Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Praetorious
#108476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko znam, raskid se ne šalje od strane firme, Korisnik podnese pismeni Zahtjev za raskid ugovora, preda ga u 2 kopije, uposleni stave broj protokola, pečat i potpis na jednu kopiju koju vrate korisniku i to je to. Ukoliko se računi nastave slati, korinik ima dokaz da je raskinuo ugovor i svi računi nakon datuma određenog zahtjevom za raskid ugovora se storniraju.
Ako firma ima praksu pismenog uručenja raskida ugovora, to je drugo, ali se to, generalno, ne praktikuje.
Ja sam raskinuo dosta ugovora tokom vremena i nikad nisam dobio niti jedan papirić da se ugovor raskinut, osim navedenog protokola & pečata & potpisa na mojoj kopiji Zahtjeva za raskid.
Prema tome, ovdje korisnici mogu samo okačiti ono što su oni dostavili u poslovnici TM i nikakav drugi "dokaz".
Ako firma ima praksu pismenog uručenja raskida ugovora, to je drugo, ali se to, generalno, ne praktikuje.
Ja sam raskinuo dosta ugovora tokom vremena i nikad nisam dobio niti jedan papirić da se ugovor raskinut, osim navedenog protokola & pečata & potpisa na mojoj kopiji Zahtjeva za raskid.
Prema tome, ovdje korisnici mogu samo okačiti ono što su oni dostavili u poslovnici TM i nikakav drugi "dokaz".
- Nike af1 white
#108477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma kakav on i raskid ugovora hercegovacki ublehas lik promjeni nickova u sedmici kao neko cerapa bolest mrtva 
- fortaleza
- Telemach
#108479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @typeOnegative,typeOnegative wrote: ↑05/01/2021 19:49 ma jasta , ovih dana sam se nagledao svega ovdje . Shvacam nezadovoljstvo , al psovanje , prijetnje i papanluk ne .
Pogotovo jer su se natovarili na kosti onima koji s ovim nemaju nikakve veze, sto tu na forumu , sto po poslovnicama .
@zole
ni ne ukljucuju se u raspravu , odgovaraju na pitanja i tu su da olaksaju svima kad ima neki problem .. ti bi volio da ih nema ?
Ne znam za tebe , meni ih je drago vidjeti tu podrska na ovom forumu im je za pet , svaki put kad sam imao problem rijesilo se u rekordnom roku .
telemach je daleko od zlatnog , ali se mora i treba priznati kad je nesto dobro , a to je podrska .
Hvala što nas podržavate. Shvatamo da je trenutna situacija izazvala nezadovoljstvo kod korisnika, ali isto tako smo uvjereni da ćemo i ovo uspješno prevazići. Naš tim je uvijek tu kako bismo što efikasnije riješili svaki problem koji se pojavi. Hvala Vam na povjerenju.
- ČičineBrčine
#108480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bi znao da li je neko raskinuo ili ne ali kada sam danas pojljubio vrata u poslovnici Bosmal vidio sam da nisam jedini koji je dosao tu radi ove situacije s arenama. Dosta ljudi je bas razocaranih pa i bjesnih zbog ovakvog postupka telemacha, ima i onih koji jednostavno donesu opremu i traze raskid na licu mjesta. Ja cu recimo svakako opet kad nafatam vremena svratiti u neku poslovnicu da vidim sta nude i kako, ne zuri mi se s raskidom ali isti nije iskljucen sigurno jer ovo je krsenje ugovorene obveze s njihove strane.
Ali svakako ne treba radnicima psovati i istresati se na njih jbg oni tu ni za sta nisu krivi, sta vise ljubazni su i trpe mnogo vise nego sto bi vecina
Ali svakako ne treba radnicima psovati i istresati se na njih jbg oni tu ni za sta nisu krivi, sta vise ljubazni su i trpe mnogo vise nego sto bi vecina
- semirsar
#108481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haj vala nek su i tebe prodrmali pa se napokon pojaviPraetorious wrote: ↑05/01/2021 19:59 Koliko znam, raskid se ne šalje od strane firme, Korisnik podnese pismeni Zahtjev za raskid ugovora, preda ga u 2 kopije, uposleni stave broj protokola, pečat i potpis na jednu kopiju koju vrate korisniku i to je to. Ukoliko se računi nastave slati, korinik ima dokaz da je raskinuo ugovor i svi računi nakon datuma određenog zahtjevom za raskid ugovora se storniraju.
- semirsar
-
Drumpo Covpa
#108483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
upravo tako sam i uradio, šta će dalje briga me!Praetorious wrote: ↑05/01/2021 19:59 Koliko znam, raskid se ne šalje od strane firme, Korisnik podnese pismeni Zahtjev za raskid ugovora, preda ga u 2 kopije, uposleni stave broj protokola, pečat i potpis na jednu kopiju koju vrate korisniku i to je to. Ukoliko se računi nastave slati, korinik ima dokaz da je raskinuo ugovor i svi računi nakon datuma određenog zahtjevom za raskid ugovora se storniraju.
- Telemach
#108484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @semirsar,
Molimo, javite nam se u inbox, dodatno će kolege provjeriti sve što je potrebno.
-
zole2020
#108485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam nasao jedva papire i ugovore kad je prikljucak uradjen.
Pise ovako
Usluga/paket : EON Light Duo
Dodatne opcije : Arena Sport SD, Pink
Naziv akcije: Promo paket 24 mjeseca Arena SD, Promo paket 24 mjeseca Pink
Jel to znaci da su se obavezali na te kanale ili se provlaci kao neka dodatno gratis akcija?
Pise ovako
Usluga/paket : EON Light Duo
Dodatne opcije : Arena Sport SD, Pink
Naziv akcije: Promo paket 24 mjeseca Arena SD, Promo paket 24 mjeseca Pink
Jel to znaci da su se obavezali na te kanale ili se provlaci kao neka dodatno gratis akcija?
-
zdruzdjo
#108486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EjsssstypeOnegative wrote: ↑05/01/2021 12:43
To je i dalje ista kuća i isti priključak, i na kraju isto prezime. Ali, kako god sretno. da ne bi bilo zabune kakve nemam problema sa tim da postanes novi korisnik, samo ti iznosim činjenice.
Drugo domacinstvo, drugi gazda, druga japija, Moglo bi se to malo rastegnuti oko tumacenja.
Mada trenutno u kuci svakako imam ja sa jednim prikljuckom i na prizemlju ima mama sa drugim osnovnim prikljuckom. ono penzionerski nesto. ista adresa, ista kuca, isto prezime. Znaci mozes imati i vise.
Ali o tome nekad se moze pricati. Sad ne bih svakako.
- Bianconeri1988
#108487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobio sam info da Telemach pregovara s Eronetom i da od njih uzumu Arene, sad ne znam koliko je to izvodljivo.
Bilo kako bilo, ja sam odlucio da prekinem saradnju, ili milom ili silom, cisto zato sto se osjecam prevarenim.
Bilo kako bilo, ja sam odlucio da prekinem saradnju, ili milom ili silom, cisto zato sto se osjecam prevarenim.
- fortaleza
#108488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šupljak, pa nije Eronet vlasnik Arena.Bianconeri1988 wrote: ↑05/01/2021 20:51 Dobio sam info da Telemach pregovara s Eronetom i da od njih uzumu Arene, sad ne znam koliko je to izvodljivo.
- Telemach
#108489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @Bianconeri1988,Bianconeri1988 wrote: ↑05/01/2021 20:51 Dobio sam info da Telemach pregovara s Eronetom i da od njih uzumu Arene, sad ne znam koliko je to izvodljivo.
Arena Sport paket, od 1.1.2021. godine, nije sastavni dio naše programske sheme. Ugovor nije produžen. Obavijestit ćemo vas ako dođe do promjene.
Vjerujemo da ćemo saradnju sa Vama nastaviti i pronaći opciju koja će Vam biti odgovarajuća. Molimo da nam se javite u pp i dostavite korisničke podatke kako bismo Vas pozvali.
- MTV
#108490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni su najjaci komentari "nek telemach uzme hrvatske arene svakako su bolje"... "pregovaraju sa hrvatskim arenama" i slicne bisere u bojkot grupi...
- spinel_
#108491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakav Eronet
Jedino mislim da se mogu dogovoriti s Mtelom da oni njima SK, a ovi njima AS. Ali bojim se da je za ovu sezonu/godinu to to.
-
Q_Line
#108492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa očito u sve možeš dirati u BiH, samo mi u sport i utakmice ne diraj! Zato "protesti"laik1981 wrote: ↑05/01/2021 16:41 Q_Line wrote: ↑
05/01/2021 16:24
Očita je namjera prvih ljudi Telemacha da "ciljanim smanjivanjem cijene pojedinim korisnicima" ili "dodavanjem par novih kanala u ponudu" pokušavaju što prije spriječiti bojkot ili proteste ispred svojih poslovnica.
I zato vas "telefonski zovu jednog po jednog", valjda želeći da ugase vatru fildžanom!
Više hiljada korisnika Telemacha najavljuje prekid saradnje i raskid ugovora
E cuj protestiPa mi ne protestvujemo zbog milion bitnijih stvari.. Al posto smo drzava paradoksa mozda ti protesti i nisu nesto sto bi bilo iznenadjenje..
Kako god, telemach se dosta nekorektno odnosi prema dugogodisnjim korisnicima. Dogovarajuci sa svakim pojedinacno idu iz jedne prevare u drugu..
Ono sto bi bilo fer od njih je da se javno izvinu i smanje cijene svima za odredjeni iznos, te da ne prave nikakve probleme onima kod kojih na ugovoru stoji arena kao benefit za ugovorno vezivanje..
Neshvatljivo je da je jedna takva kompanija amaterskim potezima sebi ovo sve dozvolila i da se i dalje ponasaju kao amateri i varalice..
Gradili su imidz i povjerenje godinama i sve su prosuli preko noci. Mene ko jednom slaze vise mu nikad necu vjerovati, a kako god da rijesimo novonastalu situaciju trebaju biti svjesni da ugovori ne traju vjecno i cak da se bude moralo placati do kraja ugovora i to ce proci. Izdeverao je Mujo i gore, al onda nema nazad..
- kakotakonikako
#108493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako su na drugom ( tvome ) primjerku parafirali i "opecatili" ( a to bi morali uraditi ) onda je to - to.Drumpo Covpa wrote: ↑05/01/2021 19:39ja nisam dobio ništa na pismeno samo im vratio opremu i isprintao pismeni zahtjev o jednostranom prekidu ugovora zbog tih i tih razloga i razgulio iz poslovnice.
Total tv u pitanju!
-
Mustang1
-
sencobih
-
veliki_ah
#108496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam ugovor i mjesecima me zovu da potpisem i predjem na eon. Uglavnom to bude neka bezze ponuda gdje daju pinkove i cinestar i kako god prekontam bude losa ponuda gdje dobijam isto jer na moje zahtjeve nisu mi htjeli dati arenu hd, a s vremenom cu placati vise.
Pocetkom decembra zovu i daju ponudu da zadrzim isti paket i da mi daju hbo na 24 mjeseca za novi ugovor. Rekoh pustite me da razmislim, a teta rece da ce zvati sutra. Sa sobom sam se pomirio da to moze biti to jer sam pitao da mi daju i arene obzirom da ih dodatno placam, al to kao ne moze. Kontam, jebaji ga, svakako koristim uslugu daj da izvucem makar taj hbo. Medjutim, od tada nisu zvali (sva sreca da nisam potpisao u decembru). Spreman sam i sada potpisati novi ugovor ako bude ponuda sa hbo i 20% umanjenje racuna, zbog arena jer su mi one osnova. U suprotnom mislim da cu krajem mjeseca postati korisnik mojatv. Na telemachu je potez.
Pocetkom decembra zovu i daju ponudu da zadrzim isti paket i da mi daju hbo na 24 mjeseca za novi ugovor. Rekoh pustite me da razmislim, a teta rece da ce zvati sutra. Sa sobom sam se pomirio da to moze biti to jer sam pitao da mi daju i arene obzirom da ih dodatno placam, al to kao ne moze. Kontam, jebaji ga, svakako koristim uslugu daj da izvucem makar taj hbo. Medjutim, od tada nisu zvali (sva sreca da nisam potpisao u decembru). Spreman sam i sada potpisati novi ugovor ako bude ponuda sa hbo i 20% umanjenje racuna, zbog arena jer su mi one osnova. U suprotnom mislim da cu krajem mjeseca postati korisnik mojatv. Na telemachu je potez.
- MTV
#108497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima i toga u grupi...
Kao i "nek ubace one bugarske sportske sto su kupili"...
- Raigor Stonehoof
#108498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene danas zvali, sta mozete ponuditi, kaze cek da vidim sta vam nije otkljucano, moze cinestar na 6 mjeseci...neka hvala reko 
zao mi tete sto je zvala, cujes joj na glasu da joj je dopizdilo izvinjavat se i pravdat po citav dan...
ne moze mi ponudit smanjenje racuna nikakvo, tako da cu vjerovatno ici na raskid
zao mi tete sto je zvala, cujes joj na glasu da joj je dopizdilo izvinjavat se i pravdat po citav dan...
ne moze mi ponudit smanjenje racuna nikakvo, tako da cu vjerovatno ici na raskid
- Tiger 033
#108499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Znači sad izmjerena brzina preko kabla...djete mi prati online nastavu (fax) danas cijeli dan nije mogao,nastavu pratiti zbog neta,kako vec neko napisa radi ko EKG...
NECU SE RASPRAVLJATI...NEGO SUTRA TOKU DANA AKO SE OVO NE RIJEŠI SVE CU KABLOVE POCUPATI U BACITI NA ULICU ZAJEDNO SA RESIVERIMA I OSTALOM OPREMOM !!!!! Nemoje me nista zvati niti se izvinjavati... nego ono,sto MASNO PLACAM HOCU DA RADI !!!!!!!!!!!!!
Qrcite se brzinama koje NE mozete isporuciti
Last edited by Tiger 033 on 05/01/2021 21:17, edited 1 time in total.
- avenija
#108500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vracajte te arene sutra milan juventus to sam ja platio ugovorom a vi mi iskljucili.
Jos sad ce liga prvaka i to ste ukinuli sa arenama pa i spansku ligu uskoro pa i premijer ligu bih.
Vracajte hitno nemojte me tjerat da nosim resivere sa kablovima u poslovnicu
Jos sad ce liga prvaka i to ste ukinuli sa arenama pa i spansku ligu uskoro pa i premijer ligu bih.
Vracajte hitno nemojte me tjerat da nosim resivere sa kablovima u poslovnicu