wrote: 05/01/2021 14:07 Ma ja ne zelim nikog upucivati ni na sta, sta me briga samo hocu da kazem npr. moje su sve patike original i nikad ih nisam platila (vani) vise od 50KM (osim nekoliko) jer ih vecinom uzimam u outletu ili kad je snizenje, a cijene u radnjama vani jesu za moj ukus velike zato ima izbora kome nije do posljednjeg krika mode 8-) moze se nakupovati rahat.

Vani cijene jesu velike ali u Bosni je deracina jarane!
Sve te radnje imaju (imale su ne znam jel' jos uvijek tako) istog gazdu nekog bjeljinca koji ide u Bg da bira modele za sljedecu godinu (jedan od puteva) i fola od oficijelnih dobavljaca za Balkan, ali nikada nikada nije isti kvalitet obuce i odjece uzete u BiH i vani, nikad, zato mi jeste mrsko kad vidim u tim fola oficjelnim radnjama onolike cijene, i to jos ne smijes ni reci da je skupo, odmah te razapinju :izet: :mrgreen:

Edit: jedino mozda intersport i office shoes nisu od istog co'jka :zzzz:
...
Better Man

#6515 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Better Man »

Beno wrote: 06/01/2021 00:47
Sarah24 wrote: 05/01/2021 14:07 Ma ja ne zelim nikog upucivati ni na sta, sta me briga samo hocu da kazem npr. moje su sve patike original i nikad ih nisam platila (vani) vise od 50KM (osim nekoliko) jer ih vecinom uzimam u outletu ili kad je snizenje, a cijene u radnjama vani jesu za moj ukus velike zato ima izbora kome nije do posljednjeg krika mode 8-) moze se nakupovati rahat.

Vani cijene jesu velike ali u Bosni je deracina jarane!
Sve te radnje imaju (imale su ne znam jel' jos uvijek tako) istog gazdu nekog bjeljinca koji ide u Bg da bira modele za sljedecu godinu (jedan od puteva) i fola od oficijelnih dobavljaca za Balkan, ali nikada nikada nije isti kvalitet obuce i odjece uzete u BiH i vani, nikad, zato mi jeste mrsko kad vidim u tim fola oficjelnim radnjama onolike cijene, i to jos ne smijes ni reci da je skupo, odmah te razapinju :izet: :mrgreen:

Edit: jedino mozda intersport i office shoes nisu od istog co'jka :zzzz:
...
Ovdje je misaona imenica kupiti recimo Nike patike ili neke druge,a da imaju veličinu na pola broja. Dok je vani to normala, još ako uzimate patike za trčanje, imate pokretnu traku na kojoj možete iste da isprobate i tako vidite da li vam odgovara model koji ste planirali uzeti.
TDK-90

#6516 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by TDK-90 »

Postoji sansa da je sve original :-D ali ove modele fabrika svjesno pravi u ovom kvalitetu.
Sto se kaze "Prilagodjene zahtjevima trzista"
Nesto kao "Outlet" koji se namjenski proizvodi u nizem kvalitetu.
Dodjes u Outlet Salzburg npr. sve dzabno :D BOSS odijelo original 100,- Eur ili manje sa popustom :-)
Tek kad dodjes kuci vidis untrasnja postava losa, manje dugmadi nego Offizial radnji, hlace pasu, sako nije bas dobro skrojen ili obratno.

Nike je jedan od proizvodjaca "brand" koji je sklopio neku vrstu ugovora sa "plagijatorima" da nije tako fabrike bi bile unistene jer u Vietnamu i ostalim zemljama Nike ima regularnu proizvodnju koja vrijedi milijarde!

I jedni i drugi imaju dovoljno kupaca, plagijat - malo para: losiji kvalitet materijali plastike i ljepila nezdravi sa koncetracijom otrova vecom od dozvoljene..... nece se odmah razboliti ali sve ima cijenu -koja je u ovo slucaju prilagodjena zahtjevima trzista :mrgreen:
Original : zna se :izet:
iceman ze

#6517 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by iceman ze »

Boss se ilegalno kroji i u IT, mafija stoji iza toga :mrgreen:
Better Man

#6518 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Better Man »

TDK-90 wrote: 06/01/2021 10:52 Postoji sansa da je sve original :-D ali ove modele fabrika svjesno pravi u ovom kvalitetu.
Sto se kaze "Prilagodjene zahtjevima trzista"
Nesto kao "Outlet" koji se namjenski proizvodi u nizem kvalitetu.
Dodjes u Outlet Salzburg npr. sve dzabno :D BOSS odijelo original 100,- Eur ili manje sa popustom :-)
Tek kad dodjes kuci vidis untrasnja postava losa, manje dugmadi nego Offizial radnji, hlace pasu, sako nije bas dobro skrojen ili obratno.

Nike je jedan od proizvodjaca "brand" koji je sklopio neku vrstu ugovora sa "plagijatorima" da nije tako fabrike bi bile unistene jer u Vietnamu i ostalim zemljama Nike ima regularnu proizvodnju koja vrijedi milijarde!

I jedni i drugi imaju dovoljno kupaca, plagijat - malo para: losiji kvalitet materijali plastike i ljepila nezdravi sa koncetracijom otrova vecom od dozvoljene..... nece se odmah razboliti ali sve ima cijenu -koja je u ovo slucaju prilagodjena zahtjevima trzista :mrgreen:
Original : zna se :izet:
Te stvari u tim Outletima kako navodiš su stvari s greškom i zato se prodaju u takvim radnjama po niskim cijenama. Ne moguće je da svaka proizvedena stvar bez greške. I uupravo zato se te s greškom, tj. felerom prodaju u takvim radnjama po nižim cijenama.
Sarah24

#6519 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Sarah24 »

:cry: Ovdje gdje ja zivim, u outletu koji ja posjecujem pretezno su stvari koji su modno zastarile npr. od prosle sezone, sta nije otislo u pravim radnjama i sl. Sad ne znam ... :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6520 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by konektovan »

Sarah24 wrote: 07/01/2021 09:02 :cry: Ovdje gdje ja zivim, u outletu koji ja posjecujem pretezno su stvari koji su modno zastarile npr. od prosle sezone, sta nije otislo u pravim radnjama i sl. Sad ne znam ... :mrgreen:
Ovaj better lupa standardno...
Nije outlet felerična roba, vec upravo to što pišeš...
Sarah24

#6521 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Sarah24 »

konektovan wrote: 07/01/2021 10:16
Sarah24 wrote: 07/01/2021 09:02 :cry: Ovdje gdje ja zivim, u outletu koji ja posjecujem pretezno su stvari koji su modno zastarile npr. od prosle sezone, sta nije otislo u pravim radnjama i sl. Sad ne znam ... :mrgreen:
Ovaj better lupa standardno...
Nije outlet felerična roba, vec upravo to što pišeš...
Sta znas... mozda negdje jest’ :mrgreen:
mali_balon

#6522 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by mali_balon »

Mozda je to definicja outleta u visokom ili londonu....flericna roba ozbiljnih proizvodjaca se reciklira ili kontejner "nestane".…....dze ce jedan boss dozvolit prodaju felera u svojoj radnji.,...
koliko ja znam outlet je prodavnica za robu koja se ne uspije prodat u regularnoj radnji pa prebace u outlet i snize haman dzaba, takve prodavnice maju poreske ili neke druge olaksice......samo su kod nas cijene iste u outletu i u regularnoj radnji negdje cak i vise.....
channel10

#6523 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by channel10 »

mali_balon wrote: 07/01/2021 10:45 Mozda je to definicja outleta u visokom ili londonu....flericna roba ozbiljnih proizvodjaca se reciklira ili kontejner "nestane".…....dze ce jedan boss dozvolit prodaju felera u svojoj radnji.,...
koliko ja znam outlet je prodavnica za robu koja se ne uspije prodat u regularnoj radnji pa prebace u outlet i snize haman dzaba, takve prodavnice maju poreske ili neke druge olaksice......samo su kod nas cijene iste u outletu i u regularnoj radnji negdje cak i vise.....
:thumbup:

To je to. Vecinom roba od prosle, pretprosle.... godine.....Kod nas vecina ljudi ne zna sta to znaci i placaju u nasim outletima skoro pa iste cijene kao i najnovije kolekcije :-)
vjeshalica

#6524 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by vjeshalica »

Pa najjednostavniji opis outleta kod nas je roba koja se vise ne proizvodi a prodaje se kao regularna tj iz sezone...mnoge modele ne mozes naci trenutno jer su sipuhali prij 4,5 godina a o brojevima da ne govorim, sve xs, s i ostala sitna roba za logorase
TDK-90

#6525 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by TDK-90 »

U Njemackoj i Austriji ima puno Outlet centara , i za Outlet se namjenski proizvodi roba u nizoj kvaliteti - NE felericna roba nego roba u koju je utroseno manje materijala i manje radnog vremena.
Extra fürs Outlet produzierte Ware
Diese Kleidungsstücke oder Accessoires hängen so in keinem regulären Geschäft. Sie unterscheiden sich oft durch einen anderen Schnitt und manchmal auch durch eine minderwertigere Qualität. ... Die Nähte waren schlechter verarbeitet, die Drucke minderwertig und die Maße verschnitten
Ima i jedan dio robe od prosle sezone , ali je Outlet postao pravi biznis tako da nema dovoljno proslo-sezonske robe.

Mozda nije poznato ali Njemacka je uvidila gresku da je dobar dio proizvodnje preusmjerila u Kinu , ali je i ne proizvoditi u Njemackoj postalo supo :shock:
Trenutna strategija je pokretanje ( vec je u toku par godina) proizvodnje koja ce biti konkurentna u Europi i svijetu, Outlet je jedna grana nove Agende, proizvest jeftino u najboljem mogucem kvalitetu za tu cijenu!
Post Reply