Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#107601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Joj derdiyoka, pa ti ljudino ne znas svoj broj, a ocekujes da te ljudi zovu. Ne gori samo tebi.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#107602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

drug_profi wrote: 03/01/2021 00:47
Leopard_SA wrote: 03/01/2021 00:38 Ovdje se nameće jedno pitanje koji bi velikom broju korisnika sada puno olakšalo situaciju.
Da li ja kao korisnik njihovih usluga imam zakonsko pravo da raskinem ugovor bez ikakvih penala i naknada zbog njihovog izbacivanja ArenaSport kanala iz ponude?
Nemas ako Arena sport nije eksplicitno navedena kao benefit za produzenje ugovora, pošto u ugovoru postoji član koji UG grupi daje pravo za izmjenu programske sheme.

ALI da sam na njihovom mjestu ja bih dao svakom pravo mjesec dana da raskine ugovor. To bi bitno popravilo dojam kod svih da je ovo situacija koja je nastala izvan njihove kontrole. Time popravio i imidz kompanije. A ne vjerujem da bi broj raskida bio prevelik.
Nije tacno.

Ima pravo raskinuti ugovor zbog promjenjenih okolnosti koje idu na stetu jedne strane tj. klijenta.

Tako pise u obligacionim odnosima.
lion002

#107603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lion002 »

kakotakonikako wrote: 02/01/2021 22:23
lion002 wrote: 02/01/2021 22:19 za TELEMACH: aplikacija UNIFON nije u funkciji/ne radi, tj. ne mogu se ostvariti pozivi. UNIFON se uredno pokrene, spoji se na servis (zelena ikona) ali nakon što kliknete na kontakt da pozove , samo se otvori novi prozor od tog kontakta i u sekundi se sam zatvori ( aplikacija uopšte ne poziva zadati broj/kontakt ) . Hvala.
Kod mene UNIFON radi, pozvao hanumu na mobitel. Uredno mi se javila a ona u dnevnoj a ja u trpezariji :D
Ma radilo i kod mene , sve super do prije neki dan/prije Nove. Koristim Unifon da se čujem sa starcima. Oni u godinama, a zgodno na fiksni, ja sam Vani a oni tu , prebace na interfon i to je to. Pisao sam u PM Telemachu , nisu valjda stavili zabranu da se ne može koristi Unifon izvan BiH i na drugim operaterima/mrežama vani (WIFI/LTE+). Jednostavno njihov servis ne dozvoljava biranje broja tj. poziv.
fusion_ba

#107604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Pa hajde neka neko pokusa raskinuti ugovor da vidimo moze li, a ne da se samo pise o tome ovde po cijeli dan.
Pri tome mislim na stvarne korisnike TM a ne na ove koji navlace korisnke da predju kod konkurencije.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#107605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

fusion_ba wrote: 03/01/2021 01:49 Pa hajde neka neko pokusa raskinuti ugovor da vidimo moze li, a ne da se samo pise o tome ovde po cijeli dan.
Pri tome mislim na stvarne korisnike TM a ne na ove koji navlace korisnke da predju kod konkurencije.
Naravno da moze. Prije par godina sam raskinuo ugovor sa Logosoftom zbog iste situacije, doduse tad su izgubili sport klubove.

Imas sve u zakonu.
Derdiyok

#107606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

Gerro wrote: 03/01/2021 01:42 Joj derdiyoka, pa ti ljudino ne znas svoj broj, a ocekujes da te ljudi zovu. Ne gori samo tebi.
Haj malo pročitaj momčino pa ćeš skontati da sam im poslao podatke u pm, te da su oni naveli kako su zvali na fixni, nisam se javio a broj mobitela je pogrešan. Odgovorio sam im opet da fixni nije zvonio, te da broj mobitela nije pogrešan, nakon toga su editovali post i izbrisali tu rečenicu da su zvali. Logično je da pokušavaju dobiti na vremenu. Ne gori samo meni, to bi bilo razumljivo sa moje strane da su se oni ponijeli prema svima nama normalno, a sad očekuju normalne reakcije od korisnika i rade sve u cilju zadržavanja, odnosno prolongiranja.

Ni ti meščini nisi u vinklu kako su se riješili na EPL na SS forumu. :-D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#107607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Derdiyok wrote: 03/01/2021 01:59
Gerro wrote: 03/01/2021 01:42 Joj derdiyoka, pa ti ljudino ne znas svoj broj, a ocekujes da te ljudi zovu. Ne gori samo tebi.
Haj malo pročitaj momčino pa ćeš skontati da sam im poslao podatke u pm, te da su oni naveli kako su zvali na fixni, nisam se javio a broj mobitela je pogrešan. Odgovorio sam im opet da fixni nije zvonio, te da broj mobitela nije pogrešan, nakon toga su editovali post i izbrisali tu rečenicu da su zvali. Logično je da pokušavaju dobiti na vremenu. Ne gori samo meni, to bi bilo razumljivo sa moje strane da su se oni ponijeli prema svima nama normalno, a sad očekuju normalne reakcije od korisnika i rade sve u cilju zadržavanja, odnosno prolongiranja.

Ni ti meščini nisi u vinklu kako su se riješili na EPL na SS forumu. :-D
Druze ako ne znas svoj broj, pitaj nekog od raje da ti kaze. Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati. Vjerujem da su zvali broj koji si im dao, pogresan.

Nego, naravno da su djubrad bezobrazna, sam sam pisao o tome, ali moze im se kad nemaju konkurencije.
Derdiyok

#107608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

Vjeruj u šta hoćeš, imaš apsolutno pravo na to. Nemam volje s tobom se dalje raspravljati na tu temu s obzirom da znam kakav si provokator sa drugog foruma, a koliko sam upratio, i ovde to radiš.

Nego, uganja li tu malu na spottedu ? Treba skupiti mu*a pa prići djevojci uživo jel ? Tugo moja, na šta spade muški rod. :lol:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#107609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Derdiyok wrote: 03/01/2021 02:15 Vjeruj u šta hoćeš, imaš apsolutno pravo na to. Nemam volje s tobom se dalje raspravljati na tu temu s obzirom da znam kakav si provokator sa drugog foruma, a koliko sam upratio, i ovde to radiš.

Nego, uganja li tu malu na spottedu ? Treba skupiti mu*a pa prići djevojci uživo jel ? Tugo moja, na šta spade muški rod. :lol:
Ma kakvi nemam FB :mrgreen:

Saznao sam da je iz sandzaka, pa sam batalio to odmah :thumbup:
Derdiyok

#107610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

U prevodu, nemaš ti šanse kod zemljakinje mi :-D

Bjež' odoh previše u OFF.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#107611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Priznajem, nemam.

Ipak na nekim drugim principima vi zasnivate svoj zivot, kao sto je fizicko maltretiranje žena i krađa poslodavca.

Pozz
REDDEVILS

#107612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

fusion_ba wrote: 03/01/2021 00:50 Stvarno je zanimljivo da Telemach jos nije izbacio Arene sa liste kanala, kao sto ni mtel nije izbacio Sport Klubove. Samo crn ekran i kod jednih i kod drugih.
Mozda jos ima sanse za pregovore kad prodju ovi neradni dani i kad vide tolike korisnike u poslovnicama.
I Logosoft je držao zatamljene SK ja mislim nekoliko mjeseci, i na kraju ih je skroz uklonio iz programske šeme🙂
Nek me neko ispravi ako griješim 🙂
MTV

#107613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

REDDEVILS wrote: 03/01/2021 04:01
fusion_ba wrote: 03/01/2021 00:50 Stvarno je zanimljivo da Telemach jos nije izbacio Arene sa liste kanala, kao sto ni mtel nije izbacio Sport Klubove. Samo crn ekran i kod jednih i kod drugih.
Mozda jos ima sanse za pregovore kad prodju ovi neradni dani i kad vide tolike korisnike u poslovnicama.
I Logosoft je držao zatamljene SK ja mislim nekoliko mjeseci, i na kraju ih je skroz uklonio iz programske šeme🙂
Nek me neko ispravi ako griješim 🙂
Tri godine i vise

Ovo je od 12 mjeseca 2018 ima garant i kasnije negdje al ne mogu naci...
racunari-i-tehnologija-f121/logosoft-al ... #p15210871

Ovdje su na spisku ali nisu radili islo obavjestenje o prekidu emitovanja od 1.1.2016.
kakavdanakneiskustvu

#107614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

avetinja wrote: 02/01/2021 22:56
kakavdanakneiskustvu wrote: 02/01/2021 22:46

pa samo moderatori to mogu
Onda su to uradili oni, šta ja znam. Komentari su nestajali kao na traci još od 31.12. pred doček kada se sve saznalo. Vjerovatno je bilo potrebno nešto obrisati, ali nešto i nije. Evo, sada se briše, koliko sam primijetio.
ajd ok ako misliš da moderatori brišu
Officer Crabtree

#107615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

fusion_ba wrote: 03/01/2021 01:49 Pa hajde neka neko pokusa raskinuti ugovor da vidimo moze li, a ne da se samo pise o tome ovde po cijeli dan.
Da, i nek neko napiše kako se to manifesuje u TM slučaju, jel' dobiješ neki dokument na kojem piše da je ugovor raskinut? Ako je rok 30 dana da li odgovore u tom roku i da li dobiješ neki dokument u tom roku i sl...
noviclan

#107616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by noviclan »

hrasno38 wrote: 02/01/2021 21:38 Postovani prijatelji iz Telemacha,

moja iskustva sa vama su do sada zaista izvanredna, korektni ste bili uvijek, brzi, na raspolagnju dakle odlicno organizovana servisna sluzba. Ali nemojte raditi ovo sto sad radite i pisete jer stvarate jos veci bijes kod kupaca.
Dakle onome kome su Arene bile najvaznije vi ne mozete NIKAKO nadomjestiti sa nekim drugim kanalima jer vi nemate kanale koji prenose NBA, BH ligu, Seriju A, Hrvatsku ligu itd itd. Dakle zaista izgleda provocirajuce kada kazete da ce nas neko nazvati da nam ponudi zamjenu.
Sjedite i dogovorite se u globalu kako cete obestetiti ljude za Arene. VELIKOJ VECINI NE MOZETE PONUDITI ZAMJENU ZA ARENE i ne razumijem zasto vam je neko rekao da pricate tu pricu jer je stvarno iritirajuca.
Ja sam dao prijedlog da smanjite u svim paketima koji imaju arene onoliko koliko su kostale Arene u paketima. Znaci HD paket 6 i SD paket 4 s tim da samnjite i za one 3 KM koje ste digli kada su dosle Arene. To bi bio pravi potez kompanije sa obrazom. Pa kada se Arene vrate vratite na stanje koje je bilo. Ovako vjerujte mi nezadovoljni kupci se vec mjere u hiljadama i nema suda ko je stati na vasu stranu protiv hiljadu ljudi a ne par hiljada.

Srdaca pozdrav
:thumbup:
Telemach

#107617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

moja iskustva sa vama su do sada zaista izvanredna, korektni ste bili uvijek, brzi, na raspolagnju dakle odlicno organizovana servisna sluzba. Ali nemojte raditi ovo sto sad radite i pisete jer stvarate jos veci bijes kod kupaca.
Dakle onome kome su Arene bile najvaznije vi ne mozete NIKAKO nadomjestiti sa nekim drugim kanalima jer vi nemate kanale koji prenose NBA, BH ligu, Seriju A, Hrvatsku ligu itd itd. Dakle zaista izgleda provocirajuce kada kazete da ce nas neko nazvati da nam ponudi zamjenu.
Sjedite i dogovorite se u globalu kako cete obestetiti ljude za Arene. VELIKOJ VECINI NE MOZETE PONUDITI ZAMJENU ZA ARENE i ne razumijem zasto vam je neko rekao da pricate tu pricu jer je stvarno iritirajuca.
Ja sam dao prijedlog da smanjite u svim paketima koji imaju arene onoliko koliko su kostale Arene u paketima. Znaci HD paket 6 i SD paket 4 s tim da samnjite i za one 3 KM koje ste digli kada su dosle Arene. To bi bio pravi potez kompanije sa obrazom. Pa kada se Arene vrate vratite na stanje koje je bilo. Ovako vjerujte mi nezadovoljni kupci se vec mjere u hiljadama i nema suda ko je stati na vasu stranu protiv hiljadu ljudi a ne par hiljada.

Srdaca pozdrav
Zdravo @hrasno38,
Zahvaljujemo se na sugestijama. Sigurni smo da za naše korisnike možemo ponuditi odgovarajuće opcije sa kojima će biti zadovoljni kako bismo uspješno nastavili saradnju.
Telemach

#107618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dzematlija wrote: 02/01/2021 22:17
O'zone wrote: 02/01/2021 21:49

Srdaca pozdrav
A vidiš skroz smo zaboravili na ovo :thumbup:

Razlog za povećanje cijena tada u 2018 bio je uvođenje Arena kanala i EON aplikacije.

E sad kad nema Arena bujrum skidaj cijenu usluge.
Ja kada sam prije mjesec pregovarao sa njima o produženju ugovora tražio sam da mi ubace Arena HD kanale. Upravo radi sportskih sadržaja koji su navedeni.
I sada mi skroz izbacili te kanale. Baš sam bijesan, samo čekam da vidim kakve su osnove da se ugovor sa njima poništava, kako bih prešao na BH Telecom.
Zdravo @Dzematlija,
Nažalost, Arena Sport paket kanala više nije sastavni dio naše ponude. Na navedenu odluku nismo mogli utjecati, ali vjerujemo da možemo pronaći adekvatno rješenje sa kojim ćete biti zadovoljni. Zamoliti ćemo Vas da nam se javite u pp sa korisničkim podacima. Rado ćemo Vas kontaktirati, uvjereni smo da ćemo pronaći najbolje rješenje za Vas. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#107619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lion002 wrote: 02/01/2021 22:19 za TELEMACH: aplikacija UNIFON nije u funkciji/ne radi, tj. ne mogu se ostvariti pozivi. UNIFON se uredno pokrene, spoji se na servis (zelena ikona) ali nakon što kliknete na kontakt da pozove , samo se otvori novi prozor od tog kontakta i u sekundi se sam zatvori ( aplikacija uopšte ne poziva zadati broj/kontakt ) . Hvala.
Zdravo @lion002,
Žao nam je ukoliko ste naišli na poteškoće u radu servisa. Zahtjev za provjeru proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku. Kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
k4mi

#107620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

Telemach wrote: 03/01/2021 08:26
Zdravo @Dzematlija,
Nažalost, Arena Sport paket kanala više nije sastavni dio naše ponude. Na navedenu odluku nismo mogli utjecati, ali vjerujemo da možemo pronaći adekvatno rješenje sa kojim ćete biti zadovoljni. Zamoliti ćemo Vas da nam se javite u pp sa korisničkim podacima. Rado ćemo Vas kontaktirati, uvjereni smo da ćemo pronaći najbolje rješenje za Vas. Stojimo Vam na raspolaganju.
Nemojte samo pisati ovo da niste mogli utjecati. 30.12 niste imali informacije da Arene odlaze a sad znate da niste mogli utjecati na odluku.

Bolje vam je da saznate kad ce se smanjiti cijena paketa
avaks

#107621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Sad bi bio red da samnje cijenu paketa fakat...
shape of despair

#107622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

ka odjavljivat nista necu,ko ce na mrski telecom. nego ili smanjite cijenu ili povecajte net( u mom slucaju), ali valjda trebate globalno odluciti.
sutra ce se poslovnice uzariti,zao mi onih djevojaka za pultom
muha_sa

#107623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

shape of despair wrote: 03/01/2021 08:50 ka odjavljivat nista necu,ko ce na mrski telecom. nego ili smanjite cijenu ili povecajte net( u mom slucaju), ali valjda trebate globalno odluciti.
sutra ce se poslovnice uzariti,zao mi onih djevojaka za pultom
:thumbup:

Nit su se šta pitale nit se šta pitaju a raja ce se na njima istresat :-)
Forsaken

#107624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forsaken »

Kad smo vec kod odjavljivanja, sretno svima :D Ja kad sam odjavljivao( a to je bilo prije par mjeseci), cekao sam u istom redu gdje se placa( radi samo jedan salter). Da bi ste odjavili morate donjeti karticu modem i td. i onda kad donesete, oni to moraju da provjere na licu mjesta, zatim da li je sve placeno ako nije moze se odma platitil ili da salje na racun.

U mom slucaju to je trajalo 15ak - 20 minuta. U medjuvremenu, red ispred poslovnice se utrostrucio, ljudi su poceli da lupaju na vrata, a kada je konacno sluzbenica zavrsila rekla mi je: "Cuvajte se kad izadjete" :D Naravno, kada sam izasao iz poslovnice napali su me, iako ovo zadrzavanje nema NIKAKVE veze sa mnom vec sa NE organizacijom procesa u Telemahu. Dakle, cuvajte se ljute rulje, koja ce vas vjerovatno napasti jer telemach prima SAMO 1 stranku.

Pa eto, sutra ce de bude dernek.
rolacity

#107625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

mahalaš wrote: 02/01/2021 23:20 Jesul zvali ikog do sada??

Sta ste dobili kao ponudu?
Zvali jesu, nisu ništa ponudili. Kažu napravit će sve da budem zadovoljan. Šta konkretno, nemam pojma.
Locked