Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
TheRedhead

#107976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheRedhead »

Jedva cekam Ligu prvaka pa da se ponovo nerviram oko gledanja utakmica po kojekakvim ruskim stranicama, dok uredno placam Telemach.
Radar71

#107977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

@Telemach vidim Mia ne zove :cry:
fusion_ba

#107978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

mtel inace ne dozvoljava raskid ugovora "na laksi nacin" vec traze da se izmire racuni do kraja ugovora pa ne vjerujem da ce i Telemach pristati na to odmah
Nedzada

#107979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

fusion_ba wrote: 04/01/2021 15:14 mtel inace ne dozvoljava raskid ugovora "na laksi nacin" vec traze da se izmire racuni do kraja ugovora pa ne vjerujem da ce i Telemach pristati na to odmah
A ako imam u ugovoru naglašeno da ću dobiti arene sd?
A nema ih više, šta onda.
drugtito2011

#107980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

hoggarr wrote: 04/01/2021 13:49
dinnooo wrote: 04/01/2021 13:00 Evo i ja da javim svoj deal :) Mene je zvala izuzetno ljubazna djevojka i ponudila najam dodatnog receivera 5,00 KM besplatno do kraja postojećeg ugovora, taj resiver i ne koristim jer na jednom TV imam EON box a na drugom EON aplikaciju, nisam ni znao da dajem 5,00 KM za to. To sam odbio jer mi svakako ne treba, onda sam ih pitao kako mi mogu kompenzirati gubitak Arena Sport kanala i dobio sam 20% popusta na EON premium paket za 12 mjeseci, i umanjenje tih 5,00 KM jer sam vratio dodatni receiver. Kada sumiramo, 20% od 81,50 KM je 16,3 KM, s tim se može "pokriti" pretplata na Arena Cloud tako da faktički ne gubim ništa, osim naravno komoditeta jer nije isto imati sve kanale na jednom mjestu. Ali evo koliko vidim na https://arenacloudtv.com/home/ aplikacije za Android TV, Apple TV, Samsung Smart, LG Smart stižu uskoro tako da bi i to moglo biti dosta ugodnije.

P.S. Taj popust sam dobio jer sam potpisao novi ugovor bez Arena Sport kanala na 24 mjeseca, samo da ne bude zabune :)
@Telamach zašto meni niste ponudili ovako nešto kada ste me zvali, nego ste mi rekli da mi trenutno ne možete ništa ponuditi i da ostaje sve isto? Korisnik sam EON Premium paketa.
Korisnici EON premium paketa ce dobiti 10 maksuzija filmova, kao za novu godinu.
laik1981

#107981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

fusion_ba wrote: 04/01/2021 15:14 mtel inace ne dozvoljava raskid ugovora "na laksi nacin" vec traze da se izmire racuni do kraja ugovora pa ne vjerujem da ce i Telemach pristati na to odmah
U ovom slucaju oni su direktno prekrsili jedan od aneksa ugovora, bar kad su u pitanju oni korisnici kojima je arena direktno ponudjena kao benefit. Po svim pravnim postulatima ostecena strana ima pravo na raskid ugovora..
romeo66

#107982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by romeo66 »

Uprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cene Arena Sporta nisu se menjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini.

Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cena u odnosu na prethodni period nije promenjena.
REDDEVILS

#107983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Telemach wrote: 04/01/2021 14:42
REDDEVILS wrote: 04/01/2021 13:16
kakaljin wrote: 04/01/2021 12:16 Evo zvanicno ovdje ponudu koju trazim od vas da nastavimo saradnju:

Imam HS-ov tv paket placam 35 KM

I dalje nastavim placati 35 KM
Vi me prebacite na EON FULL TV + prosireni paket
2 ci modula gratis
i na video klub da otkljucate sve kao sa eon premium TV paketu osim HBO OD, jer necu HBO premium i pink paket

Ako zelite da potpisem ugovor kao sto kazete da nista ne moze bez ugovora ili da gasim uslugu

A na drugoj adresi imam total tv premium paket i tu trenutno imam ugovor na 2 godine
tu da mi otkljucate film box pakete gratis do kraja ugovora
i da mi nakon isteka 12 mjeseci umjesto 30,90 KM da vam placam 21.50 KM, a trenutno placam 10,90 KM do juna mjeseca tekuce godine
I ne naplacujete mi nakon 12 mjeseci drugi resiver koji sam dobio na koristenje
Sve ovo do isteka trenutnog ugovora.

Ovo sve mozete kroz anekse ugovora provuci

Posaljite ovo nadredjenima i nazovite me samo ako potvrdjujete ovo sve da rijesimo, u suprotnom gasim sve Vase usluge
Hvala
Evo i od mene zahtjeva za produzenje ugovora :mrgreen:
Ugovor mi istice u februaru a trenutno placam 30.50 KM
Jedini zahtjev koji imam je da umjesto EON FULL TV predjem na EON PREMIUM TV i nastavim placati 30.50 KM dvije godine plus dodatni Eon Box free takodjer dvije godine :mrgreen:
Image
EON Smart TV aplikacija
EON Mobilna aplikacija
244 TV kanala (77 HD)Lista kanala
Cinestar Premiere HD HBO PremiumPINK paket
Video klub – preko 18.000 naslova (Nova S, Nova PLUS, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Diva, SciFi, E!, ABC Studios, History/C&I, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, National Geographic, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, Nick+, Hopster, Zauder, Dorcel, HBO OD)TV unazad do 7 dana
I naravno SK 4K
Zdravo @REDDEVILS,
Zahvaljujemo se na saradnji na ovaj način. Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Sigurni smo da ćem,o u skladu sa mogućnostima, pronaći rješenje kojim ćete biti zadovoljni. Hvala Vam.
Ja sam napisao koji su moji zahtjevi za produzenje ugovora, sad je do vas hoceteli pristati ili ne :)

Moze odgovor i PP :)
pinkman

#107984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pinkman »

Znate sta mene zanima :D

Kad istekne dvogodisnji ugovor i zeli se produziti, da li je 6 mjeseci po 1 KM i za one koje produze ugovor ili samo za nove korisnike?
drugtito2011

#107985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Izdrzace Muju do 28.02.2020. i onda, zna se..Arena Clound, Netflix...A ove ponude, javite nam se u pp, nek ostave za najblizu rodbinu...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

jel bio iTko nadaske na salterima, imal guzvanjca il da cekam jos koji dan
emirsarajevo

#107987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

Mozete i mene nazvati, prvo da se izvinete zbog smišljene obmane :izet: , a drugo da mi date nemoralnu ponudu :kiss: .
Na žalost, potpisnik sam 2 aktivna ugovora :evil:
Nike af1 white

#107988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nike af1 white »

@Telemach

Danas sam bio u poslovnici u Nedzaricima povodom nastale situacije sa arenom sport
Vasi sluzbenici ba pultu su izuzetno drski i bezobrazni jer ne zele ni da cuju da je vasa kompanija prekrsila ugovorenu opciju i govore da je to samo bonus bio na produzenje ugovora i tjt i da nemam nikakvih prava niti nista jer telemach moze mijenjati kks semu i ja sam joj fino rekao da nije kks u pitanju nego ugovor. ja sam otisao ljudski da se raspitam i posto ste se vi ponijeli neprofesionalno u toj poslovnici govoreći mi da jedino imam pravo raskinuti ugovor i platiti penale ja kad sam spomenuo snizavanje racuna rekli su mi nema nista od toga jer sam dobio nesto sto nisam ni placao na moju konstantaciju na to da sam ja potpisao ugovor da ne odem kod konkurencije bilo je gledajte sk :run: :run:

sad zelim raskid ugovora il ove benefite
nastavak bonusa sa smanjenim racunom i u drugoj polovici ugovora
i zamjena za eon boc bez naknade za zamjenu i mjesecne pretplate

za javljanje imate pp
aditon

#107989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Dobro je da se ovo desilo s Arenama, možda ljudi konačno počnu manje glorificirati Telemach.

Pošto ste se doveli u situaciju da se ovdje raspravlja bukvalno kao na pijaci, bez stida, priključujem se takvoj komunikaciji. Ja bih zadovoljan bio da mi smanjite račun za 20% kao što ste već pojedinim to učinili. Kao bonus na to, možete podići i brzinu downloada na 400, onako kako bi inače trebalo da bude za sve P R E M I U M korisnike!

@all jel moguće na eon box instalirati Arena cloud aplikaciju? Da li je neko probao?
123bih123

#107990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

drugtito2011 wrote: 04/01/2021 15:25 Izdrzace Muju do 28.02.2020. i onda, zna se..Arena Clound, Netflix...A ove ponude, javite nam se u pp, nek ostave za najblizu rodbinu...
Ostavio ja i pazi ponude za najveci paket. 30 minuta poziva prema mobilnoj mrezi. Onda kad kazem da cu raskinuti idu prijetnje za penale. Kad sam objasnio zasto ne moram platiti penale onda ide uluzivanje. “Dugogodisnji ste korisnik uvijek ste uredno placali, znate da telemach stalno radi na uslugama, drugi operatwri nemaju brzine interneta kao mi”. Nakon jednog mog pitanja i njoj je bilo jasno da je ova ponuda smijurija. Reko ajde vi da potpisujete i da placate 81 km a izgubite arene i to u pola NBA utakmice, sk kanale prebace u osnovni paket kako bi reagovali bi li prihvatili smijesnih 30 min. Djevojka se samo nasmijala i rekla jasno gospodine sve razumijem vas. Apel šefovima telemacha da se ne za****** sa rajom jemo mi ovdje u Bosni “ovce” ali debili tolki nismo.
daario naharis

#107991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by daario naharis »

ne znam sta se natezete dzaba, jednostavno sacekajte i otkazite usluge.

Vidite da je sizifov posao, posebno te neke zamjenske stvari koje trazite, u to sumnjam da ce vam ponuditi. Posebno sto svako zeli nesto drugacije...
BaDa

#107992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

mene su zvali maloprije i pitali sta bih zelio da ostanem korisnik.. rekao sam zelim CI modul gratis i da se umanji racun za 7km zbog arena... rekla mi zena ok vidjet cu s kolegama pa ce mi javiti jel moguce...a zajebo sam se trebao sam traziti jos eon app za tv kad bi mi @Telemach te 3 stvari dali potpisao bih novi ugovor
REDDEVILS

#107993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

REDDEVILS wrote: 04/01/2021 15:23
REDDEVILS wrote: 04/01/2021 13:16

Evo i od mene zahtjeva za produzenje ugovora :mrgreen:
Ugovor mi istice u februaru a trenutno placam 30.50 KM
Jedini zahtjev koji imam je da umjesto EON FULL TV predjem na EON PREMIUM TV i nastavim placati 30.50 KM dvije godine plus dodatni Eon Box free takodjer dvije godine :mrgreen:
Image
EON Smart TV aplikacija
EON Mobilna aplikacija
244 TV kanala (77 HD)Lista kanala
Cinestar Premiere HD HBO PremiumPINK paket
Video klub – preko 18.000 naslova (Nova S, Nova PLUS, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Diva, SciFi, E!, ABC Studios, History/C&I, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, National Geographic, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, Nick+, Hopster, Zauder, Dorcel, HBO OD)TV unazad do 7 dana
I naravno SK 4K
Zdravo @REDDEVILS,
Zahvaljujemo se na saradnji na ovaj način. Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Sigurni smo da ćem,o u skladu sa mogućnostima, pronaći rješenje kojim ćete biti zadovoljni. Hvala Vam.
Ja sam napisao koji su moji zahtjevi za produzenje ugovora, sad je do vas hoceteli pristati ili ne :)

Hocu odgovor u PP a ne da me zovete i nudite nesto trce na sto nebih pristao @Telemach :)
Nanox7

#107994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

REDDEVILS wrote: 04/01/2021 15:41
REDDEVILS wrote: 04/01/2021 15:23

Zdravo @REDDEVILS,

Hocu odgovor u PP a ne da me zovete i nudite nesto trce na sto nebih pristao @Telemach :)
Ma nema fajde ba, ja njima pisem email, a oni samo odgovore sa Copy-PASTE... Znaci hocu ljepo da napisete sta mi imate ponuditi. Ne treba da me iko zove pa da ponudi nesto 10 i da odbijam...
80km+ nije malo para, a kada su Arene dosle zaboravili ste da ste digli cijenu paketa a??
veliki_ah

#107995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Nikako da zovnu i ponude nesto, jos nemam ugovora tako da se cini da cu vrlo brzo traziti alternativu.
Telemach

#107996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

yasaq wrote: 04/01/2021 14:43 @Telemach

ja očekujem da mi naredne račune umanjite za 10 KM koliko će me koštati gledanje Arenasport kanala preko drugog servisa.

Hvala !!!
Zdravo @yasaq,
Mi možemo proslijediti Vaš upit kolegama i upoznati ih sa Vašim zahtjevom. Biti ćete kontaktirani i u skladu sa mogućnostima ćemo pronaći rješenje.
Potrebni su nam Vaši korisnički podaci, stoga Vas molimo da nam iste dostavite u pp. Hvala Vam na saradnji.
emirsarajevo

#107997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

emirsarajevo wrote: 04/01/2021 15:30 Mozete i mene nazvati, prvo da se izvinete zbog smišljene obmane :izet: , a drugo da mi date nemoralnu ponudu :kiss: .
Na žalost, potpisnik sam 2 aktivna ugovora :evil:
p.s. Internet vam ni k.... ne valja, paket 150/8 je samo teorija!!! U stvarnosti je pola od toga!
Telemach

#107998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rusdotokija wrote: 04/01/2021 14:36 Sreća imam jos 7mjeseci ugovora sa Total tv-om , gledao sam Arene radi Serie A , Lige prvaka msm svega daleko bolji od SK koji ima tu Eng ligu i utakmice reprez. koje ne pratim .Teško mi je da pomislim ali izgleda da cu se vratiti na Moja tv , kada imaju bolju ponudu sportskih kanala :sad:
Zdravo @rusdotokija,
Učinili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo pronašli rješenje za nastavak saradnje sa Arenama, nažalost dogovor nije postignut i kanali od 01.01.2021. godine neće biti sastavni dio Telemach i Total TV ponude. Uprkos tome, vjerujemo da će naši korisnici imati razumijevanja. Također, sigurni smo da ovo neće biti razlog da odete od nas, jer pored ponude kanala, koja je raznolika, nudimo Vam i mnoge druge benefite. Zamoliti ćemo Vas da nam podatke dostavite u pp stranice kako bismo Vas pozvali i pronašli rješenje za nastavak saradnje.
Blixen

#107999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Blixen »

boli ba telemach qrac za nas
njima se moze jer nemaju pravu konkurenciju
ukini Bosnji Ligu prvaka, nema veze
NBA isto nema veze
ukini Talijane, Dzeku, nema veze
oni ce svakako samo poslati poruku

Zahvaljujemo se na saradnji na ovaj način. Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Sigurni smo da ćem,o u skladu sa mogućnostima, pronaći rješenje kojim ćete biti zadovoljni. Hvala Vam. u prevodu napu.... nam se qrca
nastaviti uzimati 81 KM za SK od kojih na najvecem broju idu samo sranja od programa
i jos kad kazu imate F1 na SK :D
pa nek jednom pogledaju SkySport F1 pa sami bi od stida u zemlju propali
laik1981

#108000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Nike af1 white wrote: 04/01/2021 15:31 @Telemach

Danas sam bio u poslovnici u Nedzaricima povodom nastale situacije sa arenom sport
Vasi sluzbenici ba pultu su izuzetno drski i bezobrazni jer ne zele ni da cuju da je vasa kompanija prekrsila ugovorenu opciju i govore da je to samo bonus bio na produzenje ugovora i tjt i da nemam nikakvih prava niti nista jer telemach moze mijenjati kks semu i ja sam joj fino rekao da nije kks u pitanju nego ugovor. ja sam otisao ljudski da se raspitam i posto ste se vi ponijeli neprofesionalno u toj poslovnici govoreći mi da jedino imam pravo raskinuti ugovor i platiti penale ja kad sam spomenuo snizavanje racuna rekli su mi nema nista od toga jer sam dobio nesto sto nisam ni placao na moju konstantaciju na to da sam ja potpisao ugovor da ne odem kod konkurencije bilo je gledajte sk :run: :run:

sad zelim raskid ugovora il ove benefite
nastavak bonusa sa smanjenim racunom i u drugoj polovici ugovora
i zamjena za eon boc bez naknade za zamjenu i mjesecne pretplate

za javljanje imate pp
Ako budu pravili problem i zatezali oko raskida ucinice sebi medvjedju uslugu. Pa ne traju ugovori deset godina, a ako budu pravili probleme i bahatili se ne znam sta ce moci ponuditi za nove ugovore.. Meni je ostalo jos nekih 8 mjeseci ugovora i vidjecu sta ce ponuditi. Ako ne budem zadovoljan zahtijevacu raskid. Ponijeti ugovor na kojem se ne pominje nikakav bonus za arene mego su arene sastavni dio ugovora.. Ako nema arena i ugovor je podlozan raskidu..
Locked