Ne petljaj ...
Prodaji maglu nekom drugom, meni ne možeš.

Ne petljaj ...

Koliko sam skontao Fazlic je na svoju ruku dao djacki dom IOMu na uslugu.
ovi su prekrsili zakone minimalno 5 zemalja dok su dosli do Hrvatske, toliko o legalnosti.
Od ilegalnih migranata se i ne može očikvati da dolaze legalno. Onog momenta kad kroče na teritoriju Slo i Hr oni podliježu njihovim Zakonima, i nemaju ih šta vraćati u BiH, mogu ih staviti u proceduru ili vratiti u njihove države.deer_hunter wrote: ↑05/01/2021 09:38ovi su prekrsili zakone minimalno 5 zemalja dok su dosli do Hrvatske, toliko o legalnosti.
@Chloe
Mislim da tebi vise smeta sto su Hrvati i Slovenci, na primjeru Bosne, shvatili o kakvim se likovima tu radi. Sto bi im cakijasi setali po Zagrebu kad imaju sve ovlasti da ih u tome sprijece. Bolje apeluj na Austriju i Njemacku da otvore svoje granice(ovi su uostalom tamo i krenuli), kada se to desi put kroz Hrvatsku i Sloveniju ce im biti lagana setnja![]()
https://klix.ba/njemacki-mediji-eu-po ... -politici/Ali to što EU situaciju u Bosni smatra „neprihvatljivom”, a da po tom pitanju na grčkim ostrvima ne radi ništa – to je „gore nego neprihvatljivo”, navodi se u komentaru. „Bosna još uvijek nije članica Evropske unije, a Grčka jeste. Na Lezbosu i Samosu izbjeglice sjede u hladnom i u blatu, bez grijanja, bez tekuće vode. Za njih je odgovorna EU.”
„Licemjerno je”, piše dalje u komentaru, „hvaliti se zatvaranjem Balkanske rute samo da bi se potom problem migranata nasukanih na južnoj granici EU prepustio zemljama koje nisu članice Unije. (…) Apelovanje na vladu u Sarajevu da poboljša uslove života za ‘svoje’ izbjeglice, dok istovremeno ‘njihove’ izbjeglice hiberniraju u blatu na grčkim ostrvima – to je nečuveno.”
Zahur (23) iz Pakistana za Bild kaže: „Bosanska vlada, organizacije za pomoć – svi su korumpirani. Hrvatski predsjedniče, molim vas otvorite granicu! Već sam isprobao 20 ‘igara’ i deportovan sam ovdje iz Italije.”
Onda gledaj, uči i kopiraj. Eto mi ne znamo otkud dođu BiH. Nek počnemo i mi vraćati, pod okriljem noći.. No jbg, mirišu milijuni izabranoj vlasti.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:08 Međunarodno pravo i konvencije imaju veću snagu od domaće legislative. Ne mogu lika klepiti čak u Italiji pa ga vratiti u BiH. Zna se po medjunarodnom humanitarnom pravu kako to hoda, ako ga uhvatiš u graničnom pojasu i nepobitno utvrdiš da ti je ušao iz susjedne zemlje onda ide tzv. readmisija, legalno ga predaš na graničnom prelazu zemlji iz koje ti je ušao. Ovo što nam EU radi je sve nelegalni "pushback", Talijani Slovencima, Slovenci Hrvatima, Hrvati nama tajno pod okriljem noći. Jbg. kad smo mi tu niko i ništa, pa se svako izdrkava nad ovom jadnom zemljom. Daju koji milion eVrića i misle riješili problem.
Ne bas - svaka suverena zemlja se moze povuci iz koje god konvencije.A domaci zakon je uvijek iznad "vanjskog" - od tuda pojam suverenosti.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:08 Međunarodno pravo i konvencije imaju veću snagu od domaće legislative. Ne mogu lika klepiti čak u Italiji pa ga vratiti u BiH. Zna se po medjunarodnom humanitarnom pravu kako to hoda, ako ga uhvatiš u graničnom pojasu i nepobitno utvrdiš da ti je ušao iz susjedne zemlje onda ide tzv. readmisija, legalno ga predaš na graničnom prelazu zemlji iz koje ti je ušao. Ovo što nam EU radi je sve nelegalni "pushback", Talijani Slovencima, Slovenci Hrvatima, Hrvati nama tajno pod okriljem noći. Jbg. kad smo mi tu niko i ništa, pa se svako izdrkava nad ovom jadnom zemljom. Daju koji milion eVrića i misle riješili problem.
Nisam pravnik, kao što vjerovatno nisi ni ti, zašto onda postoje Međunarodni sudovi pred kojima ljudi traže pravdu kad je ne mogu naći u svojoj zemlji?MorningStar wrote: ↑05/01/2021 11:20Ne bas - svaka suverena zemlja se moze povuci iz koje god konvencije.A domaci zakon je uvijek iznad "vanjskog" - od tuda pojam suverenosti.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:08 Međunarodno pravo i konvencije imaju veću snagu od domaće legislative. Ne mogu lika klepiti čak u Italiji pa ga vratiti u BiH. Zna se po medjunarodnom humanitarnom pravu kako to hoda, ako ga uhvatiš u graničnom pojasu i nepobitno utvrdiš da ti je ušao iz susjedne zemlje onda ide tzv. readmisija, legalno ga predaš na graničnom prelazu zemlji iz koje ti je ušao. Ovo što nam EU radi je sve nelegalni "pushback", Talijani Slovencima, Slovenci Hrvatima, Hrvati nama tajno pod okriljem noći. Jbg. kad smo mi tu niko i ništa, pa se svako izdrkava nad ovom jadnom zemljom. Daju koji milion eVrića i misle riješili problem.
Tamam posla, sve konvencije i presude medjunarodnih sudova su iznad domacih zakona ukoliko je clanica ili potpisnik...posebno u domenu ljudskih prava.MorningStar wrote: ↑05/01/2021 11:20Ne bas - svaka suverena zemlja se moze povuci iz koje god konvencije.A domaci zakon je uvijek iznad "vanjskog" - od tuda pojam suverenosti.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:08 Međunarodno pravo i konvencije imaju veću snagu od domaće legislative. Ne mogu lika klepiti čak u Italiji pa ga vratiti u BiH. Zna se po medjunarodnom humanitarnom pravu kako to hoda, ako ga uhvatiš u graničnom pojasu i nepobitno utvrdiš da ti je ušao iz susjedne zemlje onda ide tzv. readmisija, legalno ga predaš na graničnom prelazu zemlji iz koje ti je ušao. Ovo što nam EU radi je sve nelegalni "pushback", Talijani Slovencima, Slovenci Hrvatima, Hrvati nama tajno pod okriljem noći. Jbg. kad smo mi tu niko i ništa, pa se svako izdrkava nad ovom jadnom zemljom. Daju koji milion eVrića i misle riješili problem.
Stara vijest ... al' tjera da se malo zamislimo nad situacijom na USK-a u zadnje vrijeme.bandit_mo wrote: ↑05/01/2021 11:11Onda gledaj, uči i kopiraj. Eto mi ne znamo otkud dođu BiH. Nek počnemo i mi vraćati, pod okriljem noći.. No jbg, mirišu milijuni izabranoj vlasti.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:08 Međunarodno pravo i konvencije imaju veću snagu od domaće legislative. Ne mogu lika klepiti čak u Italiji pa ga vratiti u BiH. Zna se po medjunarodnom humanitarnom pravu kako to hoda, ako ga uhvatiš u graničnom pojasu i nepobitno utvrdiš da ti je ušao iz susjedne zemlje onda ide tzv. readmisija, legalno ga predaš na graničnom prelazu zemlji iz koje ti je ušao. Ovo što nam EU radi je sve nelegalni "pushback", Talijani Slovencima, Slovenci Hrvatima, Hrvati nama tajno pod okriljem noći. Jbg. kad smo mi tu niko i ništa, pa se svako izdrkava nad ovom jadnom zemljom. Daju koji milion eVrića i misle riješili problem.
Ko je bio na Vučijaku, mogao je vidjeti da je zrno od tih para tamo uloženo.Vlada FBiH je početkom jula doznačila četiri miliona KM Vladi USK za rješavanje migrantske krize. Ova sredstva su trebala biti preusmjerena Crvenom križu Grada Bihaća za zbrinjavanje migranata na Vučjaku, ali je problem nastao zbog plana da će kanton preusmjeriti novac za izgradnju policijske stanice u Bužimu.
Čemu ljutnja?
Momak, pare koje su došle u BiH za pomoć migrantima, dijelom usmjerene na USK-a i uređenje Lipe, i time se Bira oslobadjala i grad Bihać od migranata. ( nije li to razlog frke
Pa potpises konvenciju i onda ide promjena zakona u svojoj zemlji kako nebi bila u koliziji sa istom. Ukoliko imas zakone vs konvencije u koliziji drzava je duzna postovati svoje - ili nije suverena drzava.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:31Nisam pravnik, kao što vjerovatno nisi ni ti, zašto onda postoje Međunarodni sudovi pred kojima ljudi traže pravdu kad je ne mogu naći u svojoj zemlji?MorningStar wrote: ↑05/01/2021 11:20Ne bas - svaka suverena zemlja se moze povuci iz koje god konvencije.A domaci zakon je uvijek iznad "vanjskog" - od tuda pojam suverenosti.NediM17 wrote: ↑05/01/2021 11:08 Međunarodno pravo i konvencije imaju veću snagu od domaće legislative. Ne mogu lika klepiti čak u Italiji pa ga vratiti u BiH. Zna se po medjunarodnom humanitarnom pravu kako to hoda, ako ga uhvatiš u graničnom pojasu i nepobitno utvrdiš da ti je ušao iz susjedne zemlje onda ide tzv. readmisija, legalno ga predaš na graničnom prelazu zemlji iz koje ti je ušao. Ovo što nam EU radi je sve nelegalni "pushback", Talijani Slovencima, Slovenci Hrvatima, Hrvati nama tajno pod okriljem noći. Jbg. kad smo mi tu niko i ništa, pa se svako izdrkava nad ovom jadnom zemljom. Daju koji milion eVrića i misle riješili problem.
Možeš ti šta hoćeš, eno ti S. Koreja, al' što bi stari rekli ne možeš dokle hoćeš.
Što "suverene" zemlje predadoše ratne zločince Hagu kad je tako kako kažeš.![]()
A kome su pare uplacene ?
Nisu dosli nama iz EU vec iz srbije i nesto i crne gore...i tamo trebaju curik...cikotic treba zvati Vulina i Dacica pa him to teKti.zira1337 wrote: ↑05/01/2021 11:40 Migranti došli iz Evropske Unije (Grčke i Bugarske) i sad im nedaju nazad u EU, i onda ta ista EU proziva nas da smo nehumani...
HAHAHAHAHHAHA
Ali nema niko muda od naše političke elite da KAŽE TO.
Zašto Cikotić ne kaže Satleru i Auwertu, "pa neka se vrate u EU odakle su došli?" NE SMIJE KUKAVICA kad čitavu SDA zapadnjaci imaju ucjenjenu zbog beskrupuloznih pljački.
Ne ljutim se, nego se smijem tvojim zaključcima i podmetanju riječi koje nisam izgovorila.
Uvijek to kažeš, a Kladušani debili?Chloe wrote: ↑05/01/2021 12:01Ne ljutim se, nego se smijem tvojim zaključcima i podmetanju riječi koje nisam izgovorila.![]()
Možeš ti to bolje....![]()
Govorim u kontekstu odgovora ovima iz EU kad već tako mnogo pametuju kako smo nehumani, neka ih vrate sebi u Grčku.General War wrote: ↑05/01/2021 12:01Nisu dosli nama iz EU vec iz srbije i nesto i crne gore...i tamo trebaju curik...cikotic treba zvati Vulina i Dacica pa him to teKti.zira1337 wrote: ↑05/01/2021 11:40 Migranti došli iz Evropske Unije (Grčke i Bugarske) i sad im nedaju nazad u EU, i onda ta ista EU proziva nas da smo nehumani...
HAHAHAHAHHAHA
Ali nema niko muda od naše političke elite da KAŽE TO.
Zašto Cikotić ne kaže Satleru i Auwertu, "pa neka se vrate u EU odakle su došli?" NE SMIJE KUKAVICA kad čitavu SDA zapadnjaci imaju ucjenjenu zbog beskrupuloznih pljački.