Odlicno. Al haj onda da.se.pokrene inicijativa za promjenu ustava....da.se.napravi pritisak na vlast da se.odustane.od tih smijesmih kvota i price o popisu iz 91....evo prilike, cak je i atmosfera povoljnageralt wrote: ↑06/01/2021 08:54 Niksica postujem, cijenim njegovu principijelnost i hrabrost, razumijem njegove argumente, ali... (Ned Starkovo "ali"), moram se sloziti sa Madnerom da kvotama nema mjesta u modernom drustvu i drzavi. Ovo pisem kao nebosnjak u Sarajevu (obrazovan, cestit, sposoban) koji je mozda mogao imati i licne koristi od kvota. Ne samo da im se ideoloski protivim, vec smatram da one prakticno ne rjesavaju problem zbog kojeg su uvedene.
Imaju li kolektivno Bosnjaci u RS-u ikakve konkretne koristi od toga sto je Ramiz Salkic potpredsjednik, ili Alen Seranic ministar zdravstva? Osim Ramizove i Alenove porodice, nemaju. Pravi problem protiv kojeg se treba boriti je situacija u kojoj se konkretan kandidat koji ispunjava sve uslove eliminise iz razmatranja zato sto je Srbin (ili Hrvat, ili Bosnjak, ili Rom, ili zena, ili gej...) da bi se napravilo mjesto za podobnog mediokriteta iz vecinske grupe, a siguran sam da ovdje to nije bio slucaj (sto opet ne znaci da takvi slucajevi u Sarajevu ne postoje, kao sto neki na temi vjeruju).
Konkretan argument protiv kvota je JNA '91., u kojoj su sve kvote bile ispostovane. Bilo je Hrvata medju generalima poprilican broj, Kadijevic je bio iz mijesanog braka i mogao se izjasniti i kao Hrvat, pa da li bi to nesto pomoglo Hrvatima? Bili su medju aktivnim oficirima na odgovornim pozicijama i Delic, i Halilovic, i Dudakovic, i Pasalic, i Drekovic, i Karavelic, i Muslimovic, i Ajnadzic, i Nanic, i Sadic, i Delic, i Alagic, i Hajrulahovic, i Hadzihasanovic... pa je li to nesto pomoglo Bosnjacima?
I posto predvidjam da ce se neko za to uhvatiti, naravno da ne mislim porediti JNA i Vladu Kantona Sarajevo, ko to misli neka jos jednom procita post.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
palermo
#15976 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
doremifa
#15977 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tacno, neka mijenjaju ustav i mirna BiH. Ovako cine najgori moguci prekrsaj (i to svjesno prema vlastitom priznanju, u normalnoj zemlji mi je tesko i zamisliti da se tako nesto desi) a tako je lako ukinuti kvote (ili mozda ipak nije?).palermo wrote: ↑06/01/2021 09:20Odlicno. Al haj onda da.se.pokrene inicijativa za promjenu ustava....da.se.napravi pritisak na vlast da se.odustane.od tih smijesmih kvota i price o popisu iz 91....evo prilike, cak je i atmosfera povoljnageralt wrote: ↑06/01/2021 08:54 Niksica postujem, cijenim njegovu principijelnost i hrabrost, razumijem njegove argumente, ali... (Ned Starkovo "ali"), moram se sloziti sa Madnerom da kvotama nema mjesta u modernom drustvu i drzavi. Ovo pisem kao nebosnjak u Sarajevu (obrazovan, cestit, sposoban) koji je mozda mogao imati i licne koristi od kvota. Ne samo da im se ideoloski protivim, vec smatram da one prakticno ne rjesavaju problem zbog kojeg su uvedene.
Imaju li kolektivno Bosnjaci u RS-u ikakve konkretne koristi od toga sto je Ramiz Salkic potpredsjednik, ili Alen Seranic ministar zdravstva? Osim Ramizove i Alenove porodice, nemaju. Pravi problem protiv kojeg se treba boriti je situacija u kojoj se konkretan kandidat koji ispunjava sve uslove eliminise iz razmatranja zato sto je Srbin (ili Hrvat, ili Bosnjak, ili Rom, ili zena, ili gej...) da bi se napravilo mjesto za podobnog mediokriteta iz vecinske grupe, a siguran sam da ovdje to nije bio slucaj (sto opet ne znaci da takvi slucajevi u Sarajevu ne postoje, kao sto neki na temi vjeruju).
Konkretan argument protiv kvota je JNA '91., u kojoj su sve kvote bile ispostovane. Bilo je Hrvata medju generalima poprilican broj, Kadijevic je bio iz mijesanog braka i mogao se izjasniti i kao Hrvat, pa da li bi to nesto pomoglo Hrvatima? Bili su medju aktivnim oficirima na odgovornim pozicijama i Delic, i Halilovic, i Dudakovic, i Pasalic, i Drekovic, i Karavelic, i Muslimovic, i Ajnadzic, i Nanic, i Sadic, i Delic, i Alagic, i Hajrulahovic, i Hadzihasanovic... pa je li to nesto pomoglo Bosnjacima?
I posto predvidjam da ce se neko za to uhvatiti, naravno da ne mislim porediti JNA i Vladu Kantona Sarajevo, ko to misli neka jos jednom procita post.
- geralt
#15978 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sto se mene tice moze odmah sutra. Svakako je prica o Aneksu 7 besmislena 25 godina nakon rata, ko se vratio vratio se.palermo wrote: ↑06/01/2021 09:20Odlicno. Al haj onda da.se.pokrene inicijativa za promjenu ustava....da.se.napravi pritisak na vlast da se.odustane.od tih smijesmih kvota i price o popisu iz 91....evo prilike, cak je i atmosfera povoljnageralt wrote: ↑06/01/2021 08:54 Niksica postujem, cijenim njegovu principijelnost i hrabrost, razumijem njegove argumente, ali... (Ned Starkovo "ali"), moram se sloziti sa Madnerom da kvotama nema mjesta u modernom drustvu i drzavi. Ovo pisem kao nebosnjak u Sarajevu (obrazovan, cestit, sposoban) koji je mozda mogao imati i licne koristi od kvota. Ne samo da im se ideoloski protivim, vec smatram da one prakticno ne rjesavaju problem zbog kojeg su uvedene.
-
tempuser
#15979 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Što moj jaran kaže, u Sarajevu nema nijednog politički angažovanog Srbina lijeve, umjerene pa i desne orjentacije da nije “zbrinut”, svi su imali ili imaju poslaničke funkcije, namještenja u državnim firmama ili institucijama itd.Horke wrote: ↑05/01/2021 22:04 Niksic jeste budaletina. Ne bi bio dobar u upravljackim strukturama tipa ministarstva i sl. Ali jedan takav u skupstini zlata vrijedi.
To sto je on pokazao da je car go, a nama svima neprijatno, nije do njega, vec do cara.
I to sto su ga odbacili kao nepotrebnog u pregovorima jer vise nije teg koji preteze je jadno.
I usrali su do daske sa ovim nema Srba. Ma hajde? U gradu gdje je nacelnik opstine vaznije od 10 drugih Srbin, gdje je gradonacelnik Srbin nema Srba? Sposobnih i hrabrih? Ma bas. Sta je sa dr Stevanovicem? Bio bi idealan ministar zdravstva, ustrojio bi vojnicki. Sta je sa Igorom Stojanovicem? Sa Sasom Magazinovicem? Nisu hrabri? Nisu sposobni?
- JThomas
#15980 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
vidite kako 20 sati bez vlasti u najdražem kantonu progresivnije utiče nego 25 godina na vlasti. pa se sjetiš nekih stvari koje nisi za 25 godina na vlasti. ako nekad izgube federaciju, počeće zagovarati mirni razlaz, ono, ako ne može ne može, bolje dobar razvod nego loš brak...
- Ma.Le.Na
#15981 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zescu glupost prosipa Niksic
Vazda u kontru
Razumijem da mu je krivo sto mu stranka nije imala uspjeha ali da li je stvrno zaista vjerovao da ovakve izbore gdje se odlucivalo da konacno padne sda...da ce neko glas dati njemu?!
Da je bio pametan pricekao bi sa osnivanjem stranke, sada fkt nije bio timing za to
I ovo za srbe, pa jedva su nafatali ko ce im biti ministar..jedva..i on bi sad ubacivao kao srbe radi kvote a jedva ikoga strucnog nafatali
Pravi se on malo glup
Lici na onu pricu komsicevu..natooo senade
De ba
Vazda u kontru
Razumijem da mu je krivo sto mu stranka nije imala uspjeha ali da li je stvrno zaista vjerovao da ovakve izbore gdje se odlucivalo da konacno padne sda...da ce neko glas dati njemu?!
Da je bio pametan pricekao bi sa osnivanjem stranke, sada fkt nije bio timing za to
I ovo za srbe, pa jedva su nafatali ko ce im biti ministar..jedva..i on bi sad ubacivao kao srbe radi kvote a jedva ikoga strucnog nafatali
Pravi se on malo glup
De ba
-
doremifa
#15982 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako sam dobro razumio tvoj post, u BiH ne postoji niti jedan sposoban i hrabar Srbin?Ma.Le.Na wrote: ↑06/01/2021 09:34 Zescu glupost prosipa Niksic
Vazda u kontru
Pravi se on malo glup
De ba
-
tempuser
#15983 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Postoji ali je već angažovan!doremifa wrote: ↑06/01/2021 09:36Ako sam dobro razumio tvoj post, u BiH ne postoji niti jedan sposoban i hrabar Srbin?Ma.Le.Na wrote: ↑06/01/2021 09:34 Zescu glupost prosipa Niksic
Vazda u kontru
Pravi se on malo glup
De ba
-
Horcrux
#15984 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nevjerovatan pokazatelj koji govori kako mi ustvari nikad nismo imali opoziciju.JThomas wrote: ↑06/01/2021 09:30 vidite kako 20 sati bez vlasti u najdražem kantonu progresivnije utiče nego 25 godina na vlasti. pa se sjetiš nekih stvari koje nisi za 25 godina na vlasti. ako nekad izgube federaciju, počeće zagovarati mirni razlaz, ono, ako ne može ne može, bolje dobar razvod nego loš brak...
- joint union
#15985 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jbt, kao da je Niksic sad napisao ovaj ustav, pa ga raja napada.
Eto, da on nije rekao, ne bi niko skont'o da se ustav krsi.
Jedino sto je po meni problematicno je sam tajming iznosenja, mogao je ovo i ranije na sastancima (ako su ga zvali), no otkud znamo da nije?
Ustav je takav kakav je, ako ga ne postujemo mi ovdje koji smo za jedinstvenu, tesko mozemo ocekivati da ce ga postovati oni koji nisu?
Ovi koji zagovaraju promjenu ustava, tako da se primjenjuje popis iz 2013, trebaju razmisliti kako ce to uticati na druge opstine, pogotovo PC, gdje ce se po tom novom ustavu zaposljavati i policajci i doktori i radnici u obrazovanju...
Zanimljivo da su zagovornici promjene ustava latentni sda-ovci, kojima ovo gore ne bi bilo mrsko, samo da bi mogli reci da je cetvorka izdajnicka. Prodali bi drzavu da potope konkurenciju, no nista novo...
Jedino sto je po meni problematicno je sam tajming iznosenja, mogao je ovo i ranije na sastancima (ako su ga zvali), no otkud znamo da nije?
Ustav je takav kakav je, ako ga ne postujemo mi ovdje koji smo za jedinstvenu, tesko mozemo ocekivati da ce ga postovati oni koji nisu?
Ovi koji zagovaraju promjenu ustava, tako da se primjenjuje popis iz 2013, trebaju razmisliti kako ce to uticati na druge opstine, pogotovo PC, gdje ce se po tom novom ustavu zaposljavati i policajci i doktori i radnici u obrazovanju...
Zanimljivo da su zagovornici promjene ustava latentni sda-ovci, kojima ovo gore ne bi bilo mrsko, samo da bi mogli reci da je cetvorka izdajnicka. Prodali bi drzavu da potope konkurenciju, no nista novo...
-
doremifa
#15986 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Konacno gradjanin izlazi na vidjelo. Nije bas ni da si se skrivao ali eto, neka te tu radi drugihtempuser wrote: ↑06/01/2021 09:39Postoji ali je već angažovan!doremifa wrote: ↑06/01/2021 09:36Ako sam dobro razumio tvoj post, u BiH ne postoji niti jedan sposoban i hrabar Srbin?Ma.Le.Na wrote: ↑06/01/2021 09:34 Zescu glupost prosipa Niksic
Vazda u kontru
Pravi se on malo glup
De ba
- madner
#15987 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo NATO, ovaj kvota. 
- Ludzak
#15988 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Očekujete u moru nekvalitenog naroda kvalitetne ljude na vlasti. Eeee bas ste zahtjevni.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15989 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fasizam je ako neko dobije poziciju jer je Bošnjak, Hrvat, ili Srbin. To je fašizam!
- geralt
#15990 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tako je, ne smijemo narusiti ovu divnu sadasnju situaciju u kojoj su vecina policajaca, doktora i uciteljica u Zvorniku i Visegradu Bosnjaci.joint union wrote: ↑06/01/2021 09:49 Ovi koji zagovaraju promjenu ustava, tako da se primjenjuje popis iz 2013, trebaju razmisliti kako ce to uticati na druge opstine, pogotovo PC, gdje ce se po tom novom ustavu zaposljavati i policajci i doktori i radnici u obrazovanju...
-
tempuser
#15991 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa da mu danas i nađu jednog Srbina kako traži to opet neće biti po ustavu! Znači priča o nekom ustavu obučna lakrdija. Da je struktura vlade po Ustavu on bi insistirao na nečenu nečemu drugom, samo da puca kontru i izvodi performans. Ko Pernar nekad...joint union wrote: ↑06/01/2021 09:49 Jbt, kao da je Niksic sad napisao ovaj ustav, pa ga raja napada.
- _Reds_
#15992 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jeste u RS-u se to baš poštuje na svakom koraku.joint union wrote: ↑06/01/2021 09:49 Jbt, kao da je Niksic sad napisao ovaj ustav, pa ga raja napada.
-
doremifa
-
doremifa
#15994 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zelis reci da su RS i KS isto?_Reds_ wrote: ↑06/01/2021 10:20Jeste u RS-u se to baš poštuje na svakom koraku.joint union wrote: ↑06/01/2021 09:49 Jbt, kao da je Niksic sad napisao ovaj ustav, pa ga raja napada.
-
doremifa
#15995 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Stvarno je bezze sto covjek insistira da se postuje najvisi pravni akt od strane onih koji su podnijeli zakletvu da taj najvisi pravni akt postuju. bas je ono bas bezze.tempuser wrote: ↑06/01/2021 10:18Pa da mu danas i nađu jednog Srbina kako traži to opet neće biti po ustavu! Znači priča o nekom ustavu obučna lakrdija. Da je struktura vlade po Ustavu on bi insistirao na nečenu nečemu drugom, samo da puca kontru i izvodi performans. Ko Pernar nekad...joint union wrote: ↑06/01/2021 09:49 Jbt, kao da je Niksic sad napisao ovaj ustav, pa ga raja napada.
-
high_volume
#15996 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Na kojim listama, kadamalakh wrote: ↑06/01/2021 01:54mandic je više puta bio na listi naše stranke, kao kandidat. visio po plakatima i znalo se za njega. svi su znali da je kum od edina forte i da su sudruzno djelovali unutar stranke i da danas tako djeluju. ništa sporno, ali nije bio totalna enigma.high_volume wrote: ↑06/01/2021 00:28
I kad je predložen i poslije imenovan na poziciju komunalnog ministra, ispade jedan od boljih ministara, Srđan Mandić, Srbin. A do tada za njega znali samo komšije iz ulice i nešto rodbine, čak ga ni u NS nisu svi poznavali.
- joint union
#15997 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kazete ne postuje se u pi si-ju, slazem se, pa to im je i bio cilj, medjutim, ako se ustav izmjeni, nece biti ni zakonske mogucnosti da se Bosnjak tamo zaposli.
Sada se jos uvijek moze zaposliti i ima ih zaposlenih.
Ako ste spremni na to, ok, no morate shvatiti da se time vrsi legalizacija (vjerovatno zadnja) etnickog ciscenja.
@tempuser
Moguce da bi Niksic dramio za nesto drugo, ne ulazim u to, govorim o ovome sad sto se ustava tice. Zanimljivo, juce su novi ministri dali zakletvu u kojoj se zaklinju da ce braniti ustav, a samim sastavom na zakletvi ga krse.
Da se razumijemo, i meni su ove nac. kvote notorna glupost i cak fasizam, kada je necija nac. pripadnost bitnija od strucnosti, no tako nam je, kako nam je. Ako se to krene raspakivati, bojim se da bi nas posljedice vrlo brzo otrijeznile.
Sada se jos uvijek moze zaposliti i ima ih zaposlenih.
Ako ste spremni na to, ok, no morate shvatiti da se time vrsi legalizacija (vjerovatno zadnja) etnickog ciscenja.
@tempuser
Moguce da bi Niksic dramio za nesto drugo, ne ulazim u to, govorim o ovome sad sto se ustava tice. Zanimljivo, juce su novi ministri dali zakletvu u kojoj se zaklinju da ce braniti ustav, a samim sastavom na zakletvi ga krse.
Da se razumijemo, i meni su ove nac. kvote notorna glupost i cak fasizam, kada je necija nac. pripadnost bitnija od strucnosti, no tako nam je, kako nam je. Ako se to krene raspakivati, bojim se da bi nas posljedice vrlo brzo otrijeznile.
-
tempuser
#15998 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa o tome se radi... Lik koji bi dobio mandant da se zove Panta Pantić jer je bio član anacionalne i anfifašističke stranke insistira na ustavu koji fiksira fašizam i nacionalne podjele.
- nosara
-
high_volume
#16000 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ti ovdje, u stvari, pišeš ad hominem spram Nikšića, a ne za poštivanje pravnih normi na najvišem vrhu KS
Da je neko drugi spomenuo Srbe i Ustav, neko tebi drag, ne bi ni slova napisao, ne bi se ovoliko lomio da dokažeš njegov "lični interes"