Draško Stanivuković

Post Reply
ugly duckling

#2626 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

e jbg sad
većina tih ljudi je otišla pod prisilom
a ti hoćeš da kažeš daje ok mijenjati imena ulica ,naselja u fazonu ko je sta osvojio
Zeleni most

#2627 Re: Draško Stanivuković

Post by Zeleni most »

mili.
Last edited by Zeleni most on 07/01/2021 23:19, edited 1 time in total.
banjaluka078

#2628 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Zeleni most wrote: 04/01/2021 10:31
Ne kontas, steta.
Pa i stari BLucani (svih vjera i nacija) i danas kazu Mejdan, Budzak, Hiseta, Caire. Seher.

Ti si izgleda ``gori`` od Stanivukovica , tipicno gledanje svijeta iz svoje avlije .....zemljo otvori se.
Cuj njega ``Vrati se pa trazi. Sta hoces iz Malmea?`` ... koji krkan, Boze mili.
Kako koji. Dobar dio "rođenih" oko mene strogo koristi nove nazive.
banjaluka078

#2629 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

sagosen wrote: 04/01/2021 00:36 pa ok SSS gradonacelnik, kakve veze ima? sta je trebo zavrsit fakultet u travniku i jupii evo gradonacelnik sa fakultetom? izabran je na izborima, to je mogao biti izabran i covjek sa 4 razreda osnovne.

Edit: Evo procitao par strana unazad i mogu sa sigurnoscu reći da je ova tema najtoksicnija na klixu za sad. Sta kae ova legenda, zao mu nesrpskog stanovnistva u BL, ooooooooooooooooooooooo boze gospode hahahahah, sam se izudaraj. Znam xy bosnjaka i hrvata iz BL, zive ljudi zivot ko i svi..al jok, ma to ko jevreji u varsavi, ne smiju izaci :lol:

I koliko sam skonto, Drasku je za sad najveci grijeh sto je poceo cirilicu koristit? A jbo sebe kakav fasista i cetnik, pa zamisli koristi to velikosrpsko pismo, kako se samo usuđuje :-) A ovi postovi za zemljotres vrhunac idiotizma :bih:
Poražavajuće je to što zakone ne reguliše stepen obrazovanja potreban za načelničko mjesto.
Nije načelnik nekih Milića ili Sokoca, pa daj šta daš. On je na čelu najvećeg grada u ovom entitetu. Treblao bi da ima bar jednako škole koliko imaju i članovi njegovih timova. Solidna je gimnazija, ali ne može biti dorastao kao što bib io da je završio faks. Nije trebalo kupiti diplomu, mogao je diplomirati redovno na državnom još prije 3-4 godine, prije nego što se izlansirao u ozbiljniju politiku. Naročito ako se latio toga da sad proziva ljude za diplome i radi reviziju spreme u organizaciji na čijem je čelu.

Za ćirilicu sam objasnila, mogao si pročitati.

Za kvalitet života manjina ovdje, ma ljepota živa, milina, trče sa svih strana svijeta da žive u slobodarskoj BL. Ako ti se ne gade radovan i ratko sa svakog ćošeta, grafiti, parade, zastave, sitna podbadanja u razgovorima...sve super. Živim i ja, imam posao, prijatelje, vezu, poznanstva, mogu preko reda kojegdje, pa ipak, svake sekunde se osjećam svjesnom toga šta sam ja ovdje, okolina to ne da zaboraviti. Kao i dosta mojih prijatelja Srba koji ne misle kao većina, na kraju.
okanomalo

#2630 Re: Draško Stanivuković

Post by okanomalo »

banjaluka078 wrote: 04/01/2021 15:34
Za kvalitet života manjina ovdje, ma ljepota živa, milina, trče sa svih strana svijeta da žive u slobodarskoj BL. Ako ti se ne gade radovan i ratko sa svakog ćošeta, grafiti, parade, zastave, sitna podbadanja u razgovorima...sve super. Živim i ja, imam posao, prijatelje, vezu, poznanstva, mogu preko reda kojegdje, pa ipak, svake sekunde se osjećam svjesnom toga šta sam ja ovdje, okolina to ne da zaboraviti. Kao i dosta mojih prijatelja Srba koji ne misle kao većina, na kraju.
da li mislis da je bilo gdje na prostorima bih manjnama bolje,komotnije? mogu ti navesti niz primjera krsenja osnovnih ljudskih prava samo zbog imena i prezimena. pogledaj tuge u CRO,petrinji i glini gdje se prebrojavaju krvna zrnca unesrecenim ljdima.
ako si hrvat pomoc stize ako si srbin ili rom dosta teze i manje. ruzno i tragicno ali to je nasa stvarnost.iskreno ne mislim da ce biti bolje dok ne stasa sledeca generacija.mi smo zagadjeni nacionalizmom.nadam se da ce mladi biti liberalniji.
banjaluka078

#2631 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

okanomalo wrote: 04/01/2021 16:08 da li mislis da je bilo gdje na prostorima bih manjnama bolje,komotnije? mogu ti navesti niz primjera krsenja osnovnih ljudskih prava samo zbog imena i prezimena. pogledaj tuge u CRO,petrinji i glini gdje se prebrojavaju krvna zrnca unesrecenim ljdima.
ako si hrvat pomoc stize ako si srbin ili rom dosta teze i manje. ruzno i tragicno ali to je nasa stvarnost.iskreno ne mislim da ce biti bolje dok ne stasa sledeca generacija.mi smo zagadjeni nacionalizmom.nadam se da ce mladi biti liberalniji.
Ako mi ima mrže stvari od pravdanja nečeg lošeg time da je i drugdje tako...

Sa sljedećim generacijama će biti još gore. Draško je sljedeća generacija.
ugly duckling

#2632 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

banjaluka078 wrote: 04/01/2021 15:34
sagosen wrote: 04/01/2021 00:36 pa ok SSS gradonacelnik, kakve veze ima? sta je trebo zavrsit fakultet u travniku i jupii evo gradonacelnik sa fakultetom? izabran je na izborima, to je mogao biti izabran i covjek sa 4 razreda osnovne.

Edit: Evo procitao par strana unazad i mogu sa sigurnoscu reći da je ova tema najtoksicnija na klixu za sad. Sta kae ova legenda, zao mu nesrpskog stanovnistva u BL, ooooooooooooooooooooooo boze gospode hahahahah, sam se izudaraj. Znam xy bosnjaka i hrvata iz BL, zive ljudi zivot ko i svi..al jok, ma to ko jevreji u varsavi, ne smiju izaci :lol:

I koliko sam skonto, Drasku je za sad najveci grijeh sto je poceo cirilicu koristit? A jbo sebe kakav fasista i cetnik, pa zamisli koristi to velikosrpsko pismo, kako se samo usuđuje :-) A ovi postovi za zemljotres vrhunac idiotizma :bih:
Poražavajuće je to što zakone ne reguliše stepen obrazovanja potreban za načelničko mjesto.
Nije načelnik nekih Milića ili Sokoca, pa daj šta daš. On je na čelu najvećeg grada u ovom entitetu. Treblao bi da ima bar jednako škole koliko imaju i članovi njegovih timova. Solidna je gimnazija, ali ne može biti dorastao kao što bib io da je završio faks. Nije trebalo kupiti diplomu, mogao je diplomirati redovno na državnom još prije 3-4 godine, prije nego što se izlansirao u ozbiljniju politiku. Naročito ako se latio toga da sad proziva ljude za diplome i radi reviziju spreme u organizaciji na čijem je čelu.

Za ćirilicu sam objasnila, mogao si pročitati.

bravo za ovo sa lica mjesta
vidiš nekim šatro kosmopolitama ne smetaju ulice draže,radovana itd
banjaluka078

#2633 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

ugly duckling wrote: 04/01/2021 16:27 bravo za ovo sa lica mjesta
https://www.bl-portal.com/banjaluka/pri ... banjaluci/
Grafiti sa ratkovim likom pod vojnom šapkom su češći do grafita navijačke grupe Vultures.
https://www.youtube.com/watch?v=9_xQLW1C0eY

Navijačka grupa na putu do stadiona pjeva pjesmu "blago majci koja je rodila ratka generala"...pa naiđi pored njih i nemoj da ti skoči pritisak. I to je dio koji mi jako teško pada, ja sam odrasla na sportskim terenima ovdje, iz porodice sportskog radnika...zadnji put sam bila u dvorani prije jako puno godina, kad se skandiralo "ustajte, Srbi" i ja bila jedina na tribini koja sjedim. Onaj reflektor i nije bio uperen u mene, a kao da je bio. Ne razumije to ko to ne živi.
ugly duckling

#2634 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

banjaluka078 wrote: 04/01/2021 16:39
Grafiti sa ratkovim likom pod vojnom šapkom su češći do grafita navijačke grupe Vultures.

Navijačka grupa na putu do stadiona pjeva pjesmu "blago majci koja je rodila ratka generala"...pa naiđi pored njih i nemoj da ti skoči pritisak. I to je dio koji mi jako teško pada, ja sam odrasla na sportskim terenima ovdje, iz porodice sportskog radnika...zadnji put sam bila u dvorani prije jako puno godina, kad se skandiralo "ustajte, Srbi" i ja bila jedina na tribini koja sjedim. Onaj reflektor i nije bio uperen u mene, a kao da je bio. Ne razumije to ko to ne živi.
shvatam potpuno
bio je rat i bio sam u svom gradu
mogao poginut ko i svi ,ali ni u jednom trenutku nisam se osjećao nemoćno
a neko ko je bio u Banja luci,Prijedoru... nepojmljivo je nama šta su ti ljudi prolazili
El_comadante

#2635 Re: Draško Stanivuković

Post by El_comadante »

ugly duckling wrote: 04/01/2021 17:41

shvatam potpuno
a neko ko je bio u Banja luci,Prijedoru... nepojmljivo je nama šta su ti ljudi prolazili
ja bih dodao neznamo mi šta ti ljudi i sad prolaze, ne samo prije.
ugly duckling

#2636 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

El_comadante wrote: 04/01/2021 17:49
ugly duckling wrote: 04/01/2021 17:41

shvatam potpuno
ja bih dodao neznamo mi šta ti ljudi i sad prolaze, ne samo prije.
pa prodjem kroz iStočno sarajevo pa grafita parola trobojki
mislim koji im je kurac
i na kraju vidiš koliko god pružao ruku to se tumači ko slabost
Last edited by ugly duckling on 04/01/2021 18:00, edited 1 time in total.
BHCluster

#2637 Re: Draško Stanivuković

Post by BHCluster »

Zeleni most wrote: 04/01/2021 10:31
_BataZiv_0809 wrote: 04/01/2021 10:09
SredinomUkrug wrote: 04/01/2021 03:01

Logicno, rekao bi fadil

Kad su odlucili dobrovoljno da idu u malme (poslije ubistva svata),
Logicno je da im se kucni prag promijeni. Pajel?
Vrati se pa trazi. Sta hoces iz Malmea?
Ne kontas, steta.
Pa i stari BLucani (svih vjera i nacija) i danas kazu Mejdan, Budzak, Hiseta, Caire. Seher.

Ti si izgleda ``gori`` od Stanivukovica , tipicno gledanje svijeta iz svoje avlije .....zemljo otvori se.
Cuj njega ``Vrati se pa trazi. Sta hoces iz Malmea?`` ... koji krkan, Boze mili.
:thumbup:
jednonogi_Jack

#2638 Re: Draško Stanivuković

Post by jednonogi_Jack »

banjaluka078 wrote: 04/01/2021 16:15
okanomalo wrote: 04/01/2021 16:08 da li mislis da je bilo gdje na prostorima bih manjnama bolje,komotnije? mogu ti navesti niz primjera krsenja osnovnih ljudskih prava samo zbog imena i prezimena. pogledaj tuge u CRO,petrinji i glini gdje se prebrojavaju krvna zrnca unesrecenim ljdima.
Ako mi ima mrže stvari od pravdanja nečeg lošeg time da je i drugdje tako...

Sa sljedećim generacijama će biti još gore. Draško je sljedeća generacija.
:thumbup:
Zeleni most

#2639 Re: Draško Stanivuković

Post by Zeleni most »

[i :o
Last edited by Zeleni most on 07/01/2021 23:18, edited 1 time in total.
ugly duckling

#2640 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

banjaluka078

#2641 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

ugly duckling wrote: 05/01/2021 08:34 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... okret.html

to draško,brata sebi napravio
I žele da prikažu da je biti četnik nešto negativno...
- to je to, to su te nove snage, nove generacije, oslobođene nacionalizma...
ugly duckling

#2642 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

banjaluka078 wrote: 05/01/2021 08:43
ugly duckling wrote: 05/01/2021 08:34 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... okret.html

slažem se, da su mladi otrovniji i svaka naredna generacija će biti gora
spreca

#2643 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

ugly duckling wrote: 05/01/2021 08:53

Takvim ih chinimo mi stariji a ponajvise socmreze
ugly duckling

#2644 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

spreca wrote: 05/01/2021 08:58

ne bih se složio
većina tih stvari se nosi iz kuće
soc. mreže su samo šlag na torti
spreca

#2645 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

ugly duckling wrote: 05/01/2021 09:08
spreca wrote: 05/01/2021 08:58

ne bih se složio
većina tih stvari se nosi iz kuće
soc. mreže su samo šlag na torti
Sto je avio saobracaj u panademiji corone ,soc mreze su u rasprostranjenju svih mogucih nacionalizama i shovinizama,corona se je brzo sirila zahvaljujuci tome da je zarazeni iz Kine za 24sata bio u njuorku i obratno,dok se je vise putovalo konjem,autom itd sporije su se irazne epidemije sirile, ieti takav slucaj je i sa soc mrezama jer ima masovnu upotrebu gdje ima masa raznih "virusa nacionalizma "koji se sire velikom brzinom ...onaj jebe cetnicku majku ,onaj drugi balijsku treci ustasku i sve tri za kratko vrijeme dobiju ogroman broj obozavalaca ali su to culi kuci od starijih ili na soc mrezama a slagna tortu su hodze, popovi,frataei i politicari i tako dobijes panademiju ovih sranja
Zeleni most

#2646 Re: Draško Stanivuković

Post by Zeleni most »

[img]he.
Last edited by Zeleni most on 07/01/2021 23:18, edited 1 time in total.
sinuhe

#2647 Re: Draško Stanivuković

Post by sinuhe »

@Zeleni most Mislis li na Bajramski bal ili nesto drugo?
Strasno je to sta vam ludi Senad Hadzifejzovic radi.
Zeleni most

#2648 Re: Draško Stanivuković

Post by Zeleni most »

[quot
Last edited by Zeleni most on 07/01/2021 23:17, edited 1 time in total.
sinuhe

#2649 Re: Draško Stanivuković

Post by sinuhe »

Sta fali, srusio je Dodika sto bi u Sarajevu rekli

Bez cirilice molicu lijepo :D
spreca

#2650 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

sinuhe wrote: 06/01/2021 16:41 @Zeleni most Mislis li na Bajramski bal ili nesto drugo?
Strasno je to sta vam ludi Senad Hadzifejzovic radi.
?
Post Reply