Damir Nikšić - all about - ESPo

Post Reply
Nekako s proljeća

#601 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Nekako s proljeća »

Mislim da ne znam dovoljno i što je možda još gore ne želim da naučim ako ne moram, i sve se nadam da ću doživjeti da se i kantoni ukinu, pa tako i KS. I sva ta bulumenta kvazipolitičara koja defiluje decenijama kroz taj nivo vlasti da se konačno mora baviti onim što im je struka, da od toga žive a ne od poreza. Sve se nadam da ću dočekati da to dejtonsko ustrojstvo propadne, da mi znanje o tome bude kao marksizam tj. nekadašnji predmet u srednjoj školi. Suvišno.
Mektić bi rek'o'' E čuj lika čega se dosjetio''.
drndalo

#602 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

Zar nisu Kantoni Washington-ski ustroj? Samo pitam... :mrgreen:
Nekako s proljeća

#603 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Naravno da jesu u pitanju latinska posla. Iskulirao sam tebi i @doremifa temu i nisam se javljao do sada , sada ti mogu samo na već predhodno rečeno reći- karinaš . Karinaš od čovjeka ne bi trebao imati podršku bilo koga ko konta značenje tog sarajevskog žargona. Ciao.
BHCluster

#604 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by BHCluster »

Damir Nikšić je za 4-tvorku samo korisna buda kaze ono sto oni misle a ne smiju reci a ne hebu ga ni za suhu sljivu, a on k'o svabo trajlala bubaj mozda nesto se i zakaci.
drndalo

#605 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

Nekako s proljeća wrote: 06/01/2021 13:07 Naravno da jesu u pitanju latinska posla. Iskulirao sam tebi i @doremifa temu i nisam se javljao do sada , sada ti mogu samo na već predhodno rečeno reći- karinaš . Karinaš od čovjeka ne bi trebao imati podršku bilo koga ko konta značenje tog sarajevskog žargona. Ciao.
Moju temu? Opa...?
ljevoruki

#606 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by ljevoruki »

Kakav papak, jbg coek je iz Brezovog polja :-)
Pokusava da nesto iskamci, dobice na kraju veliku k.rcinu. :izet:
Cuj trazi Srbe u KS. :D
tempuser

#607 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

Kaže Nikšić:
Nisam očekivao ekspertnu vladu, očekivao sam raznoliku vladu??!?!?! :lol: :lol: :lol:
Dva hahišara, panker, inženjer geodezije, vehabija, jedna peder, jedna lezba, folk pjevačica, jutjuber, fudbaler, Kike Budalike i Ninja!?!?! Jel to raznoliko???
On eto nije potencirao da se poštuje ustav kad je bila prva vlada... :-)
Ustav prezicno definiše koliko bi trebalo biti ministara u Vladi. 1991. je u KS bilo 27,2% Srba, u vladi od 12 ministara to je 3,2 ministra, a ovaj se pogađa ko da ovce kupuje, daj bar dvojicu?!?!?
U biti ima ok koncept, ali je preveliki paćenih koji je može savladati vlastiti ego!
doremifa

#608 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

tempuser wrote: 06/01/2021 17:27 Kaže Nikšić:
Nisam očekivao ekspertnu vladu, očekivao sam raznoliku vladu??!?!?! :lol: :lol: :lol:
Dva hahišara, panker, inženjer geodezije, vehabija, jedna peder, jedna lezba, folk pjevačica, jutjuber, fudbaler, Kike Budalike i Ninja!?!?! Jel to raznoliko???
Ustav prezicno definiše koliko bi trebalo biti ministara u Vladi. 1991. je u KS bilo 27,2% Srba, u vladi od 12 ministara to je 3,2 ministra, a ovaj se pogađa ko da ovce kupuje, daj bar dvojicu?!?!?
U biti ima ok koncept, ali je preveliki paćenih koji je može savladati vlastiti ego!
u pravu si, Damir je problem, nije problem sto ljudi ruse Ustav KS
Nekako s proljeća

#609 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

drndalo wrote: 06/01/2021 16:47
Nekako s proljeća wrote: 06/01/2021 13:07 Naravno da jesu u pitanju latinska posla. Iskulirao sam tebi i @doremifa temu i nisam se javljao do sada , sada ti mogu samo na već predhodno rečeno reći- karinaš . Karinaš od čovjeka ne bi trebao imati podršku bilo koga ko konta značenje tog sarajevskog žargona. Ciao.
Moju temu? Opa...?
Ne pravi se naivan kada možeš provjeriti koliko si bio aktivan na njoj u odnosu na mene, više je tvoja nego moja jer si se duže zadržao u blatu. Eto ti ga, ja se ne vraćam na propale ideje i ljude. Adio.
drndalo

#610 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

Adio i tebi...

Jesam li ja mozda rekao da je ovo tvoja tema?

Koliko se sjecam, upitao sam jel Kantonalno uredjenje Dejtonski rezultat ili Vasingtonski...

Ok, imam ja jos tema gdje ucestvujem...
tempuser

#611 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

doremifa wrote: 06/01/2021 17:56
A on ga “sa pristaću i na dva” ne ruši?!
Čovjeku je po vlastitom priznanju nije smetalo kršenje ustava u prvom sazivu!
Doremifa, pardon Damire, uzmi Snickers!
doremifa

#612 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

tempuser wrote: 06/01/2021 18:34
doremifa wrote: 06/01/2021 17:56
A on ga “sa pristaću i na dva” ne ruši?!
Čovjeku je po vlastitom priznanju nije smetalo kršenje ustava u prvom sazivu!
Doremifa, pardon Damire, uzmi Snickers!
Rusi i on, jos gore, svih 35 zastupnika Skupstine KS rusi Ustav KS. Katastrofa a ne smiju stisnuti da promijene Ustav KS
tempuser

#613 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

Stisnu i promjene. Za mjesec dana u RS-u Bošnjaka neće biti ni u službi održavanja, a kamo li u nivoima vlasti!
Jesi li ovo sam smislio ili ti je neko pomagao?!
Škobo Habu

#614 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

Prije godinu dana, negdje u ova doba, Damir Nikšić je bio apsolutna politička zvijezda i show-men za 90 % prisutnih na temi Politika.

Ovog januara je omraženiji čak i od onih koji po Tuzli žele da sklope politički savez sa Komšićevim DF-om. Sami pregovori su skandal, a da ne govorim dalje...

Nije problem u Nikšiću, on je oduvijek bio artista koji je zalutao u politiku, već u njegovoj publici.
madner

#615 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by madner »

Cudni ljudi, kada neko izda ideale oni mu okrenu ledja.

Jasno da zelenim nista nije jasno, nemaju sta ni izdat.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#616 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

doremifa wrote: 05/01/2021 20:28 Govorili smo o kvotama koje stite manjine. Mozda tebi nije jasno ali Srbi su manjina u Sarajevu dok su Bosnjaci manjina u Banja Luci.
pa sam termin "konstitutivni" je garancija da u bosni i hercegovini nema nacionalnih manjina. jedini koji su manjine su bosanci i hercegovci, sto je paradoks.

problem u niksicu je sire prirode, jer je sestorka bila sastavljena identicno kao danasnja cetvorka i tu nije vidio nikakvih problema. dapače, bio je mozda i najglasniji kada vladu sestorke obarali.
doremifa

#617 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

malakh wrote: 06/01/2021 21:33
doremifa wrote: 05/01/2021 20:28 Govorili smo o kvotama koje stite manjine. Mozda tebi nije jasno ali Srbi su manjina u Sarajevu dok su Bosnjaci manjina u Banja Luci.
pa sam termin "konstitutivni" je garancija da u bosni i hercegovini nema nacionalnih manjina. jedini koji su manjine su bosanci i hercegovci, sto je paradoks.

problem u niksicu je sire prirode, jer je sestorka bila sastavljena identicno kao danasnja cetvorka i tu nije vidio nikakvih problema. dapače, bio je mozda i najglasniji kada vladu sestorke obarali.
Ovo sto sam boldirao je apsolutno tacno ali ovdje nije rijec o tome ko je rekao da se krsi ustav nego da se krsi ustav i da je to svima svejedno (sto je meni vise nego sokantno).
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#618 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

vec sam ranije pisao da je meni apsolutno svejedno da li se ministar zove adnan, jovan ili ante, a bitno mi je kako radi, koliko je posten i obrazovan.

sto se ustava tice, sa pomenutim stavkama u istom se ne slazem. postoje presude koje bi rijesile i ovaj problem, a koje nisu sprovedene u djelo, sto u prijevodu znaci da se zbog neprovodjenja presuda iz strazbura ustav pravno siluje i ponizava.

sreca nasa pa nas novcano ne kaznjavaju zbog neprovodjenja presuda. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#619 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by konektovan »

Damir je užasan komičar, užasan...
Nike af1 white

#620 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Nike af1 white »

damir se moze sublimirati u jednoj rečenici izgleda kad je dijelio sjeme prkosa da je svojim pristalicama dijelio sjeme gluposti :lol: :lol:
malakh

#621 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

trebate spustiti loptu spram damira, ipak je čovjek bio 18ti potpis koji je bio ključan za smjenu prošle vlade.
misteriozni_lav

#622 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by misteriozni_lav »

https://prnt.sc/whwn8s

Objasnio vam čovjek botovima :D
madner

#623 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by madner »

Nisam samo ja pobjegao sa casa.

Prvo broji krvna zrna, onda se ljuti sto mu kazu da broji.
nosara

#624 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by nosara »

Cetvorka je samo jos jedna prevara.
tempuser

#625 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

malakh wrote: 06/01/2021 21:45 vec sam ranije pisao da je meni apsolutno svejedno da li se ministar zove adnan, jovan ili ante, a bitno mi je kako radi, koliko je posten i obrazovan.

sto se ustava tice, sa pomenutim stavkama u istom se ne slazem. postoje presude koje bi rijesile i ovaj problem, a koje nisu sprovedene u djelo, sto u prijevodu znaci da se zbog neprovodjenja presuda iz strazbura ustav pravno siluje i ponizava.

sreca nasa pa nas novcano ne kaznjavaju zbog neprovodjenja presuda. :lol:
Bildirano je princip funckionisanja građanske država za koji se Nikšić kao zalaže, a on sad glumi legalistu i insistira na ustavu koji definiše dražavu sa nacionalnim podjelama. U prvom sazivu vlade mu to nije smetalo što njegovu nedosljednost čini još većom. U političkom smislu lik je obični šarlatan željan medijske pažnje. Njegov glas nije više ključan, mora nekako skrenuti pažnju na sebe!
Post Reply