Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
General War

#326 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Control panel wrote: 03/12/2020 11:35
General War wrote: 03/12/2020 10:12
Bonaventura wrote: 03/12/2020 10:03
Ne odlaze samo obrazovani.Odlazi i kvalifikovana i nekvalifikovana radna snaga sa cijelim porodicama.Cak i hodže odlaze.Federacija BiH intezivno gubi stanovnistvo.
To jeste smetnja razvoju Federacije BiH ali odlazak stanovnistva smanjuje ekpanzionističke apetite velikobošnjačkih planera a to nije samo SDA nego i sve druge političke stranke čime se relaksiraju odnosi u BiH.Dakle,na jednoj strani gubiš na drugoj dobijaš.
To nije lose, ostace samo nadrkani koji ce leraksirratti odnose na takav nacin da tvoje podjebavanje itekako srede na najefektniji nacin i sve se ti odbije o glavu...i juzno i u pc.

Sta znaci ova rijec?

leraksirratti
TpKam pR-eko MoBiTelA :mrgreen:
"Relaksirati"
Kaligrafija

#327 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Kaligrafija »

Bonaventura wrote: 03/12/2020 05:58 :wink:
Kaligrafija wrote: 02/12/2020 20:55
Bonaventura wrote: 28/11/2020 22:39
Izdajnik sam stavio pod navodnike.Ne smatram ga izdajnikom.Možda je dobar čovjek i gospodin.Ne poznajem ga lično pa ne mogu da sudim.Naravno sa njegovim poltičkim stavovima se ne slažem.Ne vidim da je Bogić Bogićević ikad bio značajna licnost .Rekao bih da je mnogo precijenjen ali ja nisam stanovnik Sarajeva ni građanin FBiH.A pitanje kandidature Bogićevića je kako su pojedini korisnici primijetili stvar Sarajevčana i građana Federacije.Što se mene tiče Bogićević u Federaciji može da bude sve i može biti ništa.

Ne slažem se ni sa tvojom parolom "Dosta nacioanlnih torova".Vjerujem da će se FBiH i RS prije sasvim razdružiti nego što će se ujediniti.Naravno na kraju ćemo kao Evorpljani svi biti ujedinjeni kroz EU ali u okviru svojih država koje će imati i nacionalni karakter što ne znači da te buduće države mislim na FBiH i na RS neče biti multietničke.
Cika Bogic Bogicevic je vezao ruke JNA, koja je vec zastupala prosrpske stavove da izadju sa svom mogucom silom prvo u Sloveniju, pa Hrvatsku i tako dalje i silom zauzmu sve, gdje bi drzavu preuzela vojna hunta...! Na zalost na kraju i bez obzira na sve, sva ta sila se spustila na Bosnu i Hercegovinu,
Sto znaci da je Bogicevic zasluzan za stvaranje odnosno postojanje Republike Srpske.Dakle,u bejha patrijota sve neki kultovi pojedinca koji su zasluzni za ostvarenje srpskih nacionalnih ciljeva.Izetbegovic I,Bogicivevic... Missim lijepo je to ali malo shizo :mrgreen:
Ma bolje ovako...

Image
adelkam

#328 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Trolaju ljudi i treba ih samo zaobici..
Ova kandidatura je mnogima trn u oku sta god da oni ovdje palamudili :wink:

Bio i ostao! <3
Last edited by adelkam on 03/12/2020 19:37, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#329 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

Bonaventura
gori ste mi vi sto se naprdjujete sa šumskim trollom...
jefff

#330 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by jefff »

Slazem se da bude Bogicevic.
Slusam vec godinama jednog Fatmira Alispahica kako navija da Bogicevic bude gradonacelnik Sarajeva jer kao eto, kao multietnicka sredina pa vrijeme je da bude Srbin. Pa dobro.
Ali šta je sa Fatmirovom Tuzlom? Jel to Tuzla nije multikulti? 30.godina proteklo i samo dva grdonacelnika se smjenila, Beslagic i Imamovic. Oba Bosnjaci a bubali su da su naj multikulti grad. Onaj Imamovic kada umre bice mumificiran i postavljen u svoju fotelju, vjerovatno. Fatmir i Tuzlaci se za to ne bune nego eto nama sugerisu sta mi treba da radimo.
Vrijeme je i da u Zenici bude Srbin gradonacelnik, isto tako i u Bihacu, a u Traviku je vrijeme za Hrvata pa što ne izvole? Vrijeme je i da Bosnjak bude gradonacelnik Banja Luke.
adelkam

#331 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Ja sam PRESRETAN, zbog prihvatanja kandidature Bogica Bogicevica. Ponosan na Sarajevo i na moju Bosnu i Hercegovinu.
Bogic Bogicevic je i Bosanac i Hercegovac i Srbin, i to pravi Srbin kao sto rece Dragan Bursac jer je on prije svega COVJEK!
Sarajevo je biralo covjeka.
EME91

#332 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by EME91 »

Ima li sanse da Bogic Bogicevic preuzme SDP ?
adelkam

#333 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

EME91 wrote: 07/12/2020 17:19 Ima li sanse da Bogic Bogicevic preuzme SDP ?
Mislim da nema, ali da se vrati u rukovodstvo, mislim da ima. Moje misljenje. Ja mislim da bi Bogic prihvatio da se vrati u rukovodstvo jer je i on svjestan da moze doprinijeti u afirmaciji mladjeg kadra.
Bogicevic je stava da mladi ljudi moraju vise preuzimati odgovornost.

Za SDP je nuzno da se ocisti od kadra koji nanosi stetu, koji nema osjecaj odgovornosti, vrati izvornim vrijednostima socijaldemokratije i borbi za covjeka gdje god je covjek ugrozen. Tako ce najlakse doci do covjeka (biraca). Nece politickim prepucavanjima i tim sranjima. Toga je narodu vec pun qrac i bez SDP-a.
Last edited by adelkam on 07/12/2020 18:38, edited 1 time in total.
General War

#334 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

jefff wrote: 06/12/2020 11:47 Slazem se da bude Bogicevic.
Slusam vec godinama jednog Fatmira Alispahica kako navija da Bogicevic bude gradonacelnik Sarajeva jer kao eto, kao multietnicka sredina pa vrijeme je da bude Srbin. Pa dobro.
Ali šta je sa Fatmirovom Tuzlom? Jel to Tuzla nije multikulti? 30.godina proteklo i samo dva grdonacelnika se smjenila, Beslagic i Imamovic. Oba Bosnjaci a bubali su da su naj multikulti grad. Onaj Imamovic kada umre bice mumificiran i postavljen u svoju fotelju, vjerovatno. Fatmir i Tuzlaci se za to ne bune nego eto nama sugerisu sta mi treba da radimo.
Vrijeme je i da u Zenici bude Srbin gradonacelnik, isto tako i u Bihacu, a u Traviku je vrijeme za Hrvata pa što ne izvole? Vrijeme je i da Bosnjak bude gradonacelnik Banja Luke.
PA jel ti u seheru biras Bogicevica radi zasluga ili samo sto je Binasr? Tuzla nema problem sa reputacijama proizaslih SDA vladavinom...tako da nemoramo se nikome opravdavati. Beslagic pravi covjek na pravom mjestu u pravo vrijeme...Faraon Imamaovic malo lopina ali nije nacionalista...i lokalno imedjunarodno ja se ne sjecam da ima iko ikakav problem sa Tuzlom.
A radi mentalnog zdravlja nemoj ziv bio slusat Fatmira...ako je on predlagao Bogicevica, bolje da ste deen-a izabrali onda :D
jefff

#335 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by jefff »

e sta mi sve naprica
joint union

#336 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by joint union »

Bonaventura wrote: 03/12/2020 10:07
JThomas wrote: 03/12/2020 09:03 :mrgreen: jeste, to su vam bili apetiti '90 i '91...
Dovoljno je pogledati hronologiju događaja i ko je prihvatio a ko odbacio Kutljerov plan iz 1991.Devedesete srpska politika se bar deklarativno zalagala za opstanak savezne državene zajednice Jugoslavije.
https://avaz.ba/globus/region/593711/ka ... ugoslaviju

Pravo se zalagala, sve do Karlobaga...
putokaz1

#337 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by putokaz1 »

Gdje čuda Izbor Bogića Bogićevića zavisi od iste osobe koja je oborila Sabinu Cudic tj od Miladina Almedina
Ništa se nezna,SDA je vratila Ilijaš,možda koga još kupe ,treba ČEKATI :D :D :D
adelkam

#338 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter... :kiss:

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#339 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote: 03/12/2020 10:15 :mrgreen: bar deklarativno...

pa tačno tako...
Ma ni deklarativno ali hoce jezim pravo :P
Styling

#340 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 10/12/2020 19:44 Gdje čuda Izbor Bogića Bogićevića zavisi od iste osobe koja je oborila Sabinu Cudic tj od Miladina Almedina
Gradonacelnika ce birati novi sastav Gradskog vijeca. Mozda tvoj Miladin ne prodje pa ko ce onda biti ruka odluke :D
Patton44

#341 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Patton44 »

Styling wrote: 03/01/2021 09:55
putokaz1 wrote: 10/12/2020 19:44 Gdje čuda Izbor Bogića Bogićevića zavisi od iste osobe koja je oborila Sabinu Cudic tj od Miladina Almedina
Gradonacelnika ce birati novi sastav Gradskog vijeca. Mozda tvoj Miladin ne prodje pa ko ce onda biti ruka odluke :D
Mozda bivsi nipovac S.S
adelkam

#342 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Ma i SDA-ovci ce glasati za Bogica :mrgreen:
patriote su to :D
Styling

#343 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

Patton44 wrote: 03/01/2021 10:43
Styling wrote: 03/01/2021 09:55
Mozda bivsi nipovac S.S
Moguce. Ako udje u vijece.
putokaz1

#344 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by putokaz1 »

Styling wrote: 03/01/2021 09:55 Gradonacelnika ce birati novi sastav Gradskog vijeca. Mozda tvoj Miladin ne prodje pa ko ce onda biti ruka odluke
Miladin će proć to znamo,glasat će za SDA ili po SDA uputi i to znamo,ali kako će ostali NIP ovci glasat vidjet ćemo
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#345 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

.

Kada je izbor gradonacelnika?
nosara

#346 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

Predlazem drugu Bogicu da od Gradskog vijeca, kantona ili ko je vec vlastan u tom smislu, trazi, prije njegovog izbora za gradonacelnika, da se pokrene zurno preimenovanje ulica i institucija u kantonu koje nose imena nacistickih i ustaskih sluga.

Ne ide mi nikako skupa gradonacelnik Sarajeva Bogic Bogicevic i ulica sulje pacariza, npr.

Ili ni to nije realno? :-)
Patton44

#347 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Patton44 »

Naj pametnije mu je da odustane,kad je dosad zivio cista obraza,nek i ostatak zivota tako nastavi.
Ovi sto su ga predlozili samo ce ga povuci u govna sa sobom.
nosara

#348 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

I to sto kazes. Ukaljase onakvu ljudinu.
adelkam

#349 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Patton44 wrote: 05/01/2021 20:28 Naj pametnije mu je da odustane,kad je dosad zivio cista obraza,nek i ostatak zivota tako nastavi.
Ovi sto su ga predlozili samo ce ga povuci u govna sa sobom.
ah joj razmisljanja :-D
Pa ti sto su ga predlozili se jedino i bore svo vrijeme za te izmjene naziva ulica i skola. To niko drugi i ne radi... O cemu pricate? I oni su govna jel tako? Ma de ba.....

Ponosan na Sarajevo, ANTIFASISTICKO Sarajevo koje uliva nadu da ce se ovdje jednog dana zivjeti normalno.
shandrprcSA

#350 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by shandrprcSA »

Super­la­tiv se tvori doda­va­njem pre­fiksa naj‑ kom­pa­ra­tiv­nom obliku: naj­veći, naj­mlađi, naj­sta­riji, naj­lakše, naj­češće… Pre­fiks naj‑ nije samos­ta­lan, što znači da ne može sta­jati odvo­jen od riječi (pri­djeva ili pri­loga), dakle ne valja pisati naj pamet­niji, nego naj­pa­met­niji, naj pisme­niji, nego naj­pi­sme­niji, naj tvr­do­gla­viji, nego naj­t­vr­do­gla­viji, naj teže, nego naj­teže.

Kod pri­djeva (i pri­loga) koji poči­nju gla­som j (jadan, jak, jasan, jef­tin, jeziv, južni…) u super­la­tivu dolazi do udva­ja­nja ovoga glasa (na mor­fem­skoj se gra­nici susreću j iz pre­fiksa i j s početka osnove). Pišemo tako naj­jad­niji, naj­jači, naj­jas­niji, naj­jef­ti­niji, naj­je­zi­viji, naj­juž­niji, ne naj­ad­niji, naj­ači, naj­as­niji, naj­ef­ti­niji, naj­e­zi­viji, naj­už­niji, ali ni naj jad­niji, naj jači, naj jas­niji, naj jef­ti­niji, naj jezi­viji, naj juž­niji…
Locked