Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Isto kao nasi u njemackoj - sad ce ti objasniti dezurni zastitnici prava i zelja imigranata.
Takoe, neksmo mi zacerali cikoticu...samo napolje na meraju , nista ograda
Da da krivi su oni sto nisu dozvolili da im smjeste 1000 ovih humanitaraca i filantropa pod prozor, svi znamo da uopste ne izlaze iz kampova kako god hoce.
Bravo kako si odmah rjesio enigmu i ukazao na pravog krivca tj. Lokalce koji ne zele da im ovi fini budu prve komsije
Odlicno rezonovanje, humanitarce necemo pod prozore ali zato bandu i ubice cemo pustit da lutaju po cestama.
Chloe wrote: ↑04/01/2021 16:25
Et' još uvijek hodam čaršijom sa novčanikom I mobitelom u ruci bez straha.
Pojedinih budala ima i medju njima kao i medju nama, a da ima do odnosa. Ima, to ću opet reći... Evo primjera od sinoć u Bihaću. Nažalost.
..
.. a, kamerom.... aaaaa.
Medju nama, . nemamo izbora... no, ako netko dodje sa strane, pa ti ugrozava sigurnost. nema tog odnosa koji ce zadovojiti njihove potrebe.
General War wrote: ↑04/01/2021 15:55
Takoe, neksmo mi zacerali cikoticu...samo napolje na meraju , nista ograda
Da da krivi su oni sto nisu dozvolili da im smjeste 1000 ovih humanitaraca i filantropa pod prozor, svi znamo da uopste ne izlaze iz kampova kako god hoce.
Bravo kako si odmah rjesio enigmu i ukazao na pravog krivca tj. Lokalce koji ne zele da im ovi fini budu prve komsije
Odlicno rezonovanje, humanitarce necemo pod prozore ali zato bandu i ubice cemo pustit da lutaju po cestama.
Upravo - da su smjesteni u centar bihaca nebi apsolutno izlazili i sve bi bilo mirno i bavili bi se slikarstvom i ostalim umjetnostima a u sarajevu bi pravili rezbarije.Dje god ima kampova oni apsolutno borave u istim i ne odu okolo i ovako se bockaju sto medjusobno sto narod pa malo i otimaju kradu , eventualno sta zapale i tako.
A šta je sa tvojim sugrađanima koji su nastradali, jesu li šupci?
U mom rječniku nema takvih riječi.
Namjerno to radiš da bi digao frku na mene ovdje.
A ko je to stradao?
Ne znam jesi li svjesna ovog što pišeš, ali to su tvoje riječi.
Ako ti hodaš gradom sa novčanikom i mobitelom u ruci, onda se nameće zaključak da su tvoji sugrađani, koji se, zbog negativnih iskustava s migrantima, ne usuđuju ponašati poput tebe, obični debili koji bespotrebno drame?
Upravo - da su smjesteni u centar bihaca nebi apsolutno izlazili i sve bi bilo mirno i bavili bi se slikarstvom i ostalim umjetnostima a u sarajevu bi pravili rezbarije.Dje god ima kampova oni apsolutno borave u istim i ne odu okolo i ovako se bockaju sto medjusobno sto narod pa malo i otimaju kradu , eventualno sta zapale i tako.
Ja necuh od kantonalnih i opCinskih predstavnika da traze da se migranti zaklope u centre...vec da nece centre..onda opet ostane migrant na testi.
Murija kad ih uhapsi..kud ce sa njima..kuci da ih vodi?
howdy wrote: ↑04/01/2021 17:10
ne primamo zelene termite
znači, još se trebam dokazati. Ok, pošteno
Al, možda da mi daš savjet na koji način da dokažem svoju progresivnost.....možda neka akcija ili tako nešto ? ono kao noćne patrole starih vukova...ili da lijepimo po banderama slike migranata.....šta misliš o ovim idejama, ne čine mi se loše, a i nekako su na valu ove nove paradigme progresa...
A šta je sa tvojim sugrađanima koji su nastradali, jesu li šupci?
U mom rječniku nema takvih riječi.
Namjerno to radiš da bi digao frku na mene ovdje.
A ko je to stradao?
Ako ti hodaš gradom sa novčanikom i mobitelom u ruci, onda se nameće zaključak da su tvoji sugrađani, koji se, zbog negativnih iskustava s migrantima, ne usuđuju ponašati poput tebe, obični debili koji bespotrebno drame?
Još pitaš ko je nastradao.
Govorim u svoje ime, danas sam prošla svojom čaršijom sa novčanikom I mobitelom u rukama.
Zašto neko ima strah a ja nemam, zaista se nameće pitanje!?
Ako misliš na one koji su stajali iza augustivskih protesta, nadam se da si do sad saznao pozadinu.
Da ko je stradao?
Mediji, društvene mreže, forumi snose dobar dio odgovornosti za ovu sve veću i nekontrolisanu mržnju
Srbe koji su nas ubijali, klali, silovali, izgladnjavali ne mrzite ko njih.
Svakodnevna rasprava sa ljubiteljem ilegalnih migranata
Kakvi ste vi to ljudi napadate izbjeglice
To nisu izbjeglice u tim državama nema rata.
Država je dužna da tražiocima azila obezbijedi sve
Tražioca azila u BiH nema ni 1% među njima.
Zaboravili ste kad su Bosanci išli u Europu
Jesu ali su bili prave izbjeglice i postojali su programi njihovog zbrinjavanja koji su se poštovali.
Idu Bosanci i danas
Idu,neko se oženi,neko ide da se školuje,neko da zaradi šta ali velikoj većini je zajedničko to da pokažu pasoš na upit i ne landaraju okolo lažno se predstavljajući
Hiljade Bosanaca ilegalno radi i danas u EU
Istina ali takve kad uhvate kazne sa po 10 godina zabrane ulaska i protjeraju ih u BiH,to jeste naprave ono čega se vi gnušate kad se spomene vraćanje ilegalnih migranata u zemlje porijekla.
Ima među njima i žena i djece,čitavih porodica
Ima,jako mali broj,smješteni su u hotel Sedra i niko nije napisao i rekao jednu riječ protiv njih,naprotiv.
Isto bi se i vi ponašali da ste gladni i žedni
Nisu ni gladni ni žedni,svakodnevno im se dostavlja hrana i voda a smještaj su sami zapalili.
BiH je dobila xx miliona od EU da se brine za njih
90% tog novca je otišlo u IOM,sam je Piter van nešto njihov direktor to potvrdio.
Domaće stanovništvo se ponaša neprijateljski prema njima i napada ih
Činjenice govore da oni bodu domaće a domaći njih ne.
Ne smetaju vam domaći kriminalci
Naravno da smetaju kao i strani.Domaćima uglavnom znamo identitet i šta su im preferencije u kriminalu.Da li postojanje domaćih abolira strane kriminalce?
Kažu li Švabe nećemo uhapsiti i protjerati Alija iz Maroka jer imamo Hansa koji je isto kriminalac
Pojedinih budala ima i medju njima kao i medju nama, a da ima do odnosa. Ima, to ću opet reći... Evo primjera od sinoć u Bihaću. Nažalost.
..
.. a, kamerom.... aaaaa.
Medju nama, . nemamo izbora... no, ako netko dodje sa strane, pa ti ugrozava sigurnost. nema tog odnosa koji ce zadovojiti njihove potrebe.
Moo, ja ne mogu govoriti ono što nije i kako nije da bih udovoljila pobunjenoj masi.
Imam I ja djecu i kuću, I roditelje, i svi moji su oko mene. Živim s ti ljudima. Nije me još nikad niko poprijeko pogledao, moja djeca hB se još nikad nisu požalila na neugodnost ikakvu.
Neću lagati. Pa neka me nazivaju kako god hoće.
Ja volim svoju mirnu savjest.
Govorim u svoje ime, danas sam prošla svojom čaršijom sa novčanikom I mobitelom u rukama.
Zašto neko ima strah a ja nemam, zaista se nameće pitanje!?
Ako misliš na one koji su stajali iza augustivskih protesta, nadam se da si do sad saznao pozadinu.
Da ko je stradao?
Mediji, društvene mreže, forumi snose dobar dio odgovornosti za ovu sve veću i nekontrolisanu mržnju
Samo ti govorim da, prema tvojoj priči. prosječni građanin, u poređenju s tobom, nije ništa više od debila.
Kad se već nameće pitanje, nameće se i zaključak, ti si ok, ostali su debili.
Last edited by S4mpion on 04/01/2021 17:45, edited 1 time in total.
..
.. a, kamerom.... aaaaa.
Moo, ja ne mogu govoriti ono što nije i kako nije da bih udovoljila pobunjenoj masi.
Imam I ja djecu i kuću, I roditelje, i svi moji su oko mene. Živim s ti ljudima. Nije me još nikad niko poprijeko pogledao, moja djeca hB se još nikad nisu požalila na neugodnost ikakvu.
Nema razloga da se udovoljava..niti to iko radi/ pishe... jasno mi je da se ti ne plashish, i to je lijepo, kao i da dajem savjete, sta ako- imash curice.. nisi uvijek uz njih.... vjerujem da si svjesna situacije
Ja,se licno ne osjeca ugodno oko -takve populacije, ne kazem da su loshi...no, ipak dolaze iz zemalja gdje je uredjenje drugacije. odnos prem zenama drugaciji, njihov status , stanje u kom su trenutno, upitno, razdrazljivi su, bespomocni... itd....prije godinu dana sam bila u Sarajevu , carsija po pdne, nema puno naroda. pored mene prodjoshe dvojica -- pricaju deru se na svom jeziku... izgled necu kometarisati.. nisu me primjetili- ali se nisam osjecala ugodno... i, zasto ja zbog njih moram napustiti setnju.... u svojoj drzavi...
Govorim u svoje ime, danas sam prošla svojom čaršijom sa novčanikom I mobitelom u rukama. Zašto neko ima strah a ja nemam, zaista se nameće pitanje!?
Da ko je stradao?
Iz istog razloga iz kojeg samo ti zalis nasu jadnu vlast.
..
.. a, kamerom.... aaaaa.
Nema razloga da se udovoljava..niti to iko radi/ pishe... jasno mi je da se ti ne plashish, i to je lijepo, kao i da dajem savjete, sta ako- imash curice.. nisi uvijek uz njih.... vjerujem da si svjesna situacije
Ja,se licno ne osjeca ugodno oko -takve populacije, ne kazem da su loshi...no, ipak dolaze iz zemalja gdje je uredjenje drugacije. odnos prem zenama drugaciji, njihov status , stanje u kom su trenutno, upitno, razdrazljivi su, bespomocni... itd....prije godinu dana sam bila u Sarajevu , carsija po pdne, nema puno naroda. pored mene prodjoshe dvojica -- pricaju deru se na svom jeziku... izgled necu kometarisati.. nisu me primjetili- ali se nisam osjecala ugodno... i, zasto ja zbog njih moram napustiti setnju.... u svojoj drzavi...
Sve stoji... naravno da sam svjesna situacije. I zato želim da se situacija koliko toliko stabilizira.
Da se sklone sa ulica. Ekonomska situacija je i kod nas sve gora, i naš narod je napet bez migranata.
Veličanje problema, dizanje panike, poticanje mržnje ne ide nikom u prilog.