Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
biscanka2

#21176 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Nije tacno da se sa tom ceduljom o iskazanoj namjeri za azil , koja ako nisi nakon 2 nedelje podnijeo zahtjev za azil gubi pravnu vrijednost, mogu po drzavi ili raznim opcinama, kud hoce mozes hodati. U Njemackoj ,da bi iz regije ili opcine u drugu isao maoras imati dodatno pismeno odobrenje koje se samo u iznimnim slucajevima daje.S tim se sprijecavaju visestruke namjere prijavljvanja koje bi koristili za visestruku socijalnu pomoc (tih pokusaja bilo je puno).
Johnny_x

#21177 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

Migranti iz Maroka, Alzira, Pakistana, a takvih je barem 90% u BiH vecinom su svi presli ilegalno granicu, bez ikakvog dokumenta, u vecini slucajeva ne traze azil, znaci to su ljudi koji su pocinili kriminalno djelo prelaska granice i prema njima se treba tretirati kao prema kriminalcima, a kriminalcima se moze uskratiti pravo na slobodu kretanja. Postoji zakon za ilegalne prelaske granice, neko je ove migrante dobro nahusko, da mogu raditi sta hoce, da uopste ne moraju postovati domace zakone, a i ovi iz IOMa se takodjer isto tako ponasaju, traze od drzave i gradjana sve moguce pomoci za migrante i neke uslove, ali ne traze od migranata da postuju zakone, cak sta vise ohrabljuju ih da krse. Migrant sto je ubo ovog momka iz Bihaca, mogu se kladit da je ilegalno presao granicu i da uopste nije podnio zahtjev za azil. Po svim bosanskim zakonima on uopste ne bi trebao se uopste kretati po ulici, a eto uspio je i ubosti naseg gradjanina.
Mediji prodane duse, jedini o migrantima ko izvjestava redovno je Avaz, za ovo im svaka cast, a za neke stvari i dalje su smece.
Na N1 mediji izvjestvaju, migranti su gladni zedni bosi, i dalje govori kako migranti odbijaju hranu. Iole normalan novinar koji razmislja svojom glavom i koji objektivno izvjestva ovo ne bo mogao izjaviti.
Mi problem sa migrantima imamo samo zato sto neko ne zeli da izvrsaje domace zakone, a to je Ministarstvo sigurnosti i svi problemi se mogu adresirati njima.
Sigma90

#21178 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Znal se stanje tog momka? Jel van zivotne opasnost?
meridiyan

#21179 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Bihac Dzanic mahala

Nedzada

#21180 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nedzada »

Sigma90 wrote: 04/01/2021 12:34 Znal se stanje tog momka? Jel van zivotne opasnost?
Eno već se počelo pisati da je ovaj naš kriv, izvlači se neka njegova prošlost i problemi sa zakonom.

Samo se čekalo to .... dugo im je trebalo.
NediM17

#21181 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

biscanka2 wrote: 04/01/2021 12:17 Nije tacno da se sa tom ceduljom o iskazanoj namjeri za azil , koja ako nisi nakon 2 nedelje podnijeo zahtjev za azil gubi pravnu vrijednost, mogu po drzavi ili raznim opcinama, kud hoce mozes hodati. U Njemackoj ,da bi iz regije ili opcine u drugu isao maoras imati dodatno pismeno odobrenje koje se samo u iznimnim slucajevima daje.S tim se sprijecavaju visestruke namjere prijavljvanja koje bi koristili za visestruku socijalnu pomoc (tih pokusaja bilo je puno).
Pa vidiš da mogu, ko će im zabraniti? Štaviše mnogi hodaju i bez tog papira, nisu ga nikad ni zatražili. Šta će policija i kad ih uhvati bez njega, kud će s njima? Predaju ih najbližem uredu Službe za strance, ovi im na izmišljeno ime i datum rođenja izdaju "bijeli papir" i haj dalje, eto ih u krajinu.
I prestani pričat' kako je u Njemačkoj, što ne ostade. Eto te k'o stric Albert iz "Mućki", during the war... :lol:

palermo

#21182 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by palermo »

invincible1921 wrote: 04/01/2021 11:32 Ono sto sam reko jos onda dok su bili pored vijecnice...

Ogradi ih, daj hranu, staviti naoruzane cuvare i nema hodat nigdje...moz izac samo ako ides van BiH
Ni hranu ne treba džaba dati, nek zarade...poslati ih da kopaju kanale, naravno uz pratnju naoružanih čuvara
spreca

#21183 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by spreca »

General War wrote: 04/01/2021 10:46
spreca wrote: 04/01/2021 10:39
spinel_ wrote: 04/01/2021 10:31 Gledaj ovog smrada sta je izjavio

Dino je Dinami veliki shupak
Pa jel dino kriv sto ovi hodaju po krajini? Eto nece da privremeno otvore Biru, ok...sta se dobilo, zacerali cikoticu a migranti opet hodaju. Jel tesko shvatiti da ti migrantski centri sluze da ovi ne hodaju po kucama vec da ih drze na jednom mjestu? Gdje da ih policija makne sa ulice kada nema gdje?
Ne samo Cikoticu da su zacerali nego kompletnom Vjecu Ministara,nerade nista tri godine osim sto lazu i daj im opet biru,daj im cunu i jednim drugim....obecanja Vjeca Ministara me podsjecaju na ono kad Cuko svake zime kaze da ce praviti sebi kucicu a cim ljeto Cuko u hladovinu.To sto su oni odjebali Vjece ministara a uz njih i kao neke ostra upozorenja iz EU i drugih Medjunarodnih Organizacija i za to im kapu skidam, to sto nasi u vladi kimaju glavom narod ne jebe i to ce se uskoro pokazati jos vise
howdy

#21184 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

palermo wrote: 04/01/2021 13:11
invincible1921 wrote: 04/01/2021 11:32 Ono sto sam reko jos onda dok su bili pored vijecnice...

Ogradi ih, daj hranu, staviti naoruzane cuvare i nema hodat nigdje...moz izac samo ako ides van BiH
Ni hranu ne treba džaba dati, nek zarade...poslati ih da kopaju kanale, naravno uz pratnju naoružanih čuvara

vidis da znas kako treba
NediM17

#21185 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Moglo bi onda biti i kakve koristi od njegovih susjeda dole, oni imaju iskustvo 92-95. :mrgreen:
palermo

#21186 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by palermo »

howdy wrote: 04/01/2021 13:19
palermo wrote: 04/01/2021 13:11

vidis da znas kako treba
:thumbup: :izet:

mogu li sad biti i ja primljen u pravu raju
meridiyan

#21187 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Nedzada wrote: 04/01/2021 13:02
Sigma90 wrote: 04/01/2021 12:34 Znal se stanje tog momka? Jel van zivotne opasnost?
Eno već se počelo pisati da je ovaj naš kriv, izvlači se neka njegova prošlost i problemi sa zakonom.

Samo se čekalo to .... dugo im je trebalo.
Naravno da je kriv jer je imao muda stati u zastiti komsiluka. Moglo se i ocekivati da ce Avdo A. i njegova istraga.ba u sprezi sa Osmicom i SDA zoharima krenuti sa blacenjem i izmisljanjem motiva.

Svjedoci sinoćnjeg napada migranata na mladića u Cazinskoj ulici u Bihaću za N1 su ispričali kako se napad desilo.

Komšinica izbodenog mladića kaže da se sve brzo desilo.

“Imamo već problema sa njima. Dođu i noće u ovoj napuštenoj kući. Policija reaguje, ali džaba, opet se vrate. I onda se to desilo što se desilo, bili su u kući pored, ušli kod komšinice, njih tri-četiri budu same. Bile su gore i onda se prepala. On je zagalamio na njih, krenuo na njih, sve se tako brzo desilo. Ja sam otvorila prozor on je meni povikao ‘zovi policiju, zovi hitnu, ja sam izboden’. Ja sam zvala i policiju i komšinica je zvala. Ja sam izašla njemu da pomognem. On je bio u stanju šoka, uboden u glavu i stomak”, ispričala je.
Kaže da žive u strahu od migranata.

“Strahujemo. Mi ne smijemo izaći. Pogotovo ovdje nema rasvjete navečer, mrkli mrak je u našoj ulici. Djeca se isto boje”, kazala je.

Druga komšinica pojašnjava da ulična rasvjeta od Nove godine ne radi.

“Pa im je i to išlo u prilog. Čula se buka. Čuli smo komšiju prekoputa kako zapomaže, zove komšije upomoć. Otvorili smo prozor, oni su ga boli nožem, njih trojica. Ja sam zvala policiju. Sestra i ja smo vrištale, to ih je prepalo i zato su odustali. Jedan je pobjegao, dok su se ostali zaključali u kuću u kojoj su boravili. Kada je došla policija oni nisu htjeli da izađu. nakon nekih desetak minuta policija je uspjela da ih izvuče van”, ispričala je.

Kaže da oni tu borave otkako je zapaljen kamp Lipa.

“Oni su tu došli, mi smo zvali više puta policiju. Policija ih izbaci van, nakon deset minuta oni se vrate. Oni iz kuće izlaze kao da idu iz svoje kuće. Idu u kupovinu, vraćaju se, ulaze kroz prozor. Oni su i prije s njim dolazili u konflikt, zato što je galamio. On je rekao policiji ‘ja branim ovdje žene i djecu]'”, kazala je.
Podsjećamo, sinoć je u Bihaću izboden 34-godišnji muškarac. Policija je privela tri državljana Maroka. Povrijeđeni je u stabilnom stanju u bihaćkoj bolnici.
nosara

#21188 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

General War

#21189 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

spreca wrote: 04/01/2021 13:16
General War wrote: 04/01/2021 10:46
spreca wrote: 04/01/2021 10:39

Dino je Dinami veliki shupak
Pa jel dino kriv sto ovi hodaju po krajini? Eto nece da privremeno otvore Biru, ok...sta se dobilo, zacerali cikoticu a migranti opet hodaju. Jel tesko shvatiti da ti migrantski centri sluze da ovi ne hodaju po kucama vec da ih drze na jednom mjestu? Gdje da ih policija makne sa ulice kada nema gdje?
Ne samo Cikoticu da su zacerali nego kompletnom Vjecu Ministara,nerade nista tri godine osim sto lazu i daj im opet biru,daj im cunu i jednim drugim....obecanja Vjeca Ministara me podsjecaju na ono kad Cuko svake zime kaze da ce praviti sebi kucicu a cim ljeto Cuko u hladovinu.To sto su oni odjebali Vjece ministara a uz njih i kao neke ostra upozorenja iz EU i drugih Medjunarodnih Organizacija i za to im kapu skidam, to sto nasi u vladi kimaju glavom narod ne jebe i to ce se uskoro pokazati jos vise
Ali ciikoticu migranti ne obijaju kucu...znaci da se razumijemo VM i cikotic su supci bez mjere kao i kompletna bosnjacka politicka scena...nema razlike...ali nije se naslo resenje.
Migranti iz Alzira i Maroka su posebna opasnost za stanovnistvo..to vec slusam odkako su poceli se infiltrirati.
Johnny_x

#21190 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

Kada bi mi sve migrante zatvorili i uskratili im pravo na kretanje i poceli ih deportovati u maticne zemlje krseci njihova "prava" mislim da bi EU samo izrasila zabrinutost i da nista ne bi poduzeli, niti bi ikakve sankcije uradili, samo se ovi nasi na vlasti prave mutavi i padaju pod ovu NVOvsku pricu o gladnim i zednim ljsuoma kiji traze put u bolju zivot
bingov buraz

#21191 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

U Zenici jutros jedna Bosanka napala gladne izbjeglice nedavanjem vlastite torbice pa su je jadnici bili prisiljeni opljačkati.
patriot_bih

#21192 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by patriot_bih »

Bošnjački / "probosanski" političari imaju sve poluge da smanje migrantsku krizu.

Mogu ucjeniti Dodika/Tegeltiju: ako vijeće ministara ne dozvoli raspored vojske na granicu ili zapošljavanje 1000 graničara, izbacujemo SNSD iz vijeća ministara - to svakako traže SDS i PDP
Grean

#21193 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Grean »

Vrijeme je za novu vlast da bar u Kantonu Sarajevo pokazu od cega su satkani.

Krenuti od policije, kakvo jebeno preusmjeravanje i upute covjeku koji je ugrozen sa dvoje djece da zove stanicu Novi Grad. Ako treba odmah smijeniti govna. Konakovicu kako ste sredili Vodovod tako dovedite i ove lezihljebovice u red.
nosara

#21194 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

Grean wrote: 04/01/2021 13:54
Vrijeme je za novu vlast da bar u Kantonu Sarajevo pokazu od cega su satkani.

Krenuti od policije, kakvo jebeno preusmjeravanje i upute covjeku koji je ugrozen sa dvoje djece da zove stanicu Novi Grad. Ako treba odmah smijeniti govna. Konakovicu kako ste sredili Vodovod tako dovedite i ove lezihljebovice u red.
Ako su uzeli pare da mi ovo trpimo, niko nista ne moze uraditi. Svako neka se pobrine za svoju sigurnost, to je ionako cilj drzave. Ona ce o sebi, mi o sebi. Novo normalno.
Osim_13

#21195 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Osim_13 »

Postavlja se pitanje jesu li se otac i maloljetna djeca izvinula migrantima što su ih ovi napali?
splinter

#21196 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by splinter »

Osim_13 wrote: 04/01/2021 13:59
Postavlja se pitanje jesu li se otac i maloljetna djeca izvinula migrantima što su ih ovi napali?
i vratili im potrošene cigle.
nosara

#21197 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

Osim_13 wrote: 04/01/2021 13:59
Tuga brate. Da mi neko barne dijete, ne znam. Bolje da sutim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21198 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Naoruzajte se ljudi.
Grean

#21199 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Grean »

nosara wrote: 04/01/2021 13:58
Ako su uzeli pare da mi ovo trpimo, niko nista ne moze uraditi. Svako neka se pobrine za svoju sigurnost, to je ionako cilj drzave. Ona ce o sebi, mi o sebi. Novo normalno.
Ma mogu samo da hoce ako nista popraviti situaciju.

Svako malo je bio neko zboden u tucama izmedju ih, sad su se okrenuli na domace. Evo vec dva slucaja u zadnjih 48 sati. Znaci velika vecina ima hladno oruzje sa sobom, ne pada im sa neba u momentu a to ti daje pravo da ga zatvoris na 6 mjeseci i protjeras po kratkom postupku samo da bi se doslo dotle treba poceti sa patrolama, pretresanjem do gola. Ako fali policije digni rezervni sastav.
NediM17

#21200 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Samo meni je fakat interesantno kako ih policija pronađe kad hoće u moru migranata.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210104063
Locked