vjeverice jedu ljeşnjake
-
sunce_sunce
#1 vjeverice jedu ljeşnjake
stvarno jedu.
Last edited by sunce_sunce on 11/01/2021 06:17, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2 Re: Dilema
Ne daji vise pare
- studiorum_tuzlaensis
#3 Re: Dilema
ne daj pare.
-
kakavdanakneiskustvu
-
sandzokan
#5 Re: Dilema
Podaj im pare.
Ako si godinama "posuđivao" a oni uredno nisu vraćali, zašto bi se sada dozvao pameti. Izgleda da para imaš viška, hvala Bogu, a sevap je višak podijelit s komšilukom.
Ako si godinama "posuđivao" a oni uredno nisu vraćali, zašto bi se sada dozvao pameti. Izgleda da para imaš viška, hvala Bogu, a sevap je višak podijelit s komšilukom.
-
moonca
#6 Re: Dilema
..Nije bez veze bacao.. ako je bar jedno uspjelo, a to je 'akademski sin' onda je i vishe nego ucinjeni sevap..a zbog sevapa, vjerujem nije pomagao.
Dakle... dosta. ne daj pare-- lopovu
.. ako sve ovo nije shala..

Dakle... dosta. ne daj pare-- lopovu
.. ako sve ovo nije shala..
- graue_maus
-
tukizahou
#8 Re: Dilema
znas kako ako jednom prođe proci ce vazda,fataju na isti fol nebi im dao samo zato sto te smatraju debilomsunce_sunce wrote: ↑05/01/2021 22:20 Godinama na grbači vučem jednu porodicu. Žena je boležljiva, čovjek je godinama bio bez posla, imaju dvoje djece, jedno koje se nevjerovatno trudi i postiže uspjehe u akademskom svijetu, drugo koje je promijenilo tri srednje škole i na kraju bilo izbačeno iz treće zbog odsustva s nastave.
Njegovi roditelji su bukvalno crkli od tuge nakon što su čitavu životnu ušteđevinu spiskali na njihovo izdržavanje, njeni roditelji su još živi ali su srčani bolesnici do kojih je meni stalo pa zbog njih isključivo i pomažem tu porodicu.
Godinama su mi podizali pritisak kasnovečernjim kmečanjima za novcem koji su posuđivali a nikad nisu vratili ni marku. Uvijek su bili neki hitni i nevjerovatni razlozi a večeras su mi poslali kilometarsku poruku koja me jako uznemirila i uzrokovala višestruke dileme.
Lik me moli:
a) da nikome ne kažem ništa od svega što mi je napisao
b) da mu do prekosutra fol posudim 850 maraka koje bi vratio u februaru
c) da je ukrao s posla 850 maraka da uplati sinu vanredno polaganje razreda srednje skole jer se plasio sina sta ce njemu i zeni uraditi ako mu ne nadje novac
d) da mu pomognem da se na poslu ne sazna da je ukrao novac i da javno ne postane ono sto jeste postao - lopov
Svejedno mi je za tim tipom, za njegovim sinom i kad bi zavrsili u zatvoru. Nije mi svejedno za tom bolesnom zenom i njenim roditeljima koje bi takav scenario otjerao u grob.
Jedna od dilema je kome sve da kazem za tu situaciju jer me zanima da li iko moze ista iz toga nauciti ili samo da bacim novac stoki zaboravim da se to ikad desilo.