Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chloe
Photo mod

#21326 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

S4mpion wrote: 05/01/2021 12:13
Chloe wrote: 05/01/2021 12:01
S4mpion wrote: 05/01/2021 11:41

Čemu ljutnja?

Nisam ja taj koji svoje sugrađane naziva debilima, potpuno negirajući njihova negativna iskustva s razbojnicima.

Logiku u tome može pronaći samo neko ko se aktivno ugrađuje u EU fond namijenjen za migrante. :bih:
Ne ljutim se, nego se smijem tvojim zaključcima i podmetanju riječi koje nisam izgovorila. :)

Možeš ti to bolje.... 😋
Uvijek to kažeš, a Kladušani debili?

Ja nešto ne vidjeh te debile po Kladuši, ni njih, ni njihove novčanike, fini neki ljudi. :bih:
Momak ti si opsjednut sa mnom i Kladušom ... :pasamoj:

Ponavljam, možeš ti to bolje ... :oops:
Grean

#21327 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Grean »

Svi smo bijesni, ili uglavnom svi pa sve ove imigrante trpamo u istu vrecu a medju njima ima velikih razlika, kako po ponasanju tako i razlogu iz kojeg su napustili svoju zemlju.

Krivica je podijeljena, kako na imigrante medju kojim ima veliki broj koji nemaju razloga za azil, onda na nas i nasu vladu zbog nesposbnosti da kontrolise kriminalce i odvoji zito od kukolja a onda i EU ukljucujuci susjede Hrvate koji ih protivzakonito guraju nama, uz to i nase interne podjele gdje dvije od tri strane nece da cuju za ovaj problem.

Pitanje je ko sve dolazi i koji su razlozi. I ovo je generalisanje ali makar ima neka podjela

Sirija - sasvim jasan razlog za emigraciju, zivotno ugrozeni, ne bi se reklo da su kriminogeni ali ne znam da ih ima medju ovim migrantima.

Afganistan - iz ove zemlje uglavnom dolaze Hazari ili cini mi se iskljucivo Hazari (siguran sam da medju njima nema Pastuna nikako, grupe koja stoji iza Talibana), ovi su siiti, pripadnici trece po velicini nacionalne grupe u Afganistanu, kako kazu kosooki potomci Dzingis Kana. Ko god je citao/gledao „Lovac na zmajeve“ zna da ta grupa ima sve razloge za bjekstvo iz Afganistana jer im je zivot ugrozen kao najomrazenijoj grupi (od ukupno cetiri Pastuni, Tadzici, Uzbeci i Hazari) te vecina njih i ne dolazi iz Afganistana odakle su vec pobjegli u Iran. Drugi opravdan razlog njihovog bjekstva je da je zemlja u kojoj su izbjeglice pod sankcijama SAD-a i EU sto znaci da Evropljani ne mogu prati ruke i sakrivati se od odgovornosti u ovom slucaju. Unistili su srednju klasu, zemlja jedva prezivljava i kako onda zivi izbjeglica moze se samo zamisliti. Ljudski gledano imaju opravdanje za migraciju ali problem je sto pripadaju onim koji se lako late noza. Iranci za njih isto kazu da su agresivni i pomalo divlji ali ih prihvataju iz humanitarnih razloga. Ovo sto mi prezivljavamo Iranci sa tim zive decenijama, od prvog rata u Afganistanu.

Sjeverna Afrika Maroko/Alzir - kriminalci u velikom broju, ubijali bi i trazili da plate familiji krv jer se to kod njih tako radi, nikakvog razloga za azil, niti su manjina niti ugrozena grupa u svojim zemljama, bjeze jer su avanturisti i htjeli bi bolji zivot jer su neobrazovani a u njihovim zemljama valja irgetiti za male pare ako ne pripadas srednjoj ili visoj klasi.

Pakistan/Indija - ne znam koji je profil koji dolazi, siiti iz Pakistana? Muslimani iz Indije, Kasmira? Obje grupe su ugrozene ali ne zna se pozadina ovih koji dolaze. Pravno nemaju razlog za azil jer su obje zemlje formalno u miru i bez unutrasnjih sukoba (sto je odavno za Pakistan a u zadnje vrijeme i za Indiju daleko od istine). Vezano za incidente i kriminal ne znam koliko ovi imaju ucesca u tome.
Herr Flick

#21328 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Herr Flick »

Jedini kome bi ja pomogao su ovi iz Sirije,ljudi su prosli sve i svasta i zasluzuju pomoc,prema ovim ostalim nemam milosti,a zapravo najmanje je njih iz Sirije
Grean

#21329 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Grean »

Herr Flick wrote: 05/01/2021 12:30 Jedini kome bi ja pomogao su ovi iz Sirije,ljudi su prosli sve i svasta i zasluzuju pomoc,prema ovim ostalim nemam milosti,a zapravo najmanje je njih iz Sirije
Nemoj zajebavati, znas li ti kako je biti Hazar u Afganistanu (skoro) pod vladom Talibana?

A bogme sve vise i vise i muslic u Indiji pod ovom desnicarskom partijom.
MorningStar

#21330 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Grean wrote: 05/01/2021 12:34
Herr Flick wrote: 05/01/2021 12:30 Jedini kome bi ja pomogao su ovi iz Sirije,ljudi su prosli sve i svasta i zasluzuju pomoc,prema ovim ostalim nemam milosti,a zapravo najmanje je njih iz Sirije
Nemoj zajebavati, znas li ti kako je biti Hazar u Afganistanu (skoro) pod vladom Talibana?

A bogme sve vise i vise muslic u Indiji pod ovom desnicarskom partijom.
Isto ko bosanac pod vlascu sda,hdz i snsd-a pa opet ides u zatvor pa deportacija ako predjes granicu nelegalno.
Grean

#21331 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Grean »

MorningStar wrote: 05/01/2021 12:35
Isto ko bosanac pod vlascu sda,hdz i snsd-a pa opet ides u zatvor pa deportacija ako predjes granicu nelegalno.
Ma nije ni blizu, realno. Nama osporavaju jezik, zastavu, gledaju da te ponize u manjem entitetu ali nije to ni blizu toga.
meridiyan

#21332 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

S4mpion wrote: 05/01/2021 12:13 Kladušani ?

Kladusani = Sarajlice
Kladuscani = Sarajlije

kapiras :-)
S4mpion

#21333 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by S4mpion »

Chloe wrote: 05/01/2021 12:18
Chloe wrote: 05/01/2021 12:01

Ne ljutim se, nego se smijem tvojim zaključcima i podmetanju riječi koje nisam izgovorila. :)

Možeš ti to bolje.... 😋

Ja nešto ne vidjeh te debile po Kladuši, ni njih, ni njihove novčanike, fini neki ljudi. :bih:

Ok, neka bude tako.

Prije godinu dana su Sarajlije bili šupci i Cazinjani i Bišćani, dođosmo i do Kladušana, a još uvijek sam na strani svog naroda, naspram tebe, koja staješ na stranu tuđina i razbojnika.

Ako ti hodaš s novčanikom u ruci, onda su oni koji se čuvaju i plaše obični debili, to je poruka koju šalješ svojim komšijama, ja ih ipak mnogo više poštujem i razumijem. :bih:
Chloe
Photo mod

#21334 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

S4mpion wrote: 05/01/2021 13:04
Chloe wrote: 05/01/2021 12:18

Ok, neka bude tako.

Prije godinu dana su Sarajlije bili šupci i Cazinjani i Bišćani, dođosmo i do Kladušana, a još uvijek sam na strani svog naroda, naspram tebe, koja staješ na stranu tuđina i razbojnika.

Ako ti hodaš s novčanikom u ruci, onda su oni koji se čuvaju i plaše obični debili, to je poruka koju šalješ svojim komšijama, ja ih ipak mnogo više poštujem i razumijem. :bih:
:lol: :lol: :lol:
S4mpion

#21335 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by S4mpion »

Reakcija na članak o napadu migranata na vozača autobusa u Sarajevu, pri kojem je vozač autobusa, od strane tih razbojnika, povrijeđen na svom radnom mjestu:
Zašto kod nas ne prave takve scene? :D

MoRE biti da smo bolji ljudi pa nam i bolji migranti dolaze ...
Sad više ne fura tu priču, sad priča i protiv komšija. Toliko o tome. :bih:
Last edited by S4mpion on 05/01/2021 13:12, edited 1 time in total.
meridiyan

#21336 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Glamoč: Krijumčario migrante iz Afganistana

Policijski službenici PP Glamoč dana 04.01.2021 godine u 20,00 sati prilikom kontrole prometa u ul. Junuza Duruta u Glamoču zaustavili su motorno vozilo marke "BMW reg. oznaka K01 T 879, kojim je upravljao S.V. rođen 1973.godine u Cazinu i tom prilikom u vozilu zatekli četiri osobe ( migranta iz Afganistana).
Chloe
Photo mod

#21337 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

S4mpion wrote: 05/01/2021 13:12 Reakcija na članak o napadu migranata na vozača autobusa u Sarajevu, pri kojem je vozač autobusa, od strane tih razbojnika, povrijeđen na svom radnom mjestu:

Prihvatio se te sarkastične izjave kao pijan plota ... :lol: :lol:

Samo ti .... moraš se hraniti, razumijem ja to ... :kiss:

Aaaaa, to tebe boli? Susjedi? Nosiš putovnicu .... ola - la, sad je sve jasnije ... :P

Kao nekakav domoljub :D ... valjda i ti osuđuješ što ne postupaju po zakonu i vraćaju ih nama gole, bose i pretučene???? :oops:

:zastavasaljiljanima:
S4mpion

#21338 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by S4mpion »

Chloe wrote: 05/01/2021 13:20
S4mpion wrote: 05/01/2021 13:12 Reakcija na članak o napadu migranata na vozača autobusa u Sarajevu, pri kojem je vozač autobusa, od strane tih razbojnika, povrijeđen na svom radnom mjestu:

Aaaaa, to tebe boli? Susjedi? Nosiš putovnicu .... ola - la, sad je sve jasnije ... :P

Kao nekakav domoljub :D ... valjda i ti osuđuješ što ne postupaju po zakonu i vraćaju ih nama gole, bose i pretučene???? :oops:

Bez srkleta, samo smo se podsjetili tvoje pljuvačine po komšijama. Zašto ne prave scene po Kladuši... heh :bih:
General War

#21339 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

zira1337 wrote: 05/01/2021 12:13
General War wrote: 05/01/2021 12:01
zira1337 wrote: 05/01/2021 11:40 Migranti došli iz Evropske Unije (Grčke i Bugarske) i sad im nedaju nazad u EU, i onda ta ista EU proziva nas da smo nehumani...

HAHAHAHAHHAHA

Ali nema niko muda od naše političke elite da KAŽE TO.

Zašto Cikotić ne kaže Satleru i Auwertu, "pa neka se vrate u EU odakle su došli?" NE SMIJE KUKAVICA kad čitavu SDA zapadnjaci imaju ucjenjenu zbog beskrupuloznih pljački.
Nisu dosli nama iz EU vec iz srbije i nesto i crne gore...i tamo trebaju curik...cikotic treba zvati Vulina i Dacica pa him to teKti.
Govorim u kontekstu odgovora ovima iz EU kad već tako mnogo pametuju kako smo nehumani, neka ih vrate sebi u Grčku.
Aha, jel i ti tako radis, neko ti da pare unaprijed, prihvatis uslove.. a kasnije se pravis budala?
Sigma90

#21340 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Sta ce ovi uhljebi domaci u USK i KS koji su zaposljeni u IOMu raditi kada migice promjene rutu ili kad EU prekine sve ove dolaske ilegalaca. Tesko da ce jos negdje vise zaraditi toliku platu sa toliko malo rada. Zalit ce za migicama. :bih:
Chloe
Photo mod

#21341 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

S4mpion wrote: 05/01/2021 13:24

Bez srkleta, samo smo se podsjetili tvoje pljuvačine po komšijama. Zašto ne prave scene po Kladuši... heh :bih:
Nemam problem komšijama reći ni javno šta imam ... tako da ... ohladi. :)

Što se tiče te moje sarkastične izjave za koju se kačiš, pokazalo se, ko se snjima ne petlja i nema problema, fizičkih obračuna itd.
Onog momenta kad se krene u provociranje očekivati je i reakciju. Poput mene je x građana, nisam ja pojedinac, a ima i onih koji su zadojeni mržnjom prema njiima iako nisu imali nikakvog lošog iskustva.

Strah je individualan, neko se plaši migranta, ne mora apsolutno imati nikakvo iskustvo, nego eto slušajući druge i priče gluhih telefona.

Lipu je u zadnje vrijeme posjetila masa mojih sugrađana sa punim autima pomoći.

Da postoji problem - postoji, i u vijek zagovaram rješavanje istog.

Dizanje tenzija, širenja mržnje i onog što se radi po društveniom mrežama, portalima pa i na forumu, ne odobravam.

Ako se ti i ja ne slažemo u mišljnju, to ti ne daje pravo da izokrećeš riječi, stavljaš riječi koje nikad izgovorila.

Da sam osamljena u svom mišljenju i stavu, zabrinula bih se za sebe, dok je god 70 % mojih sugrađana istog mišljenja kao ja, osjećam se dobro u svojoj koži.

p.s. I u sarajevu sam svojim očima gledala kako građani paze na te ljude. Bez ikakvog straha dijele ulicu s njima ... ;)

I hajde bolan, otkači od mene. :pasamoj:
S4mpion

#21342 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by S4mpion »

Chloe wrote: 05/01/2021 13:50

Što se tiče te moje sarkastične izjave za koju se kačiš, pokazalo se, ko se snjima ne petlja i nema problema, fizičkih obračuna itd.
Onog momenta kad se krene u provociranje očekivati je i reakciju. Poput mene je x građana, nisam ja pojedinac, a ima i onih koji su zadojeni mržnjom prema njiima iako nisu imali nikakvog lošog iskustva.

Strah je individualan, neko se plaši migranta, ne mora apsolutno imati nikakvo iskustvo, nego eto slušajući druge i priče gluhih telefona.

Dizanje tenzija, širenja mržnje i onog što se radi po društveniom mrežama, portalima pa i na forumu, ne odobravam.

Ako se ti i ja ne slažemo u mišljnju, to ti ne daje pravo da izokrećeš riječi, stavljaš riječi koje nikad izgovorila.

Da sam osamljena u svom mišljenju i stavu, zabrinula bih se za sebe, dok je god 70 % mojih sugrađana istog mišljenja kao ja, osjećam se dobro u svojoj koži.

p.s. I u sarajevu sam svojim očima gledala kako građani paze na te ljude. Bez ikakvog straha dijele ulicu s njima ... ;)

Prvo kažeš da ti je ona gore pljuvačina po komšijama bila sarkastična, a onda sama sebe demantuješ izjavom
ko se snjima ne petlja i nema problema, fizičkih obračuna
Nisi bila sarkastična, pljuvačina je bila stvarna. Još ispade da lažu oni što su napadnuti na pravdi Boga. :bih:
meridiyan

#21343 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Sigma90 wrote: 05/01/2021 13:31 Sta ce ovi uhljebi domaci u USK i KS koji su zaposljeni u IOMu raditi kada migice promjene rutu ili kad EU prekine sve ove dolaske ilegalaca. Tesko da ce jos negdje vise zaraditi toliku platu sa toliko malo rada. Zalit ce za migicama. :bih:
Selmica rece u nedjelju da ce se odmah pristupiti betoniranju i uredjivanju satora, da odmah dolaze OS BiH sa mehanizacijom samo da predsjednistvo to u ponedjeljak odobri, da su u pitanju sati pa stidljivo dani da se to realizira. Od tada ni habera od ministra ne sigurnosti.
A najavljuju se snjezne padavine.

Negdje zapelo? :-)
Chloe
Photo mod

#21344 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

S4mpion wrote: 05/01/2021 13:54
Chloe wrote: 05/01/2021 13:50

Prvo kažeš da ti je ona gore pljuvačina po komšijama bila sarkastična, a onda sama sebe demantuješ izjavom
Nisi bila sarkastična, pljuvačina je bila stvarna. Još ispade da lažu oni što su napadnuti na pravdi Boga. :bih:
Ja ne pljujem!

Kroz sebe nemoj mene gledati. ;)

Ako nešto mislim, nemam potrebe da se perem, krijem i negiram.
A to nije demant mene, nego crtanje tebi da udaraš u praznu slamu.

Uostalom shvataj kako god hoćeš ... :oops:
deer_hunter

#21345 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by deer_hunter »

Chloe wrote: 05/01/2021 09:47

Od ilegalnih migranata se i ne može očikvati da dolaze legalno. Onog momenta kad kroče na teritoriju Slo i Hr oni podliježu njihovim Zakonima, i nemaju ih šta vraćati u BiH, mogu ih staviti u proceduru ili vratiti u njihove države.

Isto što Hr radi, i BiH Granična policija bi trebala, je li? Nogu im dupe i nazad u HR, pa naguravati se na granici ... :-)
Znaci za njih ne vaze zakoni Turske, Grcke, Albanije, Crne Gore, Srbije, BiH i samo pice bez da ih iko ista pita, al kad kroce na hr teritorij onda ih ovi trebaju procesuirati. Hoce, al u ku..u, rekoh vec uce na primjeru BiH gdje inzinjeri marsiraju naoruzani macetama, sjekirama i ostalim priborom za jelo. A sve sto u HR rade rade po nalogu EU, jer njihovu g.u..zicu i cuvaju. Dovoljno je bilo procitati izjavu Angele Merkel

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... granica-eu
Na konferenciji za novinare ona je odgovarala na pitanje može li Hrvatska preuzeti predsjedanje Unijom kada je optužuju za nepoštivanje ljudskih prava zbog postupanja prema migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom.

„Evropska unija živi od toga da ima različite perspektive“, rekla je Merkel nakon bilateralnog sastanka s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem održanog na marginama kongresa Evropske narodne stranke (EPP) koji se prvi put održava u Zagrebu.

„Iz perspektive države koja mora štititi vanjske granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne države koja je u sredini evropskog prostora.
I da, granicna policija bi upravo trebala raditi ono sto rade Hrvati, pa makar to znacilo i naguravanje na granici, kako ti kazes. Sve je bolje od Bakirovog merhametluka koji ide preko ledja gradjana Bihaca i V.Kladuse ;-)
Last edited by deer_hunter on 05/01/2021 14:05, edited 1 time in total.
General War

#21346 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

Sigma90 wrote: 05/01/2021 13:31 Sta ce ovi uhljebi domaci u USK i KS koji su zaposljeni u IOMu raditi kada migice promjene rutu ili kad EU prekine sve ove dolaske ilegalaca. Tesko da ce jos negdje vise zaraditi toliku platu sa toliko malo rada. Zalit ce za migicama. :bih:
Odose dalje, cijeli svijet pun budala i treba im UN osoblja...a "migici" ce tu ostati malo duze.
Chloe
Photo mod

#21347 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

deer_hunter wrote: 05/01/2021 14:02
Chloe wrote: 05/01/2021 09:47

Od ilegalnih migranata se i ne može očikvati da dolaze legalno. Onog momenta kad kroče na teritoriju Slo i Hr oni podliježu njihovim Zakonima, i nemaju ih šta vraćati u BiH, mogu ih staviti u proceduru ili vratiti u njihove države.

Isto što Hr radi, i BiH Granična policija bi trebala, je li? Nogu im dupe i nazad u HR, pa naguravati se na granici ... :-)
Znaci za njih ne vaze zakoni Turske, Grcke, Albanije, Crne Gore, Srbije, BiH i samo pice bez da ih iko ista pita, al kad kroce na hr teritorij onda ih ovi trebaju procesuirati. Hoce, al u ku..u, rekoh vec uce na primjeru BiH gdje inzinjeri marsiraju naoruzani macetama, sjekirama i ostalim priborom za jelo. A sve sto rade rade po nalogu EU, jer njihovu g.u..zicu i cuvaju. Dovoljno je bilo procitati izjavu Angele Merkel

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... granica-eu
Na konferenciji za novinare ona je odgovarala na pitanje može li Hrvatska preuzeti predsjedanje Unijom kada je optužuju za nepoštivanje ljudskih prava zbog postupanja prema migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom.

„Evropska unija živi od toga da ima različite perspektive“, rekla je Merkel nakon bilateralnog sastanka s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem održanog na marginama kongresa Evropske narodne stranke (EPP) koji se prvi put održava u Zagrebu.

„Iz perspektive države koja mora štititi vanjske granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne države koja je u sredini evropskog prostora.
Oooops .... Bake je to sa njima dogovorio. Uffff :evil:
Sigma90

#21348 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 05/01/2021 13:57
Selmica rece u nedjelju da ce se odmah pristupiti betoniranju i uredjivanju satora, da odmah dolaze OS BiH sa mehanizacijom samo da predsjednistvo to u ponedjeljak odobri, da su u pitanju sati pa stidljivo dani da se to realizira. Od tada ni habera od ministra ne sigurnosti.

Ja mislim da oni njemu ni krevete nisu odobrili. :lol: A o tri mjeseca i spremne lipe moze samo sanjati.
Chloe
Photo mod

#21349 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Sigma90 wrote: 05/01/2021 14:09
meridiyan wrote: 05/01/2021 13:57

Ja mislim da oni njemu ni krevete nisu odobrili. :lol: A o tri mjeseca i spremne lipe moze samo sanjati.
Kad mi nismo bili spremni Lipu pripremiti za godinu i više dana, kako smo imali obavezu i pare, kad li će on ... :lol:
S4mpion

#21350 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by S4mpion »

Chloe wrote: 05/01/2021 14:02
S4mpion wrote: 05/01/2021 13:54
Ja ne pljujem!

Kroz sebe nemoj mene gledati. ;)

Ako nešto mislim, nemam potrebe da se perem, krijem i negiram.
A to nije demant mene, nego crtanje tebi da udaraš u praznu slamu.

Uostalom shvataj kako god hoćeš ... :oops:
Pljuješ, evo, sad si i slagala da si bila sarkastična, iako nisi, što sam i pokazao crno na bijelo. Da ponovimo gradivo:

To je ta sarkastična pljuvačina koja uopšte nije sarkastična. Pogledajte poruku, oni, koji su imali tu nesreću da ih migranti napadnu na pravdi Boga, su, od strane Chloe, proglašeni lažovima, jer migranti su fini i ne prave probleme nikome ko ih ne dira. :bih:

Samo ignoriši, ne pišem ja ovo radi tebe, već drugi moraju znati ko o migrantima priča. :bih:
Locked