SDP
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#64652 Re: SDP
Ne znam ko ce imati koristi, i hoce li iko, ali znam da je merak gledat vas kako kmecite zbog gubitka pozicija. U jos je veci merak znati da je to jos jedan korak blize ka propasti sdabunk wrote: ↑03/01/2021 16:26O kakvim foteljama druze pricas i kome ste dali poluge da nekoga izbacuje iz fotelja a nekoga stavlja u njih?
Ko je taj ko ce nekoga izbaciti i ko je taj sto ce doci na mjesto izbacenoga.
De nam napisi ,nemoj tako kodirano.
Ja fotelju nemam ni kod kuce a kamoli na poslu..ni bukvalno ni figurativno.
Hajde sada ,objasni nam ,sta sdp radi u stvari pokusava da uradi i ko ce najvise imati koristi od toga sto ce se pokusati sirotog Kadriju iskoristiti ko jucarasnji chutney..
- bunk
#64653 Re: SDP
izvrsni direktor wrote: ↑03/01/2021 17:49Ne znam ko ce imati koristi, i hoce li iko, ali znam da je merak gledat vas kako kmecite zbog gubitka pozicija. U jos je veci merak znati da je to jos jedan korak blize ka propasti sdabunk wrote: ↑03/01/2021 16:26O kakvim foteljama druze pricas i kome ste dali poluge da nekoga izbacuje iz fotelja a nekoga stavlja u njih?
Ko je taj ko ce nekoga izbaciti i ko je taj sto ce doci na mjesto izbacenoga.
De nam napisi ,nemoj tako kodirano.
Ja fotelju nemam ni kod kuce a kamoli na poslu..ni bukvalno ni figurativno.
Hajde sada ,objasni nam ,sta sdp radi u stvari pokusava da uradi i ko ce najvise imati koristi od toga sto ce se pokusati sirotog Kadriju iskoristiti ko jucarasnji chutney..![]()
i onda je svizac zamotao cokoladu
-
putokaz1
- bunk
#64655 Re: SDP
Ja sam ocekivao da se svi ovi oko sdp odjednom nazovu nip i onda kolacicija
ko onomad kad su htjeli postat sbb...
-
putokaz1
#64656 Re: SDP
PDA ovska 3 vijećčnika više vrijede neko 10 nečijih ,KUKO je sad jači neg ikad ima sve općine,drži u šaci Ostatak SP TK,Drzi u šaci i nestajuću NS TK,lčak i Delića drzi u šaci,Jasmina takođeIstinu govorim wrote: ↑03/01/2021 12:06 PDA je svakako prošlost gubitkom rudnika, a sad već i Banovića (i u vijeću i načelnika) oni su na koljenima.
Sledeći izbori oni će biti SBB. SDP (iako mislim sve najgore o drugovima Neki, Damiru i Saši) u TK nije loš (istina ima kukolja, al u svakoj stranci ga ima) trebaju preuzet inicijativu i odgovornost i pokazat šta i koliko mogu.
Nama treba jak, pošten, državotvorni SDP, a to se ne postaje u skupoj odjeći i klimatiziranim parlamentima, salonska opozicija neradnika. Već imamo NS za tako nešto
SDP je bio već s PDA 2010-2014 pa vidi gdje je završio 2014,u Tuzli ga preskočili tad i SBB i DF
Nemogu da vjerujem da se za 2 godine toliko mišljenje promjene Bivše Ljevice na TK i da se ''Ljevica'' ponovo ujedinila s Kukićem,u čemu je onda razlika između otjeranih SDP ovaca koje ste otjerali zbog saradnje s SDA/PDA i vas koji ste s SDA/PDA
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#64657 Re: SDP
koga nas ?putokaz1 wrote: ↑03/01/2021 18:39PDA ovska 3 vijećčnika više vrijede neko 10 nečijih ,KUKO je sad jači neg ikad ima sve općine,drži u šaci Ostatak SP TK,Drzi u šaci i nestajuću NS TK,lčak i Delića drzi u šaci,Jasmina takođeIstinu govorim wrote: ↑03/01/2021 12:06 PDA je svakako prošlost gubitkom rudnika, a sad već i Banovića (i u vijeću i načelnika) oni su na koljenima.
Sledeći izbori oni će biti SBB. SDP (iako mislim sve najgore o drugovima Neki, Damiru i Saši) u TK nije loš (istina ima kukolja, al u svakoj stranci ga ima) trebaju preuzet inicijativu i odgovornost i pokazat šta i koliko mogu.
Nama treba jak, pošten, državotvorni SDP, a to se ne postaje u skupoj odjeći i klimatiziranim parlamentima, salonska opozicija neradnika. Već imamo NS za tako nešto
SDP je bio već s PDA 2010-2014 pa vidi gdje je završio 2014,u Tuzli ga preskočili tad i SBB i DF
Nemogu da vjerujem da se za 2 godine toliko mišljenje promjene Bivše Ljevice na TK i da se ''Ljevica'' ponovo ujedinila s Kukićem,u čemu je onda razlika između otjeranih SDP ovaca koje ste otjerali zbog saradnje s SDA/PDA i vas koji ste s SDA/PDA
Nisi objektivan jebiga. SDA je mašinerije, PDA je ipak DJL koje će umrijeti sa Kukom
- Leverage
#64658 Re: SDP
Sa Kukinim i Fahrinim rukama, manjinska vlada.costacurta wrote: ↑03/01/2021 17:04![]()
Eno na obzoru sunce Mevlino nam se smije. Sad kad nam i u Tuzli ruže procvatu.
Alo!! U koaliciju sa Kukom?!![]()
Znam da bi ti bio sretniji da SDP ide u koaliciju sa Hodžom i nestane, ali kurke kod Nurke što bi rek'o Eratosten.
Vidjet ćemo još kome će ruže da procvatu. Ali zato nema nikakve sumnje kome je omrklo
-
Škobo Habu
#64659 Re: SDP
Dogodine, dao Tito i Partija, Leverage, Imamović i Džafić piju kafu u tek otvorenom Cristalicu. Samo gledajte.
A TK ima da pretekne kanton Ženevu po BDP-u.
A TK ima da pretekne kanton Ženevu po BDP-u.
-
Škobo Habu
#64661 Re: SDP
Zašto kme?
Ne prodajem ja naokolo priče o kristalnim kulama i gradovima?
- vatrogasac
#64662 Re: SDP
Od ove dvije Vlade na TK ne zna se koja je gora. To su Vlade inata bez želje da nešto rade osim za sebe. Neće biti komotno ni jednoj Vladi ove naredne dvije godine do sljedećih izbora. SDA je uvijek takve situacije gdje je njoj odgovaralo unovčila na izborima ako neće i prije nemirima koje smo već gledali. Naslovi na Klixu...
Svjetska banka: Bosnu i Hercegovinu očekuje najteža recesija od nezavisnosti
Svjetska banka: Pandemija narušava živote i egzistenciju, pustoši ekonomiju BiH
Ekonomija BiH iz recesije prelazi u depresiju
-
Škobo Habu
#64664 Re: SDP
Da.vatrogasac wrote: ↑03/01/2021 19:17
Od ove dvije Vlade na TK ne zna se koja je gora. To su Vlade inata bez želje da nešto rade osim za sebe. Neće biti komotno ni jednoj Vladi ove naredne dvije godine do sljedećih izbora. SDA je uvijek takve situacije gdje je njoj odgovaralo unovčila na izborima ako neće i prije nemirima koje smo već gledali. Naslovi na Klixu...
Svi oni koji padaju na prežvakane parole SDP-a za godinu dana će pričati posve drugačiju priču.
Niko ne govori o ekonomskim programima, mjerama restrikcija, smanjenjima budžetskih izdataka, već o vječitoj političkoj borbi Dobra i Zla, koja to nije ni izblizu. TK će za godinu dana biti u gorem stanju nego li danas.
-
putokaz1
#64665 Re: SDP
Kukić je sve sadIstinu govorim wrote: ↑03/01/2021 18:50 koga nas ?
Nisi objektivan jebiga. SDA je mašinerije, PDA je ipak DJL koje će umrijeti sa Kukom
Ima ključnu ulogu:U Tuzli,Lukavcu,Kladnju,Sapni i TK on je sve ono Loše protiv čega se borim,naravno i Bakir je isto
Mi očito nismo isti politička opcija vi ste :Foteljaši,Nepotisici,Kriminalci(ne baš kao Hodža i Kuko) ali branite ih
Žao mi je što ste s zakašnjenjem otišli za :DF GS SD SDU itd
Različite smo opcije ja ljevičar vi izgleda Kukina Desnica i moramo se prepirat,i pomalo svađat ništa lično,svakako niko za vas neće glasat više
- Leverage
#64666 Re: SDP
Čuj ne zna se koja je gora ljudi još nisu ni izabranivatrogasac wrote: ↑03/01/2021 19:17Od ove dvije Vlade na TK ne zna se koja je gora. To su Vlade inata bez želje da nešto rade osim za sebe. Neće biti komotno ni jednoj Vladi ove naredne dvije godine do sljedećih izbora. SDA je uvijek takve situacije gdje je njoj odgovaralo unovčila na izborima ako neće i prije nemirima koje smo već gledali. Naslovi na Klixu...
- bunk
#64667 Re: SDP
Ovaj potez sdp na Tk je dio one Corbynove strategije

-
ketronsd1
#64668 Re: SDP
Postavio sam ti dva pitanja bez i najmanje doze zhebancije i zato očekujem i konkretan odgovor.
- vatrogasac
#64669 Re: SDP
Nisi ti još čuo? Sada imamo dvije Vlade.Leverage wrote: ↑03/01/2021 19:41Čuj ne zna se koja je gora ljudi još nisu ni izabranivatrogasac wrote: ↑03/01/2021 19:17Od ove dvije Vlade na TK ne zna se koja je gora. To su Vlade inata bez želje da nešto rade osim za sebe. Neće biti komotno ni jednoj Vladi ove naredne dvije godine do sljedećih izbora. SDA je uvijek takve situacije gdje je njoj odgovaralo unovčila na izborima ako neće i prije nemirima koje smo već gledali. Naslovi na Klixu...
Ekonomija BiH iz recesije prelazi u depresiju![]()
Nova većina u Tuzlanskom kantonu koju čine SDP, PDA, Naša stranka i SBB, sazvali su "svoju" sjednicu Skupštine TK, za vrijeme dok je trajala hitna sjednica u tuzlanskom BKC-u, te su na njoj imenovali svoje novo rukovodstvo Skupštine, smijenili i imenovali novu Vladu TK, tačnije ovlaastili sekretare Vlada da obavljaju dužnosti ministara u punom kapacitetu..
https://tuzlainfo.ba/index.php/novosti/ ... u5u2w-69Iw
-
putokaz1
#64670 Re: SDP
Pa jasno je
Ne idemo s Politikom SDA/PDA ostajemo Opozicija sve dok ne budemo mogli formirati kantonalne vlade bez njih
Neki manje stranke,osim ove 2, su mogući partneri
Šta će SDP s 3 zastupnika na TK 2022,tad ga ni PDA neće htjet
NIP je kolko tolko prihvatljiv partenr a PDA nije
- Leverage
#64671 Re: SDP
To je bilo prije tri dana, al ti si već procijenio da ne valjaju.
Nemamo dvije vlade, imamo jednu bivšu i jednu novu.
-
ketronsd1
#64672 Re: SDP
Znači ti nastavljaš sa zahebancijom.putokaz1 wrote: ↑03/01/2021 19:47Pa jasno je
Ne idemo s Politikom SDA/PDA ostajemo Opozicija sve dok ne budemo mogli formirati kantonalne vlade bez njih
Neki manje stranke,osim ove 2, su mogući partneri
Šta će SDP s 3 zastupnika na TK 2022,tad ga ni PDA neće htjet
NIP je kolko tolko prihvatljiv partenr a PDA nije
- vatrogasac
#64673 Re: SDP
Čuj to, nisam čuo iako sam večeras gledao Dnevnik TK. Kada je izvršena primopredaja i gdje je pečat i kad će zakletva? Znamo mi dobro na Kantonu jer deveramo sa svim tim stranačkim manjinama i većinama i ljudima koje ih čine i ko je kakav. Svi su već odavno kompromitovani tako da sumnjam da će bilo jedni ili bilo drugi išta uraditi u periodu do izbora. Sindikati već dva mjeseca se naduravaju sa Vladom oko 2 KM toplog obroka koje bi smanjili policajcima i prosvjetarima jer bi na taj način Vlada uštedjela 8 miliona KM. Da li ti to dovoljno govori dokle je dogorjelo?
- Leverage
#64674 Re: SDP
Da, to mi najbolje govori dokle nas je dovela SDA vlast.
Ali ostaje misterija čemu tolika kuknjava što odlaze.
Ali ostaje misterija čemu tolika kuknjava što odlaze.
- bunk
#64675 Re: SDP
Idemo po zakonu i Ustavu.
Pa cemo vidjeti za kukanje....
Cudi me da se toliko srlja bezglavo i ne postuju procedure.U kojemu grmu lezi zec pa da se ne ceka odluka U.suda?
De malo na viber kiflu nek vam objasni kako se to radi