Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
adelkam

#301 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Better Man wrote: 28/11/2020 21:55
Bogić Bogičević nije nikakav srpski izdajnik, on je prije svega čovjek i veliki gospodin. Kad to shvatiš, možda ova država bude imala smisla. Dosta više nacionalnih torova i ostalih gluposti.
Bogic Bogicevic je jedan od rijetkih politicara iz tog perioda koji je, da se izrazim, osvjetlao obraz srpskom narodu. Pokojni Ivan Stambolic isto tako.

U filmu Valkyrie, u jednoj sceni kada su razgovarali Claus von Stauffenberg i General Henning von Tresckow, Stauffenberg kaze necemo uspjeti (misli se na likvidaciju Hitlera), a Tresckow odgovara kao nema veze, "moramo svijetu pokazati da nismo svi kao on"
Tako nekako je bilo....ko shvati....shvati
General War

#302 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Osim_13 wrote: 28/11/2020 22:01 Koga briga šta misle u šumskoj o njemu.
:lol:
Ali cemo zato Stanivukovica razvlaciti :D
Bonaventura

#303 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Bonaventura »

Bonaventura wrote: 28/11/2020 18:18 Moram da priznam da sam iznenadjen postojanjem neke vrste kulta Bogica Bogicevica medju Bosnjacima.On je u Republici Srpskoj i medju Srbima uopšte davno zaboravljen lik kao i drugi etnicki Srbi koji su se pocetkom devedesetih priklonili u to vrijeme muslimansko-hrvatskoj koaliciji a kad je ta koalicija prestala da postoji bosnjackoj politici naravno u formi "bh patriotizma".Iskreno ne vidim ni da on ima neke zasluge za Bošnjake.Eto glasao je protiv tog veoma loše zamišljenog prijedloga vrha nekadašnje JNA o vojnom preuzimanju vlasti u nekadašnjoj SFRJ koji nije imao nikakve izglede na uspjeh ali rat i stradanja nisu zaobisla Bosnu i Hercegovinu a nije zaobiđena ni transformacija BiH iz unitarne republike u složenu državnu zajednicu na etničkom osnovu pa se postavlja pitanje da li vi to glorifkujete Bogića Bogićevića za ostvarenje ciljeva koje niste ostvarili ili je to neko inaćenje Srbima u smislu eto postavićemo u inat Srbima za gradonačelnika Sarajeva "srpskog izdajnika" ?
Bogić Bogičević nije nikakav srpski izdajnik, on je prije svega čovjek i veliki gospodin. Kad to shvatiš, možda ova država bude imala smisla. Dosta više nacionalnih torova i ostalih gluposti.
Izdajnik sam stavio pod navodnike.Ne smatram ga izdajnikom.Možda je dobar čovjek i gospodin.Ne poznajem ga lično pa ne mogu da sudim.Naravno sa njegovim poltičkim stavovima se ne slažem.Ne vidim da je Bogić Bogićević ikad bio značajna licnost .Rekao bih da je mnogo precijenjen ali ja nisam stanovnik Sarajeva ni građanin FBiH.A pitanje kandidature Bogićevića je kako su pojedini korisnici primijetili stvar Sarajevčana i građana Federacije.Što se mene tiče Bogićević u Federaciji može da bude sve i može biti ništa.

Ne slažem se ni sa tvojom parolom "Dosta nacioanlnih torova".Vjerujem da će se FBiH i RS prije sasvim razdružiti nego što će se ujediniti.Naravno na kraju ćemo kao Evorpljani svi biti ujedinjeni kroz EU ali u okviru svojih država koje će imati i nacionalni karakter što ne znači da te buduće države mislim na FBiH i na RS neče biti multietničke.
General War

#304 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Bonaventura wrote: 28/11/2020 22:39
Bonaventura wrote: 28/11/2020 18:18 Moram da priznam da sam iznenadjen postojanjem neke vrste kulta Bogica Bogicevica medju Bosnjacima.On je u Republici Srpskoj i medju Srbima uopšte davno zaboravljen lik kao i drugi etnicki Srbi koji su se pocetkom devedesetih priklonili u to vrijeme muslimansko-hrvatskoj koaliciji a kad je ta koalicija prestala da postoji bosnjackoj politici naravno u formi "bh patriotizma".Iskreno ne vidim ni da on ima neke zasluge za Bošnjake.Eto glasao je protiv tog veoma loše zamišljenog prijedloga vrha nekadašnje JNA o vojnom preuzimanju vlasti u nekadašnjoj SFRJ koji nije imao nikakve izglede na uspjeh ali rat i stradanja nisu zaobisla Bosnu i Hercegovinu a nije zaobiđena ni transformacija BiH iz unitarne republike u složenu državnu zajednicu na etničkom osnovu pa se postavlja pitanje da li vi to glorifkujete Bogića Bogićevića za ostvarenje ciljeva koje niste ostvarili ili je to neko inaćenje Srbima u smislu eto postavićemo u inat Srbima za gradonačelnika Sarajeva "srpskog izdajnika" ?
Izdajnik sam stavio pod navodnike.Ne smatram ga izdajnikom.Možda je dobar čovjek i gospodin.Ne poznajem ga lično pa ne mogu da sudim.Naravno sa njegovim poltičkim stavovima se ne slažem.Ne vidim da je Bogić Bogićević ikad bio značajna licnost .Rekao bih da je mnogo precijenjen ali ja nisam stanovnik Sarajeva ni građanin FBiH.A pitanje kandidature Bogićevića je kako su pojedini korisnici primijetili stvar Sarajevčana i građana Federacije.Što se mene tiče Bogićević u Federaciji može da bude sve i može biti ništa.

Ne slažem se ni sa tvojom parolom "Dosta nacioanlnih torova".Vjerujem da će se FBiH i RS prije sasvim razdružiti nego što će se ujediniti.Naravno na kraju ćemo kao Evorpljani svi biti ujedinjeni kroz EU ali u okviru svojih država koje će imati i nacionalni karakter što ne znači da te buduće države mislim na FBiH i na RS neče biti multietničke.
Kakav izdajnik, nije mogao bolje napraviti za velikosrpski projekat u BiH...naravno ne mislim da je on to namjerno.
sto se tice "razdruzivanja"...samo moli boga da SDA potraje sto duze i sateliti...sve ostalo munjevitom brzino ce izbrisati PC kao politicki subjekt u BiH.
Last edited by General War on 28/11/2020 23:01, edited 1 time in total.
Better Man

#305 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Better Man »

Izdajnik sam stavio pod navodnike.Ne smatram ga izdajnikom.Možda je dobar čovjek i gospodin.Ne poznajem ga lično pa ne mogu da sudim.Naravno sa njegovim poltičkim stavovima se ne slažem.Ne vidim da je Bogić Bogićević ikad bio značajna licnost .Rekao bih da je mnogo precijenjen ali ja nisam stanovnik Sarajeva ni građanin FBiH.To je kako su korisnici primijetili stvar Sarajevčana i građana Federacije.Što se mene tiče Bogićević u Federaciji može da bude sve i može biti ništa.

Ne slažem se ni sa tvojom parolom "Dosta nacioanlnih torova".Vjerujem da će se FBiH i RS prije sasvim razdružiti nego što će se ujediniti.Naravno na kraju ćemo kao Evorpljani svi biti ujedinjeni kroz EU ali u okviru svojih država koje će imati i nacionalni karakter što ne znaie da te buduće države mislim na FBiH i na RS neče biti multietničke.
Ne moraš se slagati, ali nacionalni torovi su najveće zlo za ovu državu. Ustav i Izborni zakon treba promjeniti na način da svaki građanin ove zemlje bez obzira na mjesto prebivališta i nacionalnu odrednicu može biti biran na bilo kojem nivou izborne vlasti da ima pravo glasa za bilo kojeg kandidata. I još jedna bitna izmjena, ona je u vezi tročlanog predsjedništva. Članom predsjedništva iz jednog od tri naroda može postati samo onaj koji je dobio najviše glasova sva 3 naroda i ostalih građana BiH. To znači da bi na listi za predsjedništvo imao po tri kandidata iz sva tri naroda i glasaš za kanidate one stranke ili partije koju podržavaš. A ne moraju biti kanidati jedne stranke. Mogu biti kanidati različitih stranaka, ali moraju biti zajedno na listi. Što zanači da te stranke moraju biti u koaliciji za predsjedništvo. Ovo sada što imamo je čista diskriminacija i nešto što moderna Evropa i svijet ne poznaje, a tu je i presuda Evroskog suda za ljudska Prava u Strazburu, koju odbijaju nacionalisti i fašisti da provedu.
Osim_13

#306 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

General War wrote: 28/11/2020 22:38
Osim_13 wrote: 28/11/2020 22:01 Koga briga šta misle u šumskoj o njemu.
:lol:
Ali cemo zato Stanivukovica razvlaciti :D
Pa vjerujem da je i njih briga što mi razvlačimo Draška tako da dođe na isto :mrgreen:

Mada nije to toliko ni čudno. Draško će vjerovatno kad - tad doći na nivo vlasti gdje će se doticati i nas, Bogić neće.
Bonaventura

#307 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Bonaventura »

adelkam wrote: 28/11/2020 21:12 Mi Bosnjaci i Hrvati smo stvarno bezobrazan narod...
Ne treba ove "etnicke" Srbe ni pominjati jer povrjedjujemo osjecanja ovih sto glorificiraju prave Srbe, velike Srbe, koji su, gle cuda osudjeni za najteze ratne zlocine i koji su (izmedju ostalog) odgovorni za nesrecu i vlastitog naroda, medjunarodnu izolaciju i bombardovanje.

Sav ti je post k´o qraz. Kada bih htio da odgovorim, ni sam ne znam odakle bih krenuo :lol:
Ili trolas ili si ozbiljno u banani
Uvaženi kolega,očigledno ti ovo što ću napisati nije poznato a moglo bi ti korstiti da bolje razumiješ politička zbivanja na ovim područjima pa i uopšte .Nisu samo Bošnjaci sebi super i ekstra.I Srbi su takođe sebi super i ekstra kao i Hrvati koji su isto tako sebi super i ekstra i sve druge strane gdje god su postojali i postoji konflikti između država,etniciteta,političkih i drugih socijalnih grupa.Svi su sebi super i ekstra a oni koji su im suprostavljeni naravno nisu super i ekstra :D
hamza_sa

#308 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by hamza_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nemoj vise molim te!!

Zabolio me je stomak od smijeha.
exliberal-ex

#309 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by exliberal-ex »

Mene samo interesuje zbog cega je sad Bogicevic izvucen iz ladice?

Covjek je mogao biti gradonacelnik prije 20 godina, niko ga nije jebavao 5% sve ovo vrijeme sad odjednom njegovo ime se pojavljuje?...kazu zasluzio je...kako to da nije zasluzio ranije...?

Neko ce reci nije moglo jer je SDA bio na vlasti...ko je birao SDA na vlast...narod , znaci narod nije mislio da je "zasluzio"..?
Haris.ba

#310 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Haris.ba »

Malo je ruzno pricati o ljudima da se izvlace iz ladice.

A pitanje zato Bogic sad treba postaviti SDPu. Od Sda se nije ni ocekivalo. Da li je Sdp pogrijesio prije sa Ivom ne znam. Mozda i jeste, mozda i nije. Ali, tada je mislim Zlatko o tome odlucivao. A, ni Bogic nije bio bas zainteresiran, a ni Zlatko.
LBVIEW

#311 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: 29/11/2020 17:13 Mene samo interesuje zbog cega je sad Bogicevic izvucen iz ladice?

Covjek je mogao biti gradonacelnik prije 20 godina, niko ga nije jebavao 5% sve ovo vrijeme sad odjednom njegovo ime se pojavljuje?...kazu zasluzio je...kako to da nije zasluzio ranije...?

Neko ce reci nije moglo jer je SDA bio na vlasti...ko je birao SDA na vlast...narod , znaci narod nije mislio da je "zasluzio"..?
Aha sad je narod kriv, dok na drugoj temi "nije saznao".
exliberal-ex

#312 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by exliberal-ex »

Haris.ba wrote: 29/11/2020 17:24 Malo je ruzno pricati o ljudima da se izvlace iz ladice.

A pitanje zato Bogic sad treba postaviti SDPu. Od Sda se nije ni ocekivalo. Da li je Sdp pogrijesio prije sa Ivom ne znam. Mozda i jeste, mozda i nije. Ali, tada je mislim Zlatko o tome odlucivao. A, ni Bogic nije bio bas zainteresiran, a ni Zlatko.
Neznam zasto je ruzno pricat.
Cinjenica je da su sda i sdp koristili nebosnjake za neke svoje ciljeve, prikazivanje multikulture itd.
Imas primera dosta od Pejanovica/Ljujic Mijatovic koji su popunjavali predsjednistvo bez ikakvog uticaja,Divjaka koji se javno odrekao svojeg polozaja, Lazovica pa preko Sucura nadalje....postavljeni na neke pozicije samo da bi popunili kvotu i onda kad im istekne rok nestanu ...tako i Pejanovic, odjedanput se on pojavljuje.

Nekazem da covjek nece pokusat nesto uradit ali realno gledajuci slabe su sanse ...
Bonaventura

#313 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Bonaventura »

Better Man wrote: 28/11/2020 22:59
Izdajnik sam stavio pod navodnike.Ne smatram ga izdajnikom.Možda je dobar čovjek i gospodin.Ne poznajem ga lično pa ne mogu da sudim.Naravno sa njegovim poltičkim stavovima se ne slažem.Ne vidim da je Bogić Bogićević ikad bio značajna licnost .Rekao bih da je mnogo precijenjen ali ja nisam stanovnik Sarajeva ni građanin FBiH.To je kako su korisnici primijetili stvar Sarajevčana i građana Federacije.Što se mene tiče Bogićević u Federaciji može da bude sve i može biti ništa.

Ne slažem se ni sa tvojom parolom "Dosta nacioanlnih torova".Vjerujem da će se FBiH i RS prije sasvim razdružiti nego što će se ujediniti.Naravno na kraju ćemo kao Evorpljani svi biti ujedinjeni kroz EU ali u okviru svojih država koje će imati i nacionalni karakter što ne znaie da te buduće države mislim na FBiH i na RS neče biti multietničke.
Ne moraš se slagati, ali nacionalni torovi su najveće zlo za ovu državu. Ustav i Izborni zakon treba promjeniti na način da svaki građanin ove zemlje bez obzira na mjesto prebivališta i nacionalnu odrednicu može biti biran na bilo kojem nivou izborne vlasti da ima pravo glasa za bilo kojeg kandidata. I još jedna bitna izmjena, ona je u vezi tročlanog predsjedništva. Članom predsjedništva iz jednog od tri naroda može postati samo onaj koji je dobio najviše glasova sva 3 naroda i ostalih građana BiH. To znači da bi na listi za predsjedništvo imao po tri kandidata iz sva tri naroda i glasaš za kanidate one stranke ili partije koju podržavaš. A ne moraju biti kanidati jedne stranke. Mogu biti kanidati različitih stranaka, ali moraju biti zajedno na listi. Što zanači da te stranke moraju biti u koaliciji za predsjedništvo. Ovo sada što imamo je čista diskriminacija i nešto što moderna Evropa i svijet ne poznaje, a tu je i presuda Evroskog suda za ljudska Prava u Strazburu, koju odbijaju nacionalisti i fašisti da provedu.
Ne znam šta bih Vam rekao .. Moguće da je tako ali prema politici covjek treba da ima odredjenu distancu.Ne treba baš mnogo emocije da angazuje.
Nekako s proljeća

#314 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Nekako s proljeća »

Bogić Bogićević je prije svega čovjek, čovjek od integriteta i legalista. Samo sa ljudima tog profila se mogu iznijeti nužne reforme i promjene u društvu. Dobro je što je prihvatio da se angažuje i da svoj doprinos neminovnim promjenama u predstojećem vremenu. Ukoliko one budu istinske i suštinske on će biti tu dok bude trebalo, isto tako će se povući ako se promjene budu svele na kozmetiku i formalnost. Ponavljam, čovjek od integriteta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#315 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JoseMujica »

Kaligrafija

#316 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Kaligrafija »

Ti si mali djecak, koji vidio nije rata i koji ne zna gdje je supalj i gdje prdi...! Kao prvo nema nikakvih Sarajevcana, nego Sarajlija, nije bilo nikakve "hrvatsko-muslimanske" koalicije, kako pises u gornjem postu, nego ARBiH i HOS ili HVO, sa pocetka rata, koja je sjebana onog momenta kad nas je Tudjman u saradnji sa Milosevicem izdao i prodao u Karadjordjevu...! Znaci bili su Bosanci i Hercegovci protiv velikosrpske agresije iz Srbije i Crne Gore, uz vazalni odnos Srba iz BiH, prema navedenim... Cika Bogic Bogicevic je vezao ruke JNA, koja je vec zastupala prosrpske stavove da izadju sa svom mogucom silom prvo u Sloveniju, pa Hrvatsku i tako dalje i silom zauzmu sve, gdje bi drzavu preuzela vojna hunta...! Na zalost na kraju i bez obzira na sve, sva ta sila se spustila na Bosnu i Hercegovinu, ali hrabrost jednog covjeka koji nije zatrovan mrznjom kao ti, jer si balav i nemas pojma o cemu pricas, u Sarajevu je nagradjena na najbolji moguci nacin od strane njegovog naroda i sugradjana...! Nisi bolan ti njegov narod i nikad neces biti, nego mi njegovi sugradjani Sarajlije, ne kontas ti to...! A ovo oko razdruzivanja nekakvih, mozes se evropski razdruzit jedino od oca i matere, pa se zdruzit mrno sa zenom i punicom, to ti ide u paketu inace, e sad hocete li zivjeti u miru, to zavisi od tebe i zene...Budes li ko na ovom forumu valjao gluposti, tesko...! A BiH, ustani i stoj mirno kad se spomene!
Bonaventura

#317 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Bonaventura »

:wink:
Kaligrafija wrote: 02/12/2020 20:55

Cika Bogic Bogicevic je vezao ruke JNA, koja je vec zastupala prosrpske stavove da izadju sa svom mogucom silom prvo u Sloveniju, pa Hrvatsku i tako dalje i silom zauzmu sve, gdje bi drzavu preuzela vojna hunta...! Na zalost na kraju i bez obzira na sve, sva ta sila se spustila na Bosnu i Hercegovinu,
Sto znaci da je Bogicevic zasluzan za stvaranje odnosno postojanje Republike Srpske.Dakle,u bejha patrijota sve neki kultovi pojedinca koji su zasluzni za ostvarenje srpskih nacionalnih ciljeva.Izetbegovic I,Bogicivevic... Missim lijepo je to ali malo shizo :mrgreen:
JThomas

#318 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

:mrgreen: jeste, to su vam bili apetiti '90 i '91...
General War

#319 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Bonaventura wrote: 03/12/2020 05:58 :wink:
Kaligrafija wrote: 02/12/2020 20:55

Cika Bogic Bogicevic je vezao ruke JNA, koja je vec zastupala prosrpske stavove da izadju sa svom mogucom silom prvo u Sloveniju, pa Hrvatsku i tako dalje i silom zauzmu sve, gdje bi drzavu preuzela vojna hunta...! Na zalost na kraju i bez obzira na sve, sva ta sila se spustila na Bosnu i Hercegovinu,
Sto znaci da je Bogicevic zasluzan za stvaranje odnosno postojanje Republike Srpske.Dakle,u bejha patrijota sve neki kultovi pojedinca koji su zasluzni za ostvarenje srpskih nacionalnih ciljeva.Izetbegovic I,Bogicivevic... Missim lijepo je to ali malo shizo :mrgreen:
Pa to im ja govorim cijelo vrijeme, a nikako nece da priznaju ili jos gore skontaju...Bogicevic je vjesto blokirao udar ljevom rukom da bi onda usljedio desni stos tacno u facu...Zato budi im zahvalan i pozeli dobro zdravlje dok se ne otrijezne.
nosara

#320 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

exliberal-ex wrote: 29/11/2020 17:13 Mene samo interesuje zbog cega je sad Bogicevic izvucen iz ladice?

Nije iz ladice... u kakvoj je on ladici? Iz nekog sanduka u podrumu.

Jeftini populizam, glupost... Toliko je mladih, obrazovanih ljudi, doktora nauka, poliglota... Tjeraju mlade ljude iz zemlje svakim potezom. Mamlazi.
Bonaventura

#321 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Bonaventura »

nosara wrote: 03/12/2020 09:28

Jeftini populizam, glupost... Toliko je mladih, obrazovanih ljudi, doktora nauka, poliglota... Tjeraju mlade ljude iz zemlje svakim potezom. Mamlazi.
Ne odlaze samo obrazovani.Odlazi i kvalifikovana i nekvalifikovana radna snaga sa cijelim porodicama.Cak i hodže odlaze.Federacija BiH intezivno gubi stanovnistvo.
To jeste smetnja razvoju Federacije BiH ali odlazak stanovnistva smanjuje ekspanzionističke apetite velikobošnjačkih planera a to nije samo SDA nego i sve druge političke stranke čime se relaksiraju odnosi u BiH.Dakle,na jednoj strani gubiš na drugoj dobijaš.
Last edited by Bonaventura on 03/12/2020 10:45, edited 1 time in total.
Bonaventura

#322 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Bonaventura »

JThomas wrote: 03/12/2020 09:03 :mrgreen: jeste, to su vam bili apetiti '90 i '91...
Dovoljno je pogledati hronologiju događaja i ko je prihvatio a ko odbacio Kutljerov plan iz 1991.Devedesete srpska politika se bar deklarativno zalagala za opstanak savezne državene zajednice Jugoslavije.
General War

#323 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Bonaventura wrote: 03/12/2020 10:03

Ne odlaze samo obrazovani.Odlazi i kvalifikovana i nekvalifikovana radna snaga sa cijelim porodicama.Cak i hodže odlaze.Federacija BiH intezivno gubi stanovnistvo.
To jeste smetnja razvoju Federacije BiH ali odlazak stanovnistva smanjuje ekpanzionističke apetite velikobošnjačkih planera a to nije samo SDA nego i sve druge političke stranke čime se relaksiraju odnosi u BiH.Dakle,na jednoj strani gubiš na drugoj dobijaš.
To nije lose, ostace samo nadrkani koji ce leraksirratti odnose na takav nacin da tvoje podjebavanje itekako srede na najefektniji nacin i sve se ti odbije o glavu...i juzno i u pc.
JThomas

#324 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

:mrgreen: bar deklarativno...

pa tačno tako...
Control panel

#325 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Control panel »

General War wrote: 03/12/2020 10:12
Bonaventura wrote: 03/12/2020 10:03

To jeste smetnja razvoju Federacije BiH ali odlazak stanovnistva smanjuje ekpanzionističke apetite velikobošnjačkih planera a to nije samo SDA nego i sve druge političke stranke čime se relaksiraju odnosi u BiH.Dakle,na jednoj strani gubiš na drugoj dobijaš.
To nije lose, ostace samo nadrkani koji ce leraksirratti odnose na takav nacin da tvoje podjebavanje itekako srede na najefektniji nacin i sve se ti odbije o glavu...i juzno i u pc.

Sta znaci ova rijec?

leraksirratti
Locked