Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovaj tv box ili slican nema vec spremne tv kanale da gledam, ima pripremljeno tipa kodi ali moje je da trazim liste i ubacujem preko USB?
Nijedan boks nema spremne tv kanale. Obicno prodavaci instaliraju Kodi i nabace neki build na njega ili instaliraju aplikacije tipa Mobdro i sl. I onda kada stane, krene kako, zasto...? Obicne navlakuse za neupucene.
Ima na ovoj temi sve objasnjeno. Ko ne zna, nabaci Blue Thunder build na Kodi i ima IPTV.
Može mala pomoć oko Kodija na Android TV-u?
Pratio sam neko uputstvo sa Youtube-a vezano za livetv i bluethunder al nikako da dobijem bilo kakve sportske kanale, samo filmovi imaju, i to bez titla. Malo sam ispao iz fazona, nekad davno sam imao CS al vec godinama samo kablovska.
Upalih laptop samo da provjerim BT. Nije mi radio. Odradih jedno generisanje i odmah nabasah na listu sa ex yu sportom. Tako da ne znam sta vas zeza. Meni ovo sasvim korektno radi.
Kad to odradis, vidjet ces opciju za generisanje portala. Pokreni generisanje i odaberi opciju za koji uredaj ti treba generator. Onda restartuj Kodi pa pri novom pokretanju budi strpljiiv i sacekaj da se lista ucita. Ako ne dobijes kanale koje zelis ili ti se ne pokrecu, pricekaj malo, pa ponovi generisanje. Naletit ces na aktivnu listu sa zeljenim kanalima 100%, jer u igri ih je na desetine koje se vrte.
Kad to odradis, vidjet ces opciju za generisanje portala. Pokreni generisanje i odaberi opciju za koji uredaj ti treba generator. Onda restartuj Kodi pa pri novom pokretanju budi strpljiiv i sacekaj da se lista ucita. Ako ne dobijes kanale koje zelis ili ti se ne pokrecu, pricekaj malo, pa ponovi generisanje. Naletit ces na aktivnu listu sa zeljenim kanalima 100%, jer u igri ih je na desetine koje se vrte.
Ako nakon generisanja i pokretanja KODI dobiješ grešku u donjem desnom uglu, uđi na "izaberi portal" -> klikni na "blue thunder client" -> klik na "configure" -> "active portal" - promijeni sa "1" na "2" i "OK" -> iskoči poruka "needs to restart" - OK i ukini kodi i pokreni ponovo -> sačekaj da se lista učita i tek onda uđi na PVR - Channels.
Pratim uputstvo i kad dodjem do instalacije iz repositorya imam Balkan Green Repository - Balkan Green Team 2.2.5. Kliknem na to i ne prilaze mi taj Wizard kao na videu. Samo ima "Add-on Repository" i "Video add-ons"
muxa wrote: ↑02/01/2021 20:25
Pratim uputstvo i kad dodjem do instalacije iz repositorya imam Balkan Green Repository - Balkan Green Team 2.2.5. Kliknem na to i ne prilaze mi taj Wizard kao na videu. Samo ima "Add-on Repository" i "Video add-ons"
sad i ja Jopet odradih install BT, i fakat... dosta je sporije ucitavanje nego prije, XE85 je u mene tv. Nejma ti druge nego se naoruzat' strpljenjem i sacekat' dok se ne ucita pa dalje polako
ne prilaze ni meni, ali ide ovim redom:
Add-on Repository
Music add-ons
Program add-ons
Subtitles
Video add-ons
Kad kliknes "Program add-ons" imas opciju da izaberes "Balkan Green Wizard" i instaliras
Add-on Repository
Music add-ons
Program add-ons
Subtitles
Video add-ons
Kad kliknes "Program add-ons" imas opciju da izaberes "Balkan Green Wizard" i instaliras
Al meni prikaze samo te dvije stavke koje sam naveo
Add-on Repository
Music add-ons
Program add-ons
Subtitles
Video add-ons
Al meni prikaze samo te dvije stavke koje sam naveo
Da li ti se pokazalo u desnom gornjem cosku da se instalirao kodibalkan, vjerovatno nisi sacekao do kraja da se ucita, i mene je iznenadilo koliko sam morao cekati.
Jest prikazalo da je instaliran al nakon sto instal iz repozitorija pojave mi se samo dvije opcije:
- Add-on repository
-Video add-on
Kad kliknem na video add-on unutra ima samo Elementum. I njega kad instaliram traži mi neki dodatak da instaliram al mi ni to ne uspijeva. Pita da li želim automatski i kad potvrdim izbaci obavještenje sa ne može i da pokušam iz repositorya pod program add-on al te opcije nema u repository Elementum