Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#37226 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da će se guzonje iz temeljnih stranki prvi vakcinisati, a za ostale - ako šta ostane.
Ja sam prebolovao covid-19, i moji ukućani, u januaru ću opet otići da vidim imam li antitijela (čisto zbog radoznalosti, nije mi žao 30 maraka).
Još nešto, zaista ne znam koliko to treba imati antitijela u sebi (koja je neka referentna vrijednost), da bi se moglo reći da smo "zaštićeni"?
Ja sam prebolovao covid-19, i moji ukućani, u januaru ću opet otići da vidim imam li antitijela (čisto zbog radoznalosti, nije mi žao 30 maraka).
Još nešto, zaista ne znam koliko to treba imati antitijela u sebi (koja je neka referentna vrijednost), da bi se moglo reći da smo "zaštićeni"?
-
Naslovnica
#37227 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Dozer
#37228 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Navedi mi samo jedan jedini primjer neke nezavisne laboratorije koja je provjerila i potvrdila navedeni sadrzaj vakcine, a koji je bilo gdje objavljen. Hvala.TESLA_EDISON wrote: ↑28/12/2020 11:43 @Dozer
Kažeš da su u vakcinu mogli staviti bilo šta a nemaš mogućnost provjere?
Cak i pored ovoga - nema ni potrebe za tim jer je i ono sto porizvodjaci kazu da je u njoj i na koji nacin funkcionise vise nego dovoljno da se zabrine svako ko ima vise od dvije funkcionalne mozdane vijuge u glavi (goloub ima samo dvije, pa ako hocete da se poiztovjecujete s njima...)...
mRNK tehonolgija, koja se putem bioloske nanotehnologije inkorporira u nase celije i na taj nacin, navodono, kreira imunitet od ovog virusa (za koji niko ne zna koliko traje), te sprecava teze oblike oboljenja (ali ne u 100% slucajeva), takodjer moze trajno promijeniti nase celije i tako uzrokovati razne autoimune bolesti, rak, genetske promjene, i smrt. I ovo potvrdjuju svi ljudi od struke, osim onih iz WHO, Gejca, Faucija i proizvodjaca (koji su se ionako unaprijed ogradili od svih buducih nezeljenih efekata vakcine). Cak i direktor Pfizera, perfidno, odbio da se vakcinise, uz orazlozenje da je on prebolovao i da trenutno ima antitijela, pa da svoju dozu prepusta onima kojima treba. Sta na ovo reci osim HA-HA...
Da si ikada letio avionom znao bi da ovo nije pitanje, jer se vec na 10-11.000 m visine sasvim lijepo vidi da Zemlja jeste okrugla.Pa onda je pitanje da li je Zemlja ravna, obla ili u obliku kruške? Oni (NASA) kažu da je okrugla ti nemaš načina da to i vidiš? Mogli su reći da je i u obliku kocke.
Besmislena. Nismo u 15 vijeku...Klasična usporedba.
Naravno da necemo sumnjati u dokazane stvari, ali u ovu vakcinu - i te kako treba, i sumnjam. Naprosto jer se radi o necemu sto je suludo smatrati pouzdanim, a razloge sam vec naveo. Opet- procitaj Svedjanku, pogledaj Luca, procitaj Markovskig, itd.. Dakle - ljude od struke. Gejc to nije.Ako ćemo sad u sve sumnjati, onda hajmo u pećine svi, jebiga, sve je laž oko nas. Možda smo i u Matrixu.
- Dozer
#37229 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako znas da nece i to...? Jos jednom - ni proizvodjaci, niti iko drugi na planeti, ne znaju sta sve moze uzrokovati ova mRNK vakcina.TESLA_EDISON wrote: ↑28/12/2020 12:59Eto, svima će vam repovi izrasti.boy_zelenski wrote: ↑28/12/2020 11:54 Tesla, fakat pretjerujes. Reci kako je ova vakcina najsigurnija od svih, a prakticno se tek vrsi njena distribucija, to stvarno nema veze sa zdravom pamecu.
Svi se nadamo da ce vakcine funkcionisati i da nece biti katastrofalnih nuspojava jer cemo o tome moci govoriti tek za par godina. Postoji mogucnost da mRNK vakcine izazivaju autoimune reakcije, stoga ce biti zanimljivo promatrati ljude koji su primili obje doze.
Kad smo kod toga, ima li negdje podatak koliko ljudi je primilo dvije doze?
Ali, izgleda da ti, i jos poneki ovdje, sve vec znate...
-
laik1981
#37230 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hoax, kako da ne..Naslovnica wrote: ↑28/12/2020 19:47Gripa nikada nije stavljena pod kontrolu, pogotovu ne zbog onih koji se vakcinišu. Gripe ima taman toliko koliko je ima, vakcinisali se mi ili ne, a vakcinacijom protiv gripe štitimo jedino sebe (donekle). Vakcinacijom protiv gripe ne stvara se imunitet krda.zubi wrote: ↑28/12/2020 19:38Kako nije? Vakcinisemo se upravo iz tog razloga, da prekinemo sirenje virusa, dakle famozni imunitet krda i svedemo koronu na gripu, da ga stavimo pod kontrolu... to koliko ce se ljudi vakcinisati niko ne zna, ali ako vakcinises dovoljno, cini mi se da su rekli 70%, postigao si cilj...Naslovnica wrote: ↑28/12/2020 19:33 A zašto bi to bila jedina alternativa?!
Ako si prebolovao covid-19 i imaš antitijela, zašto bi trebalo da budeš diskriminisan u odnosu na onoga koji se vakcinisao?
![]()
Da ne govorimo o tome da, ako si se vakcinisao, trebalo bi da si zaštićen? Ili nisi zaštićen? Ovdje nije riječ da se vakcinišemo svi da bi stvorili imunitet krda i zaštitili one koji ne mogu biti vakcinisani iz raznoraznih razloga. Ovdje se vakcinišemo kao kada se vakcinišemo protiv gripe, da bi zaštitili sebe.
Na stranu to što me baš interesuje kako zamišljaju uvesti ograničenja unutar država za one koji odluče da se ne vakcinišu. Njemačka, Franciska i UK zajedno imaju preko 200 miliona stanovnika. U najboljem (idealnom) slučaju, da se vakciniše 95% populacije, to je još uvijek 10-20 miliona ljudi koji se neće vakcinisati. Kontaš 10-20 miliona držati u nekoj vrsti represije? Zabraniti im da idu u pozorište, da gledaju utakmicu, itd?
Dalje, 70% vakcinisati, 30% u hapsanu?![]()
Slušaj, ja se iskreno nadam da je ovo oko COVID-19 pasoša samo nekakav hoax i da će ostati u domenu nagađanja.
Iskreno, ako će me neko uslovljavati da se moram vakcinisati (iako dokažem da imam antitijela), onda ne moram tamo ni putovati.
Evo u CRO se može bez PCR testa, ako imaš dokaz o prebolovanom covid-19 ne stariji od 3 mjeseca. I to je neki napredak, iskreno.![]()
https://www.weforum.org/projects/commonpass
A evo i partnera WEF-a zbog kojeg ovaj projekat mozemo svrstati u teski kriminal:
https://www.weforum.org/organizations/astrazeneca
https://www.weforum.org/organizations/m ... erapeutics
https://www.weforum.org/organizations/pfizer
A ima i mnogih drugih koji su u sukobu..
https://www.weforum.org/partners#search
Dosao vakat da objerucke podrzavamo da nam tajkuni i korporacije naredjuju sta treba da radimo i kako da se ponasamo da bi imali sansu da ostvarimo najosnovnija ljudska prava
Last edited by laik1981 on 28/12/2020 20:32, edited 2 times in total.
-
Mogy87
#37231 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Dozertakodjer moze trajno promijeniti nase celije i tako uzrokovati razne autoimune bolesti, rak, genetske promjene, i smrt. I ovo potvrdjuju svi ljudi od struke, osim onih iz WHO, Gejca, Faucija i proizvodjaca (koji su se ionako unaprijed ogradili od svih buducih nezeljenih efekata vakcine).
Navedeno je bioloski nonsens. Postavila sam ti zasto. Takodjer tvrdnja da izaziva ovo sto si naveo nije potvrdjena apsolutno ni od jedne osobe iz struke osim ove doktorice koju si naveo. A najbolji svjetski strucnjaci u FDA i EMA su potvrdili da je vakcina sigurna i efikasna. A doktorica koju citiras tvrdi i da nije bilo testiranja na zivotinjama nakon miseva (imas linkove za testiranja na primatima), tvrdi sa vakcina mjenja DNK (bioloski nonsens za koji sam ti postavila misljenje vise strucnjaka) i podmece check listu za farmakovigilancu ZA SVE VAKCINE kao nuspojave vakcine za COVID.
- Dozer
#37232 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A mjere glase ovako, bukvalno:Nivelacija wrote: ↑28/12/2020 13:15 mjere i dalje iste na snazi iako neustavne i danas sa 200 pozitivnih i 15 mrtvih..
i prije sa 2000 i 80 mrtvih.
ovo je i ekonomski rat a ne samo pandemija
Do 30 ljudi se moze okupljati od 05.00 do 23.00 (ukupno 18h), ali ne i od 23.00 do 05.00 (ukupno 6h).
'Bem ti zivot, kakav debilizam...
Ali neka...tako nam i treba kad smo glupe ovce koje samo klimaju glavama sacici krembila...
Last edited by Dozer on 28/12/2020 21:00, edited 1 time in total.
- Dozer
#37233 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti mene stalno iznova fasciniras... Jesi li ti svjesna da farmaceuti mogu reci sta god hoce za vakcinu, i napisati, i predstaviti kao zvanicnu studiju?Mogy87 wrote: ↑28/12/2020 15:22@DozerKakve garancije imate za sigurnost ovih vakcina?
Farmaceutska industrija morala je preskočiti obavezna ispitivanja sigurnosti vakcina za Covid-19 na životinjama i krenuti direktno na ispitivanja na ljudima. To je urađeno uprkos činjenici da su sve životinje u prvim eksperimentima s vakcinom protiv Covid-19 umrle bolnom smrću kada su bile izložene divljem tipu virusa. Razvili su bolest izazvanu AID-antitijelima koja je pokrenula kaskadu citokina u plućima i životinje su bukvalno ugušene. Prva ispitivanja na ljudima u 2020. godini prekinuta su zbog ozbiljnih nuspojava kod 20 posto sudionika Modernine studije, dok za ostale (AstraZeneca i Pfizer) nisu prijavljeni podaci, ali su također prekinuta i njihova ispitivanja na ljudima. A sada se nekoliko mjeseci kasnije tvrdi da je vakcina „efikasna“.
Koja je sigurnost ove nove RNA vakcine?
Koje ste parametre koristili za tu procjenu?
Šta je tačno osnova za vašu odluku da kupite milione doza vakcina za mnogo milijardi kruna?
Kolicina neistina koje je ova gospodja iznijela je zaista zapanujuca pa cu odgovor podijeliti u vise dijelova.
Boldirano nije istina.
Evo studije istrazivanja na primatima
BioNtech/Pfizer
A prefusion SARS-CoV-2 spike RNA vaccine is highly immunogenic and prevents lung infection in non-human primates
https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... JABBXKTX9I
Moderna
https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... xprxZTwk0c
Evaluation of the mRNA-1273 Vaccine against SARS-CoV-2 in Nonhuman Primates
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/N ... -n-IGHQGQA
AstraZeneca/Oxford
ChAdOx1 nCoV-19 vaccination prevents SARS-CoV-2 pneumonia in rhesus macaques
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... 20yXS7fKus
Toliko se testiralo na majmunima da je doslo do nestasice
US faces monkey shortage for COVID-19 research
https://www.livescience.com/monkey-shor ... 8CXmP0vTBY
Dakle, zena koja je dr.sci., sa 40 godina iskustva na tom polju, kao i 2 nobelovca, te jos gomila drugih strucnih ljudi poput Markovskog - svi su oni budale, a tacno je samo ono sto kaze Pfizer, koji se vec sad ogradio od svih mogucih kasnijih nuspojava i ciji dikrektor je medju prvima odbio da se vakcinise VLATITOM vakcinom?
Nisi usjela naci nista da direktno diskreditujes Svedjanku, pa se, po svom obicaju, lijepis za "zvanicne" informacije, a?
Eh, moja Mogy...
- Dozer
#37234 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Klasicni primjer fasizma. Ono sto vi nikako ne shvatate jeste da smo svi mi, pojedinaco, vlasnici svog tijela i zivota, i da niko drugi nema apsolutno nikakvo pravo da bilo koga prisiljava da u svoje tijelo unosi bilo sta sto ne zeli.TESLA_EDISON wrote: ↑28/12/2020 18:01U potpunosti podržavam. I ne samo to, već u ustave ugraditi da niko ko nije vakcinisan ne može izvaditi niti jedan jedini dokument, makar to bila i tramvajska karta. Dakle, ne može otvoriti bankovni račun, ne može dobiti bankovnu karticu, ne može dobiti ličnu kartu, vozačku dozvolu, pasoš, prijavnicu boravišta.Medobrundo25 wrote: ↑28/12/2020 17:52 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nova ... /201228114
Lijepo bogami, svi oni "teoreticari zavjera" ispadose u pravu. Bas me cudi da je ovo podrzano od strane Svjetskog ekonomskog foruma, tj Sorosa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo tako se antivakserima može stati u kraj.
Sve mimo ovoga je fasizam.
-
Mogy87
#37235 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne nego sam zeljela da razgovaramo o cinjenicama, a ne o osobama.Dozer wrote: ↑28/12/2020 20:29Ti mene stalno iznova fasciniras... Jesi li ti svjesna da farmaceuti mogu reci sta god hoce za vakcinu, i napisati, i predstaviti kao zvanicnu studiju?Mogy87 wrote: ↑28/12/2020 15:22@DozerKakve garancije imate za sigurnost ovih vakcina?
Farmaceutska industrija morala je preskočiti obavezna ispitivanja sigurnosti vakcina za Covid-19 na životinjama i krenuti direktno na ispitivanja na ljudima. To je urađeno uprkos činjenici da su sve životinje u prvim eksperimentima s vakcinom protiv Covid-19 umrle bolnom smrću kada su bile izložene divljem tipu virusa. Razvili su bolest izazvanu AID-antitijelima koja je pokrenula kaskadu citokina u plućima i životinje su bukvalno ugušene. Prva ispitivanja na ljudima u 2020. godini prekinuta su zbog ozbiljnih nuspojava kod 20 posto sudionika Modernine studije, dok za ostale (AstraZeneca i Pfizer) nisu prijavljeni podaci, ali su također prekinuta i njihova ispitivanja na ljudima. A sada se nekoliko mjeseci kasnije tvrdi da je vakcina „efikasna“.
Koja je sigurnost ove nove RNA vakcine?
Koje ste parametre koristili za tu procjenu?
Šta je tačno osnova za vašu odluku da kupite milione doza vakcina za mnogo milijardi kruna?
Kolicina neistina koje je ova gospodja iznijela je zaista zapanujuca pa cu odgovor podijeliti u vise dijelova.
Boldirano nije istina.
Evo studije istrazivanja na primatima
BioNtech/Pfizer
A prefusion SARS-CoV-2 spike RNA vaccine is highly immunogenic and prevents lung infection in non-human primates
https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... JABBXKTX9I
Moderna
https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... xprxZTwk0c
Evaluation of the mRNA-1273 Vaccine against SARS-CoV-2 in Nonhuman Primates
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/N ... -n-IGHQGQA
AstraZeneca/Oxford
ChAdOx1 nCoV-19 vaccination prevents SARS-CoV-2 pneumonia in rhesus macaques
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... 20yXS7fKus
Toliko se testiralo na majmunima da je doslo do nestasice
US faces monkey shortage for COVID-19 research
https://www.livescience.com/monkey-shor ... 8CXmP0vTBY
Dakle, zena koja je dr.sci., sa 40 godina iskustva na tom polju, kao i 2 nobelovca, te jos gomila drugih strucnih ljudi poput Markovskog - svi su oni budale, a tacno je samo ono sto kaze Pfizer, koji se vec sad ogradio od svih mogucih kasnijih nuspojava i ciji dikrektor je medju prvima odbio da se vakcinise VLATITOM vakcinom?
Nisi usjela naci nista da direktno diskreditujes Svedjanku, pa se, po svom obicaju, lijepis za "zvanicne" informacije, a?
Eh, moja Mogy...
A za gospodju itekako ima materijala. Prije svega da se oglasava po blogovima
Jeste, ovi autori studije su svi lazljivci, a gospodja influenserka je jedina ispravna. Ovo je spisak autora samo jedne od studija.
ProfileAnnette B. Vogel, Isis Kanevsky, Ye Che, Kena A. Swanson, Alexander Muik, Mathias Vormehr, Lena M. Kranz, Kerstin C. Walzer, Stephanie Hein, Alptekin Güler, Jakob Loschko, Mohan S. Maddur, Kristin Tompkins, Journey Cole, Bonny G. Lui, Thomas Ziegenhals, Arianne Plaschke, David Eisel, Sarah C. Dany, Stephanie Fesser, Stephanie Erbar, Ferdia Bates, Diana Schneider, Bernadette Jesionek, Bianca Sänger, Ann-Kathrin Wallisch, Yvonne Feuchter, Hanna Junginger, Stefanie A. Krumm, André P. Heinen, Petra Adams-Quack, Julia Schlereth, Christoph Kröner, Shannan Hall-Ursone, Kathleen Brasky, Matthew C. Griffor, View ORCID ProfileSeungil Han, Joshua A. Lees, Ellene H. Mashalidis, Parag V. Sahasrabudhe, Charles Y. Tan, Danka Pavliakova, Guy Singh, Camila Fontes-Garfias, Michael Pride, Ingrid L. Scully, Tara Ciolino, Jennifer Obregon, Michal Gazi, Ricardo Carrion Jr., Kendra J. Alfson, Warren V. Kalina, Deepak Kaushal, Pei-Yong Shi, Thorsten Klamp, Corinna Rosenbaum, Andreas N. Kuhn, Özlem Türeci, Philip R. Dormitzer, Kathrin U. Jansen, Ugur Sahin
Usput sta cemo s cinjenicom da prica stvari koji su bioloski nonsens sto je bukvalno naucni koncenzus (izmjena DNK) i sto podmece check listu za farmakovigilancu kao listu nuspojava?
-
Mogy87
#37236 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Dozer da se ne mucis trazitiMogy87 wrote: ↑28/12/2020 15:57Mnoge neproverene i opasne priče o Fajzerovoj vakcini kruže internetom. Između ostalog, može se čuti da se ova vakcina "ugrađuje u genom i menja genetsku strukturu primalaca".02. Zašto dozvoljavate genetski inženjering ljudskih ćelija?
Po prvi put u istoriji vakcinacije, takozvana mRNA vakcina „najnovije generacije“ direktno utiče na genetski materijal pacijenta. Uz pomoć nanotehnologije, mRNA će se stopiti u naše ljudske ćelije, kako bi one proizvele korona protein. Pristalice ove „vakcine“ tvrde da se mRNA razgrađuje, ali šta oni zapravo znaju o efektima na naš genetski materijal, naš imunološki sistem i hoće li to promijeniti čovjekov individualni genetski materijal? To niko ne zna, jer naprosto nisu rađeni sigurnosni testovi ili dugoročne studije. Niko ne preuzima odgovornost, a pogotovo ne farmaceutska industrija. Ovaj postupak je zapravo genetska manipulacija koja je dugo bila zabranjena i do sada se smatra kriminalnom. Kako to sada možete dopustiti?
Dr Babić kaže da je ovde reč o osnovnom nepoznavanju biologije.
Kako objašnjava, koronavirusi su, kao i većina drugih, RNK virusi.
"Ako se zarazite virusom, on se širi kroz vaše telo, ulazi u ćelije, i oslobađa tamo dugačak lanac virusne RNK. Ta RNK sadrži instrukcije koje teraju ćeliju da proizvodi niz virusnih proteina, koji zatim sklapaju nove virusne čestice. Na taj način se virus širi i razmnožava. Kada bi RNK mogla tek tako da se 'ugradi u genom', onda bi zaraza koronavirusom ili gripom bila strahovito opasna, jer bi se delovi njihove RNK koji prodru u naše ćelije ugrađivali u naše gene i pravili kuršlus. To bi bila noćna mora, normalan život bi bio neodrživ", ističe sagovornik 021.
Problem za naš imuni sistem je što on ne može da napada sve što prosto izgleda "strano", objašnjava doktor.
Dodaje da se naši sopstveni proteini mogu izmeniti zbog uticaja okoline, jer i naša hrana sadrži proteine i DNK i RNK iz biljaka i životinjama kojima se hranimo.
Ako imuni sistem pogreši i počne da napada te stvari, tada dolazi do autoimunih bolesti. Zato, naglašava, postoje sistemi u organizmu koji kontrolišu kada i kako se javlja imuna reakcija - imuni sistem mora nešto da prepozna kao "napad" da bi počeo protiv toga da se brani.
"Fajzer i Moderna vakcine prosto kopiraju ono što virus radi da bi proizveli tu reakciju. Umesto virusnih čestica, te vakcine sadrže mikro-kapljice od masti i vode (sa malo šećera i soli), u kojima pliva kratak molekul RNK. Te kapljice se apsorbuju u ćelije po sličnim principima koje koristi i sam virus; i kada uđu, isto kao što virus oslobađa svoju RNK, kapljica oslobodi svoju. Ali za razliku od virusa, vakcina sadrži instrukcije za pravljenje samo jednog virusnog proteina, takozvanog 'šiljka'. Ćelije u kojima se to desi našem imunom sistemu izgledaju kao da ih je zarazio virus; imune ćelije se uzbune, i nauče kako da prepoznaju novi strani protein. Onda, kada pravi virus dođe do nas, one znaju da ga odmah zaustave, jer ga prepoznaju kao napadača. Postoje virusi koji se mogu ugraditi u naš genom (HIV, virus koji proizvodi sidu, je najvažniji primer takvog virusa); ali to zahteva jako veliku i kompleksnu molekularnu mašineriju specifičnu za klasu virusa poznatu kao 'retrovirusi'. Ovo nije jednostavan proces, zahteva 'prevođenje' RNK u DNK, i jako je neefikasan. Promena genoma nije nešto što je lako uraditi, ili što se može usput postići kroz prosto dodavanje jednog kratkog RNK molekula u ćeliju", opisuje sagovornik 021.
http://rs.n1info.com/Vesti/a687775/Dr-M ... 1VLRwvmn4M
RNK virusi se desetinama hiljada godina upisuju u našu DNK, i te dijelove našeg genoma zovemo endogeni retrovirusi. To je zapravo „knjiga sjećanja“ na prethodne infekcije RNK virusa koje su se dogodile u toku evolucije naše vrste.
Ovo nije moguće s RNK vakcinama. Da bi neki RNK virus „upisao“, transkribovao svoj genetički kod u našu DNK, mora koristiti enzim reverznu transkriptazu. Ovaj enzim proizvode samo RNK virusi. Ako nema ovog tipa virusa ili specifičnog potrebnog enzima – a nema ih u vakcini – onda to nije moguće. Naš organizam nema sposobnost stvaranja te molekule koja omogućava ubacivanje RNK virusa u našu DNK.
https://ba.voanews.com/a/pfizer-i-moder ... 95599.html
Mayo klinika
Myth: COVID-19 vaccines will alter my DNA.
Fact: The first COVID-19 vaccines to reach the market are likely to be messenger RNA (mRNA) vaccines. According to the CDC, mRNA vaccines work by instructing cells in the body how to make a protein that triggers an immune response. Injecting mRNA into your body will not interact or do anything to the DNA of your cells. Human cells break down and get rid of the mRNA soon after they have finished using the instructions.
https://www.mayoclinichealthsystem.org/ ... thzLKgnepw
-
BadBoy
#37237 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne zna se tačan broj za sada jer, kako sam uspio pronaći, treba se raditi genetičko uspoređivanja virusa da bi se reinfekcija služebeno potvrdila. Ne znam zašto, možda nam neko od genetičara i imunološka može pojasniti. Iz istog razloga će se možda morati vakcinisati na godišnjem nivou. Vidjećemo.Naslovnica wrote: ↑28/12/2020 19:10Obzirom da se vodi vrlo pedantna statistika vezano za oboljele, umrle, ovakve-onakve, hiljade grafikona, tabela...bilo bi zgodno vidjeti nešto slično i za reinfekcije, čisto da vidimo na čemu smo i o kojim to ciframa govorimo.BadBoy wrote: ↑28/12/2020 18:52Pa kad neko ovdje postavi neku vijest o reinfekcijama odmah ide drvlje i kamenje aaaj nemoj strašiti narod negativnim vijestima.Naslovnica wrote: ↑28/12/2020 18:47 Meni je nevjerojatno da ni nakon desetina miliona oboljelih ne postoji javna zvanična informacija koji je raspon vremena u kojem imamo antitijela?!
Recimo, da li ih oni koji su preboljeli COVID-19 u martu - još uvijek imaju?
Možda ta informacija i postoji negdje, ali to izgleda zvaničnom narativu uopšte nije bitno. Bitnije je izgleda da se istraživanjem utvrdilo da se covid-19 prenosi i prdežom.
Na desetine miliona onih koji su se do sada zarazili, siguran sam da je taj broj reinfekcija nezanemarljiv? Ili ne?
Imamo li podatke?
-
BadBoy
#37238 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Molim te budi jak i lav među nama ovcama i izbriši sve svoje naloge na internetu i uništi svoj mobitel i računare. Molim te, budi svijetli primjer i pusti nas ovce na miru.vatreni__poljubac wrote: ↑28/12/2020 19:12Vecina mozda i dalje diskutuje protivi se ali ce se na kraju prepustiti. Narod prica protiv vlasti drzave uhljeba pa opet placa poreze glada za iste jer mu je tako lakse. Sta elite zamisle to ce i biti. Nikog nece siliti ni nasta narod ce sam popustiti neko prije neko kasnije. To je sistem unazad hiljadama godina. Mnogi nisu htjeli smartphone fb i sl. Pa danas silom prilika svi su primorani iste koristiti.laik1981 wrote: ↑28/12/2020 19:08Ne bih ja rekao da se vecina priklonila. Naprotiv, ja mislim da se samo mala manjina priklonila i samo ta manjina opravdava "novo normalno".. Samo se zeli prezentovati da se vecina priklonila..vatreni__poljubac wrote: ↑28/12/2020 19:01
Nazalost vecina se vec priklonila novom normalnom. Razvoj uma ne prati razvoj tehnologije.
-
Mogy87
#37239 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Dozer takodjer i ovo. Odlican strucnjak, nema sta. Kad nema materijala, podmece lazniMogy87 wrote: ↑28/12/2020 16:20Ovo je ubjedljivo najljigaviji potez ove "naucnice". Naime, sigurna sam da zna da spomenuti dokument predstavlja listu svih stanja koja se promatraju prilikom odobrenja BILO KOJE VAKCINE. Znaci check lista svega moguceg sto treba provjeriti. A sigurna sam da dobra doktorica to zna. Zasto manipulise, o tome bi se dalo raspravljati.05. Američki FDA izvještava o 21 riziku od vakcina, uključujući i smrt. Mislite li da je vakcina onda sigurna?
Procurili su dokumenti i javne rasprave FDA-e (američke uprave za lijekove) koji otkrivaju da FDA zna da cjepiva Covid-19 koja se sada lansiraju na tržište mogu uzrokovati veliki broj nuspojava opasnih po život, uključujući smrt. Ova vakcina za Covid-19 izazvat će masovne autoimune bolesti, uključujući imunološki kolaps i smrt. Ako javnost nije upoznata s njihovim stvarnim učincima i ako joj se ne da pravo na izbor, to je protivno medicinskoj struci da lijek bude „siguran i efikasan“ i „neophodan“, kao i medicinskom etičkom principu informirane saglasnosti.
Radi se o sljedecem dokumentu koji nije "procurio" vec je objavljen od strane FDAa prije sastanka na kom ce se analizirati sama vakcina.
Ovo nisu nuspojave niti jedne od vakcina za COVID. Ovo je lista ozbiljnih stanja (svih mogucih za sve vakcine) koja se prate farmakovigilancom.
"Farmakovigilanca je skup aktivnosti koje se odnose na prikupljanje, otkrivanje, procenu, razumevanje i prevenciju neželjenih reakcija na lek, kao i drugih problema u vezi sa lekom"
Dokument je dostupan na sljedecem linku na sluzbenoj stranici FDA. Toliko o "dokumentu koji je procurio"
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... lhG_N7IRh3
- Dozer
#37240 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Imaju. Jaranica koja je prebolovala u martu u Italiji uradila seroloski prije neki dan, i jos uvijek ima 5,4 atitijela. Nakon infekcije je imala 6,7. Ovo znaci da imunitet traje duze od 6 mjeseci.Naslovnica wrote: ↑28/12/2020 18:47 Meni je nevjerojatno da ni nakon desetina miliona oboljelih ne postoji javna zvanična informacija koji je raspon vremena u kojem imamo antitijela?!
Recimo, da li ih oni koji su preboljeli COVID-19 u martu - još uvijek imaju?
Možda ta informacija i postoji negdje, ali to izgleda zvaničnom narativu uopšte nije bitno. Bitnije je izgleda da se istraživanjem utvrdilo da se covid-19 prenosi i prdežom.
Zasto iz WHO,ciji to i jeste posao, ovo niko ne prati i ne objavljuje - to je vec pravo pitanje.
Kao sto je pravo pitanje i zasto bi neko ko je prebolovao i ima antitijela, trebao primiti vakcinu.
- Dozer
#37241 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Osim da je vakcina 100% sigurna i da nece imati nikakvih kasnijih dugorocnih negativnih posljedica, jel' tako?
Naravno, ovo znate samo ti i Mogy, i niko vise
-
BadBoy
#37242 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nego, Dozeru šta kažeš, jel virus izolovan?
-
vatreni__poljubac
#37243 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljivo da jedina znacajka vakcine je da je sigurna. To sto se ne zna koliko dugo stiti niti da li se i u kojem periodu vakcinisani moze zaraziti te da li je i dalje prenosnik ... to nista bitno je podvuci da je sigurna. Za sta to ne kazu.
-
vatreni__poljubac
- zubi
-
Mogy87
-
vatreni__poljubac
#37247 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
laik1981
#37248 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nego, ima li ovdje pravnika? Ima li u ovom fasizmu i sukoba interesa, a mozda i uduzivanja u kriminalu?
- Dozer
#37249 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene vas ad hominem ne zanima, tako da tarlahate bezze.
.
Radije mi odgovorite kako je Fauci na ljeto prosle godine znao da ce u oktobru poceti pandemija korona virusa, a Trump stajao pored njega oborene glave? (Imate YT snimak toga, @spinel_ , pliz)..
Objasnite mi i zasto je WHO proglasio pandemiju u januaru na manje od 12.000 ukupno zarazenih u svijetu, a njihovo vlastito pravilo je da se epidemija (cak ne ni pandemija) proglasava tek na 3-5% zarazenih u nekoj regiji/drzavi? Cak ni sada, po njhovim pravilima, ne postoje uslovi za proglasenje panedmije jer je zarazeno tek 1% svjetske populacije
Objasnite mi zasto je uopste cak i potrebna vakcina kada 90% zarazenih sve prebole s blagim ili nikakvim simptomima, oko 8% s tezim, a samo 2% zavrsi na respiratoru, dok je smrtnost 0,... %, s obzirom da se cak i vasi strucnjaci slazu da je ovo prebolovalo bar 3x vise ljudi od zvanicno zavedenih u statistiku?
Eto...samo 3 jednostavna pitanja... Znam da znate odgovore.
.
Radije mi odgovorite kako je Fauci na ljeto prosle godine znao da ce u oktobru poceti pandemija korona virusa, a Trump stajao pored njega oborene glave? (Imate YT snimak toga, @spinel_ , pliz)..
Objasnite mi i zasto je WHO proglasio pandemiju u januaru na manje od 12.000 ukupno zarazenih u svijetu, a njihovo vlastito pravilo je da se epidemija (cak ne ni pandemija) proglasava tek na 3-5% zarazenih u nekoj regiji/drzavi? Cak ni sada, po njhovim pravilima, ne postoje uslovi za proglasenje panedmije jer je zarazeno tek 1% svjetske populacije
Objasnite mi zasto je uopste cak i potrebna vakcina kada 90% zarazenih sve prebole s blagim ili nikakvim simptomima, oko 8% s tezim, a samo 2% zavrsi na respiratoru, dok je smrtnost 0,... %, s obzirom da se cak i vasi strucnjaci slazu da je ovo prebolovalo bar 3x vise ljudi od zvanicno zavedenih u statistiku?
Eto...samo 3 jednostavna pitanja... Znam da znate odgovore.
-
BadBoy
#37250 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije ad hominem nego iskreno pitanje. Da li je virus izolovan?