Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51426 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Mane je postao obican dajver. Odvratan igrac do zla Boga postao. Nosi govno iz kluba.
sve_ovo_ja

#51427 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

Ima li izmjene Jurgene - Minamino, Jones, Origi, bilo šta?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51428 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Flopovi :

Po tri boda Arnold, Ox i Mane
dva boda Salah, Thiago i Hendo
1 bod Wijnaldum i ostali
sve_ovo_ja

#51429 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

Fali sad "Thiago Masterclass" video kako posalje pas na drugu stranu, i zamahne nogom dok dodaje prvom do sebe.
no_sekirli

#51430 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Čestitam Kloppu na neviđenoj taktici i na tvrdoglavosti do zadnje minute.
Čestitam i Sadiu na baletnim eskapadama i gubljenju kompasa.

Konačno poraz, da se se tačno vidi u kakvom je stanju Liverpool.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51431 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Koliko se svrsavalo na Thiaga yebem ti dan
saint_mirad

#51432 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

Ova me utakmica podsetila na onaj Liverpool od pre 5-6 godina kad su se patili da daju gol bilo kome. :-?
AmiĐa_Idriz

#51433 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Svakako, samo da je Thiago krenuo sa klupe ponovio bi se Palace.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51434 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Niko to nije rekao. Svrsava se na njega i Keitu kao da su generacijski veznjaci, a ono, budimo realni.
BHF_Manijak

#51435 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Thiago je najmanji problem veceras, iako je i on k'o karina izgledao.
Puno me vise brine tronozac naprijed, koji ne bi gola dao da ima situaciju 3 na 1, jer veze nemaju sta ce s loptom, brine me uzasno tanka klupa, koliko god se svrsavalo da je beton, brine me Klopp s cudnim potezima zadnjih 4-5 utakmica i katastrofalnim izmjenama itd...

Evo sve i da nije povreda, usao bi ti Jota s klupe, ja i? Sta jos? Opet ti ostanu polovnjaci Shaq, Origi, Ox, Milner s 36 itd...
Kad je Xerdan kome sta napravio ulaskom? Barceloni prije 2 godine. Wooow. Origi? Isto tako. Keitu prodati za 10 miliona, ako i toliko mogu uzeti za belosvjetski prevaru.

Ne znam, nesto moraju podhitno mijenjati, jer se ja licno pod Kloppom ne sjecam perioda kad je istovremeno naprijed trojac bio u groznoj formi. Uvijek je bilo da neko vadi, jedan bar. Sad niko.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51436 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

BHF_Manijak wrote: 04/01/2021 23:15 Thiago je najmanji problem veceras, iako je i on k'o karina izgledao.
Puno me vise brine tronozac naprijed, koji ne bi gola dao da ima situaciju 3 na 1, jer veze nemaju sta ce s loptom, brine me uzasno tanka klupa, koliko god se svrsavalo da je beton, brine me Klopp s cudnim potezima zadnjih 4-5 utakmica i katastrofalnim izmjenama itd...

Evo sve i da nije povreda, usao bi ti Jota s klupe, ja i? Sta jos? Opet ti ostanu polovnjaci Shaq, Origi, Ox, Milner s 36 itd...
Kad je Xerdan kome sta napravio ulaskom? Barceloni prije 2 godine. Wooow. Origi? Isto tako. Keitu prodati za 10 miliona, ako i toliko mogu uzeti za belosvjetski prevaru.

Ne znam, nesto moraju podhitno mijenjati, jer se ja licno pod Kloppom ne sjecam perioda kad je istovremeno naprijed trojac bio u groznoj formi. Uvijek je bilo da neko vadi, jedan bar. Sad niko.
Previse si emotivan, obolit ces bezveze.
saint_mirad

#51437 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

Jesu pali u formi zadnjih nekoliko utakmica, ali ne treba ih hejtati bezze. Oni se mogu lako vratiti gde su i bili i podici formu opet. Kvalitet je tu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51438 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

saint_mirad wrote: 04/01/2021 23:33 Jesu pali u formi zadnjih nekoliko utakmica, ali ne treba ih hejtati bezze. Oni se mogu lako vratiti gde su i bili i podici formu opet. Kvalitet je tu.
:thumbup:

Bit ce to okej, ako ne ove, onda naredne sezone.
AmiĐa_Idriz

#51439 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Mislim da je ovo prvi put otkako je došao da se direktno dotakne igrača i okrivi ih na pressu:
Klopp: "I know they are great guys, super boys, fantastic players, but tonight they should have done better. So I get angry. They know this. We don't have to make it bigger than it is, but it's big. It's mainly my fault, but the boys had a hand as well, & we have to change that."
BHF_Manijak

#51440 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gerro wrote: 04/01/2021 23:29
Previse si emotivan, obolit ces bezveze.

Znam, otac me jebo da me jebo!

I sto je takodjer primjetno bar ovih zadnjih par utakmica. Doduse uzorak je premali da bi se izvukao zakljucak ili da bi se kazalo da je pravilo, ali protivnici vise toliko postaju prolaske po strani i obacaje da to nije normalno, natrpaju 16 sa 8 igraca i puste te po strani, jer ovi veze nemaju sta ce napraviti s loptom kad prodju.
Evo ako imaju gdje snimci utakmica, pa pogledajte. Nijedan prolazak po strani nije rezultirao ma polusansom, ma nicim. Krcat sesnaesterac protivnickim igracima i igrac Liverpoola koji prodje naprijed da li je to Robbo, Mane,a TAA ili ko vec, veze nema sta da uradi, samo je onako ubaci i to je kraj.
Ni cutback pas ne prolazi, ni ostar ubacaj, a od visoke lopte svakako nemaju bas nikakve koristi.
I evo i protiv Newcastlea i protiv WBA i veceras, lahko dozvoljavali protivnici da se prodje po strani i na kraju nista. Copy/paste svaka akcija.
BHF_Manijak

#51441 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gerro wrote: 04/01/2021 23:40
saint_mirad wrote: 04/01/2021 23:33 Jesu pali u formi zadnjih nekoliko utakmica, ali ne treba ih hejtati bezze. Oni se mogu lako vratiti gde su i bili i podici formu opet. Kvalitet je tu.

Ove je grehota ne uzeti, jer je i City u debelom padu i traze se. I treba iskoristit dok se traze, jer oni naftasi ce izvalit 200 miliona hladno na ljeto da bi se "nasli" i lakse to pouno rade od vlasnika Liveproola.
Zato treba iskoristit dok se moze.
Samo jedan mini niz od 4-5 utakmica bi ti dao da se hladno odlijepis od konkurencije, samo da prorade, samo...
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51442 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

BHF_Manijak wrote: 04/01/2021 23:46
Gerro wrote: 04/01/2021 23:40

Ove je grehota ne uzeti, jer je i City u debelom padu i traze se. I treba iskoristit dok se traze, jer oni naftasi ce izvalit 200 miliona hladno na ljeto da bi se "nasli" i lakse to pouno rade od vlasnika Liveproola.
Zato treba iskoristit dok se moze.
Samo jedan mini niz od 4-5 utakmica bi ti dao da se hladno odlijepis od konkurencije, samo da prorade, samo...
Ja mislim da su se oni nasli, a mi smo vec zayebali da se odlijepimo. Yebajiga.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51443 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

AmiĐa_Idriz wrote: 04/01/2021 23:42 Mislim da je ovo prvi put otkako je došao da se direktno dotakne igrača i okrivi ih na pressu:
Klopp: "I know they are great guys, super boys, fantastic players, but tonight they should have done better. So I get angry. They know this. We don't have to make it bigger than it is, but it's big. It's mainly my fault, but the boys had a hand as well, & we have to change that."
Mogao bi koju prozboriti sa Arnoldom, prije svega reci mu da se okani glupih youtube klipova i instagrama i da se lati lopte.
saint_mirad

#51444 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

Nije jos ni polovina sezone, i ostale ekipe ce imati rezultatske krize. Man City je do pre par utakmica delovao kao da ce se boriti za top 4, pa se uhvatili formu. Nista ovde nema definitivno, verovatno ce se i prvak resavati u poslednje kolo ili dva.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51445 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

saint_mirad wrote: 04/01/2021 23:51 Nije jos ni polovina sezone, i ostale ekipe ce imati rezultatske krize. Man City je do pre par utakmica delovao kao da ce se boriti za top 4, pa se uhvatili formu. Nista ovde nema definitivno, verovatno ce se i prvak resavati u poslednje kolo ili dva.
Pogledaj raspored Citya do utakmice sa nama. Uzet ce maximalan broj bodova.
AmiĐa_Idriz

#51446 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 04/01/2021 23:46 Samo jedan mini niz od 4-5 utakmica bi ti dao da se hladno odlijepis od konkurencije, samo da prorade, samo...
Imali su priliku za niz kakvu nikad i propustili su je. Decembar vjerovatno nikad lakši u ko zna koliko vremena,

Fulham, Tottenham, Palace, WBA, Njuka i sad Southampton kojem btw fali nekoliko izuzetno važnih igrača i ti odigraš samo jednu utakmicu vrijednu pomena. Ne ide.

Sad idu United, Burnley, Tottenham, West Ham, a početkom februara i City. Ovako kako sad izgledaju, i kako nisu povezali niz u ovom perfektnom rasporedu, ne vidim kako bi ovdje.
no_sekirli

#51447 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

@BHF_Manijak
Odlična analiza druže. Protivnik namjerno pušta beskonačne ubačaje sa svih lokacija, jer su svjesni da nema tko skočiti. Ne igraju se dupli pasovi apsolutno nikako na sredini 16erca, niti se pravi prolaz za udarce.

Može Klopp srat po igračima kako hoće, ali večeras apsolutni jedini krivac je on. Nikada nema plan B i nikada nema muda da vidi grešku i proba je anulirati, nego nastavi dalje i zakopa se još više.
Pa prava je tragedija pored stopera u timu (pa kakvi god oni bili), staviti Hendu na stopera, i ubaciti u igru Oxa ili Šaćira, a Jones koji je sam izvukao 2-3 tekme mu ne dobije niti minute. Samo da je pokušao u drugom izbaciti Oxa, ubaciti stopera i Hendu malo približiti golu, garantiram da bi gledali malo drugačiju utakmicu.
Dalje, iako nemam neko veliko mišljenje o Takiju, i večeras mu je Klopp pokazao da nema o njemu baš neko veliko mišljenje. Guranje rekovalescenata prije njega, neće baš na dobro izići.
TAA nije dobar od kad se vratio, pa zašto Neco ne dobije jednom šansu od početka da zaigra? Ili će momka sad gurnuti protiv Ville, sa još 5 rezervi, pa kad dobiju po nosu opet će ga klupirati.
Mane apsolutno izgubljen u svojoj veličini, ispodprosječni bekovi ga ubijaju cijelu sezonu. Može on forsirat još 50 utakmica, ali ne to baš tako.
Salah igra kao uvrijeđena mlada, on je već u svojoj glavi u šetnji po Madridu.
Firmino je večeras bio najbolji od trojca naprijed, ali 3 udarca glavom, niti jedan prema golu.
Thiago nije bio toliko loš, ali onaj žuti u 3.minuti, i to nakon primljenog gola, pa to profesionalci ne rade. Kasnije nije smio faula napraviti.

Sve u svemu još jedna očajna partija naših, i još očajnija priprema i vođenje tekme sa klupe. Klopp, palac dolje! :angry:
AmiĐa_Idriz

#51448 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

We can rule out Sven Botman. The People I spoke to were adamant there was absolutely no interest. I don't go along with the idea that it is a smokescreen. With Botman we're being told it's not a possibility. @JamesPearceLFC

Liverpool are only interested in making a defensive signing this month if the price is right and if is a player that they believe it can fit in the longer term, someone that can compliment what they have for seasons to come. @JamesPearceLFC
AmiĐa_Idriz

#51449 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

LFC DON’T want to spend a lot of money in the January transfer window, they’re planning for something interesting next summer... That’s why they are considering if there’s good opportunities they can go for, if not they'll stay with this team. [Fabrizio Romano]
Plunkett

#51450 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

Nakon što je prošlo haman 24 sata, mali osvrt.
Generalno kao kurac igramo već jako dugo, sa malim bljeskovima. Kad kažem kao kurac, ne mislim sada da je to nivo Burnleya ali nekako imam utisak da je forma pala malo pred Atletico i da od tog perioda jednostavno to nije to.
Možda griješim, tj.sigurno, ali imam osjećaj da je došlo do stagnacije u vidu kako individualnog napretka igračka, tako i u vidu igre koje prikazuju.
Jednostavno, nema te neke konstante, nema čvrstine a previše oscilacija. Nije problem izgubiti, ali nervira način na koji se to dešava. Nervira Henderson na štoperu, nema tog nekog uticaja sa bekovskih pozicija, sredina tu i tamo a napad nikako da sva trojica udju u formu.
Povrede čine svoje, ali se iskreno nadam da je ovo jučer bilo potrebno da se konačno dohavizaju, da Kloppo to razdrma. Dobra stvar ovog tima i njihovog karaktera je što kad su u formi, svejedno je da li je s druge strane City ili WBA. I zato se nadam i dalje tituli, uprkos i rasporedu i trentunom stanju u ekipi.
Edit. I Keitu (toplo hladno, jedan dobar meč, pa loše pa povreda i tako u krug) i Oxa i Divocka (hvala mu na svemu) trba nabiti nogom u guzicu. Skupa sa Shaqirijem i Adrianom.
Za nekog ko slabije prati ova klupa djeluje sasvim solidno.
Medjutim dovoljno je da pogleda jednu utakmicu i da uvidi da su oni daleko od igrača koji mogu donijeti prevagu (mogu doduše, svaki je imao svojih momenata, ali jako jako rijetko).
Post Reply